Spas od najtoplijih dana na bazenima

Iako je leto 2014. na dobrom putu da ostane upamćeno kao suviše varljivo, vrele dane vikenda i početak ove sedmice građani širom Srbije iskoristili su da posete neke od bazena širom zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

16:22

Default images

Svega devedeset minuta posle jutrošnjeg otvaranja, u Akva parku u Jagodini bilo je oko 1.500 posetilaca. Dan ranije, u nedelju, zabeleženo je 4.000 poseta, kazao je Tanjugu rukovodilac tog parka Bojan Veljković.

Ispred ulazne kapije dugačak je red kupača, a sudeći prema registarskim oznakama automobila ima ih iz gotvo svih gradova Srbije, Beograda, Novog Sada, Vršca, Sombora, Niša, Kragujevca, Zaječara, Kraljeva, Kruševca...

"Ovih vrelih dana, beležimo veoma dobru posetu, juče je sa kupljenim ulaznicama, sa mesečnim kartama i organizovanim grupama, bilo preko 4.000 posetilaca, sudeći prema jutrošnjoj poseti, očekujemo da ih danas, bez obzira na to što je radni dan, bude više", rekao je Veljković.

On je dodao da sve službe i tehnika u Akva parku funkcionišu u najboljem redu.

Gostima u Akva parku je na raspolaganju sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana, tereni za košarku, odbojku, tenis, šah...

Preko celog dana na bazenima se održavaju razne priredbe, animacije za posetioce, muzika uživo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akva parka, svaku veče je muzički program.

Ulaz za odrasle je kao i lane 500, a za decu do 12 godina 300 dinara. Cena ležaljki sa suncobranom je 100, a garderobe 30 dinara.

Posebna pogodnost za stanovnike Jagodine i okolnih mesta kupovina mesečne karte, koja je za odrasle 1.800 a za decu 700 dinara, tvrde u Akva parku. Prošle godine Akva prak u Jagodini je posetilo 300.000 ljudi.

Čačak: "Mladost" kao spas od vrućina

Bazeni i kupališta ovog tropskog dana i u gradu na Moravi su veoma posećeni, jer je spas od vrućine na njima pronašao veliki broj Čačana.

Direktro čačanskog Sportskog centra "Mladost" Aleksandar Jakovljević kaže da je 20. jula na gradskom bazenu bilo preko 2.000 posetilaca, a budući da se i danas očekuju visoke temperature, prema njegovoj oceni biće preko 1.000 kupača.

"Posetioci centra mogu da uživaju i u različitim sportskim sadržajima, fudbalu, odbojci, a tobogani će obradovati one najmanje", kazao je on Tanjugu i napomenuo da, u posednje četiri godine, nije bilo promena cena.

Za dnevnu kartu na bazenu treba platiti 150 dinara, za mesečnu 1900, dok za sezonsku treba izdvojiti 3.200. Kao i proteklih godina vukovci čačanskih škola imaju besplatan ulaz, a posebno je važno što su preduzete sve mere za bezbednost kupača.

"Obezbeđena je čuvarska služba, spasioci i doktori vode računa da svi posetioci budu sigurni", zaključio je Jakovljević.

Novi Sad: Štrand ili bazeni, pitanje je sad

Temperatira u Novom Sadu danas je prema zvaničnim podacima Hidrometereološkog zavoda Srbiji 33 stepena Celzijusa, što je razlog da brojni Novosađani osveženje potraže na popularnom kupalištu "Štrand" ili na otverenim bazenima na Spensu i u Sportskom centru "Sajmište".

Slične vremenske prilike u Novom Sadu bile su i tokom minulog vikenda pa je, po rečima rukovodioca Službe marketinga na Spensu Slobodanke Brankov, u nedelju zabeležena rekordna poseta ovog leta na novosadskim otvorenim bazenima.

"Visoke temperature izmamile su Novosađane na bažene na Spensu i u Sportskom centru ‘Sajmište’, pa je tako u subotu na bazenu kod Spensa bilo 850, a na ‘Sajmištu’ 1.250 posetilaca, dok smo u nedelju imali rekordnu posetu u ovoj godini - na otvorenom bazenu na Spensu bilo je 1.400, a na ‘Sajmištu’ čak 2.500 posetilaca", rekla je Brankov Tanjugu.

Ona je naglasila da je i danas, iako je radni dan, poseta bazenima izuzetno velika o čemu svedoči, kako je rekla, podatak da je tokom prepodneva na Spesovom bazenu bilo 500, a na "Sajmištu" oko 1.000 kupača.

"Realno je očekivati da će tokom poslepodneva, kada se ljudi vrate sa posla, broj posetilaca na bazenima biti sigurno udvostručen", istakla je Brankov.

Rekordna poseta, od početka ove sezone, juče je zabeležena i na najlepšoj plaži na Dunavu - novosadskom "Štrandu". Tamo je prema rečima Ivana Nožinića, savetnika za medije direktora JKP "Gradsko zelenilo", koje upravlja radom "Štranda", spas od vrućine potražilo 17.000 Novosađana.

Nožinić je kazao Tanjugu da je juče prodato 12.700 dnevnih ulaznica za "Štrand", što kako je rekao zajedno sa vlasnicima sezonskih ulaznica, članovima udruženja invalidnih osoba i decom uzrasta do sedam godina za koje je ulaz besplatan ukupno čini posetu od pomenutih 17.000.

"Danas do 14.30 sati na 'Štrandu' ima oko 10.000 kupača i taj broj će sigurno biti značajno povećan tokom popodneva, jer je poznato da se radnim danima u popodnevnim satima broj posetilaca 'Štranda' značajno povećava", rekao je Možinić, dodajući da je od početka kupališne sezone na "Štrandu" prodato ukupno 175.000 dnevnih ulaznica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: