Pet najlepših ostrva Evrope na kojima još nema gužvi

Da li ste znali da je Evropa najrazuđeniji kontinent sveta i da dužina njene obale iznosi oko 41.000 kilometara?

Izvor: dnevnik.hr

Utorak, 22.07.2014.

08:50

Default images

Foto: Kamil Porembiñski / Flickr.com

Na takvoj obali svakako ima mnogo ostrva, a među njima i onih koje još nisu preplavili turisti.
Rugen
Foto: André Zehetbauer / Flickr.com

Jedno od njih je Rugen u Nemačkoj. Smešten je u Baltičkom moru, i odvojen od kopna morskim prolazom Strela Sundom.

Rugen ima dugu turističku tradiciju zahvaljujući predivnoj prirodi - dugim peščanim plažama, prostranim šumama koje ih zaklanjaju od vetra i visokim stenama od belog krečnjaka.
Sarema
Foto: Maurice / Flickr.com

Osim Rugena, jedno od ostrva na kojima nećete imati probleme s gužvama je i Sarema u Estoniji na kom još uvek živi drevni duh ove male države. Na njemu živi oko 40.000 ljudi, odnosno oko 2,5 odsto populacije Estonije.
Bornholm
Foto: fk-foto / Flickr.com

Još jedno takvo ostrvo smešteno na Baltičkom moru je i Bornholm, koji se nalazi 150 kilometara jugoistočno od Kopenhagena. Na ovom ostrvu se nalaze neka od najlepših prirodnih blaga Evrope, poput vodopada Dondlafald koji je visok čak 22 metra i ujedno je i najviši vodopad ove države.
Mon
Foto: josef.stuefer / Flickr.com

Još jedno dansko ostrvo vredno pažnje je Mon. Ovo zeleno ostrvo krase izvanredne prirodne lepote. Glavna atrakcija ostrva, poznata svim Dancima, je krečnjačka litica Mons Klint.
Skaj
Foto: Surajit Paul / Flickr.com

Nipošto ne treba zaboraviti i tiho škotsko ostrvo Skaj koje nudi spektakularne pejzaže. Osim u prirodi, na ovom ostrvu možete uživati u obilasku jednog od najpoznatijih škotskih dvoraca - Dunvegana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: