GW: Linija Berlin-Sarajevo je bila greška

Nemačka avio-kompanija „Germanwings“, koja je 15. aprila otvorila novu liniju na relaciji Sarajevo-Berlin, najavila je da bi brzo moglo doći do ukidanja tog leta zbog slabog interesovanja.

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

11:44

Default images

„Germanwings“ je označio početak letova iz glavnog grada Nemačke prema Sarajevu prošlog utorka, ali je zainteresovanost za ovu relaciju veoma slaba, kao i prodaja aviokarata, objavljeno je na portalu klix.ba.

Kako prenosi taj portal, „Germanwings“ je nedavno obavestio Ambasadu Bosne i Hercegovine u Nemačkoj da je zahtev za tom novom rutom bio pogrešan i da bi je mogli stopirati već u probnom periodu.

Od tog zahteva, Ministarstvo spoljnih poslova BiH je obavestilo Spoljnotrgovinsku komoru da promoviše novu uslugu svojim poslovnim partnerima. „Germanwings“ je već prisutan na sarajevskom aerodromu sa letovima iz Kelna i Štutgarta.

Sarajevski aerodrom trenutno služi za jednu niskotarifnu aviokompaniju, „Pegasus“ i dve niskotarifne kompanije sa punim taksama „Germanwings“ i „Norwegian Air Shuttle“.

Međutim, najprometniji aerodrom u BiH bi svakako mogao privući još manje poznatih aviokompanija i putnika koji traže takve uslove leta.

Aerodrom planira otvaranje terminala. Zgradu trenutno koristi menadžment aerodroma, koji će se preseliti na novu lokaciju do kraja meseca i osloboditi prostor za aviokompanije.

„Germanwings“ leti na relaciji Berlin-Sarajevo svakoga utorka i četvrtka ujutro Airbusom A319 sa 150 sedišta. Polazak iz Sarajeva je u 9:35 sati po lokalnom vremenu, a dolazak u Berlin u 11:25 sati, saopšteno je ranije sa Sarajevskog aerodroma. Polazak iz Berlina je 7:05 sati, a dolazak u Sarajevo u 8:55 sati po lokalnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: