5 razloga da posetite Sloveniju

Slovenija je mala zemlja, ali zanimljvo je kako na tako malom području skriva lepote zaista svetskih razmera.

Izvor: Dnevnik.hr

Utorak, 22.04.2014.

08:45

Default images

1. Ljubljana

Ljubljana je grad po meri čoveka, i to u punom smislu reči. Zaputite li se u Ljubljanu, nećete ostati razočarani, jer upravo ćete tamo otkriti neke od atrakcija kao što su Tromostovlje i Ljubljanski grad. Ako ste ljubitelj dobre hrane, vina ili jednostavno želite da popijete piće, svakako se prošetajte uz reku Ljubljanicu i otkrijte vrevu grada uz lagane tonove muzike, koja svake večeri dopire iz brojnih kafića i restorana. Mir, užitak, Evropa, jednostavno predivan grad. Još kad ima koncerata u Tivoliju ili Bežankama...

2. Dvorci

Slovenija je poznata po predivnim dvorcima koje možete pronaći gotovo na svakih dvadesetak kilometara. Daleko najpoznatiji je dvorac Predjama koji se nalazi tik do Postojnske jame, a jedan od posećenijih je i dvorac Bled na predivnom Bledskom jezeru.

3. Julijski alpi

Slovenski Alpi pravi su mamac za sve ljubitelje prirode i zdravog života. Pružaju brojne mogućnosti za razne sportske i rekreacijske aktivnosti od planinarenja pa do raftinga na reci Soči, koja ujedno i izvire u srcu Julijskih alpa. Tu je i najviši vrh u Sloveniji - Triglav sa svojih 2864 metra nadmorske visine. Da, sme se na vrh, ali nije baš za totalne amatere...

4. Wai Thai, Portorož

Da li ste znali kako se u Sloveniji nalazi jedan od najvećih tajlandskih velnes centara na svetu izvan Tajlanda? Wai Thai Centar jedan je od najpopularnijih velnes centara u Sloveniji, a nalazi se u sklopu hotela Life Class Hotels & Spa u Portorožu. Zanimljivo je da u Wai Thai centru radi osoblje iz Tajlanda koje pruža zaista nezaboravno velnes iskustvo, koje će opustiti vaše telo, ali i um.

5. Maribor
Maribor je popularno vikend odredište za sve ljubitelje kulturnih krajeva. Pre dve godine Maribor je bio kulturna prestonica Evrope, a uređenost i izgled grada već na prvi pogled ostavljaju utisak da se radi o gradu u kom bi svako sa užitkom mogao da živi. U Mariboru se nalazi i najstarija vinova loza na svetu, koja se može videti ako prošetate po Lentu, dakle, u strogom centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: