CG: Zagađenje mora pogubno za turizam

Komandant mornarice Vojske Crne Gore Darko Vuković upozorio je danas da bi zagađenje mora, posebno u Boki Kotorskoj, dugoročno moglo biti pogubno za turizam kao najvažniju ekonomsku granu Crne Gore.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.04.2014.

12:41

Default images

"Zagađenje mora i obale u slučaju namernog ispuštanja naftnih derivata ili udesa brodova na moru, naročito u rejonu Boke Kotorske moglo bi dugoročno biti pogubno za turizam kao najvažniju enonomsku granu Crne Gore", kazao je Vuković u izjavi podgoričkoj "Pobjedi".

Komandant mornarice, koji je i kapetan bojnog broda, naveo je da je Mornarički operativni centar u Baru, otvoren oktobra prošle godine, uključen u razmenu podataka sa NATO u vezi sa pomorskim saobraćajem u južnom Jadranu, što je "veoma bitna činjenica u preduzimanju preventivnih mera i osiguranja pomorske bezbednosti i sigurnosti na Jadranskom moru".

Govoreći o rizicima ma noru, Vuković je naveo da postoji rizik od povećanja broja imigranata "kao posledica nesigurne, bezbednosne situacije i oružanih sukoba u zemljama sevrene Afrike i Bliskog istoka", te krijumčarenja roba i ljudi ili "pojava terorističkog ugrožavanja Crne Gore sa mora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: