Hrvatska za Vaskrs očekuje 75.000 turista

Hrvatsku bi tokom vaskršnjih praznika trebalo da poseti oko 75.000 turista, dok se u aprilu očekuje oko 490.000 gostiju, što je za oko sedam odsto više nego u istom mesecu prošle godine, podaci su kojima raspolaže Hrvatska turistička organizacija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.04.2014.

13:17

Default images

Hrvatski ministar turizma, Darko Lorencin, rekao je da su najave za ovogodišnji Vaskrs znatno bolje od prošlogodišnjih, te da je to odličan pokazatelj za nastavak ove turističke godine.

On je naveo da je bolji buking za Vaskrs samo uvertira u ovogodišnju turističku sezonu, koja će nacionalnoj ekonomiji i ove godine značajno doprineti, piše internet portal SEE.biz.

Prema oceni predsednika Udruženja hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boriša Žgombe, Hrvatska u ovu sezonu ulazi kao stabilna destinacija na svim tržištima, osim ukrajinskom i ruskom, a bolji turistički rezulteti od prošlogodišnjih, sudeći prema najavama, mogu se očekivati iz Skandinavije, Nemačke i Austrije.

Poboljšanje rezultata moguće je i iz Italije, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Poljske, jer turisti iz tih zemalja rezervišu odmore kasnije a vrlo često dolaze i individualno, naveo je on.

Ove najave usledile su nakon što je saopšteno da je u martu zabeležen pad turista koji su posetili Hrvatsku. Više o tome možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: