Turističke ture posvećene Cerskoj bici

Prva od dve promotivne ture posvećene obeležavanju 100. godišnjnice Prvog svetskog rata i Cerske bitke, "Putevima cerskih junaka", krenuće sutra, najavila je Turistička organizacija grada Šapca.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

19:23

Default images

Šabačka turistička organizacija će sutra na planinu Cer povesti 40 gostiju, u želji da predstavnicima kulture, turističkih agencija, članovima lokalne samouprave i medijskim kućama predstavi svoj projekat.

Plan je da se sa zvaničnim vodičem obiđu lokacije na Ceru koje su imale važne i ključne uloge, kako u samom Prvom svetskom ratu, tako i u toku cerske vojne operacije.

Gosti će se upoznati sa kulturno-istorijskim vrednostima grada Šapca, sela Prnjavora, takozvane "Ćele kule zapadne Srbije", spomen kompleksom na Tekerišu, Šančinama - najvišim vrhom Cera i "Mestom gde se stvarala istorija" i Krivajskom crkvom - nekadašnjom vojnom bolnicom.

U Vili Albedo, u pocerskom selu Varna, svi gosti će imati priliku da prisustvuju kreativnoj radionici izrade suvenira na temu Cerske bitke, kao drugom sastavnom delu projekta. To okupljanje ujedno je inovacija i dokaz uspešne i interesantne saradnje javnog i privatnog sektora u turizmu, navode u TO Šapca.

Druga tura pod nazivom "Cer i cerski manastiri" takođe je pripremljena i u narednih mesec dana očekuje se da će obe ture zaživeti. Tematske ture biće održavane od aprila do sredine novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: