Srbija: Biciklom uz obalu Dunava

Srbija je jedna od zemalja kroz koju se može putovati biciklom pored obale Dunava. Na taj način kroz našu zemlju svake godine prođe oko 5.000 turista, a zahvaljujući projektu razvoja dunavskog turizma, koji je podržala nemačka vlada, profitirali su stanovnici gradova na Dunavu.

Izvor: Nevena Madžareviæ

Sreda, 19.09.2012.

16:20

Default images

Karin i Artur krenuli su iz Bajerna, duž obale Dunava do Crnog Mora. Na svom putovanju pauzu su napravili i u istočnoj Srbiji.

„Veoma je lep Dunav kod Donjeg Milanovca”, kaže Artur a Karin dodaje da je ceo put kroz Srbiju prelep. „Sve je predivno ali najviše mi se sviđaju ljudi. Posebno mi se dopada hrana - paprike u ulju”, otkriva Karin.

„Na biciklu možete da doživite putovanje kroz predele i mirise. Čovek jednostavno polako putuje i približava se cilju. Kada idete avionom sednete na jednom mestu i izađete na drugom bez bilo kakvog iskustva i sve sto je između te dve tačke kao da ne postoji”.

I ne samo da je zahvaljujući finansijskoj pomoći nemačke vlade završena staza već su stručnjaci kroz obuku pomogli porodicama koje žive uz Dunav da razviju porodičan posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: