Počela Kupusijada u Mrčajevcima

U Mrčajevcima je sinoć počela "Kupusijade 2012", manifestacija koja je prvog dana okupila oko 6.000 posetilaca, kazao je Tanjugu član organizacionog odbora Milorad Jevđević

Izvor: B92

Subota, 15.09.2012.

09:26

Default images

Nakon fijakerijade, kojom je manifestacija počela, održan je koncert nacionalnog ansambla "Kolo", Miroslava Ilića, Dobrivoja Topalovića i drugih brojnih izvođača, koje je pratio orkestar Miše Mijatovića.

Prvo veče Kupusijade bilo je posvećeno pokojnom Obrenu Pjevoviću, našem velikom pesniku i kompozitoru, kazao je Jevdjević.

Prema njegovim rečima, ova privredno-turistička i kulturno-zabavna manifestaciuja tokom tri dana održavanja okupiće više desetina hiljada posetilaca.

Počinju festivali hrane širom Srbije Danas se održava takmičenje u kuvanju svadbarskog kupusa pod nazivom "Celo selo kuva", uz program kulturno-umetničkih društava.

Nedelja je rezervisana za izbor zlatnog, srebrnog i bronzanog lonca "Kupusijada 2012", a pre proglašenja pobednika, odigraće se i fudbalska utakmica između loklanog fudbalskog kluba "Orlovac" i reprezentacije estrade.

U večernjim satima koncert će održati Lepa Lukić i Radiša Urošević, a domaćin manifestacije je Miroslav Ilić.

Prva Kupusijada održana je 2003. godine i posetilo ju je oko 5.000 gostiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: