Mesta koja treba videti pre nego što umrete

Svim ljubiteljima putovanja koji vole da otkrivaju i istražuju nove destinacije donosimo mesta koja zaista vredi videti jer su naprosto očaravajuća.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

11:59

Default images

Na sajtu list25.com sastavili su popis na kome se našlo 25 mesta koja morate videti prije nego napustite ovaj svet. 

Na prvom mestu su ostrva Pi Pi na Tajlandu. Reč je o mestu na kome je sniman film "Plaža" sa Leonardom Dikapriom.

Drugo mesto zauzima Dolina spomenika u Juti. Ova američka pustinja mnogima je poznata iz vesterna.

Treće mesto pripalo je Sokotri u Jemenu. Ovo najneobičnije ostrvo na Zemlji nalazi se u Indijskom okeanu, a najbliže kopno udaljeno je 350 kilometara (Somalija). Zbog ekstremnih klimatskih uslova, na ostrvu rastu biljke kojih nema nigde drugde.

Maldivi su se našli na četvrtom mestu. Ova ostrvska država u Indijskom okeanu sastoji se od oko 1.200 ostrva grupisanih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a 80 se koristi samo za turizam.

Peto mesto pripalo je piramidama u Gizi, Egipat. Svakog dana oko 5.000 ljudi iz čitavog sveta dolazi da vidi čuvene piramide.

Celu listu možete pogledati u video prilogu: 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: