Kemer – dragulj turskog primorja

Kemer se nalazi na turskom mediteranskoj obali u šumovitoj dolini okruženoj Taurus planinama. To je jedno od najlepših letovališta u ovoj oblasti smešteno nedaleko od moderne Antalije.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2012.

13:09

Default images

Najbliži međunarodni aerodrom nalazi se u Antaliji, pa do Kemera možete stići autobusom sa glavne autobuske stanice. Budući da tokom cele godine u njemu vlada blaga mediteranska klima, leti je prilično toplo i suvo sa prosečnim temperaturama između 25 i 30 stepeni Celzijusa. Ipak, vrućina vam neće teško pasti, jer sa pučine stižu povetarci koji osvežavaju vazduh.

Prosečna temperatura vode je u leto 26 stepeni Celzijusa. Takođe, u to doba cveta cveće u parkovima, palmino drveće, kao i razne vrste citrusa.
Foto: masteplaan/Flickr
Kemer je okružen čistim morem s jedne, a divnim planinama s druge strane. Odmaralište je divno, a peščane plaže deluju kao idealno mesto za opuštajući odmor ili za istraživanje prirode, ako ste avanturističkog duha.

Dve najpopularnije plaže su gradska i šljunkovita plaža sa restoranima, kafićima i brodovima koji voze na izlete.

Vodeni sportovi su na raspolaganju svim onim koji ne vole da lenstvuju na letovanjima – parasejling, vindsurfing, ronjenje, skokovi u vodu, skijanje na vodi i slično.
Foto: offwhitehouse / Flickr
Kemer takođe ima nekoliko istorijskih lokaliteta uključujući ostatke drevnog grada Faselis, gde je otkrivena čuvena Hadrijanova kapija.

Nešto dalje su i gradovi Olimpos i Cirali. Odmaralište je poznato i po rustičnom parku Yoruk u kom se nalaze prelepa šetališta i hlad drveća. Ako osetite potrebu da istražite i okruženje Kemera, obavezno posetite komšijsko odmaralište Camyuva, ili idite u Antaliju kako biste osetili pravi „gradski šmek“.

Kemer se ne može pohvaliti razuzdanim noćnim životom, ali je Antalija zato odličan izbor za provod do „sitnih“ sati.

Najpovoljnije aranžmane možete naći među "first minute" ponudama za jun i jul koje imaju i naše agencije. Tako agencija Travel Expert koja ima aranžmane za mnoga letovališta u Turskoj, ima i Kemer u ponudi od oko 300 evra all inclusive za hotele sa 4 zvezdice, sa avionskim prevozom.

Agencija Filip Travel nudi hotele sa 5 zvezdica po ceni od oko 600 evra sa avionskim prevozom uz all inclusive uslugu. Argus Tours nudi polupansione u hotelima sa tri zvezdice uz avionski prevoz od 280 evra, a za hotele sa 4 zvezdice od 315 evra pa naviše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: