Najbolji hosteli u Evropi

Ako želite da uštedite tokom putovanja, noćenje u hostelima je najpametnije rešenje... Pogledajte spisak najboljih evropskih hostela koji su osvojili nagrade Hoscar za uspešnu kombinaciju kvalitetnog smeštaja i pristupačnih cena.

Izvor: 24 sata

Petak, 08.04.2011.

14:52

Default images

Nagrada se dodeljuje već devet godina, a ocenjuje se kvalitet smeštaja, sigurnost, lokacija i osoblje hostela. U trci za najbolje je učestvovalo 25.000 objekata iz cele Evope. Pogledajte listu najboljih i birajte i rezervišite smeštaj na vreme jer su sobe u ovim hostelima veoma tražene.

Lisabon

Ukoliko želite da posetite Lisabon, treba da znate da se u ovom gradu nalaze čak tri najbolja evropska hostela. Na prvom mestu je „Travellers House” koji se nalazi u samom centru grada u pešačkoj zoni Rua Agusta. Najniža cena noćenje je 15 evra.

Na drugom mestu je „Lounge Hostel” koji se nalazi u centru kvarta Baixa. Odličan smeštaj i cena od 18 evra za noćenje, a na treći hostel u Lisabonu, koji je dobio nagradu je „Living Lounge Hostel”. Reč je o modernom objektu, koji ima svoj zimski vrt, jenokrevetne i višekrevetne sobe koje je uredila umetnica. Noćenje košta od 18 eura, pa nadalje.

Marsej

Na drugom mestu najboljeg novog hostela našao se „Vertigo vieux-port” u Marseju. Hostel se nalazi u staroj luci i nije daleko od plaže. Objekat je poseban po tome što je svaku sobu individualno uredio po jedan umetnik. Noćenje košta od 16 eura.
Friedrichshain, Foto: Bern Rostad/Flickr
Berlin

Za najbolji hostel nemačke proglašen je „Raise a smile” hostel koji se nalazi u glavnom gradu Berlinu. Objekat je smešten je u gradskoj četvrti Friedrichshain, a u potpunosti je neprofitan. Naime, sva zarada se donira organizaciji koja pomaže deci u Sambiji, mestu u afričkoj državi Komori. Sobe su uređene u afričkom duhu. A cena smeštaja je prava sitnica – od 9,90 eura.

Barselona

I Španija ima svog pobednika. U kategoriji posebne cene prvo mesto je osvojio „Inout Hostel” u Barseloni, koji se nalazi u središtu vlastitog parka, ima lepe sobe, restoran, bar, pa čak i bazen. Cena? Prava sitnica – od 8 eura pa nadalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: