Banja Vrućica, lider banjskog turizma

Termomineralna voda je odlična za lečenje i oporavak onih koji imaju bolesno srce i krvne sudove, kao i reumatološka i neurološka oboljenja. Banja je smeštena u središnjem delu Republike Srpske, nedaleko od Teslića, okružena je blagim brežuljcima, obroncima planine Borje

Izvor: Večernje novosti
Autor: Jelena Matijević

Izvor: B92

Nedelja, 06.02.2011.

10:14

Default images

U središnjem delu Republike Srpske, nedaleko od Teslića, okružen blagim brežuljcima, obroncima planine Borje i spojen sa prostranom ravnicom reke Usor, nalazi se Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“, lider banjskog turizma.

- Koristeći sve blagodeti klime, prirode i termomineralne vode, uložili smo mnogo truda da se gosti u miru i tišini odmaraju, rekreiraju i leče - poručuje Goran Gojić, izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove ZTC „Banja Vrućica“.

- Termomineralna voda je odlična za lečenje i oporavak onih koji imaju bolesno srce i krvne sudove, kao i reumatološka i neurološka oboljenja. Zato je osnovna delatnost našeg centra medicinski oporavak u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja.

Zahvaljujući lekarima i medicinskom osoblju, usluge u „Banji Vrućici“ upotpunjene novim centrom medicinskog velnesa „Stara banja“, prvenstveno namenjenog potrebama savremenog čoveka.

Banja je sada mesto i za uživanje. U medicinskom velnes-centru, gosti mogu da uživaju i prepuste se stručnjacima koji će ih „provesti“ kroz očaravajući svet vode, sauna i masaža čija „podloga“ su izvori termomineralne vode. Deo programa za opuštanje i uživanje su finska i infracrvena sauna, parno kupatilo, aroma, holistička antistres, čokoladna, vinska i masaža vulkanskim kamenjem, rekreativni, hidromasažni i dečji bazeni, kao i kupke u lekovitoj vodi i blatu.

U sastavu velnes-centra postoje i posebni spa-programi namenjeni ženama, ali i VIP spa-oaza zatvorenog tipa za relaksaciju i opuštanje parova.

- „Banja Vrućica“ ima i terene za košarku, odbojku, rukomet, tenis, kao i mnogobrojne staze za šetnju, trčanje i biciklizam. Posebna novina je fudbalski stadion sa veštačkom travom, licenciran od FIFA, idealan za pripreme fudbalera, naročito zimi - naglašava Gojić, dodajući da su svi tereni u neposrednoj blizini hotela „Kardial“. Svi su okruženi šumom i parkovima i, što je za trening i odmor najvažnije, svežim vazduhom, mirom i tišinom.

Kada je o smeštaju reč, ponos ove banje je luksuzni hotel „Kardial“ sa četiri „zvezdice“, koji ima pregršt mogućnosti za odmor, rekreaciju i poslovne programe.

Tu su i hoteli „Posavina“ i „Srbija“ kao i hotel „Hercegovina“ koji ima status specijalne bolnice za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih i fizijatrijsko-reumatoloških oboljenja.

INFO

VIKEND-PAKET u „Banji Vrućici“, koji podrazumeva polupansion sa uslugama velnesa, za jednu osobu košta od 75 do 110 evra. Tokom februara, međutim, druga osoba u aranžmanu „Dvodnevni antistres vikend za žene i muškarce“ plaća pola cene, a u četvorodnevnom „Paketu za telo i duh“ četvrta osoba boravi besplatno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: