Kavos, raj na Krfu, "uništavaju britanski tinejdžeri"

Malo odmaralište na južnom vrhu Krfa postalo je poznato kao destinacija za mlade ljude željne provoda, ali taj provod skupo košta njegove meštane.

Izvor: Daily Mail

Petak, 11.08.2017.

19:42

Kavos, raj na Krfu,
Foto: Thinkstock

Letovalište Kavos već nekoliko godina posećuju mladi Britanci, a prema pisanju "Daily Mail"-a, njihovo razuzdano ponašanje šokira meštane.

Lokalci udruženi u Kulturnoj asocijaciji Kavosa krenuli su u bitku protiv pijane omladine, glasne muzike i nemorala na ulicama.

Kako je reporter "Daily Mail"-a imao priliku da se uveri, u Kavosu letuju uglavnom adolescenti koji po celu noć provode u opijanju, a dan u spavanju.

Kavos je nekada bio malo ribarsko mesto sa svega nekoliko stotina stanovnika i tri taverne. Miran život okončao je masovni turizam osamdesetih, a dokrajčio procvat klubova devedesetih.

"Trezvenost nije opcija na Kavosu", piše reporter.
Foto: Thinkstock
"Izbor alkohola obećava gotovo trenutno gubljenje svesti za neoprezne. Tu je i koktel Black Death (Crna smrt) koji sadrži 250ml čistog alkohola, kao i jedan šarmantnog naziva Headerf****r, u kom su sva alkoholna pića, uključujući i absint. Ovde je legalno da se 17-godišnjaci opijaju".

"To nisu normalni odmori", kaže Vagelis Aspiotis, predsednik Kulturne asocijacije. "Ova deca su samo na internetu koriste balone (sa gasom smejavcem) i opijaju se. Sramota nas je našeg grada".

Drugi član udruženja konstatuje da se Kavos "od raja pretvorio u prljavi raj - prljave ulice, prljave plaže".

Opijanje je uništilo porodični turizam, pa je Kavos, koji je u jeku sezone obično imao oko 10.000 posetilaca, sada ima oko 7.000. Ove godine je sezona počela tek u julu i trajaće samo do kraja avgusta, iako je nekada počinjala u junu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: