Samo hrabri sada posećuju "najopasnije svetsko čudo"

Statua Hrista Spasitelja u Rio De Žaneiru postaje najopasnije svetsko čudo.

Izvor: News.com.au

Ponedeljak, 17.07.2017.

16:23

Default images
Foto: Thinkstock

Prošlog petka su na strmoj stazi u Korkovado šumi ispod statue nepoznati napadači nožem izboli turistu iz Poljske, a u poslednjih 10 dana, opljačkano je čak 58 ljudi. Od početka ove godine, kradljivci su na stazi ka Statui presreli 150 ljudi.

Mladi naoružani kriminalci iz obližnjih favela prikradaju se i napadaju turiste, a to je postalo tako učestalo da su lokalci postavili improvizovane znake upozorenja sa nacrtanim pištoljima i napisima: "Budite oprezni. Ne rizikujte život" i to na engleskom i portugalskom jeziku.

Iz policije kažu da nikad ne mogu dovoljno zaštititi ljude koji peške idu do statue, pošto nemaju dovoljno zaposlenih, a čini se da će taj problem potrajati, pošto sve više mladih Brazilaca napušta svoju zemlju u potrazi za boljim životom.

Oni koji odluče da ipak obiđu Statuu Hrista Spasitelja, koja ima oko 5.500 posetilaca dnevno, mogu do nje doći vozom, organizovanim kombijem i taksijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: