Vrnjačka Banja proslavila 150 godina postojanja

Svečanom sednicom, opština Vrnjačka Banja proslavila je večeras Dan opštine. Pored uručenih povelja i plaketa ustanovama i pojedincima, javnosti je poslata poruka da je najposećenija srpska banja, spremna da sledeće godine proslavi veliki jubilej, 150 godina postojanja banjskog lečilišta i turizma.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.07.2017.

21:58

Vrnjačka Banja proslavila 150 godina postojanja
Printscreen YouTube

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da je su u Banji otpočele mnoge investicije, da je unazad nekoliko letnjih sezona popunjena do poslednjeg mesta i da je to odlična uvertira za proslavu 150 godina postojanja.

"Sledeće godine spremamo 150 dešavanja, u čast isto toliko godina razvoja banje. Zato će svi predstavnici vlasti i institucija u Srbiji biti u Banji, na tom jubileju, koji nije samo proslava turizma našeg mesta već cele Srbije", rekao je Đurović.

On je rekao da su veoma zadovoljni što će sledeću godinu dočekati sa pet novih hotela u Vrnjackoj Banji, i da je to znak da su dobro radili i doveli investitore.

"Imaćemo tri hotela sa pet zvezdica, sa velikim sadržajem, jer je to ono što je nedostajalo ne samo Vrnjačkoj Banji, već većini centara u Srbiji. Banja beleži najveći broj noćenja, posle Beograda", rekao je Đurović.

Povelju opštine Vrnjačka Banja dobilo je ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, plakete sa zlatnim amblemom pripale su Specijalnoj bolnici "Merkur", Ugostiteljsko-turističkoj školi i Predškolskoj ustanovi iz Vrnjačke Banje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: