Karneval kao start turističke sezone

Beograd je protekla tri dana bila je u znaku karnevala. Žongleri, klovnovi i akrobate uveseljavali su Beograđane na prvom Basker festivalu koji je okupio izvođače iz celog sveta, a svečana povorka juče se iz centra grada spustila na reku gde je održan tradicionalni Karneval brodova.

Izvor: 24 sata

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

06:50

Default images

Ova manifestacija samo je jedna u nizu dešavanja koja ovog leta očekuju posetioce Beograda. Jasna Dimitrijević, direktorka Turističke organizacije Beograda, najavljuje više od 200 kulturno-sportskih dešavanja, kvalitetniju ponudu usluga i prvi put do sada volontere u službi domaćina grada. Kako se očekuje, do kraja godine oko 400.000 turista posetiće Beograd.

- Za prvih nekoliko meseci ove godine ostvareno je četiri odsto više poseta nego lane. Za strane turiste pripremili smo nove programe poput „Dođite u Beograd – grad kulture”, vodič za više od 120 kulturnih manifestacija i događaja u prestonici, kao i vodič kroz sportske manifestacije u kojima je predstavljeno više od 60 sportskih dešavanja - rekla je direktorka TOB-a.

Od ove godine TOB je angažovao oko 300 mladih volontera - „gritersa”, koji treba iz jednog drugačijeg ugla da predstave Beograd, čime se Beograd priključio Griters asocijaciji sa sedištem u Njujorku. U dogovoru sa beogradskim hotelima, Jatom i Aerodromom „Nikola Tesla” pokrenut je i projekat „Vikend u Beogradu”. Ponuđena tura uključuje prevoz, smeštaj i boravak turista u glavnom gradu tri do četiri dana, kao i besplatne obilaske u organizaciji TOB -a.

Za strane turiste i dalje su najprivlačniji Beogradska tvrđava, Knez Mihailova ulica, Kosančićev venac, Skadarlija, Ada Ciganlija i kao nova destinacija – Avala s obnovljenim tornjem. Ovaj beogradski vidikovac je za dva meseca posetilo više od 20.000 turista. Jedan od novih projekata je i „Jedan grad, tri muzeja, četiri sata”, u okviru kojeg će turisti u nekoliko sati moći da posete važna mesta u Beogradu. Ovog leta će u toj ponudi biti i Avala, park na Topčideru, Saborna crkva i Muzej Jovana Cvijića.

Najčešće zamerke turista – nečistoća

Direktorka TOB-a navela je da su najčešće zamerke stranih turista nedostatak javnih toaleta i nečistoća u nekim delovima grada. Ipak, kako ističu turisti, usluga i atmosfera koju čine nasmejani ljudi lepa je slika koju šaljemo u svet, dodala je Dimitrijevićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: