Uživajte u Nemačkoj: Vodimo Vas na putovanje u Frankfurt!

Turistička organizacija Nemačke u saradnji sa Lufthansom poziva Vas da učestvujete u nagradnoj igri „OSETITE ČAROLIJU NEMAČKE PRIRODE“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2016.

09:45

Uživajte u Nemačkoj: Vodimo Vas na putovanje u Frankfurt!

Tačnim odgovorima na pitanja možete osvojiti putovanje namenjeno za dve osobe. Letite Lufthansom na treći po veličini aerodrom u Evropi, posetite Frankfurt i provedite tri nezaboravna dana sa Vama dragom osobom u jednom od najlepših gradova Nemačke.

Učestvujte u nagradnoj igri koju smo pripremili za Vas tako što ćete kliknuti na sledeći link!

Postoji mnogo razloga da posetite Frankfurt, moderan grad koji je bogat istorijom i umetnošću. Pored nebodera koji su karakteristični za ovaj grad, Frankfurt može da se pohvali i istoriskim spomenicima kulture kao što je katedrala St. Bartholomaeus koja od 1876. godine važi za remek-delo gotske arhtekture. Neprocenivi kulturno-istoriski spomenik je i crkva St. Paul u kojoj je 1848. godine održana prva sednica nemačkog parlamenta.

Za sve ljubitelje umetnosti Frankfurt nudi muzejsku scenu koja se retko gde može pronaći. U Frankfurtu je i metro umetnički prostor, na stanici Dom/Römer mogu se videti radovi koji su spoj umetnosti, arhitekture i dizajna. Krenite u šetnju južnom obalom reke Majne i posetite srce frankfurtske muzejske scene - umetnički institut koji je jedan od najvažnijih umetničkih muzeja u Nemačkoj i predstavlja remek-dela evropske umetnosti iz devet vekova. Inspirisani istorijom umetnosti posetite Gradsku galeriju, Filmski muzej i Muzej arhitekture koji je za svaku preporuku. Umetnički zanati stari i po 1.000 godina predstavljeni su u Muzeju primenjene umetnosti MAK - impresivnoj građevini američkog arhitekte Ričarda Majera. Za širok osmeh i dobro raspoloženje preporučujemo obaveznu posetu Muzeju karikatura koji predstavlja zabavan hram uzvišene gluposti. Više o umetnosti i kulturi Frankfurta pročitaćete ovde.

Istoriju i kulturu jednog naroda od početka 12. veka, čija je priča neraskidivo povezana za Nemačku i često prevazilazi granice shvatljivog možete osetiti na dirljiv i autentičan način u Jevrejskom muzeju koji se nalazi u istorijskom prostoru Palate Rotšild, kao i u ogranku muzeja u ulici Judengase.

Istoriju samog grada mozete osetiti kada krenete stopama Getea – šetnjom po Geteovoj kući zaranjate u Frankfurt 18. veka, a posetom bašte ,,Gerbermile“ uživate u jednom od njegovih omiljenih mesta za razbibrigu. Opustite se i Vi na obali Majne u prelepoj bašti lokala, osetite čaroliju prošlosti i probajte čašu jabukovog vina.

Tradicionalni napitak po kome su Frankfurt i njegova okolina poznati, često nazivaju i nacionalnim pićem pokrajne Hesen - jabukovo vino - tradicionalno se servira u plavim keramičkim bokalima takozvanim bembelima, a dostupno je u brojnim pabovima i pivnicama Frankfurta. Prilikom posete Frankfurtu pored ovog tradicionalnog napitka treba probati i kulinarske specialitete po kome je ovaj grad poznat: frankfurtske viršle - u svetu poznate kao Frankfurter, služe se od 13. veka isključivo u paru, sa senfom, crnim hlebom ili krompir salatom.

O kulinarskim specialitetima Nemačke možete pročitati ovde.

Frankfurt predstavlja i grad poznat po svojim parkovima i baštama. Mi Vas pozivamo na uživanje u prirodi ovog grada, te prošetajte botaničkom baštom - Palmengarten, koja važi za jedno od najlepših mesta ne samo u Frankfurtu nego i u čitavoj Nemačkoj. Od 1871. godine kada je otvorena, ovu predivnu oazu krase bajkovite fontane i hiljade različitih vrsta egzotičnih biljaka. Posetite i dozvolite da Vas začara ovo predivno mesto! Nešto više o Nemačkoj prirodi pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: