Kon Tiki: Raj Balija za samo 1.290 evra

Za one koji kreću put božanstvenog Balija najteži zadatak je zapravo izbor plaže jer je svaka uistinu posebna ali i nestvarno lepa s prostirkom od sitnog peska i sa palmom kao ukrasom odnosom pečatom prepoznatljivosti koji je utisnut u svaku razglednicu.

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2016.

09:00

Kon Tiki: Raj Balija za samo 1.290 evra

Ali ni to nije problem ukoliko se odlučite da do Indonezije, odnosno Balija, otputujete (12 dana, 9 noćenja) u aranžmanu Kon Tikija. Polazak je 15.avgusta. Smeštaj u hotelu Pagra Jasa Bali Resort & Villas 5* na bazi noćenja s doručkom a cena – 1.290 evra.
Bali je ostrvo mirisa. Jednako i boja. Nedoživljenog kolorita koji izvire iz svakog cveta, travke, palme, bajkovitog žbunja... I, naravno, morske vode koja nigde na planeti nema tu nijansu plave.

Od maja do novembra teško se pronalazi soba u hotelu. Ili hotelima. Ima ih na desetine. Ne zna se koji je lepši, prijatniji, ugodniji... Nadomak su okeana, sa bazenima iz mašte, cvetnim baštama... Istina je da ljudi ovde, za razliku od mnogih drugih mesta, nisu upropastili prirodu. Pre bi se moglo reći da su je ulepšali. Ništa slučajno za narod iz čijeg karaktera izvire duboka religioznost i vidljiva privrženost drevnim ritualima.

Za razliku od Indonežana, Balinežani su uglavnom hindusi. I narod koji se ponosi svojom prošlošću. Šta i koliko im ona znači možda se najbolje spoznaje prilikom posete hramu Tanah Lot koji potiče iz 16. veka. Njegova osobenost je i činjenica da je sagrađen iz jednog komada stene. I da ima najlepši pogled na zalazak sunca...
Zato, ako ste romantična duša, Bali je prava adresa baš za vas. Jer, Bali je uistinu osoben, Balinežani takođe. Ljubazni su i gostoprimljivi. Dočekuju vas sa osmehom i nekom primetnom a opet diskretnom vrstom zahvalnosti što ste njihov gost. Upravo zato na ovom čudesnom ostrvu Indonežanskog arhipelaga možete da letujete i odmarate se s džepovima punim bezbrižnosti. Ovde vam se zaista ne može dogoditi ništa ružno. Ali, zato, može mnogo toga lepog...

Hotel Pagra Jasa Bali Resort & Villas 5* je pravi mali raj. Okružen je tropskom baštom veličine 11 hektara. Odlikuje ga spoj tradicionalnog i modernog s nameštajem izrađenim u balinežanskom stilu. Sobe su klimatizovane, imaju balkon, satalitsku TV, frižider, mini-bar, pristup internetu...Ovo i još puno toga nije ništa drugo nego garancija za uživanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: