KON TIKI: Maldivi na akciji - osam dana od 1.565 evra

Akcija, akcija, akcija...Platiš pet noćenja a spavaš sedam. Uplatiš noćenja s doručkom a za istu cenu dobiješ polupansion. I, na kraju, sve to platiš 1.565 evra s tim što su u cenu uračunati još i avio-prevoz, svi transferi, takse. A sve ovo važi, verovali ili ne, za odmor na Maldivima.

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2016.

09:00

KON TIKI: Maldivi na akciji - osam dana od 1.565 evra

Osam dana (7 noćenja) u raju arhipelaga sa 1.190 malih koralnih ostrva sa smeštajem u hotelu Sheraton Full Moon 5*.

Gde to ima? U Kon Tikiju. I još nešto: polasci su od 7. Jula do 23. Jula.
Hotel Sheraton Full Moon
Pre nego što krenete ispričaću Vam i ovo. Sunce na Maldivima zalazi u 18.00 i kad zađe nastupa mrkli mrak tako da se ni prst pred nosom ne vidi. Izlazak sunca je u šest ujutro. Onaj ko ne misli da su Maldivi mesto idealno za odmor s puno sna silno greši. Tim pre jer je ovaj arhipelag, u Indijskom okeanu, daleko, daleko od svega. Možda se i zato čovek lako izgubi u njihovom vremenu i prostoru ne razmišljajući ni o čemu. Ali, zato u svemu drugom uživa.

Nije tajna da su Maldivi ostrva o kojima mnogi sanjaju. Deo su arhipelaga magične lepote. Ona ostrva koja se koriste u turističke svrhe uglavnom imaju jedan hotel koji je svet za sebe. Sasvim dovoljno da se opustite i uživate kao Robinzon Kruso nekada...

Hotel iz ponude Kon Tiki Travela nalazi se u severnom delu arhipelaga udaljenom desetak kilometara od aerodroma. Ostrvo je okruženo predivnim plažama zastrtim belim peskom. Brojne lagune nude doživljaj za sebe. Raj za hedoniste. A kad izađete iz ovog nestvarnog okruženja čeka vas moderno hotelsko zdanje sa svim pogodnostima i programima koji će vaš odmor učiniti nezaboravnim.
A more? More je čarobno. Beli, puderasti pesak i tirkizan plićak. Visoke palme koje prave hlad, lagani povetarac…Slika kao sekvenca iz filma. Plaže su kao sa razglednice. U plićaku se može naći puno raznobojnih školjkica i korala. Naravno, ovo blago nije dozvoljeno iznositi sa Maldiva. Ali zar je to bitno pored užitka koji vas ovde čeka i mogućnosti da se u takvom moru kupate i ronite a bez da poželite da izađete iz vode. I tako satima. Vodite samo računa da sunce ovde žestoko a neprimetno peče. Mnogi turisti to ne znaju pa svojim crvenilom tela dopunjuju kolorit ovog čarobnog prostora. I još nešto. Na Maldivima, kupajući se, možete u moru da “sretnete” i vidite raznobojne ribe ali i kornjače. Uživajte, bezopasne su…

Maldivi su i u mnogo čemu priča o kontrastima. Po zakonu je nemoguće postati stanovnik Maldiva ili dobiti njihovo državljanstvo. Ali, samo ako niste musliman. Kao narod izuzetno su konzervativni. Alkohol i svinjetina su za njih zabranjeni. Međutim to im ne smeta da ugoste na stotine hiljada turista koji na izolovanim ostrvima piju alkohol, jedu svinjetinu i kupaju se polugoli. Ali, zato je na svim javnim plažama, a ovaj propis se odnosi i na goste, zabranjeno kupanje u oskudnim kostimima…I još jedno iskustvo.Ne radujte se unapred kada saznate da u sobi možete gledati tri nacionalna televizijska programa. Činjenica je da možete ali obzirom na gore izrečeno teško da će vas program privući s obzirom da je ispunjen pozivima na molitvu, molitvama, čitanjem Kurana…Ipak ko voli neka izovoli jer hotel ima satelitski TV program. I još nešto – ko dođe na Maldive a gleda TV i nije zaslužio da se na njima odmara. Maldivi su čarolija i najlepši prostor za hedoniste ali i sve one koji su namerni da sumornu svakodnevnicu pretvore u lepotu življenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: