Izvor: B92

Krstarenje iz bajke. Kroz istoriju i sadašnjost. Od Moskve do Sankt Peterburga ili od Sankt Peterburga do Moskve. I sve to na talasima reka i kanala, od kojih je onaj deo plovidbe moćnom Volgom najupečatljiviji. I sve ovo u dužini od 1.338 kilometara a za sedam dana na brodu koji je uistinu ploveći hotel.

Za prvu kombinaciju (Moskva – Sankt Peterbrug) polasci su 30. jula, 19. avgusta i 8. septembra 2016.a za onu u obrnutom smeru datumi su 10. i 30. jun, odnosno 9. avgust 2016.

Brod s imenom “Andrej Rubljov” (ili “Vasilij Surakov”) već budi emocije neraskidovo povezane s karakterom ruskog naroda široke duše kao što su to i njihove legendarne stepe, reke, jezera…Zalazak sunca čeka se na nekoj od brodskih paluba uz zvuke balalajke a noći provode uz taktove muzike koja ima dušu…Divićete se izgledom grada Uglič na čijim se zdanjima patina hvata još od 1148.godine kada je i osnovan. Dokaz je zdanje dvoraca carevića Dimitrija, najstarija zgrada ovog grada koji se ponosi još i crkvama Vaskrsenja i Svetog Dimitrija na krvi…Jaroslavlj je stari lučki grad na Volgi kojim dominira Crkva Svetog spasitelja. Kako izgleda tipično rusko selo spoznaćete u Gorici, a sva čarolija jezera Onjega prikazeće vam se boravkom na ostrvu Kiži koje je praznik za oči ponajviše zbog arhitektonske magije Crkve Preobraženja sa 22 kupole sagrađene bez ijednog eksera ili metalnog dela...

Ono što je uistinu doživljaj jeste susret s lepotama i načina življanja u prestonici Moskvi i bajkovitom Sankt Peterburgu, možda jednom od najlepših gradova planete. Iz Sankt Peterburga se nose večne uspomene posle susreta Nevskim prospektom, Ermitažom, Isakijevskom bronzanom crkvom, krstaricom Aurora ili vožnje kanalima i vodotokom Neve sa koje je pogled na arhitekturu grada i sve ono što ga čini “Venecijom severa” uvek više od običnog doživljaja. I Moskva je čarolija. Zbog Crvenog trga i Kremlja, Mauzoleja Lenjina I Crkve Vasilija Blaženog, Boljšog tetra i Univerziteta Lomonosov…

I sve ovo po ceni već od 999 evra s uračunatim avio-transferima do Moskve i Sankt Peterbruga…

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.