Izvor: B92

Na Balearskim ostrvima - Majorka je najveće - leto provode i članovi španske kraljevske porodice. Na njemu su, nekada, živeli i jedan Frederik Šopen ali i Žorž Sand, baš kao i čuveni slikar Huan Miro.

Lepotom ovog sredozemenog arhipelaga opčinjeni su i mnogi drugi svetu dobro znani ljudi. Novac u luksuzne vile i apartmene, između ostalih, uložili su i filmske zvezde Ketrin Zita-Džons i Majk Daglas. Takođe i Klaudija Šifer, zatim političar Felipe Gonzales, nekadašnjki prvi reket sveta Boris Beker, automobilski as Mihael Šumaher...Danas na Majorki možete sresti i Rafu Nadala, njegovog „brata po reketu“ Karlosa Moju.

U svet masovnog turizma Majorka je zapravo ušla tek početkom šezdesetih godina prošlog veka. Čudesna klima, božanstvena priroda i prelepe plaže, snagom magneta opčinile su na milione turista iz celog sveta. Danas ovo ostrvo posećuje više od 20 miliona ljudi sa svih kontinenata.

Hotel Marina Portals

Majorka je i jedna od omiljenih destinacija srpskih ljubitelja putovanja. I dobrog odmora. Agencija Big Blue, za svoju klijentelu, obezbedila je hotele i apartmane različitih kategorija ali i pogodnost zvanu direktan čarter let tokom cele naredne sezone. Prvi polazak je već 18.juna.

El Arenal/ Kan Pastilja (El Arenal/Can Pastilla) je gradić na špicu velike peščane plaže „Playa de Palma“. Udaljen je od Palma de Majorke, glavnog grada, samo 14 kilometara. Hoteli za svačiji ukus, saloni zabave i pabovi, restorani s bogatom ponudom. Atrakcija je vodenio grad (Aquacity) sa trambolinama, bazenima i toboganima. Atraktivna priča je i Plaja de Palma (Playa de Palma), deo istočno od Palma de Majorke sa peščanim plažama i šetalištem oivičenim palmama. Za ugodan odmor u ponudi su još i brojni kafići, restorani i barovi s bogatim izborom jela i pića ali i umerenim cenama. Kala Major (CALA MAYOR) je zapravo uvala. Na izlasku je iz Palma de Majorke, u neposrednoj blizini palate MARIVENT koja je ekskluzivni letnjikovac španskog kralja. Ako ovog leta tamo stignete proverite da li je kraljevska porodica slučajno ili namerno izabrala baš ove peščane plaže.

Hotel Flamboyan

Magaluf je „gradska“ peščana oaza s čistim morem. „Živi“ 24 sata zahvaljujući reci turista u potrazi za dobrim provodom. A da ga ima – ima. Garancija su brojni pabovi i superdiskoteke kojima nije lako odoleti. Iljetas (Illetas) je jedno od najluksuznijih masta na Majorci. Od glavnog grada udaljeno je samo 10 kilometara. Preporučuje se onima koji su namerni da uživaju u miru i lepotama izuzetne prirode. Nećete pogrešiti ni ukoliko se odlučite za Santa Ponsu. Jedan je od lepših ako ne i najlepši peščani zaliv s izuzetnmo lepom plažom i šetalištem uz obalu. U večernjim satima „na programu“ je uglavnom provod u brojnim restoranima, ugodnim barovima i sjajnim diskotekama.

Hotel Fergus Tobago (3*)

Iz bogate punde hotela agencije BIG BLUE izdvajamo Fergus Tobago (3*), lociran između Magalufa i Palamanove. Uz komforne klimatizovane sobe s pogledom na more tu je peščana plaža udaljena samo 50 metara od recepcije. Cena desetodnevnog aranžmana s uračunatim avio-prevozom je već od 749 evra. Za one koji nisu namerni da izdvoje toliko novca predlog je da lepotu odmora dožive u Hotelu Ipanama Park (cena već od 569 evra). Potpuno renoviran smešten je u gradskoj zoni. Od glavnog grada ostrva udaljen je 17 kilometara, od plaže 400 metara. Gostima uz maksimalan komfor nudi i odmor uz dva bazen (jedan je dečji) ali i niz druguh sadržaja.

Hoteli Flamboyan Caribe (4* - cena već od 769 evra) i Marina Portals (cena od 739 evra) su proverena priča. Turisti im se rado vraćaju jer nude uz sva hotelska zadovoljstva i sve ono što leto čini nezboravnim.

Moguće je da vas ponudom ali i cenom (već od 709 evra) zaintrigira i ponuda hotele Fergus Gemionis (3*). Nećete pogrešiti. Daruje mir ali i mogućnost šetnje do plaže (100 metara), odnosno brzog transfera (15 km) do uzavrele Palme...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.