Izvor: B92

Da li ste ikada sanjali o sopstvenoj kućici na drvetu? Ili o odmoru u letećem tanjiru? Ili razmišljali o tome kako bi izgledao život u ptičijem gnezdu? Sada imate priliku da sve to isprobate, zahvaljujući jedinstvenom hotelu na severu Švedske.

Ako želite da prespavate u ambijentu koji ne liči ni na šta što ste ikada pre u životu videli on-line travel platforma Destly, koja od skora funkcioniše i u Srbiji, ekskluzivno nudi mogućnost da uštedite skoro 40% u odnosu na regularnu cenu noćenja u ovom jedinstvenom hotelu.

The Cabin

Negde u dalekim šumama severnog dela Švedske, dečiji snovi o životu u kućici na drvetu konačno su postali stvarnost! U ekskluzivnom Treehotelu, koji se nalazi neposredno pored sela Harads, odsedate u sobama koje se – ali bukvalno – nalaze u krošnjama drveća.

Treehotel je u početku bio samo luckasta ideja Kenta i Brite Lindval… Ali oni su uspeli da san o “visećim sobama” pretvore u planetarni hit! Ovo čudo od hotela do sada je “gostovalo” na TV kanalima širom sveta (CNN, BBC), o njemu su pisali ugledni Financial Times i mnogi drugi poznati dnevnici i časopisi...Uspešna saradnja grupe poznatih svetskih arhitekata i dizajnera, prema instrukcijama bračnog para Lindval, dovela je do toga da njihov san o zadivljujućem, ekskluzivnom smeštaju koji funkcioniše u potpunoj harmoniji sa prirodom, pretvori u stvarnost.

The Mirrorcube

Treehotel nudi pet različitih vrsta soba; sve su izgrađene oko stabala drveća, na visini koja nudi spektakularan pogled na okolni pejzaž.

The Cabin – prostrana kapsula do koje se stiže preko specijalnog mostića.

The Mirrorcube – odlično “kamuflirano” utočište za one koji vole diskreciju – u “nevidljivim zidovima” ogleda se okolni pejzaž.

The Bird’s Nest –mreža sačinjena od isprepletenih grana drveća, skrivena visoko u krošnjama drveća.

The Blue Cone – uprkos imenu, u pitanju je koliba jarkocrvene boje ;)

The UFO – toliko jedinstven da ćete se neprestano pitati “Pa… gde su ti vanzemaljci?”

Ove ekskluzivne “kućice na drvetu” nalaze se na imanju koje pripada kompleksu Brittas Pensionat, porodičnog smeštaja sa 12 soba koji je vlasništvo familije Lindval. Na dolasku Vas u glavnoj zgradi sačekuje neko od Lindvalovih; ovde se služe doručak, ručak i večera za goste, a sve druge pogodnosti (restoran, bar, sauna, spa, TV, internet…) su Vam takođe na dohvat ruke.

Ono što je zajedničko svim ovim sobama, odnosno kućicama, jeste jednostavan i eco-friendly dizajn enterijera, u skandinavskom stilu i bez suvišnih detalja. Toaleti i lavaboi nalaze se u samim sobama, a napajaju se vodom iz specijalnih rezervoara. Tuširanje se obavlja u glavnom hotelskom kompleksu.

The Blue Cone

Pored toga što će Vas očarati prelepa priroda švedskog Laplanda, postoji i puno stvari u okolini koje treba obići, kao i veliki broj pogodnih mogućnosti za rekreaciju i zabavu. Možete, ako želite, sve svoje slobodno vreme provesti u Tree Sauni (sauni na drvetu), prostoriji punoj lekovite pare koja bukvalno “lebdi” među krošnjama drveća. Na meniju su i ture sa vodičem po obližnjem selu, predavanja o Sami stilu života, vožnja kajakom ili ribarenje na ledenom omotaču na reci Lule (zavisno od vremenskih uslova), istraživanje šume specijalno opremljenim biciklima....

Visoko u krošnjama drveća čeka Vas zaista jedinstvena avantura, a u Srbiji rezervaciju možete da napravite preko portala www.destly.rs !

Dobrodošli u snove iz detinjstva!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.