Pretrpana, preskupa i precenjena Britanija

Ovim rečima je magazin Lonely Planet nedavno opisao Veliku Britaniju. Poznati magazin navodi da su prošli slavni dani Velike Britanije te da je to sada zemlja koju za odmor ne mogu priuštiti čak ni Britanci.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2011.

15:59

Default images

Dover sa deponijom je imao i bolje dane, poptpuno propao, sa posleratnom arhitekturom i zapuštenim centrom grada je tužni uvod u Englesku.

Svetska pažnja je nesumnjivo bila usmerena na Britaniju zbog kraljevskog venčanja, a hotelijeri, restorani i turistički operateri će jedva imati vremena da se odmore pre Olimpijskih igara 2012.

Većina njih se nada da milioni turista koji se očekuju neće kupiti najnovije izdanje "biblije za putovanja" Vodič Lonely Planet-a za Veliku Britaniju. „Britanija nije jeftina", piše na uvodnim stranicama.

„Javni prevoz, takse, restorani, hotelske sobe su skuplji ako se uporede sa istima u drugim evropskim zemljama."

Stouk (Stoke) je obeležen kao "proširen povezanim industrijskim naseljima za preletanje i zaobilaženje", dok je Sarej (Surrey) „sastavljen od neinspirativnih gradova i dosadnih predgrađa koja se raspadaju".

„Mi nismo turistička organizacija. Mi ne pokušavamo da promovišemo neko mesto, već da kažemo kako jeste. " rekao je koautor knjige Dejvid Els. Mnoga mesta nisu ni navedena, jer imamo ograničeno vreme i prostor.

O Lesteru (Leicester) je pisano diplomatski: „ Živahan sa prizorima, zvucima i ukusima potkontinenta sa čudnom kombinacijom Viktorijanskih fabrika i trn u oku betonske arhitekture".

Knjiga hvali Londonu kao" jedan od najvećih svetskih gradova, ako ne i najveći " pod uslovom da vam je u redu da "izdvojite 30 funti u restoranu za ”modernu evropsku" izmišljotinu koja ima ukus kao da je došla iz konzerve. Britanskoj prestonici zameraju i nedostatak sadržaja za najmlađe, i to besplatnih.

„Nažalost kada dođe leto i svima treba beg Britanija jednostavno ne može da se nosi sa tim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: