Izvor: B92

Zvuk kuckanja čaša pri zdravici, divne proslave i veličanstveni vatrometi su samo neke od čarolija koje Češka ima da ponudi za ispraćaj stare godine.

Da li maštate da dočekate Novu godinu kao lordovi u zamku, ili umočeni u kadu punu piva? Možda vam više leži nešto romatičnije poput kolibice u planinama...Češka republika nudi širok spektar mogućnosti za opraštanje od 2011. Izaberite jednu.

Romantika u snegu

Da li volite suvi sneg, sankanje i vesele proslave u krugu prijatelja? Ili pak preferirate mirnije okruženje u planinama? Češka ima sve to. Na zapadu zemlje ćete pronaći ogromne planine, sa najvišim Snìžka vrhom, ali i mnogo različitih ski centara.

Planinska oblast Jesenik nalazi se na istoku zemlje i jednako je popularna, a više informacija ćete pronaći ovde.

Proslave u vrtlogu grada

Skoro svi gradovi u Češkoj nude novogodišnje dočeke koji traju do ranog jutra. Mnogi restorani u Pragu su već izbacili posebne menije za Novu godinu, a možete birati između svih svetskih kuhinja.

Brno takođe obećava divno veče koje možete provesti sa porodicom i prijateljima, a vlasnici i hotelijeri su odavno počeli sa priprema za predstojeće proslave.

Južni boemski grad Tábor nudi turistima kombinaciju veselih proslava i relaksacije. Lokalni klub Kotnov nudi odličnu zabavu, a možete odsesti u obližnjem hotelu Dvoržak (Dvoøák), gde ćete uživati u kupki od mleka ili piva.

Slavite poput lordova

Novu godinu možete dočekati i u boemskom zamku Mcely gde ćete uživati uz kubanske ritmove, a u ponoć ćete nazdraviti uz pinakoladu i kubanske cigare. Zar ne bi to bila jedna originalna proslava?

U holivudskom stilu

Jedna stara češka pesma kaže: gde ima puno piva tu se dobro živi. Grad Chodová Planá će vam sa radošću dokazati koliko je taj stih tačan jer tamo možete prolaviti Novu godinu u kadi punoj piva.

Zabavu u pravom holivudskom stilu, sa sve odećom poput onih koje nose filmske zvezde, možete doživeti u spa gradu Luhačovice u Moravskoj.

Na vama je samo da izaberete...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.