Izvor: Tanjug

Glavni grad Austrije, Beč, kao i svake godine ima bogatu ponudu za doček Nove godine, od gala večeri, preko bala, koncerta, opere, mjuzikla, pa sve do dočeka u klubovima, hotelima, na brodu, Praterskom točku ili u privatnom avionu na 2.000 metara iznad krovova Beča.

Već tradicionalno, vrhunac novogodišnjeg slavlja u glavnom gradu Austrije predstavlja - "Novogodišnja trasa" u centru gradu. Trasa se prostire od trga ispred gradske skupštine do uskih uličica u gradskom jezgru.

Duž novogodišnje trase 70 gastronomskih preduzeća služiće kuvano vino i kulinarske specijalitete. Gosti će moći da uživaju i u zabavnom programu, valcerima, operetama, biće rok i pop kao i tradicionalne austrijske narodne muzike.

Posebno omiljena destinacija je trg "Graben", gde bečke škole plesa nude brze kurseve valcera. Novu godinu možete dočekati i na brodu na Dunavu, na Carskom balu u palati Hofburg, na gala provodu u zgradi bečke gradske skupštine i u luksuznim hotelima.

Na primer, u hotelu "Saher" novogodišnje gala veče sa menijem sastavljenim od četiri jela od 22:00 časova ili šest jela od 20:00 časova i koštaće 370, odnosno 412 evra.

Luksuzni voz "Mažestik Imperator" ili "palata na šinama", kako ga zovu, ima, takođe, organizovanu ekskluzivnu vožnju za doček Nove godine. U Bečkoj državnoj operi već tradicionalno se prikazuje opera "Slepi miš" Johana Štrausa.

Foto: Cha già José/Flickr

Ljubitelji izložbi i muzeja će 31. decembra do 16:00 časova moći da posete željene izložbe, a 1. januara će skoro svi muzeji biti otvoreni čitavog dana.
U zabavnom parku Prater biće organizovan najveći vatromet u Beču.

Izreka kaže: "Ko se nije vozio Velikim točkom, taj nije bio u Beču". Romantični vagoni bečkog Velikog točka biće otvoreni za posetioce i u novogodišnjoj noći sve do 2:00 časa, a 1. januara će čitav zabavni park biti otvoren za posetioce.

Ukoliko Novu godinu želite da dočekate luksuzno i nesvakidašnje, onda preporuka glasi "Uletite u Novu godinu na 2.000 metara iznad Beča".

Neobična ponuda obuhvata vožnju luksuznim kadilakom do bečkog aerodroma Švehat, gde se ukrcava u privatni avion, koji goste u novogodišnjoj noći vozi iznad krovova Beča, a moćiće da se vidi i katedrala Štefansdom, Veliki točak i vatromet. Let traje 150 minuta i košta 800 evra po osobi uključujući propratno posluženje i šampanjac.

Novogodišnje jutro se u Beču već tradicionalno obeležava "Doručkom protiv mamurluka" na trgu isped gradske skupštine, gde se na velikom platnu može pratiti čuveni Novogodišnji koncert.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.