Izvor: B92

Od ukupnog broja građana koju su se izjasnili da bi radije letovali u inostranstvu (50 odsto ispitanih), čak 80 odsto se izjasnilo da bi otputovali u Grčku. Nama susedna Crna Gora odlučila je da od 1. juna otvori granice za strane turiste, ali ne i za srpske.

U najnovijem istraživanju u oblasti hotelijerstva i restoraterstva, građani Srbije su odgovarali na pitanja u vezi sa izborom destinacije za godišnji odmor.

Ispitivanje je potvrdilo da je veliki broj građana poslušao apele i savete državnih zvaničnika i odlučio da letovanjem u otadžbini pomogne domaćoj privredi. Čak 50 odsto ispitanih se izjasnilo da planira da letuje u Srbiji, prenosi portal In4s.net.

Od polovine ispitanih zainteresovanih za put u inostranstvo - 10 odsto je odabralo Bugarsku i Hrvatsku, 8 odsto Crnu Goru, a 2 odsto bi otišlo negde drugde.

Znači, svega 4 odsto od ukupnog broja ispitanih građana Srbije planira da, tokom leta, poseti Crnu Goru, prenosi ovaj portal.

Podsetimo, premijer Duško Marković saopštio je juče da će Crna Gora u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje. Srbija nije među tim zemljama. Naime, od 1. juna u Crnu Goru će moći da uđu državljani Hrvatske, Slovenije, Austrije, Nemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke.

Mi vas pitamo - da li ćete da letujete u Crnoj Gori nakon što granice ove države budu bile otvorene za sve turiste i pozivamo da nam pišete u komentarima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.