Izvor: B92

Godišnji odmori su počeli, a iako su mnogi rezervisali aranžmane u februaru i martu u sezoni popusta, mnoge porodice još uvek pažljivo biraju na koju će destinaciju ovog leta.

Turističke agencije imaju za svačiji ukus ponešto.

„Za četvoročlanu porodicu ovog leta najpopularnija je Turska, kao i prethodnih sezona – brojni hoteli sa tri, četiri ili pet zvezdica nude tu opciju po kojoj je Turska prepoznatljiva - dvoje dece gratis, pa plaćaju samo avio-kartu. Sledeći je Egipat, koji je ovog leta jako popularan, takođe zato što nudi opciju dvoje dece gratis. Tu su i brojna grčka ostrva, ali nešto gde bi možda bilo onako najzanimljivije za porodice je Halkidiki i apartmanski smeštaj“, kaže za “150 minuta“ Jelena Bandović, komercijalista u turističkoj agenciji.

Koliko novca treba da izdvojite za popularne destinacije?

“Za 2.000 evra četvoročlana porodica može letovati u nekom fenomenalnom hotelu sa četiri zvezdice, koji im nudi potpuno uživanje na egipatskim plažama. Cenovni rang za četvoročlanu porodicu oko 1.000 evra mogao bi da pokrije apartman u određenom delu Grčke“, kaže ona.

Za malo više novca, tačnije oko 2.500 evra putnici u Turskoj mogu boraviti u hotelu sedam noći all-inclusive + dvoje dece gratis.

Bez obzira na to gde putujete sa porodicom, vodite računa o zdravlju i nemojte štedeti na putnom zdravstvenom osiguranju koje za navedene lokacije prosečno košta evro po danu po članu porodice.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.