Izvor: B92

Kada se govori o najegzotičnijim ostrvima širom sveta uglavnom se pominju Ibica, Santorini, Kapri i mnoge druge izvikane destinacije. Naravno da bismo voleli sva ta ostrva da posetimo, ali postoji jedno koje nam je dosta pristupačno, a često se o njemu ne priča puno – Tenerife.

Najveće ostrvo Kanara letnje je utočište mnogih poznatih ličnosti koje namerno koriste to što Tenerife nisu u centru pažnje da upravo tu pronađu svoj mir. Jugozapadni deo ostrva klasičan je moderni turistički i trgovački centar koji obiluje živahnim plesnim scenama, ogromnim odmaralištima i luksuznim restoranima.

foto: thinkstock

E, čar je upravo u severnom, tišem delu Tenerifa. Tu ćete naći romantična ribarska sela, vinograde, vrtove, plantaže banana, dokove i tajne plaže na kojima ćete uživati potpuno sami. Nacionalni park Teide, koji se nalazi na toj strani ostrva, predstavlja gotovo netaknuti prostor na kojem se prostiru drevne šume i najviša planina u Španiji.

Svemu ovome dodajte i delfine, foke i kristalnoplavi okean i brzo će vam biti jasno da nema prirodnog bogatstva koje ovo ostrvo ne skladišti na tako malom prostoru.

foto: thinkstock

Godinama su Tenerife popularna destinacija za Evropljane, posebno za Britance koji dolaze u „urbaniji“ deo ostrva u besomučno partijanje, dok oni stariji dolaze zbog kvalitetne pozorišne scene. Ipak, severniji deo dosta je potcenjen i tek počinje da dobija pažnju koju zaslužuje. Štaviše, Tenerife su bili najpopularnija destinacija na Pinterestu u periodu od oktobra do decembra 2016. godine, a bili su u top-10 na pretrazi i tokom 2017. godine.

Od hotela sa pet zvezdica do manjih i porodičnih apartmana, imate širok izbor za odsedanje. Što se temperature tiče, nema brige, ali ga je najbolje obići u periodu od septembra do oktobra i od maja do juna kako bi se izbegao veliki broj turista.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.