Nedelja, 22.02.2015.

11:28

Od sredine maja iz Beograda avionom na Brač

Izvor: Slobodna Dalmacija

Od sredine maja iz Beograda avionom na Braè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

mimi

pre 9 godina

@previ roko
zašto na ovoj temi spominješ genentsko nasleđe od turaka? mi smo bili 500 godina a vi 350. Cela Hrvatska sem Istre, koja nije ni bila u Hrvatskoj do pre 60 godina. Samim ti ne poznaješ ni svoju zemlju.
U Grčkoj letujem jer je lepše, gostoljubivije,jeftinije.
Kod vas su česte kiše,skupo,hladno more,netrpeljivo i opasno.
Pusti Turke na miru.

gagi

pre 9 godina

pa ako vec pricate o turskoj dovoljno je pogledati najpopularnujeg hrvata zdravka mamica, njegovog brata zorana ili bivseg predsednika hrvatske mesica, pa ti bude jasno kome je turskaa pra domovina. toliko o turskoj, koja je za razliku od hrvatske odlicna turisticka destinacija prepuna turista iz nemacke, holandije, britanije i skandinavskih zemalja.

zoka

pre 9 godina

Ja sam bio nekoliko puta u Hrvatskoj na moru, blizu mi je iz Republike Srpske, od svega tog ekskluzivnog turizma sam vidio gomilu Ceha, za koje su mi konobari po picerijama i kaficima rekli da su skrtiji i od samih Skota, naruce jednu picu pa jede njih pet, a baksis je za njih mislena imenica. Sto neko rece, u Hrvatsku dolazi skart Evrope, ne mozes im izbiti euroo iz dzepa. Ceska, Poljska i Madjarska radnicka klasa preovladava, ne trose nista osim onog osnovnog to su mi sami Hrvati rekli.

Megi

pre 9 godina

Ljudi,ostavite se politike!Svako letuje po svojim mogucnostima i ukusu.Hrvatska je prelepa,bezobrazno skupa,u poredjenju sa drugim nama blizim letovalistima.Postoje i skuplja mesta na svetu.Imala sam priliku,zbog posla,da vidim toliko fenomenalnih destinacija i jedno imaju svi zajednicko,a to je da lokalno stanovnistvo ne moze ni da prismrdi svom tom luksuzu.Isto tako i vecina prosecnih Hrvata.A to sto se ovde hvale onim sto njihova zemlja poseduje,moze im se jer je apsolutno tacno.

pravi rocco

pre 9 godina

@Rocco HR EU
Kada Srbin ljetuje u Turskoj tu nema nista cudno. Veze ga uz nju povijesno i genetsko nasljedje. Zasto ne bi ljetovao kod brace? Hrvat sa druge strane ima nelagodu kada tamo ljetuje. Zasto ostavljati novac Turcima kada mozes puniti vlastiti proracun, ljetovati u svojoj zemlji kod svog naroda? Za malo vise od sat sam na moru dok se Srbin drnda raspalim cestama po citav dan da stigne.

dugopamtim

pre 9 godina

Tamo nas nisu voleli ni 70-tih ni 80-tih, pogotovo sredisnji deo Dalmacije. Vise puta sam doziveo da sam zbog akcenta imao dobacivanja i komentare a neki su prosli i gore, nije bilo retko da automobili beogradskih tablica zavrse u moru. Ponavljam, to je bilo 80-tih, danas nije bolje.

dejan

pre 9 godina

@rocco

Svakom svoje. Za nas nisu all-inkluziv hoteli, jer smo alergicni na hotele. Radije odemo na hrvatsko more u apartman, gde upoznamo domacine, njihove susede i ostale mestane - zajedno pijemo kafe, vina, pozivamo se na vecere, zenske dele traceve, mladi rade on sto mladi znaju – upoznavaju se, druze, zabavljaju, ponekad zaljubljuju. Pa onda caskanje sa tetkicama na pijaci svakog jutra, zezanje sa konobarima u kaficima na plazi i u gradu, itd, itd. To je nama pravi uzitak

Rocco HR EU

pre 9 godina

U Grckoj na Kreti ljetujes kao car all inclusive u hotelu 4 star, plaza ko u bajci, sve to za 30-35 % jeftinije. Kad Hrvat iz kisne EU ide u Grcku ili Tursku onda je tu nesto cudno. U Turskoj jedes hranu iz snova. Turska jos jeftinija od GR. Trude se da ugode. Cijene u HR za bogate,preskupo. Ali ako ima toliko bogatih turista ,sisaj ovce onda.

gagi

pre 9 godina

pa ako vam nije stalo gde srbi letuju, sta ste navalili sa komentarima, 70% komentara je iz hrvatske. mene bas briga da li vi dolazite na kopaonik na skijanje. nemate posteno skijaliste u "ljepoj vasoj" ...mislim, bas me briga. gde hrbati skijaju. koliko sam razumeo komentar mareta, on je pokazao da je grcka turisticka sila za hrvatsku, zato sto ste poceli po vasem starom obicaju da omalovazavate grcku samo sto srbi tamo letuju u velikom broju.

Argo

pre 9 godina

mimi:Ja osobno zivim u mjestu od 2500ljudi koje ljeti 4 mjeseca imaju izmedu 12 i 20 000 turista.Provaj zamisliti kolika je to masa turista(Njemaca,Skandinavaca,Austrijanaca,Slovenaca,Ceha,Poljaka...) pa se jos jedan put zapitaj jeli nam krivo sta nam ne dolaze gosti sa najmanjom plateznom moci u Europi.Da ti budem iskren to je jedan veliki plus.A to da nam turizam nema sanse,u jednoj godini Hrvatsku posjeti stranih turista kao Srbiju u 30godina od kojih svake godine imamo 8milijardu eura prihoda!

mimi

pre 9 godina

Ovo je potpuno skretanje sa teme,koja nije poređenje zemalja! Svakom bi u svojoj trebalo da je najlepše. Bar meni jeste.Kakva je takva je..
Ali ja mislim da je Hrvatima krivo što Srbi masovno odlaze u Grčku,Tursku i Španiju.
zato pokušavaju na ovim stranicama da ocrne te zemlje iako znaju da nemaju nikakve šanse u turizmu ,pored njih.
Pokupili su sav srednjeevropski škart,samo zato što im je tu najbliže,i nemaju do grčke i Turske, nisu to prvoklasni turisti.
Srbima, i onima koji leže na peškirima i hrane se u apartmanu ,i onima koji plaćaju ležaljke i hrane se po restoranima nikada ne bih preporučio da odu na hrvatsko primorije,jer nije to vrsta odmora koji bi želeli, verujte mi.
Ponavljam, biće vam i glava i imovina u torbi...kako se opustiti pored toga? a to je svrha odmora.

haha

pre 9 godina

@jovan
Jovane ukljuci malo mozak. Covjek je rekao da smo za Srbiju norveska. Nije poredio Hrvatsku sa Norveskom. Zasto poredite Hrvatsku sa drugim zemljama??? Je l vas bas toliko blam porediti je sa Srbijom?

haha

pre 9 godina

Jeftinija su lux letovalista u grckoj nego vasa sela po obali!
(hehe, 23. februar 2015 20:46)

Fora je u tome sto ono malo Srba koji si moze priustiti ljetovanje takve destinacije i ne vidi. Onaj tko voli seljakluk, socijalna ljetovalista i tursku glazbu uz bjesomucno zavijanje, taj ide u solunsku regiju gdje ce vidjeti mnostvo tvojih sunarodnjaka.
A to sto smo poslije Italije najskuplja destinacija u Europi, moze nam se :)

jovan

pre 9 godina

@Argo
Po cemu si ti za nas odmah Norveska jel zato sto 2 meseca preskupo izdajes sobe koje usisas jednom godisnje? Jel je centar Osla satorima blokiran jer sirotinja strajkuje i trazi pare od drzave? Ja sam bio i u Norveskoj i u Hrvatskoj i mogu ti reci da ste od njih jednako daleko koliko i mi! O vestackom kursu, zaduzenosti po glavi stanovnika, emigraciji mladih i ostalim adutima hrvatske necu ni da pocinjem...

Cross

pre 9 godina

Grcka je turisticka velesila.......
Grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista.....
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)

Ti se Mare šališ, zar ne. Hvališ se Grčkom (ne znam zašto ne Srbijom), nebi li dokazao/la koliko je Hrvatska mala i slabašna.
Bravo. Evo ja ću se pohvaliti Francuskom (nasuprot tvoje Grčke), koju je posjetilo cca 80 milijuna stranih turista, pa si ti računaj koliko je to bolje od Grčke. Konačno kad je riječ o Hrvatskoj i njenom turizmu, za Srbiju je i nadalje velesila, uz jednu malu sitnicu ~ Hrvatska je država nas Hrvata, dok Grčka nije država vas Srba.

Argo

pre 9 godina

Mare KG:Covjek bi rekao da pises iz Svicarske,a ne najsiromasnije zemlje u Europi!Zeno bozja,mozda jesmo medu siromasnijima u EU ali smo za vas Norveska.

Tome-Zadar

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)

tipičan primjer kako puno napisati, a ništa ne reći. za početak, imati upola manje turista nego Grčka je čast. ta zemlja ima daleko dulju obalu (14 naprema 6 tisuća), više stanovnika, više većih gradova, otoka i slično. 12 milijuna u Hrvatskoj, malo li je?
što se strukture gostiju tiče, Hrvatska ima veliki broj Nijemaca, Talijana, Skandinavaca - a broj Britanaca i Francuza rapidno raste. ovim stopama, u idućem desetljeću broj (primjerice) Britanaca, dostići će milijun. opet, malo li je? isto tako, broj turista iz Srbije za sad je zanemariv (oko 0.4%, ako se ne varam), no i taj broj raste i neka raste.
konačno, umjesto da slavodobitno uspoređujete hrvatsku i grčku obalu, radije priradite na ponudi i prirodi Srbije. vi godišnje imate manje od milijun stranih turista, a tu naglašavate lošu ponudu i ružno more Hrvata. smiješno.

aur

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)
__________________
Srbi i brojevi XD
Pola od 22 milijuna je 11, a toliko ih je bilo tamo negdje 2011. tj 2012. godine u RH. Ispadaju ti milijuni. Druge top turističke destinacije kao recimo Italija i Austrija su ipak "malo" bliže Hrvatima (koji su u EU s dotičnim destinacijama te je posjećivanje lakše i jeftinije) nego je to Grčka ili Turska Srbima tako da bi se o tome tko koliko i gdje mrda dalo pričati. U Hrvatskoj su najbrojniji Nijemci (2 milijuna) , Slovenci, Talijani i Austrijanci (s po milijun dolazaka) tako da mi nije jasno po čemu je to struktura gostiju u Grčkoj toliko različita? Grčka, s obzirom da je turistička velesila te na to da je to Grčka, bi trebala imati barem 10-15 milijuna više od Hrvatske koja je imala barem 12 izgubljenih turističkih sezona itd itd. Neće RH propast bez srpskih turista, ne brini..

markec

pre 9 godina

Moja familija je u Bolu na Bracu sazidala kucu pre 50 godina i naravno za vreme 90ih se tamo nije moglo ici.
Kuca je bila prazna od 89. do 2008. i sada skoro svake godine idem tamo i ako nikad nisam doziveo nikakvu neprijatnost svejedno se ne osecam prijatno u toj zemlji. Prosto energija je vrlo losa, stalno sam u strahu da mi neko auto ne izlupa. Ako sam pri parama uvek radje idem na letovanje u Grcku, CG ili Kipar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (velikipoznavalac, 23. februar 2015 01:47)
______________
Paranoja te malo oplahnula, ha? :)

haha

pre 9 godina

@Mare-Kg
Pa sta cemo siromasi, nemamo standard i place ko Srbi da uzivamo po luksuznim ljetovalistima na Halkidikiju nego se jadni moramo guzvat na 6000km nase obale. To je da zaplaces.

Mare-Kg

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...

maja-bg

pre 9 godina

ono kad hrvati uveravaju srbe da je hrvatska obala lepsa od grcke a da sami nikad nisu bili u grckoj.
da umres od smeha cime se vi bavite. mojoj mami je najbolje u piranu i portorozu posto je slovenka meni u grckoj posto sam od malih nogu zbog ratova isla tamo, komsinici branki je najbolja hrvatska obala posto je to bilo prvo more koje je videla u zivotu pre 50 godina i tako to. moja generacija tek otkriva hrvatsku, pustite nas da mi rodjeni osamdesetih sami zakljucimo...

Moca

pre 9 godina

@Svaka ptica svome jatu Odakle ti to da će država biti na gubitku? Nigde ne piše da će liniju držait Air Serbia, koja inače i nema tako male avione. Linija će biti redovna, ali jednom nedeljno za 80 putnika. Koliko god da je mali broj ljudi koji će ovog leta ići u taj deo Hrvatske, sa tako malim avionom i samo jednom nedeljno, verovatno će popunjenost biti dobra. Mogli bismo malo manje da brinemo tuđe (privatničke) brige.

Jackie

pre 9 godina

Rokajte negativne ali ja nemam pojma ni gde je Brac, valjda bi prvo trebale da se pokriju sve "normalne" destinacije pa onda ove na kojima ide 2,5 coveka. Npr jedna ka USA, Španiji, a i drugim EVROPSKIM LETOVALISTIMA

lola

pre 9 godina

Kad sam posle trinaest godina stupila na hvarsku rivu, zaslepljena bljestavim zidom " Dalmacije", opijena mirisom lavande, vresa i mravinca, kliznula nogom po starom kamenu, doslo mi je da zagrlim palme, legnem na prvo zalo, preletim do Zdrilca, bacim se u plavetnilo..Divni mirisi detinjstva, moja none, Vrbanj, Vrboska...Ponekad ovde, u mom Beogradu, izadjem i osecam miris mora.. Nostalgija i uspomene vode nas tamo gde smo bili srecni. U Hrvatsku, Grcku, Italiju...Jel to vredno pljuvanja po ljudima?

mimi

pre 9 godina

Nije mi jasno kad Hrvati posete ovaj sajt i pljuju Srbe što idu u Grčku i samu Grčku, jel treba da dam pozitivan ili negativan glas?
P.S.
Bio sam tamo par puta,ljudi,radi vam se o glavi i imovini, kakav odmor pored toga?

Transparentnost i pravosuđe

pre 9 godina

Dajte čarter za Kanarska ostrva. Bio sam prošle godine i utisci su fantasticni. Dosta vise i Grčke i
Hrvatske i Crne Gore. Dajte nešto novo...

Marko

pre 9 godina

@da da iz Nisa. Nis Ekspres ima direktnu sezonsku liniju Nis-Split, tako da redovno vidis crvene Nis Ekspres autobuse po Splitu. To je pored toga sto postoji dnevna autobus veza BG-ST preko BS Toursa, sezonska Lasta linija BG-ST (plus sezonska direktna linija i BG-Korčula), onda sezonski letovi BG-ST od Air Serbia, i Croatia Airline, itd. Da o 3-4 autobusa dnevno tokom sezone na liniji BG - Rijeka - Istra ne govorimo

Ana

pre 9 godina

Ja idem i ove godine u Rovinj. Volim i Grcku, ali Jadransko more i hrvatsku obalu nista ne moze zameniti. Valjda cu stici i do Braca i Hvara.

да да

pre 9 godina

Дајте јефтине летове за Барселону,Мајорку, Канарска острва, Кипар, Турску и то из Ниша. Каква далмација аман заман !!!

dejan

pre 9 godina

Mi proslog leta bili na Hvaru. Hvar prelep, postao mondensko letovaliste, sa luksuznim jahtama uz Rivu, vrvi od mladezi, trgovi puni do 4 ujutru, plese se i na ulicama, svi izmesani – beli, crni, zuti, straight, gay (evo malo kako to izgleda: http://bit.ly/1AAaOH9 )

Sreli smo i vise beogradjana, neki koji cak tamo rade leti. Nikome uopste nije vazno ko je odakle, cak je prednost govoriti srpski ili “naski” jer ce mestani prvo popricati sa “nasima” – gazde apartmana, tetkice na pijaci, vlasnici i konobari u restoranima, itd. Sad smestaj na Hvaru je skuplji od ostale Hrvatske obale (treba ga usporediti sa Rodosom ili Mikonosom, ne sa Halkidikijem), pogotovu u spici sezone, ali hrana i restorani mu dodju odprilike ko u Beogradu.

Evo par mesta za preporuku – bar na terasi na prvom spratu Arsenala (divan pogled na tvrdjavu nocu, zabavna ekipa), restoran Marinero (simpaticni kelneri, dobra hrana, pristojne cene), restoran FOR (romanticno mesto, probajte gregadu – hvarski specijalitet), konoba Menego (stara konobica, mastovita hrana), bar Falko (na plazi, u borovini, tokom dana bolje i jeftinije od poznatog Hula-Hula, al je Hula-Hula dobar za ples i zalazak sunca)

Usput u Splitu prosetajte lavirintima Dioklecijanove palate, sa bezbroj restorana i kafica. Cak su i Bacvice fine za gradsku plazu – precisto more, puno zelenila, itd. Za veceru u Splitu, konoba Marjan sa fantasticnom ribom

City Girl

pre 9 godina

@ Cojle, moji roditelji imaju kuću na Bracu koju su kupili pre raspada Jugoslavije. Ja idem tamo svakog leta i nikada nisam dozivela nikakvu neprijatnost. Naprotiv. Mozda su plaze u Grckoj lepše, ali meni komsinica Bracanka svako jutro donosi smokve sa njenog imanja, kupi hleb ako se ja uspavam (i jedva je nateram da uzme pare), rent a car mi ostavi nezakljucana kola na parkingu (jer stignem na Brac posle ponoci), sa Lemesicima koji drže divan restoran u uvali Lucice se izgrlim kao sa najboljim prijateljima. To ne mogu da nadjem u Grckoj.

idiii zauvijeeek, nemoj se vracatiii! jednom ceeee ova ljubaaav u srcu nestatiiiii.....

pre 9 godina

Reci mi,da li može vas dvoje da legnete jedno pored drugog,na bilo kojoj "plaži" na Hvaru...da li te bole koskice uveče kada se vratiš...a stopala? Da li ti nije gad da posle 2m stojiš u travuljini...itd...itd...

Kao što rekoh,nemaš ti blage veze,dečko moj (cojle, 22. februar 2015 18:16)

Decko moj, nije za tebe more. Za tebe je kada. Dobra stvar sa srpskim turistima je ta da se sami filtriraju. Skart ide u Grcku, Tursku, Egipat... Nije u soldima sve. I turisti koji ostavljaju mnogo novaca mogu biti skart turisti, ako kvare ambijent. Ambijent je najvece prirodno bogatstvo turisticke zemlje. To je ono od cega ta zemlja zivi. Ako kvaris ambijent, nacinio si mnogo vecu stetu, nego sto moze biti koristi od tog sitnisa koji si ostavio. U pravu si - u Hrvatskoj te cekaju ljudozdreri. Grci su ti braca, Turci polubraca, a Egipcani jarani iz kraja.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Moja familija je u Bolu na Bracu sazidala kucu pre 50 godina i naravno za vreme 90ih se tamo nije moglo ici.
Kuca je bila prazna od 89. do 2008. i sada skoro svake godine idem tamo i ako nikad nisam doziveo nikakvu neprijatnost svejedno se ne osecam prijatno u toj zemlji. Prosto energija je vrlo losa, stalno sam u strahu da mi neko auto ne izlupa. Ako sam pri parama uvek radje idem na letovanje u Grcku, CG ili Kipar.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

@Petar
Да ли си можда чуо за псеудоним препланули Петре? Поздрав са Лиона.

Nata

pre 9 godina

E super za novu avio liniju.Polako se okreće za Hrvatsku, vec ima do Splita aviolinija . Moram reći da sam bila u Splitu 3 puta ,grad je preeeedivan koji živi ne samo u sezoni i taj njihov govor! Bila sam na svadbi njihovoj splitskoj, bivši momak je rodom odatle. Jednom na Braču- prelep Zlatni rat plaža i Hvar! Ostrva su lepa,čista i prija otići i još Jadransko more. Neprijatnosti nisam imala. Bila sam na Ultri music festivalu, fenomenalnooo ali. i skupo.Split je dobro zaradio od te žurke. Ulazu u turizam, uveli su i hidroavione do Hvara.

svaka ptica svome jatu

pre 9 godina

Ajd molim te dojdi ahahahah propascemo bez tebe
(Andrea, 22. februar 2015 15:10)

Nije propadanje Hrvatske problem, vec propadanje Srbije. Za ukupno 50 turista koji ce evt. letovati na Bracu, uvode redovnu liniju, koju tako nekomercijalnu mi moramo da placamo iz poreza.
Sa druge strane verovatno ima vise turista zainteresovanih za Krim, ali tu im ne pada ma pamet da uvode liniju, nego moras preko Moskve.

Vlada Perovic

pre 9 godina

Ja sam bio 2010 godine u Vodicama kod Sibenika, i drugu noc dobio poklonu u vidu sve 4 izbusene gume, i krvnicki ogrebana desna strana auta celom duzinom. Treba da napomenem da sam iz Sombora, a ispao sam budala zato sto su me prijatelji uverili da sa So tablicama necu imati problema u Hrvatskoj, da su zrtve sovinista uglavnom oni sa Bg tablama. Policija je bila dosta korektna, sta ce ljudi, samo su nemocno sirili ruke. Hvala na "gostoprimstvu" ali nikad vise!

mia

pre 9 godina

Već 5 puta smo išli na Brač na odmor.Prvo svi su izuzetno ljubazni,plaža i uvala koliko voliš i kakve voliš.Čak i peščane.U nekim uvalama ima i peska,i šljunka i kamenih ploča,zavisi šta ko voli.Nikada se nije desilo da nema vode ili da su plaže prljave.Preporuka,etno selo Dol i pustinja Blace.

ajronik-supersonik

pre 9 godina

pa koliko komercijalnih aerodroma ima u hr? pogotovo uz more. ajmo nabrojati: pula, krk,zd, st,dubrovnik. za brač nisam znao
(bezimeni :-), 22. februar 2015 14:16).....Postoji josh jedan za koga,vidim,mnogi ne znaju...a to je mali aerodromchicc na ostrvu,ili otoku kako kome drago,Loshinju...nalazi se na jednom prostranom kamenitom platou zvanom Kurili,izmedju uvala Liski i Zabodaski,a iza uvalice Artatore(ili Artaturi,ime je verovatno josh od Mlechana),koja je sada jedna od glavnih turistichkih "spotova" na ostrvu...chetiri kilometra ispred aerodromchicca,uz glavnu magistralu prema Cresu i samom gradu Malom Loshinju,nalazila se kasarna JNA mornarichke peshadije gde je moja malenkost oduzzila dug tadashnjoj zajednichkoj zemlji(Kovchanje)...e pa onaj "fejk rat tipa crveni i plavi" po zavrshetku obuke,odigravao se bash tu skoro uz samu ogradu aerodromchicca pored male piste....iskrcavanje sa desantnih chamaca i jurnjava po kamenjaru uz prangijanje ccorcima i obavezno uuurrrraaaa!!!!...nekako tada nastade i pesma,koja cce mi odzvanjati u ushima dok sam zziv,uostalom kao i samo seccanje na to divno askersko bratstvo i drugarstvo...."ZBOGOM LOSHINJ,ZBOGOM ARTATORE...NIKAD VISHE BESPLATNO NA MOREEEE.!..."eehhh,memories....memories......

Cross

pre 9 godina

"Osim prospekata posetioci su mogli da pogledaju
i reklamni turistički film o Braču, a imali su
priliku i da probaju brački sir i pršut i upoznaju
bračku narodnu nošnju".

Na kraju svega, "posetioci" su gorko zaplakali
kad su vidjeli što bivša bratja "poseduju".

mimi

pre 9 godina

Muka mi je od ovih sto hvala Grcku, nikada nisu bili u Hrvatskoj a znaju da je u Grckoj bolje. Bila sam i u Grckoj i u Hrvatskoj i mogu da tvrdim da se ne mogu ni porediti. Hrvatska ima daleko lepse more i plaze i veoma se radujem sto se svake godine pojavljuje neka pogodnost koja mi Jadran cini blizim.
(marta, 22. februar 2015 18:06)

@marta
Ako ti kažeš da Hrvatska ima lepše more,onda ti nisi bila nigde sem Hrvatske.
Najlepša plaža u Hrvatskoj je kao lošija u Grčkoj.
A da ne spominjem top Grčke plaže...
A o gostoljubivosti da ne pričamo...

dr Sofronije

pre 9 godina

Poslednji put '89 na Cresu... Od tada mi iskreno nije palo na pamet, a i nece ponovo, bar u ovom zivotu. Gledam sa drugog stanovista, jer sam tada jos bio klinac, ali sto se tice mora - Grcka ostrva, usluge i luksuza - Turska, tu su Spanija i Italija.... Crna Gora poslednji put 2001. godine - tada su se gospoda opredelila za ekskluzivni turizam, pa se nisam pronasao...

Bata

pre 9 godina

@Zalosna Sova: Sta Hrvati misle o Srbima je lako utvrditi. Citajte clanke "novinara" i komentare citalaca u najtiraznijem hrvatskom dnevneom listu "Vecernjak". Citajte sta se pise na Forumu.Hr u delu o turizmu. Zasto bih davao novac onome ko me mrzi, makar i bio ljubazan sa mnom?

cisti biznis

pre 9 godina

Brac.....sto kod njih...
(grom, 22. februar 2015 15:51)

Masu Srba i dan danas ima vikendice tamo, kao i na Hvaru, konkretno Starigradu koji je preko puta Bola iznad kojeg je i taj aerodrom.
Dakle dvoljno za ekonomsku racunicu bez da dodje itko osim njih.

gagi

pre 9 godina

vise od 90% mladih do 30 godina nikad nisu bili y hrvatskoj na moru, ova linija je za stare jugonostalgicare 55 godina +. inace u hrvatsku ide manje od 2% od svih turista iz srbije koji idu na letovanje. pametnom dosta!

marta

pre 9 godina

Muka mi je od ovih sto hvala Grcku, nikada nisu bili u Hrvatskoj a znaju da je u Grckoj bolje. Bila sam i u Grckoj i u Hrvatskoj i mogu da tvrdim da se ne mogu ni porediti. Hrvatska ima daleko lepse more i plaze i veoma se radujem sto se svake godine pojavljuje neka pogodnost koja mi Jadran cini blizim.

Zalosna Sova

pre 9 godina

Meni je najinteresantnije sto 90% ljudi sa komentarima tipa "Zasto ici tamo,oni nas mrze,morate paziti na svaku izgovorenu rec..." nikada nisu bili tamo,a svoje uvrezene stavove su izgradili po pricama drugih...koji takodje nisu bili tamo!

cojle

pre 9 godina

@MLADENBG

nemaš ti blage veze,dečko moj...čak i kada se uzme u obzir da su ukusi različiti.

Obišao sam i Hrvatsko i Crnogorsko i Grčko primorje uzduž i popreko...jedino lepo u Hrvatskoj (po mom ukusu) su sami primorski gradovi tj. arhitektura...a kamenjar,pogotovo po ostrvima kao Brač i Hvar je užas Božiji...Brač ima samo jednu jedinu iole lepu plažu posle koje vas kosti neće mesecima žuljati...a samo jedan npr. Zakintos,ima više dobrih plaža od barem 5 najpoznatijih Hrvatskih ostrva.

ps. Nikada više u Hrvastku i Cg...nema veze sa politikom i pričom da ne idem kod onih koji me ne vole,a činjenica je da nas ne vole (1990e sam baš na Braču gledao svojim očima kako lupaju kola sa BG tablicama...a 1991. takođe na Braču sam gledao kako mnogo pre rata,dižu Srpske kuće u vazduh,navodno nemaju dozvole...da ne pričam koliko puta su đetići tukli Srbe koji došli da im ostave pare) već samo sa lepotom mora i plaža.
Pljuckaj ti po Polihronu i zamišljaj da je Hvar neka lepota...Hrvatska ostrva kaskaju milion godina za Grčkim.

Reci mi,da li može vas dvoje da legnete jedno pored drugog,na bilo kojoj "plaži" na Hvaru...da li te bole koskice uveče kada se vratiš...a stopala? Da li ti nije gad da posle 2m stojiš u travuljini...itd...itd...

Kao što rekoh,nemaš ti blage veze,dečko moj


A posebna priča je to Beograđani i urbana ekipa...biće dobro ako si prvo koleno iz Beograda. Pun mi je više vas "beograđana"...stidim se što sam generacijski beograđanin,baš zbog vas "urbanih".

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Најлепше на Брачу је Бобовишће (име му довољно говори),ипак нешто ми се још не иде тамо.Што се тиче Грчке ништа није као Јонско море,али велика предност хрватских острва је у томе што има много мање "наших" земљака из отете покрајине.

Dragan

pre 9 godina

Nakon završetka skolske godine svaki letnji raspust tih nezaboravnih 80-tih provodili smo na Braču.Sutivan pre svega zatim Supetar pa izleti do Bola.Dobra stara vremena, nezaboravna letovanja i bila je to zlatna decenija puna vedrine, energije, kultne muzike i filmova. Nažalost,ta bajka surovo je prekinuta i ostaju samo nostalgična sečanja.Neuporedivo je ono i vreme sadašnje pa ostavimo po strani one fobične,(super je za njih Grčka) jer ono vreme nikada neće shvatiti. U međuvremenu, ipak je Ceca pobedila jednu Eni Lenoks.

Mm

pre 9 godina

@
Cekaj,koliko onda Hrvatska ima Aerodroma??? Za 5 znam
(ohoo, 22. februar 2015 16:04)

Hr ima 8 međunarodnih zračnih luka (Zagreb, Rijeka/Krk, Split, Zadar, Pula, Osijek, Dubrovnik i Brač) Do kraja 2016. bit će gotova nova zračna luka u Zagrebu pa će se kapacitet putnika još povećati, također se razmišlja o gradnji zračne luke na otoku Rabu.

hawkeye

pre 9 godina

svake godine odlazim na letovanje na Pag,i nikada nisam doživeo ni najmanju neprijatnost,naprotiv,uvek sam imao osećaj da nas više domaćini gotive od italijana,nemaca i britanaca tako da nešto neverujem u te priče o negostoljubivosti spram turista iz Srbije.

dijaspora

pre 9 godina

Narodna nosnja, prsut i sir? E bas su to odlicni razlozi da neko izabere Brac kao destinaciju za odmor. Pogotovo narodna nosnja je jako vazan faktor u svemu tome.

milos

pre 9 godina

Najlepse more.. I ove godine na hvar po treci put.. Beogradjana sve više i urbane ekipe..paradajz turisti naravno na jug u pefkohori i cecu
(Mladen bg, 22. februar 2015 12:56)
Ti si urban koliko i Mile Kitic..

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

Ko ne moze bez kafane,ko je u njoj cim osvane....jugosloveni,jugosloveni...ko je zivac kad se dira,ko se brzo iznervira...jugosloveni,jugosloveni...ko je krvlju steko sve,cetrteset osme reko ne,politiku svoju tera brz rusa i amera...jugosloveni,jugosloveni...Brac predivno mesto...

ana

pre 9 godina

A isti ovi što "samo u bratsku Grčku", na temama o ekonomiji pljuju po Grcima, žele im propast, nazivaju ih lopovima, lenjivcima... a za mudraca koji pita, što ne uvedu liniju za Solun, da te obavestim, ta linija već godinama postoji, a to što se ti cimas 15 sati autobusom, to je tvoj problem, kako bi i mogao da znaš koje linije postoje, kad ni na aerodromu nikad nisi bio.

grom

pre 9 godina

Brac.....sto kod njih. Pa bolje da se uspostave letovi za Solun u bratskoj Grckoj nego kod nekih koji ocima ne mogu da nas vide i svare. Sta ima tamo sto nema u GR. Inace ja sam bio na Bracu Milna i nista spec. Grcka zakon u svakom pogledu a pogotovu kako te gledaju kao turistu a posle toga kao i coveka sto u HR za ovo drugo nisam siguran....hm ????

Profka

pre 9 godina

Kao dete često letovala tamo. Divan je Brač. Pre par godina bila u Splitskoj, na Braču, to je jedno divno mestašce sa prelepom vegetacijom. ..Ljudi koji su nam iznajmili sobu su bili divni i dan-danas smo u kontaktu. Hrvati su izuzetno dobri domaćini, u restoranima izuzetno ljubazni i predusretljivi. ..Često bi pokušali da pogode, po naglasku,grad iz kojeg dolazimo, a onda nam govorili da pozdravimo divni Novi Sad i Đoleta Balaševića...Nijednu neprijatnost nismo doživele ćerkica i ja. Ni na Braču, ni na Pagu.. .Želim ponovo tamo, ali danas ne mogu više to da priuštim. Zapamtite, Splitska, mali raj na Jadranu.

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

Lepa vest....podrzavam svako priblizavanje/pripajanje srpskog i hrvatskog naroda....Jesam Yugo-Nostalgic....Pa sta!Pozdrav svim narodima sirom Jugoslavije,koja jos zivi u nama koji je volimo!

Ekonomija i ekologija

pre 9 godina

Ovo je uvedeno zbog putnike iz istočnoevropskih zemalja. Mi od toga nemamo ništa osim avio zagađenja. Niti ćemo putovati tamo, niti ćemo imati neke ekonomske koristi od tranzita. Takve gluposti ne treba uvoditi. Neka presedaju negde drugde van Srbije.

skeptik

pre 9 godina

Brac! Ej oni imaju medjunarodni aerodrom na Bracu! Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeka, Pula, Zagreb, Osijek! Svaka veci grad! A kod nas? Zasto bi bilo koji low-cost leteo iz Srbije kad imamo Osijek, Budimpestu, Temisvar i Sofiju u komsiluku i njima mozemo dati pare...i ovako bar mozemo da se hvalimo "liderskim" aerodromom u regionu! Srbija 8miliona i jedan i po(ono u Nisu nije aerodrom), Hrvatska 4miliona i osam! Jednacina sa jednom nepoznatom - zasto?

Luk i Slanina

pre 9 godina

Kome se ne ide - ne mora ići ... Ali mi zato ŠTOŽEMOOO !!! MAKARSKA CALLING !!! :)
Svaka čast za ideju ... Ipak je Jedran Jadran !!!

mimi

pre 9 godina

Savetovao bih sve one koji planiraju da koriste ovu liniju, i Hrvatsku za odmor,uopšte da prvo na portalima provere njihovo mišljenje o srpskim turistima.
Zašto uopšte i ići na odmor negde gde ćete se osećati neprijatno ili morati da pazite na svaku izgovorenu reč.

mimi

pre 9 godina

Savetovao bih sve one koji planiraju da koriste ovu liniju, i Hrvatsku za odmor,uopšte da prvo na portalima provere njihovo mišljenje o srpskim turistima.
Zašto uopšte i ići na odmor negde gde ćete se osećati neprijatno ili morati da pazite na svaku izgovorenu reč.

skeptik

pre 9 godina

Brac! Ej oni imaju medjunarodni aerodrom na Bracu! Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeka, Pula, Zagreb, Osijek! Svaka veci grad! A kod nas? Zasto bi bilo koji low-cost leteo iz Srbije kad imamo Osijek, Budimpestu, Temisvar i Sofiju u komsiluku i njima mozemo dati pare...i ovako bar mozemo da se hvalimo "liderskim" aerodromom u regionu! Srbija 8miliona i jedan i po(ono u Nisu nije aerodrom), Hrvatska 4miliona i osam! Jednacina sa jednom nepoznatom - zasto?

Profka

pre 9 godina

Kao dete često letovala tamo. Divan je Brač. Pre par godina bila u Splitskoj, na Braču, to je jedno divno mestašce sa prelepom vegetacijom. ..Ljudi koji su nam iznajmili sobu su bili divni i dan-danas smo u kontaktu. Hrvati su izuzetno dobri domaćini, u restoranima izuzetno ljubazni i predusretljivi. ..Često bi pokušali da pogode, po naglasku,grad iz kojeg dolazimo, a onda nam govorili da pozdravimo divni Novi Sad i Đoleta Balaševića...Nijednu neprijatnost nismo doživele ćerkica i ja. Ni na Braču, ni na Pagu.. .Želim ponovo tamo, ali danas ne mogu više to da priuštim. Zapamtite, Splitska, mali raj na Jadranu.

Zalosna Sova

pre 9 godina

Meni je najinteresantnije sto 90% ljudi sa komentarima tipa "Zasto ici tamo,oni nas mrze,morate paziti na svaku izgovorenu rec..." nikada nisu bili tamo,a svoje uvrezene stavove su izgradili po pricama drugih...koji takodje nisu bili tamo!

Vlada Perovic

pre 9 godina

Ja sam bio 2010 godine u Vodicama kod Sibenika, i drugu noc dobio poklonu u vidu sve 4 izbusene gume, i krvnicki ogrebana desna strana auta celom duzinom. Treba da napomenem da sam iz Sombora, a ispao sam budala zato sto su me prijatelji uverili da sa So tablicama necu imati problema u Hrvatskoj, da su zrtve sovinista uglavnom oni sa Bg tablama. Policija je bila dosta korektna, sta ce ljudi, samo su nemocno sirili ruke. Hvala na "gostoprimstvu" ali nikad vise!

milos

pre 9 godina

Najlepse more.. I ove godine na hvar po treci put.. Beogradjana sve više i urbane ekipe..paradajz turisti naravno na jug u pefkohori i cecu
(Mladen bg, 22. februar 2015 12:56)
Ti si urban koliko i Mile Kitic..

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

Lepa vest....podrzavam svako priblizavanje/pripajanje srpskog i hrvatskog naroda....Jesam Yugo-Nostalgic....Pa sta!Pozdrav svim narodima sirom Jugoslavije,koja jos zivi u nama koji je volimo!

grom

pre 9 godina

Brac.....sto kod njih. Pa bolje da se uspostave letovi za Solun u bratskoj Grckoj nego kod nekih koji ocima ne mogu da nas vide i svare. Sta ima tamo sto nema u GR. Inace ja sam bio na Bracu Milna i nista spec. Grcka zakon u svakom pogledu a pogotovu kako te gledaju kao turistu a posle toga kao i coveka sto u HR za ovo drugo nisam siguran....hm ????

cojle

pre 9 godina

@MLADENBG

nemaš ti blage veze,dečko moj...čak i kada se uzme u obzir da su ukusi različiti.

Obišao sam i Hrvatsko i Crnogorsko i Grčko primorje uzduž i popreko...jedino lepo u Hrvatskoj (po mom ukusu) su sami primorski gradovi tj. arhitektura...a kamenjar,pogotovo po ostrvima kao Brač i Hvar je užas Božiji...Brač ima samo jednu jedinu iole lepu plažu posle koje vas kosti neće mesecima žuljati...a samo jedan npr. Zakintos,ima više dobrih plaža od barem 5 najpoznatijih Hrvatskih ostrva.

ps. Nikada više u Hrvastku i Cg...nema veze sa politikom i pričom da ne idem kod onih koji me ne vole,a činjenica je da nas ne vole (1990e sam baš na Braču gledao svojim očima kako lupaju kola sa BG tablicama...a 1991. takođe na Braču sam gledao kako mnogo pre rata,dižu Srpske kuće u vazduh,navodno nemaju dozvole...da ne pričam koliko puta su đetići tukli Srbe koji došli da im ostave pare) već samo sa lepotom mora i plaža.
Pljuckaj ti po Polihronu i zamišljaj da je Hvar neka lepota...Hrvatska ostrva kaskaju milion godina za Grčkim.

Reci mi,da li može vas dvoje da legnete jedno pored drugog,na bilo kojoj "plaži" na Hvaru...da li te bole koskice uveče kada se vratiš...a stopala? Da li ti nije gad da posle 2m stojiš u travuljini...itd...itd...

Kao što rekoh,nemaš ti blage veze,dečko moj


A posebna priča je to Beograđani i urbana ekipa...biće dobro ako si prvo koleno iz Beograda. Pun mi je više vas "beograđana"...stidim se što sam generacijski beograđanin,baš zbog vas "urbanih".

Dragan

pre 9 godina

Nakon završetka skolske godine svaki letnji raspust tih nezaboravnih 80-tih provodili smo na Braču.Sutivan pre svega zatim Supetar pa izleti do Bola.Dobra stara vremena, nezaboravna letovanja i bila je to zlatna decenija puna vedrine, energije, kultne muzike i filmova. Nažalost,ta bajka surovo je prekinuta i ostaju samo nostalgična sečanja.Neuporedivo je ono i vreme sadašnje pa ostavimo po strani one fobične,(super je za njih Grčka) jer ono vreme nikada neće shvatiti. U međuvremenu, ipak je Ceca pobedila jednu Eni Lenoks.

hawkeye

pre 9 godina

svake godine odlazim na letovanje na Pag,i nikada nisam doživeo ni najmanju neprijatnost,naprotiv,uvek sam imao osećaj da nas više domaćini gotive od italijana,nemaca i britanaca tako da nešto neverujem u te priče o negostoljubivosti spram turista iz Srbije.

Bata

pre 9 godina

@Zalosna Sova: Sta Hrvati misle o Srbima je lako utvrditi. Citajte clanke "novinara" i komentare citalaca u najtiraznijem hrvatskom dnevneom listu "Vecernjak". Citajte sta se pise na Forumu.Hr u delu o turizmu. Zasto bih davao novac onome ko me mrzi, makar i bio ljubazan sa mnom?

ana

pre 9 godina

A isti ovi što "samo u bratsku Grčku", na temama o ekonomiji pljuju po Grcima, žele im propast, nazivaju ih lopovima, lenjivcima... a za mudraca koji pita, što ne uvedu liniju za Solun, da te obavestim, ta linija već godinama postoji, a to što se ti cimas 15 sati autobusom, to je tvoj problem, kako bi i mogao da znaš koje linije postoje, kad ni na aerodromu nikad nisi bio.

gagi

pre 9 godina

vise od 90% mladih do 30 godina nikad nisu bili y hrvatskoj na moru, ova linija je za stare jugonostalgicare 55 godina +. inace u hrvatsku ide manje od 2% od svih turista iz srbije koji idu na letovanje. pametnom dosta!

marta

pre 9 godina

Muka mi je od ovih sto hvala Grcku, nikada nisu bili u Hrvatskoj a znaju da je u Grckoj bolje. Bila sam i u Grckoj i u Hrvatskoj i mogu da tvrdim da se ne mogu ni porediti. Hrvatska ima daleko lepse more i plaze i veoma se radujem sto se svake godine pojavljuje neka pogodnost koja mi Jadran cini blizim.

mimi

pre 9 godina

Muka mi je od ovih sto hvala Grcku, nikada nisu bili u Hrvatskoj a znaju da je u Grckoj bolje. Bila sam i u Grckoj i u Hrvatskoj i mogu da tvrdim da se ne mogu ni porediti. Hrvatska ima daleko lepse more i plaze i veoma se radujem sto se svake godine pojavljuje neka pogodnost koja mi Jadran cini blizim.
(marta, 22. februar 2015 18:06)

@marta
Ako ti kažeš da Hrvatska ima lepše more,onda ti nisi bila nigde sem Hrvatske.
Najlepša plaža u Hrvatskoj je kao lošija u Grčkoj.
A da ne spominjem top Grčke plaže...
A o gostoljubivosti da ne pričamo...

dijaspora

pre 9 godina

Narodna nosnja, prsut i sir? E bas su to odlicni razlozi da neko izabere Brac kao destinaciju za odmor. Pogotovo narodna nosnja je jako vazan faktor u svemu tome.

Luk i Slanina

pre 9 godina

Kome se ne ide - ne mora ići ... Ali mi zato ŠTOŽEMOOO !!! MAKARSKA CALLING !!! :)
Svaka čast za ideju ... Ipak je Jedran Jadran !!!

dr Sofronije

pre 9 godina

Poslednji put '89 na Cresu... Od tada mi iskreno nije palo na pamet, a i nece ponovo, bar u ovom zivotu. Gledam sa drugog stanovista, jer sam tada jos bio klinac, ali sto se tice mora - Grcka ostrva, usluge i luksuza - Turska, tu su Spanija i Italija.... Crna Gora poslednji put 2001. godine - tada su se gospoda opredelila za ekskluzivni turizam, pa se nisam pronasao...

Mm

pre 9 godina

@
Cekaj,koliko onda Hrvatska ima Aerodroma??? Za 5 znam
(ohoo, 22. februar 2015 16:04)

Hr ima 8 međunarodnih zračnih luka (Zagreb, Rijeka/Krk, Split, Zadar, Pula, Osijek, Dubrovnik i Brač) Do kraja 2016. bit će gotova nova zračna luka u Zagrebu pa će se kapacitet putnika još povećati, također se razmišlja o gradnji zračne luke na otoku Rabu.

mia

pre 9 godina

Već 5 puta smo išli na Brač na odmor.Prvo svi su izuzetno ljubazni,plaža i uvala koliko voliš i kakve voliš.Čak i peščane.U nekim uvalama ima i peska,i šljunka i kamenih ploča,zavisi šta ko voli.Nikada se nije desilo da nema vode ili da su plaže prljave.Preporuka,etno selo Dol i pustinja Blace.

svaka ptica svome jatu

pre 9 godina

Ajd molim te dojdi ahahahah propascemo bez tebe
(Andrea, 22. februar 2015 15:10)

Nije propadanje Hrvatske problem, vec propadanje Srbije. Za ukupno 50 turista koji ce evt. letovati na Bracu, uvode redovnu liniju, koju tako nekomercijalnu mi moramo da placamo iz poreza.
Sa druge strane verovatno ima vise turista zainteresovanih za Krim, ali tu im ne pada ma pamet da uvode liniju, nego moras preko Moskve.

cisti biznis

pre 9 godina

Brac.....sto kod njih...
(grom, 22. februar 2015 15:51)

Masu Srba i dan danas ima vikendice tamo, kao i na Hvaru, konkretno Starigradu koji je preko puta Bola iznad kojeg je i taj aerodrom.
Dakle dvoljno za ekonomsku racunicu bez da dodje itko osim njih.

Ekonomija i ekologija

pre 9 godina

Ovo je uvedeno zbog putnike iz istočnoevropskih zemalja. Mi od toga nemamo ništa osim avio zagađenja. Niti ćemo putovati tamo, niti ćemo imati neke ekonomske koristi od tranzita. Takve gluposti ne treba uvoditi. Neka presedaju negde drugde van Srbije.

lola

pre 9 godina

Kad sam posle trinaest godina stupila na hvarsku rivu, zaslepljena bljestavim zidom " Dalmacije", opijena mirisom lavande, vresa i mravinca, kliznula nogom po starom kamenu, doslo mi je da zagrlim palme, legnem na prvo zalo, preletim do Zdrilca, bacim se u plavetnilo..Divni mirisi detinjstva, moja none, Vrbanj, Vrboska...Ponekad ovde, u mom Beogradu, izadjem i osecam miris mora.. Nostalgija i uspomene vode nas tamo gde smo bili srecni. U Hrvatsku, Grcku, Italiju...Jel to vredno pljuvanja po ljudima?

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

Ko ne moze bez kafane,ko je u njoj cim osvane....jugosloveni,jugosloveni...ko je zivac kad se dira,ko se brzo iznervira...jugosloveni,jugosloveni...ko je krvlju steko sve,cetrteset osme reko ne,politiku svoju tera brz rusa i amera...jugosloveni,jugosloveni...Brac predivno mesto...

Nata

pre 9 godina

E super za novu avio liniju.Polako se okreće za Hrvatsku, vec ima do Splita aviolinija . Moram reći da sam bila u Splitu 3 puta ,grad je preeeedivan koji živi ne samo u sezoni i taj njihov govor! Bila sam na svadbi njihovoj splitskoj, bivši momak je rodom odatle. Jednom na Braču- prelep Zlatni rat plaža i Hvar! Ostrva su lepa,čista i prija otići i još Jadransko more. Neprijatnosti nisam imala. Bila sam na Ultri music festivalu, fenomenalnooo ali. i skupo.Split je dobro zaradio od te žurke. Ulazu u turizam, uveli su i hidroavione do Hvara.

ajronik-supersonik

pre 9 godina

pa koliko komercijalnih aerodroma ima u hr? pogotovo uz more. ajmo nabrojati: pula, krk,zd, st,dubrovnik. za brač nisam znao
(bezimeni :-), 22. februar 2015 14:16).....Postoji josh jedan za koga,vidim,mnogi ne znaju...a to je mali aerodromchicc na ostrvu,ili otoku kako kome drago,Loshinju...nalazi se na jednom prostranom kamenitom platou zvanom Kurili,izmedju uvala Liski i Zabodaski,a iza uvalice Artatore(ili Artaturi,ime je verovatno josh od Mlechana),koja je sada jedna od glavnih turistichkih "spotova" na ostrvu...chetiri kilometra ispred aerodromchicca,uz glavnu magistralu prema Cresu i samom gradu Malom Loshinju,nalazila se kasarna JNA mornarichke peshadije gde je moja malenkost oduzzila dug tadashnjoj zajednichkoj zemlji(Kovchanje)...e pa onaj "fejk rat tipa crveni i plavi" po zavrshetku obuke,odigravao se bash tu skoro uz samu ogradu aerodromchicca pored male piste....iskrcavanje sa desantnih chamaca i jurnjava po kamenjaru uz prangijanje ccorcima i obavezno uuurrrraaaa!!!!...nekako tada nastade i pesma,koja cce mi odzvanjati u ushima dok sam zziv,uostalom kao i samo seccanje na to divno askersko bratstvo i drugarstvo...."ZBOGOM LOSHINJ,ZBOGOM ARTATORE...NIKAD VISHE BESPLATNO NA MOREEEE.!..."eehhh,memories....memories......

City Girl

pre 9 godina

@ Cojle, moji roditelji imaju kuću na Bracu koju su kupili pre raspada Jugoslavije. Ja idem tamo svakog leta i nikada nisam dozivela nikakvu neprijatnost. Naprotiv. Mozda su plaze u Grckoj lepše, ali meni komsinica Bracanka svako jutro donosi smokve sa njenog imanja, kupi hleb ako se ja uspavam (i jedva je nateram da uzme pare), rent a car mi ostavi nezakljucana kola na parkingu (jer stignem na Brac posle ponoci), sa Lemesicima koji drže divan restoran u uvali Lucice se izgrlim kao sa najboljim prijateljima. To ne mogu da nadjem u Grckoj.

haha

pre 9 godina

@Mare-Kg
Pa sta cemo siromasi, nemamo standard i place ko Srbi da uzivamo po luksuznim ljetovalistima na Halkidikiju nego se jadni moramo guzvat na 6000km nase obale. To je da zaplaces.

dejan

pre 9 godina

Mi proslog leta bili na Hvaru. Hvar prelep, postao mondensko letovaliste, sa luksuznim jahtama uz Rivu, vrvi od mladezi, trgovi puni do 4 ujutru, plese se i na ulicama, svi izmesani – beli, crni, zuti, straight, gay (evo malo kako to izgleda: http://bit.ly/1AAaOH9 )

Sreli smo i vise beogradjana, neki koji cak tamo rade leti. Nikome uopste nije vazno ko je odakle, cak je prednost govoriti srpski ili “naski” jer ce mestani prvo popricati sa “nasima” – gazde apartmana, tetkice na pijaci, vlasnici i konobari u restoranima, itd. Sad smestaj na Hvaru je skuplji od ostale Hrvatske obale (treba ga usporediti sa Rodosom ili Mikonosom, ne sa Halkidikijem), pogotovu u spici sezone, ali hrana i restorani mu dodju odprilike ko u Beogradu.

Evo par mesta za preporuku – bar na terasi na prvom spratu Arsenala (divan pogled na tvrdjavu nocu, zabavna ekipa), restoran Marinero (simpaticni kelneri, dobra hrana, pristojne cene), restoran FOR (romanticno mesto, probajte gregadu – hvarski specijalitet), konoba Menego (stara konobica, mastovita hrana), bar Falko (na plazi, u borovini, tokom dana bolje i jeftinije od poznatog Hula-Hula, al je Hula-Hula dobar za ples i zalazak sunca)

Usput u Splitu prosetajte lavirintima Dioklecijanove palate, sa bezbroj restorana i kafica. Cak su i Bacvice fine za gradsku plazu – precisto more, puno zelenila, itd. Za veceru u Splitu, konoba Marjan sa fantasticnom ribom

да да

pre 9 godina

Дајте јефтине летове за Барселону,Мајорку, Канарска острва, Кипар, Турску и то из Ниша. Каква далмација аман заман !!!

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Најлепше на Брачу је Бобовишће (име му довољно говори),ипак нешто ми се још не иде тамо.Што се тиче Грчке ништа није као Јонско море,али велика предност хрватских острва је у томе што има много мање "наших" земљака из отете покрајине.

Cross

pre 9 godina

Grcka je turisticka velesila.......
Grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista.....
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)

Ti se Mare šališ, zar ne. Hvališ se Grčkom (ne znam zašto ne Srbijom), nebi li dokazao/la koliko je Hrvatska mala i slabašna.
Bravo. Evo ja ću se pohvaliti Francuskom (nasuprot tvoje Grčke), koju je posjetilo cca 80 milijuna stranih turista, pa si ti računaj koliko je to bolje od Grčke. Konačno kad je riječ o Hrvatskoj i njenom turizmu, za Srbiju je i nadalje velesila, uz jednu malu sitnicu ~ Hrvatska je država nas Hrvata, dok Grčka nije država vas Srba.

idiii zauvijeeek, nemoj se vracatiii! jednom ceeee ova ljubaaav u srcu nestatiiiii.....

pre 9 godina

Reci mi,da li može vas dvoje da legnete jedno pored drugog,na bilo kojoj "plaži" na Hvaru...da li te bole koskice uveče kada se vratiš...a stopala? Da li ti nije gad da posle 2m stojiš u travuljini...itd...itd...

Kao što rekoh,nemaš ti blage veze,dečko moj (cojle, 22. februar 2015 18:16)

Decko moj, nije za tebe more. Za tebe je kada. Dobra stvar sa srpskim turistima je ta da se sami filtriraju. Skart ide u Grcku, Tursku, Egipat... Nije u soldima sve. I turisti koji ostavljaju mnogo novaca mogu biti skart turisti, ako kvare ambijent. Ambijent je najvece prirodno bogatstvo turisticke zemlje. To je ono od cega ta zemlja zivi. Ako kvaris ambijent, nacinio si mnogo vecu stetu, nego sto moze biti koristi od tog sitnisa koji si ostavio. U pravu si - u Hrvatskoj te cekaju ljudozdreri. Grci su ti braca, Turci polubraca, a Egipcani jarani iz kraja.

maja-bg

pre 9 godina

ono kad hrvati uveravaju srbe da je hrvatska obala lepsa od grcke a da sami nikad nisu bili u grckoj.
da umres od smeha cime se vi bavite. mojoj mami je najbolje u piranu i portorozu posto je slovenka meni u grckoj posto sam od malih nogu zbog ratova isla tamo, komsinici branki je najbolja hrvatska obala posto je to bilo prvo more koje je videla u zivotu pre 50 godina i tako to. moja generacija tek otkriva hrvatsku, pustite nas da mi rodjeni osamdesetih sami zakljucimo...

Tome-Zadar

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)

tipičan primjer kako puno napisati, a ništa ne reći. za početak, imati upola manje turista nego Grčka je čast. ta zemlja ima daleko dulju obalu (14 naprema 6 tisuća), više stanovnika, više većih gradova, otoka i slično. 12 milijuna u Hrvatskoj, malo li je?
što se strukture gostiju tiče, Hrvatska ima veliki broj Nijemaca, Talijana, Skandinavaca - a broj Britanaca i Francuza rapidno raste. ovim stopama, u idućem desetljeću broj (primjerice) Britanaca, dostići će milijun. opet, malo li je? isto tako, broj turista iz Srbije za sad je zanemariv (oko 0.4%, ako se ne varam), no i taj broj raste i neka raste.
konačno, umjesto da slavodobitno uspoređujete hrvatsku i grčku obalu, radije priradite na ponudi i prirodi Srbije. vi godišnje imate manje od milijun stranih turista, a tu naglašavate lošu ponudu i ružno more Hrvata. smiješno.

Ana

pre 9 godina

Ja idem i ove godine u Rovinj. Volim i Grcku, ali Jadransko more i hrvatsku obalu nista ne moze zameniti. Valjda cu stici i do Braca i Hvara.

markec

pre 9 godina

Moja familija je u Bolu na Bracu sazidala kucu pre 50 godina i naravno za vreme 90ih se tamo nije moglo ici.
Kuca je bila prazna od 89. do 2008. i sada skoro svake godine idem tamo i ako nikad nisam doziveo nikakvu neprijatnost svejedno se ne osecam prijatno u toj zemlji. Prosto energija je vrlo losa, stalno sam u strahu da mi neko auto ne izlupa. Ako sam pri parama uvek radje idem na letovanje u Grcku, CG ili Kipar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (velikipoznavalac, 23. februar 2015 01:47)
______________
Paranoja te malo oplahnula, ha? :)

Cross

pre 9 godina

"Osim prospekata posetioci su mogli da pogledaju
i reklamni turistički film o Braču, a imali su
priliku i da probaju brački sir i pršut i upoznaju
bračku narodnu nošnju".

Na kraju svega, "posetioci" su gorko zaplakali
kad su vidjeli što bivša bratja "poseduju".

Mare-Kg

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...

aur

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)
__________________
Srbi i brojevi XD
Pola od 22 milijuna je 11, a toliko ih je bilo tamo negdje 2011. tj 2012. godine u RH. Ispadaju ti milijuni. Druge top turističke destinacije kao recimo Italija i Austrija su ipak "malo" bliže Hrvatima (koji su u EU s dotičnim destinacijama te je posjećivanje lakše i jeftinije) nego je to Grčka ili Turska Srbima tako da bi se o tome tko koliko i gdje mrda dalo pričati. U Hrvatskoj su najbrojniji Nijemci (2 milijuna) , Slovenci, Talijani i Austrijanci (s po milijun dolazaka) tako da mi nije jasno po čemu je to struktura gostiju u Grčkoj toliko različita? Grčka, s obzirom da je turistička velesila te na to da je to Grčka, bi trebala imati barem 10-15 milijuna više od Hrvatske koja je imala barem 12 izgubljenih turističkih sezona itd itd. Neće RH propast bez srpskih turista, ne brini..

Argo

pre 9 godina

mimi:Ja osobno zivim u mjestu od 2500ljudi koje ljeti 4 mjeseca imaju izmedu 12 i 20 000 turista.Provaj zamisliti kolika je to masa turista(Njemaca,Skandinavaca,Austrijanaca,Slovenaca,Ceha,Poljaka...) pa se jos jedan put zapitaj jeli nam krivo sta nam ne dolaze gosti sa najmanjom plateznom moci u Europi.Da ti budem iskren to je jedan veliki plus.A to da nam turizam nema sanse,u jednoj godini Hrvatsku posjeti stranih turista kao Srbiju u 30godina od kojih svake godine imamo 8milijardu eura prihoda!

velikipoznavalac

pre 9 godina

Moja familija je u Bolu na Bracu sazidala kucu pre 50 godina i naravno za vreme 90ih se tamo nije moglo ici.
Kuca je bila prazna od 89. do 2008. i sada skoro svake godine idem tamo i ako nikad nisam doziveo nikakvu neprijatnost svejedno se ne osecam prijatno u toj zemlji. Prosto energija je vrlo losa, stalno sam u strahu da mi neko auto ne izlupa. Ako sam pri parama uvek radje idem na letovanje u Grcku, CG ili Kipar.

Transparentnost i pravosuđe

pre 9 godina

Dajte čarter za Kanarska ostrva. Bio sam prošle godine i utisci su fantasticni. Dosta vise i Grčke i
Hrvatske i Crne Gore. Dajte nešto novo...

mimi

pre 9 godina

Nije mi jasno kad Hrvati posete ovaj sajt i pljuju Srbe što idu u Grčku i samu Grčku, jel treba da dam pozitivan ili negativan glas?
P.S.
Bio sam tamo par puta,ljudi,radi vam se o glavi i imovini, kakav odmor pored toga?

Jackie

pre 9 godina

Rokajte negativne ali ja nemam pojma ni gde je Brac, valjda bi prvo trebale da se pokriju sve "normalne" destinacije pa onda ove na kojima ide 2,5 coveka. Npr jedna ka USA, Španiji, a i drugim EVROPSKIM LETOVALISTIMA

Marko

pre 9 godina

@da da iz Nisa. Nis Ekspres ima direktnu sezonsku liniju Nis-Split, tako da redovno vidis crvene Nis Ekspres autobuse po Splitu. To je pored toga sto postoji dnevna autobus veza BG-ST preko BS Toursa, sezonska Lasta linija BG-ST (plus sezonska direktna linija i BG-Korčula), onda sezonski letovi BG-ST od Air Serbia, i Croatia Airline, itd. Da o 3-4 autobusa dnevno tokom sezone na liniji BG - Rijeka - Istra ne govorimo

Moca

pre 9 godina

@Svaka ptica svome jatu Odakle ti to da će država biti na gubitku? Nigde ne piše da će liniju držait Air Serbia, koja inače i nema tako male avione. Linija će biti redovna, ali jednom nedeljno za 80 putnika. Koliko god da je mali broj ljudi koji će ovog leta ići u taj deo Hrvatske, sa tako malim avionom i samo jednom nedeljno, verovatno će popunjenost biti dobra. Mogli bismo malo manje da brinemo tuđe (privatničke) brige.

Argo

pre 9 godina

Mare KG:Covjek bi rekao da pises iz Svicarske,a ne najsiromasnije zemlje u Europi!Zeno bozja,mozda jesmo medu siromasnijima u EU ali smo za vas Norveska.

jovan

pre 9 godina

@Argo
Po cemu si ti za nas odmah Norveska jel zato sto 2 meseca preskupo izdajes sobe koje usisas jednom godisnje? Jel je centar Osla satorima blokiran jer sirotinja strajkuje i trazi pare od drzave? Ja sam bio i u Norveskoj i u Hrvatskoj i mogu ti reci da ste od njih jednako daleko koliko i mi! O vestackom kursu, zaduzenosti po glavi stanovnika, emigraciji mladih i ostalim adutima hrvatske necu ni da pocinjem...

mimi

pre 9 godina

@previ roko
zašto na ovoj temi spominješ genentsko nasleđe od turaka? mi smo bili 500 godina a vi 350. Cela Hrvatska sem Istre, koja nije ni bila u Hrvatskoj do pre 60 godina. Samim ti ne poznaješ ni svoju zemlju.
U Grčkoj letujem jer je lepše, gostoljubivije,jeftinije.
Kod vas su česte kiše,skupo,hladno more,netrpeljivo i opasno.
Pusti Turke na miru.

haha

pre 9 godina

Jeftinija su lux letovalista u grckoj nego vasa sela po obali!
(hehe, 23. februar 2015 20:46)

Fora je u tome sto ono malo Srba koji si moze priustiti ljetovanje takve destinacije i ne vidi. Onaj tko voli seljakluk, socijalna ljetovalista i tursku glazbu uz bjesomucno zavijanje, taj ide u solunsku regiju gdje ce vidjeti mnostvo tvojih sunarodnjaka.
A to sto smo poslije Italije najskuplja destinacija u Europi, moze nam se :)

gagi

pre 9 godina

pa ako vam nije stalo gde srbi letuju, sta ste navalili sa komentarima, 70% komentara je iz hrvatske. mene bas briga da li vi dolazite na kopaonik na skijanje. nemate posteno skijaliste u "ljepoj vasoj" ...mislim, bas me briga. gde hrbati skijaju. koliko sam razumeo komentar mareta, on je pokazao da je grcka turisticka sila za hrvatsku, zato sto ste poceli po vasem starom obicaju da omalovazavate grcku samo sto srbi tamo letuju u velikom broju.

dejan

pre 9 godina

@rocco

Svakom svoje. Za nas nisu all-inkluziv hoteli, jer smo alergicni na hotele. Radije odemo na hrvatsko more u apartman, gde upoznamo domacine, njihove susede i ostale mestane - zajedno pijemo kafe, vina, pozivamo se na vecere, zenske dele traceve, mladi rade on sto mladi znaju – upoznavaju se, druze, zabavljaju, ponekad zaljubljuju. Pa onda caskanje sa tetkicama na pijaci svakog jutra, zezanje sa konobarima u kaficima na plazi i u gradu, itd, itd. To je nama pravi uzitak

dugopamtim

pre 9 godina

Tamo nas nisu voleli ni 70-tih ni 80-tih, pogotovo sredisnji deo Dalmacije. Vise puta sam doziveo da sam zbog akcenta imao dobacivanja i komentare a neki su prosli i gore, nije bilo retko da automobili beogradskih tablica zavrse u moru. Ponavljam, to je bilo 80-tih, danas nije bolje.

pravi rocco

pre 9 godina

@Rocco HR EU
Kada Srbin ljetuje u Turskoj tu nema nista cudno. Veze ga uz nju povijesno i genetsko nasljedje. Zasto ne bi ljetovao kod brace? Hrvat sa druge strane ima nelagodu kada tamo ljetuje. Zasto ostavljati novac Turcima kada mozes puniti vlastiti proracun, ljetovati u svojoj zemlji kod svog naroda? Za malo vise od sat sam na moru dok se Srbin drnda raspalim cestama po citav dan da stigne.

mimi

pre 9 godina

Ovo je potpuno skretanje sa teme,koja nije poređenje zemalja! Svakom bi u svojoj trebalo da je najlepše. Bar meni jeste.Kakva je takva je..
Ali ja mislim da je Hrvatima krivo što Srbi masovno odlaze u Grčku,Tursku i Španiju.
zato pokušavaju na ovim stranicama da ocrne te zemlje iako znaju da nemaju nikakve šanse u turizmu ,pored njih.
Pokupili su sav srednjeevropski škart,samo zato što im je tu najbliže,i nemaju do grčke i Turske, nisu to prvoklasni turisti.
Srbima, i onima koji leže na peškirima i hrane se u apartmanu ,i onima koji plaćaju ležaljke i hrane se po restoranima nikada ne bih preporučio da odu na hrvatsko primorije,jer nije to vrsta odmora koji bi želeli, verujte mi.
Ponavljam, biće vam i glava i imovina u torbi...kako se opustiti pored toga? a to je svrha odmora.

Megi

pre 9 godina

Ljudi,ostavite se politike!Svako letuje po svojim mogucnostima i ukusu.Hrvatska je prelepa,bezobrazno skupa,u poredjenju sa drugim nama blizim letovalistima.Postoje i skuplja mesta na svetu.Imala sam priliku,zbog posla,da vidim toliko fenomenalnih destinacija i jedno imaju svi zajednicko,a to je da lokalno stanovnistvo ne moze ni da prismrdi svom tom luksuzu.Isto tako i vecina prosecnih Hrvata.A to sto se ovde hvale onim sto njihova zemlja poseduje,moze im se jer je apsolutno tacno.

zoka

pre 9 godina

Ja sam bio nekoliko puta u Hrvatskoj na moru, blizu mi je iz Republike Srpske, od svega tog ekskluzivnog turizma sam vidio gomilu Ceha, za koje su mi konobari po picerijama i kaficima rekli da su skrtiji i od samih Skota, naruce jednu picu pa jede njih pet, a baksis je za njih mislena imenica. Sto neko rece, u Hrvatsku dolazi skart Evrope, ne mozes im izbiti euroo iz dzepa. Ceska, Poljska i Madjarska radnicka klasa preovladava, ne trose nista osim onog osnovnog to su mi sami Hrvati rekli.

Rocco HR EU

pre 9 godina

U Grckoj na Kreti ljetujes kao car all inclusive u hotelu 4 star, plaza ko u bajci, sve to za 30-35 % jeftinije. Kad Hrvat iz kisne EU ide u Grcku ili Tursku onda je tu nesto cudno. U Turskoj jedes hranu iz snova. Turska jos jeftinija od GR. Trude se da ugode. Cijene u HR za bogate,preskupo. Ali ako ima toliko bogatih turista ,sisaj ovce onda.

haha

pre 9 godina

@jovan
Jovane ukljuci malo mozak. Covjek je rekao da smo za Srbiju norveska. Nije poredio Hrvatsku sa Norveskom. Zasto poredite Hrvatsku sa drugim zemljama??? Je l vas bas toliko blam porediti je sa Srbijom?

gagi

pre 9 godina

pa ako vec pricate o turskoj dovoljno je pogledati najpopularnujeg hrvata zdravka mamica, njegovog brata zorana ili bivseg predsednika hrvatske mesica, pa ti bude jasno kome je turskaa pra domovina. toliko o turskoj, koja je za razliku od hrvatske odlicna turisticka destinacija prepuna turista iz nemacke, holandije, britanije i skandinavskih zemalja.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

@Petar
Да ли си можда чуо за псеудоним препланули Петре? Поздрав са Лиона.

Profka

pre 9 godina

Kao dete često letovala tamo. Divan je Brač. Pre par godina bila u Splitskoj, na Braču, to je jedno divno mestašce sa prelepom vegetacijom. ..Ljudi koji su nam iznajmili sobu su bili divni i dan-danas smo u kontaktu. Hrvati su izuzetno dobri domaćini, u restoranima izuzetno ljubazni i predusretljivi. ..Često bi pokušali da pogode, po naglasku,grad iz kojeg dolazimo, a onda nam govorili da pozdravimo divni Novi Sad i Đoleta Balaševića...Nijednu neprijatnost nismo doživele ćerkica i ja. Ni na Braču, ni na Pagu.. .Želim ponovo tamo, ali danas ne mogu više to da priuštim. Zapamtite, Splitska, mali raj na Jadranu.

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

Lepa vest....podrzavam svako priblizavanje/pripajanje srpskog i hrvatskog naroda....Jesam Yugo-Nostalgic....Pa sta!Pozdrav svim narodima sirom Jugoslavije,koja jos zivi u nama koji je volimo!

Luk i Slanina

pre 9 godina

Kome se ne ide - ne mora ići ... Ali mi zato ŠTOŽEMOOO !!! MAKARSKA CALLING !!! :)
Svaka čast za ideju ... Ipak je Jedran Jadran !!!

grom

pre 9 godina

Brac.....sto kod njih. Pa bolje da se uspostave letovi za Solun u bratskoj Grckoj nego kod nekih koji ocima ne mogu da nas vide i svare. Sta ima tamo sto nema u GR. Inace ja sam bio na Bracu Milna i nista spec. Grcka zakon u svakom pogledu a pogotovu kako te gledaju kao turistu a posle toga kao i coveka sto u HR za ovo drugo nisam siguran....hm ????

marta

pre 9 godina

Muka mi je od ovih sto hvala Grcku, nikada nisu bili u Hrvatskoj a znaju da je u Grckoj bolje. Bila sam i u Grckoj i u Hrvatskoj i mogu da tvrdim da se ne mogu ni porediti. Hrvatska ima daleko lepse more i plaze i veoma se radujem sto se svake godine pojavljuje neka pogodnost koja mi Jadran cini blizim.

mimi

pre 9 godina

Savetovao bih sve one koji planiraju da koriste ovu liniju, i Hrvatsku za odmor,uopšte da prvo na portalima provere njihovo mišljenje o srpskim turistima.
Zašto uopšte i ići na odmor negde gde ćete se osećati neprijatno ili morati da pazite na svaku izgovorenu reč.

Zalosna Sova

pre 9 godina

Meni je najinteresantnije sto 90% ljudi sa komentarima tipa "Zasto ici tamo,oni nas mrze,morate paziti na svaku izgovorenu rec..." nikada nisu bili tamo,a svoje uvrezene stavove su izgradili po pricama drugih...koji takodje nisu bili tamo!

hawkeye

pre 9 godina

svake godine odlazim na letovanje na Pag,i nikada nisam doživeo ni najmanju neprijatnost,naprotiv,uvek sam imao osećaj da nas više domaćini gotive od italijana,nemaca i britanaca tako da nešto neverujem u te priče o negostoljubivosti spram turista iz Srbije.

cojle

pre 9 godina

@MLADENBG

nemaš ti blage veze,dečko moj...čak i kada se uzme u obzir da su ukusi različiti.

Obišao sam i Hrvatsko i Crnogorsko i Grčko primorje uzduž i popreko...jedino lepo u Hrvatskoj (po mom ukusu) su sami primorski gradovi tj. arhitektura...a kamenjar,pogotovo po ostrvima kao Brač i Hvar je užas Božiji...Brač ima samo jednu jedinu iole lepu plažu posle koje vas kosti neće mesecima žuljati...a samo jedan npr. Zakintos,ima više dobrih plaža od barem 5 najpoznatijih Hrvatskih ostrva.

ps. Nikada više u Hrvastku i Cg...nema veze sa politikom i pričom da ne idem kod onih koji me ne vole,a činjenica je da nas ne vole (1990e sam baš na Braču gledao svojim očima kako lupaju kola sa BG tablicama...a 1991. takođe na Braču sam gledao kako mnogo pre rata,dižu Srpske kuće u vazduh,navodno nemaju dozvole...da ne pričam koliko puta su đetići tukli Srbe koji došli da im ostave pare) već samo sa lepotom mora i plaža.
Pljuckaj ti po Polihronu i zamišljaj da je Hvar neka lepota...Hrvatska ostrva kaskaju milion godina za Grčkim.

Reci mi,da li može vas dvoje da legnete jedno pored drugog,na bilo kojoj "plaži" na Hvaru...da li te bole koskice uveče kada se vratiš...a stopala? Da li ti nije gad da posle 2m stojiš u travuljini...itd...itd...

Kao što rekoh,nemaš ti blage veze,dečko moj


A posebna priča je to Beograđani i urbana ekipa...biće dobro ako si prvo koleno iz Beograda. Pun mi je više vas "beograđana"...stidim se što sam generacijski beograđanin,baš zbog vas "urbanih".

milos

pre 9 godina

Najlepse more.. I ove godine na hvar po treci put.. Beogradjana sve više i urbane ekipe..paradajz turisti naravno na jug u pefkohori i cecu
(Mladen bg, 22. februar 2015 12:56)
Ti si urban koliko i Mile Kitic..

Ekonomija i ekologija

pre 9 godina

Ovo je uvedeno zbog putnike iz istočnoevropskih zemalja. Mi od toga nemamo ništa osim avio zagađenja. Niti ćemo putovati tamo, niti ćemo imati neke ekonomske koristi od tranzita. Takve gluposti ne treba uvoditi. Neka presedaju negde drugde van Srbije.

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

Ko ne moze bez kafane,ko je u njoj cim osvane....jugosloveni,jugosloveni...ko je zivac kad se dira,ko se brzo iznervira...jugosloveni,jugosloveni...ko je krvlju steko sve,cetrteset osme reko ne,politiku svoju tera brz rusa i amera...jugosloveni,jugosloveni...Brac predivno mesto...

Nata

pre 9 godina

E super za novu avio liniju.Polako se okreće za Hrvatsku, vec ima do Splita aviolinija . Moram reći da sam bila u Splitu 3 puta ,grad je preeeedivan koji živi ne samo u sezoni i taj njihov govor! Bila sam na svadbi njihovoj splitskoj, bivši momak je rodom odatle. Jednom na Braču- prelep Zlatni rat plaža i Hvar! Ostrva su lepa,čista i prija otići i još Jadransko more. Neprijatnosti nisam imala. Bila sam na Ultri music festivalu, fenomenalnooo ali. i skupo.Split je dobro zaradio od te žurke. Ulazu u turizam, uveli su i hidroavione do Hvara.

mimi

pre 9 godina

Muka mi je od ovih sto hvala Grcku, nikada nisu bili u Hrvatskoj a znaju da je u Grckoj bolje. Bila sam i u Grckoj i u Hrvatskoj i mogu da tvrdim da se ne mogu ni porediti. Hrvatska ima daleko lepse more i plaze i veoma se radujem sto se svake godine pojavljuje neka pogodnost koja mi Jadran cini blizim.
(marta, 22. februar 2015 18:06)

@marta
Ako ti kažeš da Hrvatska ima lepše more,onda ti nisi bila nigde sem Hrvatske.
Najlepša plaža u Hrvatskoj je kao lošija u Grčkoj.
A da ne spominjem top Grčke plaže...
A o gostoljubivosti da ne pričamo...

mia

pre 9 godina

Već 5 puta smo išli na Brač na odmor.Prvo svi su izuzetno ljubazni,plaža i uvala koliko voliš i kakve voliš.Čak i peščane.U nekim uvalama ima i peska,i šljunka i kamenih ploča,zavisi šta ko voli.Nikada se nije desilo da nema vode ili da su plaže prljave.Preporuka,etno selo Dol i pustinja Blace.

svaka ptica svome jatu

pre 9 godina

Ajd molim te dojdi ahahahah propascemo bez tebe
(Andrea, 22. februar 2015 15:10)

Nije propadanje Hrvatske problem, vec propadanje Srbije. Za ukupno 50 turista koji ce evt. letovati na Bracu, uvode redovnu liniju, koju tako nekomercijalnu mi moramo da placamo iz poreza.
Sa druge strane verovatno ima vise turista zainteresovanih za Krim, ali tu im ne pada ma pamet da uvode liniju, nego moras preko Moskve.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Најлепше на Брачу је Бобовишће (име му довољно говори),ипак нешто ми се још не иде тамо.Што се тиче Грчке ништа није као Јонско море,али велика предност хрватских острва је у томе што има много мање "наших" земљака из отете покрајине.

ana

pre 9 godina

A isti ovi što "samo u bratsku Grčku", na temama o ekonomiji pljuju po Grcima, žele im propast, nazivaju ih lopovima, lenjivcima... a za mudraca koji pita, što ne uvedu liniju za Solun, da te obavestim, ta linija već godinama postoji, a to što se ti cimas 15 sati autobusom, to je tvoj problem, kako bi i mogao da znaš koje linije postoje, kad ni na aerodromu nikad nisi bio.

gagi

pre 9 godina

vise od 90% mladih do 30 godina nikad nisu bili y hrvatskoj na moru, ova linija je za stare jugonostalgicare 55 godina +. inace u hrvatsku ide manje od 2% od svih turista iz srbije koji idu na letovanje. pametnom dosta!

Dragan

pre 9 godina

Nakon završetka skolske godine svaki letnji raspust tih nezaboravnih 80-tih provodili smo na Braču.Sutivan pre svega zatim Supetar pa izleti do Bola.Dobra stara vremena, nezaboravna letovanja i bila je to zlatna decenija puna vedrine, energije, kultne muzike i filmova. Nažalost,ta bajka surovo je prekinuta i ostaju samo nostalgična sečanja.Neuporedivo je ono i vreme sadašnje pa ostavimo po strani one fobične,(super je za njih Grčka) jer ono vreme nikada neće shvatiti. U međuvremenu, ipak je Ceca pobedila jednu Eni Lenoks.

Mm

pre 9 godina

@
Cekaj,koliko onda Hrvatska ima Aerodroma??? Za 5 znam
(ohoo, 22. februar 2015 16:04)

Hr ima 8 međunarodnih zračnih luka (Zagreb, Rijeka/Krk, Split, Zadar, Pula, Osijek, Dubrovnik i Brač) Do kraja 2016. bit će gotova nova zračna luka u Zagrebu pa će se kapacitet putnika još povećati, također se razmišlja o gradnji zračne luke na otoku Rabu.

skeptik

pre 9 godina

Brac! Ej oni imaju medjunarodni aerodrom na Bracu! Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeka, Pula, Zagreb, Osijek! Svaka veci grad! A kod nas? Zasto bi bilo koji low-cost leteo iz Srbije kad imamo Osijek, Budimpestu, Temisvar i Sofiju u komsiluku i njima mozemo dati pare...i ovako bar mozemo da se hvalimo "liderskim" aerodromom u regionu! Srbija 8miliona i jedan i po(ono u Nisu nije aerodrom), Hrvatska 4miliona i osam! Jednacina sa jednom nepoznatom - zasto?

Vlada Perovic

pre 9 godina

Ja sam bio 2010 godine u Vodicama kod Sibenika, i drugu noc dobio poklonu u vidu sve 4 izbusene gume, i krvnicki ogrebana desna strana auta celom duzinom. Treba da napomenem da sam iz Sombora, a ispao sam budala zato sto su me prijatelji uverili da sa So tablicama necu imati problema u Hrvatskoj, da su zrtve sovinista uglavnom oni sa Bg tablama. Policija je bila dosta korektna, sta ce ljudi, samo su nemocno sirili ruke. Hvala na "gostoprimstvu" ali nikad vise!

dijaspora

pre 9 godina

Narodna nosnja, prsut i sir? E bas su to odlicni razlozi da neko izabere Brac kao destinaciju za odmor. Pogotovo narodna nosnja je jako vazan faktor u svemu tome.

Cross

pre 9 godina

"Osim prospekata posetioci su mogli da pogledaju
i reklamni turistički film o Braču, a imali su
priliku i da probaju brački sir i pršut i upoznaju
bračku narodnu nošnju".

Na kraju svega, "posetioci" su gorko zaplakali
kad su vidjeli što bivša bratja "poseduju".

Mare-Kg

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...

cisti biznis

pre 9 godina

Brac.....sto kod njih...
(grom, 22. februar 2015 15:51)

Masu Srba i dan danas ima vikendice tamo, kao i na Hvaru, konkretno Starigradu koji je preko puta Bola iznad kojeg je i taj aerodrom.
Dakle dvoljno za ekonomsku racunicu bez da dodje itko osim njih.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Moja familija je u Bolu na Bracu sazidala kucu pre 50 godina i naravno za vreme 90ih se tamo nije moglo ici.
Kuca je bila prazna od 89. do 2008. i sada skoro svake godine idem tamo i ako nikad nisam doziveo nikakvu neprijatnost svejedno se ne osecam prijatno u toj zemlji. Prosto energija je vrlo losa, stalno sam u strahu da mi neko auto ne izlupa. Ako sam pri parama uvek radje idem na letovanje u Grcku, CG ili Kipar.

dr Sofronije

pre 9 godina

Poslednji put '89 na Cresu... Od tada mi iskreno nije palo na pamet, a i nece ponovo, bar u ovom zivotu. Gledam sa drugog stanovista, jer sam tada jos bio klinac, ali sto se tice mora - Grcka ostrva, usluge i luksuza - Turska, tu su Spanija i Italija.... Crna Gora poslednji put 2001. godine - tada su se gospoda opredelila za ekskluzivni turizam, pa se nisam pronasao...

Bata

pre 9 godina

@Zalosna Sova: Sta Hrvati misle o Srbima je lako utvrditi. Citajte clanke "novinara" i komentare citalaca u najtiraznijem hrvatskom dnevneom listu "Vecernjak". Citajte sta se pise na Forumu.Hr u delu o turizmu. Zasto bih davao novac onome ko me mrzi, makar i bio ljubazan sa mnom?

idiii zauvijeeek, nemoj se vracatiii! jednom ceeee ova ljubaaav u srcu nestatiiiii.....

pre 9 godina

Reci mi,da li može vas dvoje da legnete jedno pored drugog,na bilo kojoj "plaži" na Hvaru...da li te bole koskice uveče kada se vratiš...a stopala? Da li ti nije gad da posle 2m stojiš u travuljini...itd...itd...

Kao što rekoh,nemaš ti blage veze,dečko moj (cojle, 22. februar 2015 18:16)

Decko moj, nije za tebe more. Za tebe je kada. Dobra stvar sa srpskim turistima je ta da se sami filtriraju. Skart ide u Grcku, Tursku, Egipat... Nije u soldima sve. I turisti koji ostavljaju mnogo novaca mogu biti skart turisti, ako kvare ambijent. Ambijent je najvece prirodno bogatstvo turisticke zemlje. To je ono od cega ta zemlja zivi. Ako kvaris ambijent, nacinio si mnogo vecu stetu, nego sto moze biti koristi od tog sitnisa koji si ostavio. U pravu si - u Hrvatskoj te cekaju ljudozdreri. Grci su ti braca, Turci polubraca, a Egipcani jarani iz kraja.

Jackie

pre 9 godina

Rokajte negativne ali ja nemam pojma ni gde je Brac, valjda bi prvo trebale da se pokriju sve "normalne" destinacije pa onda ove na kojima ide 2,5 coveka. Npr jedna ka USA, Španiji, a i drugim EVROPSKIM LETOVALISTIMA

mimi

pre 9 godina

Ovo je potpuno skretanje sa teme,koja nije poređenje zemalja! Svakom bi u svojoj trebalo da je najlepše. Bar meni jeste.Kakva je takva je..
Ali ja mislim da je Hrvatima krivo što Srbi masovno odlaze u Grčku,Tursku i Španiju.
zato pokušavaju na ovim stranicama da ocrne te zemlje iako znaju da nemaju nikakve šanse u turizmu ,pored njih.
Pokupili su sav srednjeevropski škart,samo zato što im je tu najbliže,i nemaju do grčke i Turske, nisu to prvoklasni turisti.
Srbima, i onima koji leže na peškirima i hrane se u apartmanu ,i onima koji plaćaju ležaljke i hrane se po restoranima nikada ne bih preporučio da odu na hrvatsko primorije,jer nije to vrsta odmora koji bi želeli, verujte mi.
Ponavljam, biće vam i glava i imovina u torbi...kako se opustiti pored toga? a to je svrha odmora.

да да

pre 9 godina

Дајте јефтине летове за Барселону,Мајорку, Канарска острва, Кипар, Турску и то из Ниша. Каква далмација аман заман !!!

City Girl

pre 9 godina

@ Cojle, moji roditelji imaju kuću na Bracu koju su kupili pre raspada Jugoslavije. Ja idem tamo svakog leta i nikada nisam dozivela nikakvu neprijatnost. Naprotiv. Mozda su plaze u Grckoj lepše, ali meni komsinica Bracanka svako jutro donosi smokve sa njenog imanja, kupi hleb ako se ja uspavam (i jedva je nateram da uzme pare), rent a car mi ostavi nezakljucana kola na parkingu (jer stignem na Brac posle ponoci), sa Lemesicima koji drže divan restoran u uvali Lucice se izgrlim kao sa najboljim prijateljima. To ne mogu da nadjem u Grckoj.

mimi

pre 9 godina

Nije mi jasno kad Hrvati posete ovaj sajt i pljuju Srbe što idu u Grčku i samu Grčku, jel treba da dam pozitivan ili negativan glas?
P.S.
Bio sam tamo par puta,ljudi,radi vam se o glavi i imovini, kakav odmor pored toga?

markec

pre 9 godina

Moja familija je u Bolu na Bracu sazidala kucu pre 50 godina i naravno za vreme 90ih se tamo nije moglo ici.
Kuca je bila prazna od 89. do 2008. i sada skoro svake godine idem tamo i ako nikad nisam doziveo nikakvu neprijatnost svejedno se ne osecam prijatno u toj zemlji. Prosto energija je vrlo losa, stalno sam u strahu da mi neko auto ne izlupa. Ako sam pri parama uvek radje idem na letovanje u Grcku, CG ili Kipar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (velikipoznavalac, 23. februar 2015 01:47)
______________
Paranoja te malo oplahnula, ha? :)

dejan

pre 9 godina

Mi proslog leta bili na Hvaru. Hvar prelep, postao mondensko letovaliste, sa luksuznim jahtama uz Rivu, vrvi od mladezi, trgovi puni do 4 ujutru, plese se i na ulicama, svi izmesani – beli, crni, zuti, straight, gay (evo malo kako to izgleda: http://bit.ly/1AAaOH9 )

Sreli smo i vise beogradjana, neki koji cak tamo rade leti. Nikome uopste nije vazno ko je odakle, cak je prednost govoriti srpski ili “naski” jer ce mestani prvo popricati sa “nasima” – gazde apartmana, tetkice na pijaci, vlasnici i konobari u restoranima, itd. Sad smestaj na Hvaru je skuplji od ostale Hrvatske obale (treba ga usporediti sa Rodosom ili Mikonosom, ne sa Halkidikijem), pogotovu u spici sezone, ali hrana i restorani mu dodju odprilike ko u Beogradu.

Evo par mesta za preporuku – bar na terasi na prvom spratu Arsenala (divan pogled na tvrdjavu nocu, zabavna ekipa), restoran Marinero (simpaticni kelneri, dobra hrana, pristojne cene), restoran FOR (romanticno mesto, probajte gregadu – hvarski specijalitet), konoba Menego (stara konobica, mastovita hrana), bar Falko (na plazi, u borovini, tokom dana bolje i jeftinije od poznatog Hula-Hula, al je Hula-Hula dobar za ples i zalazak sunca)

Usput u Splitu prosetajte lavirintima Dioklecijanove palate, sa bezbroj restorana i kafica. Cak su i Bacvice fine za gradsku plazu – precisto more, puno zelenila, itd. Za veceru u Splitu, konoba Marjan sa fantasticnom ribom

maja-bg

pre 9 godina

ono kad hrvati uveravaju srbe da je hrvatska obala lepsa od grcke a da sami nikad nisu bili u grckoj.
da umres od smeha cime se vi bavite. mojoj mami je najbolje u piranu i portorozu posto je slovenka meni u grckoj posto sam od malih nogu zbog ratova isla tamo, komsinici branki je najbolja hrvatska obala posto je to bilo prvo more koje je videla u zivotu pre 50 godina i tako to. moja generacija tek otkriva hrvatsku, pustite nas da mi rodjeni osamdesetih sami zakljucimo...

haha

pre 9 godina

@Mare-Kg
Pa sta cemo siromasi, nemamo standard i place ko Srbi da uzivamo po luksuznim ljetovalistima na Halkidikiju nego se jadni moramo guzvat na 6000km nase obale. To je da zaplaces.

Cross

pre 9 godina

Grcka je turisticka velesila.......
Grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista.....
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)

Ti se Mare šališ, zar ne. Hvališ se Grčkom (ne znam zašto ne Srbijom), nebi li dokazao/la koliko je Hrvatska mala i slabašna.
Bravo. Evo ja ću se pohvaliti Francuskom (nasuprot tvoje Grčke), koju je posjetilo cca 80 milijuna stranih turista, pa si ti računaj koliko je to bolje od Grčke. Konačno kad je riječ o Hrvatskoj i njenom turizmu, za Srbiju je i nadalje velesila, uz jednu malu sitnicu ~ Hrvatska je država nas Hrvata, dok Grčka nije država vas Srba.

gagi

pre 9 godina

pa ako vam nije stalo gde srbi letuju, sta ste navalili sa komentarima, 70% komentara je iz hrvatske. mene bas briga da li vi dolazite na kopaonik na skijanje. nemate posteno skijaliste u "ljepoj vasoj" ...mislim, bas me briga. gde hrbati skijaju. koliko sam razumeo komentar mareta, on je pokazao da je grcka turisticka sila za hrvatsku, zato sto ste poceli po vasem starom obicaju da omalovazavate grcku samo sto srbi tamo letuju u velikom broju.

ajronik-supersonik

pre 9 godina

pa koliko komercijalnih aerodroma ima u hr? pogotovo uz more. ajmo nabrojati: pula, krk,zd, st,dubrovnik. za brač nisam znao
(bezimeni :-), 22. februar 2015 14:16).....Postoji josh jedan za koga,vidim,mnogi ne znaju...a to je mali aerodromchicc na ostrvu,ili otoku kako kome drago,Loshinju...nalazi se na jednom prostranom kamenitom platou zvanom Kurili,izmedju uvala Liski i Zabodaski,a iza uvalice Artatore(ili Artaturi,ime je verovatno josh od Mlechana),koja je sada jedna od glavnih turistichkih "spotova" na ostrvu...chetiri kilometra ispred aerodromchicca,uz glavnu magistralu prema Cresu i samom gradu Malom Loshinju,nalazila se kasarna JNA mornarichke peshadije gde je moja malenkost oduzzila dug tadashnjoj zajednichkoj zemlji(Kovchanje)...e pa onaj "fejk rat tipa crveni i plavi" po zavrshetku obuke,odigravao se bash tu skoro uz samu ogradu aerodromchicca pored male piste....iskrcavanje sa desantnih chamaca i jurnjava po kamenjaru uz prangijanje ccorcima i obavezno uuurrrraaaa!!!!...nekako tada nastade i pesma,koja cce mi odzvanjati u ushima dok sam zziv,uostalom kao i samo seccanje na to divno askersko bratstvo i drugarstvo...."ZBOGOM LOSHINJ,ZBOGOM ARTATORE...NIKAD VISHE BESPLATNO NA MOREEEE.!..."eehhh,memories....memories......

pravi rocco

pre 9 godina

@Rocco HR EU
Kada Srbin ljetuje u Turskoj tu nema nista cudno. Veze ga uz nju povijesno i genetsko nasljedje. Zasto ne bi ljetovao kod brace? Hrvat sa druge strane ima nelagodu kada tamo ljetuje. Zasto ostavljati novac Turcima kada mozes puniti vlastiti proracun, ljetovati u svojoj zemlji kod svog naroda? Za malo vise od sat sam na moru dok se Srbin drnda raspalim cestama po citav dan da stigne.

Ana

pre 9 godina

Ja idem i ove godine u Rovinj. Volim i Grcku, ali Jadransko more i hrvatsku obalu nista ne moze zameniti. Valjda cu stici i do Braca i Hvara.

zoka

pre 9 godina

Ja sam bio nekoliko puta u Hrvatskoj na moru, blizu mi je iz Republike Srpske, od svega tog ekskluzivnog turizma sam vidio gomilu Ceha, za koje su mi konobari po picerijama i kaficima rekli da su skrtiji i od samih Skota, naruce jednu picu pa jede njih pet, a baksis je za njih mislena imenica. Sto neko rece, u Hrvatsku dolazi skart Evrope, ne mozes im izbiti euroo iz dzepa. Ceska, Poljska i Madjarska radnicka klasa preovladava, ne trose nista osim onog osnovnog to su mi sami Hrvati rekli.

mimi

pre 9 godina

@previ roko
zašto na ovoj temi spominješ genentsko nasleđe od turaka? mi smo bili 500 godina a vi 350. Cela Hrvatska sem Istre, koja nije ni bila u Hrvatskoj do pre 60 godina. Samim ti ne poznaješ ni svoju zemlju.
U Grčkoj letujem jer je lepše, gostoljubivije,jeftinije.
Kod vas su česte kiše,skupo,hladno more,netrpeljivo i opasno.
Pusti Turke na miru.

Tome-Zadar

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)

tipičan primjer kako puno napisati, a ništa ne reći. za početak, imati upola manje turista nego Grčka je čast. ta zemlja ima daleko dulju obalu (14 naprema 6 tisuća), više stanovnika, više većih gradova, otoka i slično. 12 milijuna u Hrvatskoj, malo li je?
što se strukture gostiju tiče, Hrvatska ima veliki broj Nijemaca, Talijana, Skandinavaca - a broj Britanaca i Francuza rapidno raste. ovim stopama, u idućem desetljeću broj (primjerice) Britanaca, dostići će milijun. opet, malo li je? isto tako, broj turista iz Srbije za sad je zanemariv (oko 0.4%, ako se ne varam), no i taj broj raste i neka raste.
konačno, umjesto da slavodobitno uspoređujete hrvatsku i grčku obalu, radije priradite na ponudi i prirodi Srbije. vi godišnje imate manje od milijun stranih turista, a tu naglašavate lošu ponudu i ružno more Hrvata. smiješno.

jovan

pre 9 godina

@Argo
Po cemu si ti za nas odmah Norveska jel zato sto 2 meseca preskupo izdajes sobe koje usisas jednom godisnje? Jel je centar Osla satorima blokiran jer sirotinja strajkuje i trazi pare od drzave? Ja sam bio i u Norveskoj i u Hrvatskoj i mogu ti reci da ste od njih jednako daleko koliko i mi! O vestackom kursu, zaduzenosti po glavi stanovnika, emigraciji mladih i ostalim adutima hrvatske necu ni da pocinjem...

haha

pre 9 godina

Jeftinija su lux letovalista u grckoj nego vasa sela po obali!
(hehe, 23. februar 2015 20:46)

Fora je u tome sto ono malo Srba koji si moze priustiti ljetovanje takve destinacije i ne vidi. Onaj tko voli seljakluk, socijalna ljetovalista i tursku glazbu uz bjesomucno zavijanje, taj ide u solunsku regiju gdje ce vidjeti mnostvo tvojih sunarodnjaka.
A to sto smo poslije Italije najskuplja destinacija u Europi, moze nam se :)

lola

pre 9 godina

Kad sam posle trinaest godina stupila na hvarsku rivu, zaslepljena bljestavim zidom " Dalmacije", opijena mirisom lavande, vresa i mravinca, kliznula nogom po starom kamenu, doslo mi je da zagrlim palme, legnem na prvo zalo, preletim do Zdrilca, bacim se u plavetnilo..Divni mirisi detinjstva, moja none, Vrbanj, Vrboska...Ponekad ovde, u mom Beogradu, izadjem i osecam miris mora.. Nostalgija i uspomene vode nas tamo gde smo bili srecni. U Hrvatsku, Grcku, Italiju...Jel to vredno pljuvanja po ljudima?

Argo

pre 9 godina

Mare KG:Covjek bi rekao da pises iz Svicarske,a ne najsiromasnije zemlje u Europi!Zeno bozja,mozda jesmo medu siromasnijima u EU ali smo za vas Norveska.

Argo

pre 9 godina

mimi:Ja osobno zivim u mjestu od 2500ljudi koje ljeti 4 mjeseca imaju izmedu 12 i 20 000 turista.Provaj zamisliti kolika je to masa turista(Njemaca,Skandinavaca,Austrijanaca,Slovenaca,Ceha,Poljaka...) pa se jos jedan put zapitaj jeli nam krivo sta nam ne dolaze gosti sa najmanjom plateznom moci u Europi.Da ti budem iskren to je jedan veliki plus.A to da nam turizam nema sanse,u jednoj godini Hrvatsku posjeti stranih turista kao Srbiju u 30godina od kojih svake godine imamo 8milijardu eura prihoda!

Rocco HR EU

pre 9 godina

U Grckoj na Kreti ljetujes kao car all inclusive u hotelu 4 star, plaza ko u bajci, sve to za 30-35 % jeftinije. Kad Hrvat iz kisne EU ide u Grcku ili Tursku onda je tu nesto cudno. U Turskoj jedes hranu iz snova. Turska jos jeftinija od GR. Trude se da ugode. Cijene u HR za bogate,preskupo. Ali ako ima toliko bogatih turista ,sisaj ovce onda.

dugopamtim

pre 9 godina

Tamo nas nisu voleli ni 70-tih ni 80-tih, pogotovo sredisnji deo Dalmacije. Vise puta sam doziveo da sam zbog akcenta imao dobacivanja i komentare a neki su prosli i gore, nije bilo retko da automobili beogradskih tablica zavrse u moru. Ponavljam, to je bilo 80-tih, danas nije bolje.

gagi

pre 9 godina

pa ako vec pricate o turskoj dovoljno je pogledati najpopularnujeg hrvata zdravka mamica, njegovog brata zorana ili bivseg predsednika hrvatske mesica, pa ti bude jasno kome je turskaa pra domovina. toliko o turskoj, koja je za razliku od hrvatske odlicna turisticka destinacija prepuna turista iz nemacke, holandije, britanije i skandinavskih zemalja.

Transparentnost i pravosuđe

pre 9 godina

Dajte čarter za Kanarska ostrva. Bio sam prošle godine i utisci su fantasticni. Dosta vise i Grčke i
Hrvatske i Crne Gore. Dajte nešto novo...

dejan

pre 9 godina

@rocco

Svakom svoje. Za nas nisu all-inkluziv hoteli, jer smo alergicni na hotele. Radije odemo na hrvatsko more u apartman, gde upoznamo domacine, njihove susede i ostale mestane - zajedno pijemo kafe, vina, pozivamo se na vecere, zenske dele traceve, mladi rade on sto mladi znaju – upoznavaju se, druze, zabavljaju, ponekad zaljubljuju. Pa onda caskanje sa tetkicama na pijaci svakog jutra, zezanje sa konobarima u kaficima na plazi i u gradu, itd, itd. To je nama pravi uzitak

Marko

pre 9 godina

@da da iz Nisa. Nis Ekspres ima direktnu sezonsku liniju Nis-Split, tako da redovno vidis crvene Nis Ekspres autobuse po Splitu. To je pored toga sto postoji dnevna autobus veza BG-ST preko BS Toursa, sezonska Lasta linija BG-ST (plus sezonska direktna linija i BG-Korčula), onda sezonski letovi BG-ST od Air Serbia, i Croatia Airline, itd. Da o 3-4 autobusa dnevno tokom sezone na liniji BG - Rijeka - Istra ne govorimo

aur

pre 9 godina

hahaha..svaki cigo svog konja hvali pa tako i hrvati svoje more, a nisu nigde mrdnuli da vide kako je na drugim turistickim destinacijama. grcku je u 2014 godini posetilo 22 miliona turista (duplo vise nego hrvatsku) od toga najbrojniji su bili nemci (2,5 miliona), britanci (oko dva miliona), francuzi (1,3 miliona)rusi (1,2 miliona)itd...Grcka je turisticka velesila za nase susJede. Sto se tice Srba prema statistikama 60 odsto Srba letuje u Grčkoj, zatim sledi Španija sa 10 odsto, Turska sa istom cifrom, Crna Gora sa 9 odsto...itd. Komsije su statisticka greska u ukupnom broju nasih turista koji idu na letovanje...
(Mare-Kg, 23. februar 2015 15:12)
__________________
Srbi i brojevi XD
Pola od 22 milijuna je 11, a toliko ih je bilo tamo negdje 2011. tj 2012. godine u RH. Ispadaju ti milijuni. Druge top turističke destinacije kao recimo Italija i Austrija su ipak "malo" bliže Hrvatima (koji su u EU s dotičnim destinacijama te je posjećivanje lakše i jeftinije) nego je to Grčka ili Turska Srbima tako da bi se o tome tko koliko i gdje mrda dalo pričati. U Hrvatskoj su najbrojniji Nijemci (2 milijuna) , Slovenci, Talijani i Austrijanci (s po milijun dolazaka) tako da mi nije jasno po čemu je to struktura gostiju u Grčkoj toliko različita? Grčka, s obzirom da je turistička velesila te na to da je to Grčka, bi trebala imati barem 10-15 milijuna više od Hrvatske koja je imala barem 12 izgubljenih turističkih sezona itd itd. Neće RH propast bez srpskih turista, ne brini..

Megi

pre 9 godina

Ljudi,ostavite se politike!Svako letuje po svojim mogucnostima i ukusu.Hrvatska je prelepa,bezobrazno skupa,u poredjenju sa drugim nama blizim letovalistima.Postoje i skuplja mesta na svetu.Imala sam priliku,zbog posla,da vidim toliko fenomenalnih destinacija i jedno imaju svi zajednicko,a to je da lokalno stanovnistvo ne moze ni da prismrdi svom tom luksuzu.Isto tako i vecina prosecnih Hrvata.A to sto se ovde hvale onim sto njihova zemlja poseduje,moze im se jer je apsolutno tacno.

haha

pre 9 godina

@jovan
Jovane ukljuci malo mozak. Covjek je rekao da smo za Srbiju norveska. Nije poredio Hrvatsku sa Norveskom. Zasto poredite Hrvatsku sa drugim zemljama??? Je l vas bas toliko blam porediti je sa Srbijom?

geometar iz valjeva

pre 9 godina

@Petar
Да ли си можда чуо за псеудоним препланули Петре? Поздрав са Лиона.

Moca

pre 9 godina

@Svaka ptica svome jatu Odakle ti to da će država biti na gubitku? Nigde ne piše da će liniju držait Air Serbia, koja inače i nema tako male avione. Linija će biti redovna, ali jednom nedeljno za 80 putnika. Koliko god da je mali broj ljudi koji će ovog leta ići u taj deo Hrvatske, sa tako malim avionom i samo jednom nedeljno, verovatno će popunjenost biti dobra. Mogli bismo malo manje da brinemo tuđe (privatničke) brige.