Subota, 30.08.2014.

19:03

“Beograd na margini LGBT turističkih destinacija”

Izvor: Izvor: Ognjen Zoriæ / Radio Slobodna Evropa

“Beograd na margini LGBT turistièkih destinacija” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Recimodane

pre 9 godina

"Beograd je na niskom mestu svetskih gej destinacija ponajvise zato sto su beogradski kandidati za provod glomazni, dlakavi i pokvarenih zuba a to nije ideal za jednog zgodnog i finog plavokosog anglosaksonca ili jednog rasnog crnokosog latinskog ljubavnika..
(rodolfo, 31. avgust 2014 04:27)"

Za pocetak, Anglosaksonci o kojima govorite u proseku su visoki oko 175cm, a crnokosi latinski ljubavnici 168cm. Da nema Jugoslovena i Skandinavaca prosek visine u Evropi bio bi kao u jugoistocnoj Aziji. Ne znam zasto vredjate lokalnu populaciju, kao da verujete u bajke o superiornim Evropljanima iz XIX veka. Ne znam, mozda niste imali priliku mnogo da putujete. "Fini i zgodni Anglosaksonci" koji posecuju Beograd mahom su pocepani, ni malo mirisljavi, pijani dvadesetogodisnji klinci sa okrpljenim rancevima i 100 funti u dzepu. Prosetajte malo Beogradom u julu i avgustu, pa pogledajte i sami.

Arsen

pre 9 godina

Gej turizam bi bio sansa za Beograd (bez sale), jer inace ne vidim cime Beograd moze da konkurise turisticki ni Budimpesti, ni Dubrovniku, ni Atini, ni Becu. U Budimpesti se na primenr svake godine otvori najmanje stotinu novih kafea, restorana i klubova... To sa sponzorusama ne pije vise vodu, jer stranci nece to da placaju bez da znaju sta dobijaju, a i drzava od toga nema koristi. Ovako, kad bi se izgradilo nekoliko klubova, uradjenih svetski, a kojih nema u regionu, pocela bi da dolazi nova turisticka grupacija, koja vise voli da se druzi i oseca slobodno, nego da gleda zgrade. To bi donelo nove poslove, firme, razvoj infrastrukture. Beograd bi mogao da bude novi Berlin, kad vec nema nikakvu infrastrukturu, industriju, ekonomiju, vec samo ljude i istoriju.

City Girl

pre 9 godina

To je populacija koja ima visoku plateznu moc, tako da je šteta sto zaobilaze Srbiju. Mi ćemo postati destinacija poznata po jeftinom provodu i jeftinim devojkama. Zna se kakve turiste to privlaci.

Dragan

pre 9 godina

"Azdejković: Koči to što nema dovoljno novca, jer da bi se bilo šta napravilo, tu treba da bude neka investicija. Srpski gej klubovi su mahom veoma ružni i zapušteni jer ne postoji konkurencija pa se uopšte ne ulaže da bi to bilo lepo ili da se renovira na svakih nekoliko godina, nego se to zapusti. Ovako, nemate nijedan drugi klub, pa morate tu da dolazite - to je negde ta filozofija."
- U pitanju su zakoni tržišta. Tržište i profit stvaraju konkurenciju, a ne nečije želje.

zeka

pre 9 godina

Моја баба Лепосава каже да се у селу појавиле неке геје, поготово викендом. А шта раде, питам бабу. Ма радили којешта а онда комшији Милисаву дојадило па им увалио мотике да плеве кукуруз а он са стране стржарчи, каже баба Лепосава а ја јој верујем.
Знам Милисава, млого строг, нема код њега трти, трти!

Mile

pre 9 godina

Dokle god se bavimo onim sto nas kao "ne zanima" nalaziceno se tu gde jesmo. Pogledajte zemlju na sta nam lici, pogledajte devojcice koje su pre vremena odrasle, pogledajte broj nasilja i svih vrsta kriminala. Dokle cemo misliti da smo mi nebeski narod koji kao ide pravim putem? Bolje da se brinemo da nam deca ne postanu deo naseg drustva, nego da se brinemo da oni ne vide slucajno dva momka ili dve devojke da se ljube, ako postanu ono prvo bice tu gde se i vi svi koji sve mrzite.

marko, nis

pre 9 godina

@Sole
A nije ti palo da margina u ekonomiji ide zajedno sa marginom u stavovima, sa zatucanoscu, uskogrudoscu? Kako to da se najsrecnije i najbogatije zivi bas tamo gde je najmanje homofobije, tradicionalizma i patrijarhata? Jedino sto naslov bas i ne odgovara sadrzini clanka, sva sreca pa situacija i nije bas tako crna a gej zivot u Beogradu nije bas siromasan. To se negde i kaze, ali je iz nekog razloga izabran negativniji naslov...

arnold

pre 9 godina

Azdejkoviću, moraš nalo da se potrudiš, a ne samo da čekaš, kao i drugi, da država da lovu. Gej lobi je prebogat, ne mogu da verujem da neće da investiraju u Srbiju. Napravi neki program, ideju ili šta slično i privuci pažnju. Sem parade ponosa kada sve smarate i privlačite pažnju, u ostalim danima nikome niste zanimljivi i možete da radite šta hoćete.

Nebojsa

pre 9 godina

Boze ima li te? Zadljem???…?? Sunce ti.... neobrazovano.Pa jesi toliko prost??? Moram se politicki kandidovati i samo traziti mesto ministra prosvete. Ko iz skole izadje da ne zna gramatiku taj profesor srpskog nece docekati penziju na tom radnom mestu. Pa ovo je huliganizam prema sopstvenom jeziku sta citamo sve. Hvala internetu pa su se ogolili ovi nepismeni.
(Bozeeee, 31. avgust 2014 03:38)

A tvoje sumanuto koriscenje infinitiva je jako pismeno !?!?! Blago nama sa tobom tako pismenim.

nevezano, ali ...

pre 9 godina

hajde malo smeha i veselja, a manje mrznje i agresije. Pa u to ime, kome se svidjaju ove dvena slici neka udari plus, kome ne minus.

Amor

pre 9 godina

Ma u Beogradu se ne ulaze ni u kakav turizam. Stranci generalno ne znaju zbog cega bi dolsi u Beograd. Nemamo nijedan brend (Guca i Exit su za ljude do 20 godina, to nije relevantno). Nas turisti samo zaobidju, u proputovanju izmedju Beca, Budimpeste, Jadranskog mora i Grcke. Gej turisti bi bili korisni jer oni vole komfor i trose mnogo novca, a i navikli su da placaju ulaznice za skupe klubove, itd. On se uglavnom ponasaju kao turisti bilo koje vrste, samo sto vise vole da trose. Problem je sto Beograd nema nista da im ponudi, sto nema u bilo kom provincijalnom gradu u Poljskoj ili Madjarskoj, jer se kod nas nista ne ulaze. Kafici koje mi imamo su dosadni i stereotipni, prevoz los, nema informacija o izletima, dakle generalno jedna losa infrastruktura. Gejevi ipak vole udobnost.

Prica sa Dorcola

pre 9 godina

Ja znam jednog Branka on je covek morao da pobegne iz roden u Peci na Kosovu, covek je bre morao da pobegne u Zagreb sa svojim partnerom, njemo je jedan Albanac pokusao da odsece ponos. Covek ima povredu, jedva su ga bre spasli. Tako da on i njegov partner su sad morali bre bre da pobegnu u Zagreb.

alex

pre 9 godina

Ako neko misli da može da ima visok standard i da ostavlja komentare "daleko im lepa kuća" ili "i neka je Srbija na margini gej turizma", onda se teško vara. Umrećete letujući u Paraliji i gledajući šta je na sniženju u marketu. Znam da je većini teško da to poveže i misli se "kakve to veze ima sa standardnom i platama?". Ali, kako da im se objasni? Da su sposobni to da shvate, ne bi ni bili homofobicni. Dokgod budu tako mislili, samo svojoj deci uskracuju srecnu buducnost i satiru srpstvo. Neće srpstvo nestati zbog gejeva, nego zbog homofoba. Sve što vredi u ovoj zemlji emigriralo je u zemlje u kojima se gej osobe slobodno drže za ruke na ulici (Nemačku, Austriju, Francusku, Švedsku, SAD), a ne u Rusiju i Belorusiju. Uskoro će svi Srbi moći da stanu pod jednu šljivu. I svi će biti "strejt srbende". Blago toj šljivi.

rodolfo

pre 9 godina

Beograd je na niskom mestu svetskih gej destinacija ponajvise zato sto su beogradski kandidati za provod glomazni, dlakavi i pokvarenih zuba a to nije ideal za jednog zgodnog i finog plavokosog anglosaksonca ili jednog rasnog crnokosog latinskog ljubavnika..

Bozeeee

pre 9 godina

@Дај боже да вечно остане на задљем месту.
(Филип, 30. avgust 2014 21:18)

Boze ima li te? Zadljem???????????? Sunce ti.... neobrazovano.Pa jesi toliko prost??? Moram se politicki kandidovati i samo traziti mesto ministra prosvete. Ko iz skole izadje da ne zna gramatiku taj profesor srpskog nece docekati penziju na tom radnom mestu. Pa ovo je huliganizam prema sopstvenom jeziku sta citamo sve. Hvala internetu pa su se ogolili ovi nepismeni.

sumatrasss

pre 9 godina

Tuzno je ovo. Nekada smo bili prosvetljeni i otvoreni. Sada smo kao neka muslimanska drzava u kojoj ekstremisti vode glavnu rec. I izumitelj kompjutera na kojima kuckate vase priglupe komentare je bio gej.
Secam se da moja nepismena baba nije imala nista protiv gejeva. Odakle ovaj primitivizam dolazi, stvarno mi nije jasno. Grozno smo se srozali. Nisam gej, ali ne vidim da me oni bilo cim ugrozavaju. Sa druge strane ugrozavaju me svakojaki primitivci koji bi da ratuju. Ugorzavaju me oholi politicari. Ugrozava me ucmali sistem u kojem se vise vrednuju lajkovi, operacije, brendovi, od samog coveka. Moramo se izdici iz svega toga. Budimo ljudi pre svega.

rex

pre 9 godina

dal ta srbija ima milionske gradove sa milionskim siromasnim crnackim i spanskim predgradjima, de ako se pojavis u pogresnoj ulici ostanes bez gkave. drogu prostituciju, pljacke nema potrebe komentaristai. i onda o kom mi nasilju pricamo

narod da cuva svoju tradiciju mrznje

pre 9 godina

Pa jel moguce da je tolika vecina ovako nastrojena prema gej populaciji? Nece vama nikad biti bolje. Nece i tocka. Naftu nemate da bi ste se razvili unatoc opcoj zadrtosti. Zalosti me sve ovo, no vase je pravo da birate svoju (zajednicku) buducnost. A sad, tradicionalisti moji, odite gledati bog zna kakve pornice, varajte supruge, psujte sve'ce, ukradite od drzave struju, tv pretplatu, svercajte se u javnom prijevozu, pljunite po svom gradu... ma tradicija, bre! Divan narod. Nebeski.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Када су почели причу о "другачијима" спомињали су се и инвалиди,глуви, неми и сви остали који су другачији.Сада се само спомињу другачији по сексуалном опредељењу. Да ли су LGBT баш толерантни? Па нису ,они само себе стављају у први план,експонирају се и сви други треба према њима да се равнају. Заиста су другачији и по томе-по саможивости.

milan

pre 9 godina

али и сам знаш да није тако и да би сваки геј лик који приђе неком џиберу на сплаву био претучен у року од 15 минута
(Мк, 30. avgust 2014 21:08)

Pa što lepo ne muva devojke i rešen problem?

Nika

pre 9 godina

Ha.Covek u Zemunu pre godinu i po dana zakupio trosoban stan na godinu dana odjednom 90 kvadrata cetiri soba.MEsecna kirija 220 evra plus rezije.Radi iskljucivo preko sajta.Placa Internet marketing menadzera i administratora sajta oko 500 evra mesecno.Investirao u renoviranje i inventar oko 4000 evra i prepravio ga u polusluzbeni hostel.Nocenje od 10-15 evra.U zadnjih 6-7 meseci je pun do zadnjeg kreveta.Iskljucivo LGBT populacija od musterija.Inace nije gay vec radi sa suprugom i spremacicom.Proslog meseca je otkupio taj stan koji je zakupio od LGBT klijenata korisnika hostela za 90 hiljade evra.Plus novi Mercedes kombi.

Toliko o LGBT turizmu u Beogradu.Dok mi zakljucimo "Ko je veci LGBT a ko nije" ljudi dodjose ostavise pare i odose.Kome-ne zna se.

Припадник сексуалне мањине

pre 9 godina

Mene samo zanima da mi neko kaže od pripadnika seksualnih manjina kaže možemo li i mi strejt da uđemo u te vaše klubove i pošto košta pivo, bez slamčice? Pozdrav
(Pravda za Stanišu Stošića, 30. avgust 2014 21:40)

Зависи, смеш да дођеш али само ако си обучен као геј и тако се понашаш. Ако се понашаш и крећеш превише стрејт, као и ако којим случајем приђеш особи супротног пола и кренеш да је муваш очекуј да ће те неко убити од батина због твог безобразлука и провоцирања геј људи. Немају лгбт особе ништа против стрејташа докле год не парадирају тиме свима пред носом и не помињу/показују то ван своја четири зида. И пиво се не пије, срамота је да геј мушкарац пије мушко пиће, искључиво смеш да пијеш розе коктеле а ако то не учиниш очекуј увреде, добацивања и дошаптавања

Aleksandar

pre 9 godina

Ne razumem vise ova pisanija o gej ljudima. Su oni neki posebni ljudi ili sta. Aaaaa pa samo imaju drugu seksualnu orjentaciju. I to je to. Znaci ne sevaju im laseri iz ociju, ne pustaju munje iz ruku. E pa super, bas mi je drago sto vesti okupiraju isti ljudi, samo sto se seksaju i vole isti pol. Vrlo zanimljivo, blago li se njima.
Da to je bila ironija, sarkazam itd...

Smarate vise.

Nek je zivo, zdravo i neka ima...

pre 9 godina

Mislim da bi jedna gej varijanta Dragačevske trube, sve sa striptizom na stolovima, bila skroz cool za gej turiste. U ponudu treba uneti i vola na ražnju na Ravnoj Gori i neki 100% gej splav.

eto

pre 9 godina

Evo ovde u Berlinu u gay kaficima ima dosta hetero parova,
jednostavno vole da dodju i lepo se osecaju, gay kafici su zabavni, smesni su im feminizirani konobari :) . Kad gay populacija bude prihvacena kao nista skandalozno znajte da ste na putu izlaska iz blata, to je pokazatelj svuda u svetu. Pozdrav iz vase voljene Deutschland.

BBQ

pre 9 godina

Zivim na Mykonosu i u Atini,vec 20god.Generalno u Grckoj,niti kome smeta,niti obracaju paznju na gay populaciju.Jos jedan razlog vise,da svi u Srbiji budu prijateljski raspolozeni prema gay turistima,jeste,gay turisti donose cistu zaradu...trose novac,a to svima ide u prilog.Kada kao pojedinci i zemlja,shvatimo sta je za sve nas dobro,uopsteno,onda ce nam valjda svima nama biti bolje.

Svetlana

pre 9 godina

Kod nas ima svakakvih scena ali nam gej scena uopste ne treba. Eto, imaju gde da izadju, sretnu se, provedu se...pa sta hoce jos. Sta uopste znaci "gej scena"?

Makarido

pre 9 godina

Sto, je l nasi granicari pitaju nekoga da li voli muskarce ili zene? Naravno da ne. Ali posto gejevi imaju potrebu da se eksponiraju i paradiraju, normalno da ce to drugima da smeta.

Vix

pre 9 godina

Pa ljudi hoce da dodju u bezbdan prostor, a ne da se plaše dal će ih neko da ih prebije. Podele će biti dok se društvo ne oslobodi homofobije.

dusanmal

pre 9 godina

Nama je potrebno da postanemo uopsteno turisticka destinacija. Ne turisticka destinacija za ovu ili onu grupu. A kad postanemo uopsteno primamljivi, onda mozemo da gledamo zasto manje ovih ili onih dolazi. Tipicni gosti koje interesuje sta turisticki Srbija ima (seoski turizam, manastiri, zimski sportovi, hrana) nisu profil za koji je vazno LGBT ili ne. Prilicno isto kao da pitamo zasto vise vitkih turista ne dolazi u Srbiju? Besmislica.

Pravda za Stanišu Stošića

pre 9 godina

Mene samo zanima da mi neko kaže od pripadnika seksualnih manjina kaže možemo li i mi strejt da uđemo u te vaše klubove i pošto košta pivo, bez slamčice? Pozdrav

Мк

pre 9 godina

@rrmx Уверавам те да би гејеви први хтели да могу да изађу у јефтиније клубове у граду и мувају без проблема особе које им се свиђају али и сам знаш да није тако и да би сваки геј лик који приђе неком џиберу на сплаву био претучен/убијен у року од 15 минута, ти клубови и кафићи постоје зато што су лгбт особе одбачене од других по клубовима и кафићима ако се понашају као лгбт, не зато што то ико жели. Осим тога, нико хетеросексуалцима не брани да иду у геј клубове нити ће их неко пребити ако мувају особе супротног пола, пре бих рекао да је обрнуто.

goran

pre 9 godina

Jasna stvar na dnu svake liste.Nije za nista.Ni za EU ni za civilizaciju .Cak nije ni neka"herojska" zemlja u kojoj se bitka vije za naciju ili bilo sta drugo pa da covjek kaze eto makar su u necem doslijedni.I tu se predali. Palanka, jedino mozda Podgorica,Skopje i Tirana jos zaostaju za njom po kulturi. Ko ce da dolazi medju neandertalce i baca pare.Ne mogu vise ni cevapi ni pljeskavica dovuci turiste tu.

Igor

pre 9 godina

Imaju Ibicu, Brajton, Rio u Brazilu, zasto njihovo seksualno opredeljenje mora svako da zna, ima Egzit u Novom Sadu, tamo ima dosta sarenih ljudi, a San Francisko je poznati grad, a Berlin i Brisel i ostali gradovi su poznati po tom turizmu, a imaju i Zagreb. Beograd i Srbiju i Belorusiju i Rusiju nek zaobidu.6

Mihailo

pre 9 godina

@ (@Kaya_Divine, 30. avgust 2014 20:27)

E, vidiš, u Srbiji nije, a nadam se da neće ni ubuduće, biti prihvaćeno kao normalno da se umetnicima nazivaju ljudi koji se ponašaju nenormalno, muškarci koji se oblače kao žene i slično. Moram priznati da mi je drago zbog toga; možda smo ubijeni u pojam ratovima i nemaštinom, frustrirani porazima u poslednjih dvadeset godina, što nam je ukupno svima "skratilo fitilj" prema mnogo čemu, ali je bitno da je suština, duh, ipak opstala ispod svođ đubreta koje nas je prekrilo. Dokle god postoji ta iskra, taj zdrav koren negde duboko, nada za Srbe nije izgubljena. A ti "umetnici" koje nabrajaš slobodno mogu da publiku traže negde dalje od nas.

rrmx

pre 9 godina

Cekajte, molim vas, u doba najvece borbe protiv bilo kakve diskriminacije zasto se insistira na LGBT destinacijama, klubovima, hotelim i hostelima?
Svi su ravnopravni, za to se svi borimo i svima su puna usta zelje za jednakoscu.
Ali ipak da Beograd investira u mesta za okupljanje LGBT populacije i turista...
Klub je klub, kao sto je i hotel hote.

Ne piju strejt osobe i LGBT osobe drugacija pica i slusaju razlicitu muziku.
Jednaki smo i tolerantni smo.
To smo svi hteli.

Krcko

pre 9 godina

Veoma sam zabrinut zato sto je Beograd na margini LGBT turistickih destinacija. Mislio sam malo da odmorim za vikend, ali zbog ovoga ode sanak pusti...

Aman ljudi!!! Sad ste poceli i turiste da delite po seksualnom opredeljenju... Sta me briga ko je cemu sklon, dokle god postuje zakone ove zemlje i ostavlja neki novac. Cemu to neprekidno izdvajanje LGBT?
Zasto je LGBT turista bolji od nekog drugog? Jel' sad svi treba da se izlomimo pa da osmislimo kojekakve posebne sadrzaje za LGBT turiste?

Ne mislim da ova prica ima ikakvog smisla, ubedjen sam da ljudi raznih politickih, verskih, profesionalnih, sportskih, pa eto i seksualnih opredeljenja dolaze u Beograd. I da nose pozitivne utiske. A ovaj tekst i njegove poruke su jos samo jedna u nizu medijskih igara na zadatu temu...

Dijaspora

pre 9 godina

Dugo zivim u Americi i ne znam zasto stalno ponavljate kako je imidz Srbije los i vezan za nasilje. Time samo hranute jedan stereotip koji nije bas realan. Mozda se u nekojnrecenici napravi aluzija na Srbiju u sklopu raspada Yuge i ratova vezanih za nju, ali nema tu nesto posebno jasnih naznaka tipa genocidni narod, nasilje isl. Mlade generacije nemaju pojma o tim ratovima. Mozda je u Eu medijima drukcije, ali ja ovde ne vidim da je srpski imidz drukciji od recimo hrvatskog ili nekog drugog iz uzeg pa cak i sireg okruzenja.

Aron

pre 9 godina

Naravno da je na margini. Kod nas je društvo dosta homofobno. Mislim niko ne mrzi Ljude Iz LGBT zajednice, ali da to smatraju nemoralno i da tu postoji strah,to sigurno. E sad kad će to da se promeni ja mislim da je to povezano sa kvalitetom života, ako on bude veći biće i veća prihvaćenost. Ko bi rekao na primer da će u Nemačkoj i Holandiji pre 100 godina Homoseksualnost biti normalna? Niko. Ali šta se desilo? Desilo se društvo blagostanja koje je dovelo do multikulturalizma i tolerancije.

norrin.radd

pre 9 godina

Gej aktivisti se po obicaju bave "periferinim" stvarima i po obicaju mase poentu.
Vama trebaju prava, sloboda i prihvacenost. Lako cete onda raditi sta hocete... Za to treba da se borite a ne za bolje i sredjenije klubove. Iskreno kada god sam otisao sa gej ekipom u klub smorio sam se zbog muzike - gore nego na najgorem narodnjackom splavu. Druga stvar je ta sto vecina gej ekipe ne izlazi nigde drugde sem u gej klubove. Gde je tu otvoren um i razumevanje?

@Kaya_Divine

pre 9 godina

Kada se pročačka po WeHo, sve u Srbiji deluje ružno i jadno.
Srbija ima veliki potencijal za turizam.

Problem je što je malo ljudi koji će rizikovati da budu osakaćeni i unakaženi za čitav život da bi se kockali sa dolaskom ovde.

Kada čopori delikvenata napadaju uniformisane policajce, šta bi tek radili s nekim umetnicima poput Lady Bunny, Miss Coco Peru ili Bianca Del Rio da ih vide na ulici u kasnim satima.

Срки85

pre 9 godina

Одговорност Туристичке организације Србије јесте да искористи сваки потенцијал и пружи помоћ свим туристима који долазе, то због чега долазе (докле год је легално) у суштини ни не треба да буде битно. Највећи проблем Србије је тај малограђански менталитет где се сви у све мешају и свих се све тиче, ти који дођу у Београд због геј фестивала апсолутно немају никакве везе са хомофобима нити ће да им играју битан фактор у животу. Свако има своје интересе и ако постоје људи које овде праве геј манифестације, имају такве клубове и слично, не постоји разлог зашто не би привлачили странце и на ту карту, попуњавали буџет и побољшавали слику о Србији. Не воле сви Гучу па то не значи да не треба да се и то користи у промоцији ако је већ стало људима и због тога долазе.

Иначе, признајем да ме је изненадило да читам овај интервју јер сам од геј активисте очекивао много већу мелодраматику о угрожености а не овако разумне и нормалне изјаве. Могли би мало више и њихово виђење да чујемо, не само скандалозне наслове и мишљења попова/политичара попут Дачића на ту тему

Dijaspora

pre 9 godina

Dugo zivim u Americi i ne znam zasto stalno ponavljate kako je imidz Srbije los i vezan za nasilje. Time samo hranute jedan stereotip koji nije bas realan. Mozda se u nekojnrecenici napravi aluzija na Srbiju u sklopu raspada Yuge i ratova vezanih za nju, ali nema tu nesto posebno jasnih naznaka tipa genocidni narod, nasilje isl. Mlade generacije nemaju pojma o tim ratovima. Mozda je u Eu medijima drukcije, ali ja ovde ne vidim da je srpski imidz drukciji od recimo hrvatskog ili nekog drugog iz uzeg pa cak i sireg okruzenja.

rrmx

pre 9 godina

Cekajte, molim vas, u doba najvece borbe protiv bilo kakve diskriminacije zasto se insistira na LGBT destinacijama, klubovima, hotelim i hostelima?
Svi su ravnopravni, za to se svi borimo i svima su puna usta zelje za jednakoscu.
Ali ipak da Beograd investira u mesta za okupljanje LGBT populacije i turista...
Klub je klub, kao sto je i hotel hote.

Ne piju strejt osobe i LGBT osobe drugacija pica i slusaju razlicitu muziku.
Jednaki smo i tolerantni smo.
To smo svi hteli.

Svetlana

pre 9 godina

Kod nas ima svakakvih scena ali nam gej scena uopste ne treba. Eto, imaju gde da izadju, sretnu se, provedu se...pa sta hoce jos. Sta uopste znaci "gej scena"?

Makarido

pre 9 godina

Sto, je l nasi granicari pitaju nekoga da li voli muskarce ili zene? Naravno da ne. Ali posto gejevi imaju potrebu da se eksponiraju i paradiraju, normalno da ce to drugima da smeta.

alex

pre 9 godina

Ako neko misli da može da ima visok standard i da ostavlja komentare "daleko im lepa kuća" ili "i neka je Srbija na margini gej turizma", onda se teško vara. Umrećete letujući u Paraliji i gledajući šta je na sniženju u marketu. Znam da je većini teško da to poveže i misli se "kakve to veze ima sa standardnom i platama?". Ali, kako da im se objasni? Da su sposobni to da shvate, ne bi ni bili homofobicni. Dokgod budu tako mislili, samo svojoj deci uskracuju srecnu buducnost i satiru srpstvo. Neće srpstvo nestati zbog gejeva, nego zbog homofoba. Sve što vredi u ovoj zemlji emigriralo je u zemlje u kojima se gej osobe slobodno drže za ruke na ulici (Nemačku, Austriju, Francusku, Švedsku, SAD), a ne u Rusiju i Belorusiju. Uskoro će svi Srbi moći da stanu pod jednu šljivu. I svi će biti "strejt srbende". Blago toj šljivi.

norrin.radd

pre 9 godina

Gej aktivisti se po obicaju bave "periferinim" stvarima i po obicaju mase poentu.
Vama trebaju prava, sloboda i prihvacenost. Lako cete onda raditi sta hocete... Za to treba da se borite a ne za bolje i sredjenije klubove. Iskreno kada god sam otisao sa gej ekipom u klub smorio sam se zbog muzike - gore nego na najgorem narodnjackom splavu. Druga stvar je ta sto vecina gej ekipe ne izlazi nigde drugde sem u gej klubove. Gde je tu otvoren um i razumevanje?

Igor

pre 9 godina

Imaju Ibicu, Brajton, Rio u Brazilu, zasto njihovo seksualno opredeljenje mora svako da zna, ima Egzit u Novom Sadu, tamo ima dosta sarenih ljudi, a San Francisko je poznati grad, a Berlin i Brisel i ostali gradovi su poznati po tom turizmu, a imaju i Zagreb. Beograd i Srbiju i Belorusiju i Rusiju nek zaobidu.6

Срки85

pre 9 godina

Одговорност Туристичке организације Србије јесте да искористи сваки потенцијал и пружи помоћ свим туристима који долазе, то због чега долазе (докле год је легално) у суштини ни не треба да буде битно. Највећи проблем Србије је тај малограђански менталитет где се сви у све мешају и свих се све тиче, ти који дођу у Београд због геј фестивала апсолутно немају никакве везе са хомофобима нити ће да им играју битан фактор у животу. Свако има своје интересе и ако постоје људи које овде праве геј манифестације, имају такве клубове и слично, не постоји разлог зашто не би привлачили странце и на ту карту, попуњавали буџет и побољшавали слику о Србији. Не воле сви Гучу па то не значи да не треба да се и то користи у промоцији ако је већ стало људима и због тога долазе.

Иначе, признајем да ме је изненадило да читам овај интервју јер сам од геј активисте очекивао много већу мелодраматику о угрожености а не овако разумне и нормалне изјаве. Могли би мало више и њихово виђење да чујемо, не само скандалозне наслове и мишљења попова/политичара попут Дачића на ту тему

Aron

pre 9 godina

Naravno da je na margini. Kod nas je društvo dosta homofobno. Mislim niko ne mrzi Ljude Iz LGBT zajednice, ali da to smatraju nemoralno i da tu postoji strah,to sigurno. E sad kad će to da se promeni ja mislim da je to povezano sa kvalitetom života, ako on bude veći biće i veća prihvaćenost. Ko bi rekao na primer da će u Nemačkoj i Holandiji pre 100 godina Homoseksualnost biti normalna? Niko. Ali šta se desilo? Desilo se društvo blagostanja koje je dovelo do multikulturalizma i tolerancije.

Pravda za Stanišu Stošića

pre 9 godina

Mene samo zanima da mi neko kaže od pripadnika seksualnih manjina kaže možemo li i mi strejt da uđemo u te vaše klubove i pošto košta pivo, bez slamčice? Pozdrav

sumatrasss

pre 9 godina

Tuzno je ovo. Nekada smo bili prosvetljeni i otvoreni. Sada smo kao neka muslimanska drzava u kojoj ekstremisti vode glavnu rec. I izumitelj kompjutera na kojima kuckate vase priglupe komentare je bio gej.
Secam se da moja nepismena baba nije imala nista protiv gejeva. Odakle ovaj primitivizam dolazi, stvarno mi nije jasno. Grozno smo se srozali. Nisam gej, ali ne vidim da me oni bilo cim ugrozavaju. Sa druge strane ugrozavaju me svakojaki primitivci koji bi da ratuju. Ugorzavaju me oholi politicari. Ugrozava me ucmali sistem u kojem se vise vrednuju lajkovi, operacije, brendovi, od samog coveka. Moramo se izdici iz svega toga. Budimo ljudi pre svega.

@Kaya_Divine

pre 9 godina

Kada se pročačka po WeHo, sve u Srbiji deluje ružno i jadno.
Srbija ima veliki potencijal za turizam.

Problem je što je malo ljudi koji će rizikovati da budu osakaćeni i unakaženi za čitav život da bi se kockali sa dolaskom ovde.

Kada čopori delikvenata napadaju uniformisane policajce, šta bi tek radili s nekim umetnicima poput Lady Bunny, Miss Coco Peru ili Bianca Del Rio da ih vide na ulici u kasnim satima.

Мк

pre 9 godina

@rrmx Уверавам те да би гејеви први хтели да могу да изађу у јефтиније клубове у граду и мувају без проблема особе које им се свиђају али и сам знаш да није тако и да би сваки геј лик који приђе неком џиберу на сплаву био претучен/убијен у року од 15 минута, ти клубови и кафићи постоје зато што су лгбт особе одбачене од других по клубовима и кафићима ако се понашају као лгбт, не зато што то ико жели. Осим тога, нико хетеросексуалцима не брани да иду у геј клубове нити ће их неко пребити ако мувају особе супротног пола, пре бих рекао да је обрнуто.

BBQ

pre 9 godina

Zivim na Mykonosu i u Atini,vec 20god.Generalno u Grckoj,niti kome smeta,niti obracaju paznju na gay populaciju.Jos jedan razlog vise,da svi u Srbiji budu prijateljski raspolozeni prema gay turistima,jeste,gay turisti donose cistu zaradu...trose novac,a to svima ide u prilog.Kada kao pojedinci i zemlja,shvatimo sta je za sve nas dobro,uopsteno,onda ce nam valjda svima nama biti bolje.

dusanmal

pre 9 godina

Nama je potrebno da postanemo uopsteno turisticka destinacija. Ne turisticka destinacija za ovu ili onu grupu. A kad postanemo uopsteno primamljivi, onda mozemo da gledamo zasto manje ovih ili onih dolazi. Tipicni gosti koje interesuje sta turisticki Srbija ima (seoski turizam, manastiri, zimski sportovi, hrana) nisu profil za koji je vazno LGBT ili ne. Prilicno isto kao da pitamo zasto vise vitkih turista ne dolazi u Srbiju? Besmislica.

narod da cuva svoju tradiciju mrznje

pre 9 godina

Pa jel moguce da je tolika vecina ovako nastrojena prema gej populaciji? Nece vama nikad biti bolje. Nece i tocka. Naftu nemate da bi ste se razvili unatoc opcoj zadrtosti. Zalosti me sve ovo, no vase je pravo da birate svoju (zajednicku) buducnost. A sad, tradicionalisti moji, odite gledati bog zna kakve pornice, varajte supruge, psujte sve'ce, ukradite od drzave struju, tv pretplatu, svercajte se u javnom prijevozu, pljunite po svom gradu... ma tradicija, bre! Divan narod. Nebeski.

Krcko

pre 9 godina

Veoma sam zabrinut zato sto je Beograd na margini LGBT turistickih destinacija. Mislio sam malo da odmorim za vikend, ali zbog ovoga ode sanak pusti...

Aman ljudi!!! Sad ste poceli i turiste da delite po seksualnom opredeljenju... Sta me briga ko je cemu sklon, dokle god postuje zakone ove zemlje i ostavlja neki novac. Cemu to neprekidno izdvajanje LGBT?
Zasto je LGBT turista bolji od nekog drugog? Jel' sad svi treba da se izlomimo pa da osmislimo kojekakve posebne sadrzaje za LGBT turiste?

Ne mislim da ova prica ima ikakvog smisla, ubedjen sam da ljudi raznih politickih, verskih, profesionalnih, sportskih, pa eto i seksualnih opredeljenja dolaze u Beograd. I da nose pozitivne utiske. A ovaj tekst i njegove poruke su jos samo jedna u nizu medijskih igara na zadatu temu...

goran

pre 9 godina

Jasna stvar na dnu svake liste.Nije za nista.Ni za EU ni za civilizaciju .Cak nije ni neka"herojska" zemlja u kojoj se bitka vije za naciju ili bilo sta drugo pa da covjek kaze eto makar su u necem doslijedni.I tu se predali. Palanka, jedino mozda Podgorica,Skopje i Tirana jos zaostaju za njom po kulturi. Ko ce da dolazi medju neandertalce i baca pare.Ne mogu vise ni cevapi ni pljeskavica dovuci turiste tu.

Bozeeee

pre 9 godina

@Дај боже да вечно остане на задљем месту.
(Филип, 30. avgust 2014 21:18)

Boze ima li te? Zadljem???????????? Sunce ti.... neobrazovano.Pa jesi toliko prost??? Moram se politicki kandidovati i samo traziti mesto ministra prosvete. Ko iz skole izadje da ne zna gramatiku taj profesor srpskog nece docekati penziju na tom radnom mestu. Pa ovo je huliganizam prema sopstvenom jeziku sta citamo sve. Hvala internetu pa su se ogolili ovi nepismeni.

eto

pre 9 godina

Evo ovde u Berlinu u gay kaficima ima dosta hetero parova,
jednostavno vole da dodju i lepo se osecaju, gay kafici su zabavni, smesni su im feminizirani konobari :) . Kad gay populacija bude prihvacena kao nista skandalozno znajte da ste na putu izlaska iz blata, to je pokazatelj svuda u svetu. Pozdrav iz vase voljene Deutschland.

Припадник сексуалне мањине

pre 9 godina

Mene samo zanima da mi neko kaže od pripadnika seksualnih manjina kaže možemo li i mi strejt da uđemo u te vaše klubove i pošto košta pivo, bez slamčice? Pozdrav
(Pravda za Stanišu Stošića, 30. avgust 2014 21:40)

Зависи, смеш да дођеш али само ако си обучен као геј и тако се понашаш. Ако се понашаш и крећеш превише стрејт, као и ако којим случајем приђеш особи супротног пола и кренеш да је муваш очекуј да ће те неко убити од батина због твог безобразлука и провоцирања геј људи. Немају лгбт особе ништа против стрејташа докле год не парадирају тиме свима пред носом и не помињу/показују то ван своја четири зида. И пиво се не пије, срамота је да геј мушкарац пије мушко пиће, искључиво смеш да пијеш розе коктеле а ако то не учиниш очекуј увреде, добацивања и дошаптавања

Nika

pre 9 godina

Ha.Covek u Zemunu pre godinu i po dana zakupio trosoban stan na godinu dana odjednom 90 kvadrata cetiri soba.MEsecna kirija 220 evra plus rezije.Radi iskljucivo preko sajta.Placa Internet marketing menadzera i administratora sajta oko 500 evra mesecno.Investirao u renoviranje i inventar oko 4000 evra i prepravio ga u polusluzbeni hostel.Nocenje od 10-15 evra.U zadnjih 6-7 meseci je pun do zadnjeg kreveta.Iskljucivo LGBT populacija od musterija.Inace nije gay vec radi sa suprugom i spremacicom.Proslog meseca je otkupio taj stan koji je zakupio od LGBT klijenata korisnika hostela za 90 hiljade evra.Plus novi Mercedes kombi.

Toliko o LGBT turizmu u Beogradu.Dok mi zakljucimo "Ko je veci LGBT a ko nije" ljudi dodjose ostavise pare i odose.Kome-ne zna se.

rodolfo

pre 9 godina

Beograd je na niskom mestu svetskih gej destinacija ponajvise zato sto su beogradski kandidati za provod glomazni, dlakavi i pokvarenih zuba a to nije ideal za jednog zgodnog i finog plavokosog anglosaksonca ili jednog rasnog crnokosog latinskog ljubavnika..

Mihailo

pre 9 godina

@ (@Kaya_Divine, 30. avgust 2014 20:27)

E, vidiš, u Srbiji nije, a nadam se da neće ni ubuduće, biti prihvaćeno kao normalno da se umetnicima nazivaju ljudi koji se ponašaju nenormalno, muškarci koji se oblače kao žene i slično. Moram priznati da mi je drago zbog toga; možda smo ubijeni u pojam ratovima i nemaštinom, frustrirani porazima u poslednjih dvadeset godina, što nam je ukupno svima "skratilo fitilj" prema mnogo čemu, ali je bitno da je suština, duh, ipak opstala ispod svođ đubreta koje nas je prekrilo. Dokle god postoji ta iskra, taj zdrav koren negde duboko, nada za Srbe nije izgubljena. A ti "umetnici" koje nabrajaš slobodno mogu da publiku traže negde dalje od nas.

City Girl

pre 9 godina

To je populacija koja ima visoku plateznu moc, tako da je šteta sto zaobilaze Srbiju. Mi ćemo postati destinacija poznata po jeftinom provodu i jeftinim devojkama. Zna se kakve turiste to privlaci.

Vix

pre 9 godina

Pa ljudi hoce da dodju u bezbdan prostor, a ne da se plaše dal će ih neko da ih prebije. Podele će biti dok se društvo ne oslobodi homofobije.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Када су почели причу о "другачијима" спомињали су се и инвалиди,глуви, неми и сви остали који су другачији.Сада се само спомињу другачији по сексуалном опредељењу. Да ли су LGBT баш толерантни? Па нису ,они само себе стављају у први план,експонирају се и сви други треба према њима да се равнају. Заиста су другачији и по томе-по саможивости.

Aleksandar

pre 9 godina

Ne razumem vise ova pisanija o gej ljudima. Su oni neki posebni ljudi ili sta. Aaaaa pa samo imaju drugu seksualnu orjentaciju. I to je to. Znaci ne sevaju im laseri iz ociju, ne pustaju munje iz ruku. E pa super, bas mi je drago sto vesti okupiraju isti ljudi, samo sto se seksaju i vole isti pol. Vrlo zanimljivo, blago li se njima.
Da to je bila ironija, sarkazam itd...

Smarate vise.

Nek je zivo, zdravo i neka ima...

pre 9 godina

Mislim da bi jedna gej varijanta Dragačevske trube, sve sa striptizom na stolovima, bila skroz cool za gej turiste. U ponudu treba uneti i vola na ražnju na Ravnoj Gori i neki 100% gej splav.

Prica sa Dorcola

pre 9 godina

Ja znam jednog Branka on je covek morao da pobegne iz roden u Peci na Kosovu, covek je bre morao da pobegne u Zagreb sa svojim partnerom, njemo je jedan Albanac pokusao da odsece ponos. Covek ima povredu, jedva su ga bre spasli. Tako da on i njegov partner su sad morali bre bre da pobegnu u Zagreb.

rex

pre 9 godina

dal ta srbija ima milionske gradove sa milionskim siromasnim crnackim i spanskim predgradjima, de ako se pojavis u pogresnoj ulici ostanes bez gkave. drogu prostituciju, pljacke nema potrebe komentaristai. i onda o kom mi nasilju pricamo

Mile

pre 9 godina

Dokle god se bavimo onim sto nas kao "ne zanima" nalaziceno se tu gde jesmo. Pogledajte zemlju na sta nam lici, pogledajte devojcice koje su pre vremena odrasle, pogledajte broj nasilja i svih vrsta kriminala. Dokle cemo misliti da smo mi nebeski narod koji kao ide pravim putem? Bolje da se brinemo da nam deca ne postanu deo naseg drustva, nego da se brinemo da oni ne vide slucajno dva momka ili dve devojke da se ljube, ako postanu ono prvo bice tu gde se i vi svi koji sve mrzite.

milan

pre 9 godina

али и сам знаш да није тако и да би сваки геј лик који приђе неком џиберу на сплаву био претучен у року од 15 минута
(Мк, 30. avgust 2014 21:08)

Pa što lepo ne muva devojke i rešen problem?

marko, nis

pre 9 godina

@Sole
A nije ti palo da margina u ekonomiji ide zajedno sa marginom u stavovima, sa zatucanoscu, uskogrudoscu? Kako to da se najsrecnije i najbogatije zivi bas tamo gde je najmanje homofobije, tradicionalizma i patrijarhata? Jedino sto naslov bas i ne odgovara sadrzini clanka, sva sreca pa situacija i nije bas tako crna a gej zivot u Beogradu nije bas siromasan. To se negde i kaze, ali je iz nekog razloga izabran negativniji naslov...

Amor

pre 9 godina

Ma u Beogradu se ne ulaze ni u kakav turizam. Stranci generalno ne znaju zbog cega bi dolsi u Beograd. Nemamo nijedan brend (Guca i Exit su za ljude do 20 godina, to nije relevantno). Nas turisti samo zaobidju, u proputovanju izmedju Beca, Budimpeste, Jadranskog mora i Grcke. Gej turisti bi bili korisni jer oni vole komfor i trose mnogo novca, a i navikli su da placaju ulaznice za skupe klubove, itd. On se uglavnom ponasaju kao turisti bilo koje vrste, samo sto vise vole da trose. Problem je sto Beograd nema nista da im ponudi, sto nema u bilo kom provincijalnom gradu u Poljskoj ili Madjarskoj, jer se kod nas nista ne ulaze. Kafici koje mi imamo su dosadni i stereotipni, prevoz los, nema informacija o izletima, dakle generalno jedna losa infrastruktura. Gejevi ipak vole udobnost.

nevezano, ali ...

pre 9 godina

hajde malo smeha i veselja, a manje mrznje i agresije. Pa u to ime, kome se svidjaju ove dvena slici neka udari plus, kome ne minus.

Arsen

pre 9 godina

Gej turizam bi bio sansa za Beograd (bez sale), jer inace ne vidim cime Beograd moze da konkurise turisticki ni Budimpesti, ni Dubrovniku, ni Atini, ni Becu. U Budimpesti se na primenr svake godine otvori najmanje stotinu novih kafea, restorana i klubova... To sa sponzorusama ne pije vise vodu, jer stranci nece to da placaju bez da znaju sta dobijaju, a i drzava od toga nema koristi. Ovako, kad bi se izgradilo nekoliko klubova, uradjenih svetski, a kojih nema u regionu, pocela bi da dolazi nova turisticka grupacija, koja vise voli da se druzi i oseca slobodno, nego da gleda zgrade. To bi donelo nove poslove, firme, razvoj infrastrukture. Beograd bi mogao da bude novi Berlin, kad vec nema nikakvu infrastrukturu, industriju, ekonomiju, vec samo ljude i istoriju.

Dragan

pre 9 godina

"Azdejković: Koči to što nema dovoljno novca, jer da bi se bilo šta napravilo, tu treba da bude neka investicija. Srpski gej klubovi su mahom veoma ružni i zapušteni jer ne postoji konkurencija pa se uopšte ne ulaže da bi to bilo lepo ili da se renovira na svakih nekoliko godina, nego se to zapusti. Ovako, nemate nijedan drugi klub, pa morate tu da dolazite - to je negde ta filozofija."
- U pitanju su zakoni tržišta. Tržište i profit stvaraju konkurenciju, a ne nečije želje.

arnold

pre 9 godina

Azdejkoviću, moraš nalo da se potrudiš, a ne samo da čekaš, kao i drugi, da država da lovu. Gej lobi je prebogat, ne mogu da verujem da neće da investiraju u Srbiju. Napravi neki program, ideju ili šta slično i privuci pažnju. Sem parade ponosa kada sve smarate i privlačite pažnju, u ostalim danima nikome niste zanimljivi i možete da radite šta hoćete.

zeka

pre 9 godina

Моја баба Лепосава каже да се у селу појавиле неке геје, поготово викендом. А шта раде, питам бабу. Ма радили којешта а онда комшији Милисаву дојадило па им увалио мотике да плеве кукуруз а он са стране стржарчи, каже баба Лепосава а ја јој верујем.
Знам Милисава, млого строг, нема код њега трти, трти!

Nebojsa

pre 9 godina

Boze ima li te? Zadljem???…?? Sunce ti.... neobrazovano.Pa jesi toliko prost??? Moram se politicki kandidovati i samo traziti mesto ministra prosvete. Ko iz skole izadje da ne zna gramatiku taj profesor srpskog nece docekati penziju na tom radnom mestu. Pa ovo je huliganizam prema sopstvenom jeziku sta citamo sve. Hvala internetu pa su se ogolili ovi nepismeni.
(Bozeeee, 31. avgust 2014 03:38)

A tvoje sumanuto koriscenje infinitiva je jako pismeno !?!?! Blago nama sa tobom tako pismenim.

Recimodane

pre 9 godina

"Beograd je na niskom mestu svetskih gej destinacija ponajvise zato sto su beogradski kandidati za provod glomazni, dlakavi i pokvarenih zuba a to nije ideal za jednog zgodnog i finog plavokosog anglosaksonca ili jednog rasnog crnokosog latinskog ljubavnika..
(rodolfo, 31. avgust 2014 04:27)"

Za pocetak, Anglosaksonci o kojima govorite u proseku su visoki oko 175cm, a crnokosi latinski ljubavnici 168cm. Da nema Jugoslovena i Skandinavaca prosek visine u Evropi bio bi kao u jugoistocnoj Aziji. Ne znam zasto vredjate lokalnu populaciju, kao da verujete u bajke o superiornim Evropljanima iz XIX veka. Ne znam, mozda niste imali priliku mnogo da putujete. "Fini i zgodni Anglosaksonci" koji posecuju Beograd mahom su pocepani, ni malo mirisljavi, pijani dvadesetogodisnji klinci sa okrpljenim rancevima i 100 funti u dzepu. Prosetajte malo Beogradom u julu i avgustu, pa pogledajte i sami.

Igor

pre 9 godina

Imaju Ibicu, Brajton, Rio u Brazilu, zasto njihovo seksualno opredeljenje mora svako da zna, ima Egzit u Novom Sadu, tamo ima dosta sarenih ljudi, a San Francisko je poznati grad, a Berlin i Brisel i ostali gradovi su poznati po tom turizmu, a imaju i Zagreb. Beograd i Srbiju i Belorusiju i Rusiju nek zaobidu.6

Svetlana

pre 9 godina

Kod nas ima svakakvih scena ali nam gej scena uopste ne treba. Eto, imaju gde da izadju, sretnu se, provedu se...pa sta hoce jos. Sta uopste znaci "gej scena"?

@Kaya_Divine

pre 9 godina

Kada se pročačka po WeHo, sve u Srbiji deluje ružno i jadno.
Srbija ima veliki potencijal za turizam.

Problem je što je malo ljudi koji će rizikovati da budu osakaćeni i unakaženi za čitav život da bi se kockali sa dolaskom ovde.

Kada čopori delikvenata napadaju uniformisane policajce, šta bi tek radili s nekim umetnicima poput Lady Bunny, Miss Coco Peru ili Bianca Del Rio da ih vide na ulici u kasnim satima.

Aron

pre 9 godina

Naravno da je na margini. Kod nas je društvo dosta homofobno. Mislim niko ne mrzi Ljude Iz LGBT zajednice, ali da to smatraju nemoralno i da tu postoji strah,to sigurno. E sad kad će to da se promeni ja mislim da je to povezano sa kvalitetom života, ako on bude veći biće i veća prihvaćenost. Ko bi rekao na primer da će u Nemačkoj i Holandiji pre 100 godina Homoseksualnost biti normalna? Niko. Ali šta se desilo? Desilo se društvo blagostanja koje je dovelo do multikulturalizma i tolerancije.

Mihailo

pre 9 godina

@ (@Kaya_Divine, 30. avgust 2014 20:27)

E, vidiš, u Srbiji nije, a nadam se da neće ni ubuduće, biti prihvaćeno kao normalno da se umetnicima nazivaju ljudi koji se ponašaju nenormalno, muškarci koji se oblače kao žene i slično. Moram priznati da mi je drago zbog toga; možda smo ubijeni u pojam ratovima i nemaštinom, frustrirani porazima u poslednjih dvadeset godina, što nam je ukupno svima "skratilo fitilj" prema mnogo čemu, ali je bitno da je suština, duh, ipak opstala ispod svođ đubreta koje nas je prekrilo. Dokle god postoji ta iskra, taj zdrav koren negde duboko, nada za Srbe nije izgubljena. A ti "umetnici" koje nabrajaš slobodno mogu da publiku traže negde dalje od nas.

rrmx

pre 9 godina

Cekajte, molim vas, u doba najvece borbe protiv bilo kakve diskriminacije zasto se insistira na LGBT destinacijama, klubovima, hotelim i hostelima?
Svi su ravnopravni, za to se svi borimo i svima su puna usta zelje za jednakoscu.
Ali ipak da Beograd investira u mesta za okupljanje LGBT populacije i turista...
Klub je klub, kao sto je i hotel hote.

Ne piju strejt osobe i LGBT osobe drugacija pica i slusaju razlicitu muziku.
Jednaki smo i tolerantni smo.
To smo svi hteli.

Makarido

pre 9 godina

Sto, je l nasi granicari pitaju nekoga da li voli muskarce ili zene? Naravno da ne. Ali posto gejevi imaju potrebu da se eksponiraju i paradiraju, normalno da ce to drugima da smeta.

BBQ

pre 9 godina

Zivim na Mykonosu i u Atini,vec 20god.Generalno u Grckoj,niti kome smeta,niti obracaju paznju na gay populaciju.Jos jedan razlog vise,da svi u Srbiji budu prijateljski raspolozeni prema gay turistima,jeste,gay turisti donose cistu zaradu...trose novac,a to svima ide u prilog.Kada kao pojedinci i zemlja,shvatimo sta je za sve nas dobro,uopsteno,onda ce nam valjda svima nama biti bolje.

Pravda za Stanišu Stošića

pre 9 godina

Mene samo zanima da mi neko kaže od pripadnika seksualnih manjina kaže možemo li i mi strejt da uđemo u te vaše klubove i pošto košta pivo, bez slamčice? Pozdrav

goran

pre 9 godina

Jasna stvar na dnu svake liste.Nije za nista.Ni za EU ni za civilizaciju .Cak nije ni neka"herojska" zemlja u kojoj se bitka vije za naciju ili bilo sta drugo pa da covjek kaze eto makar su u necem doslijedni.I tu se predali. Palanka, jedino mozda Podgorica,Skopje i Tirana jos zaostaju za njom po kulturi. Ko ce da dolazi medju neandertalce i baca pare.Ne mogu vise ni cevapi ni pljeskavica dovuci turiste tu.

Prica sa Dorcola

pre 9 godina

Ja znam jednog Branka on je covek morao da pobegne iz roden u Peci na Kosovu, covek je bre morao da pobegne u Zagreb sa svojim partnerom, njemo je jedan Albanac pokusao da odsece ponos. Covek ima povredu, jedva su ga bre spasli. Tako da on i njegov partner su sad morali bre bre da pobegnu u Zagreb.

milan

pre 9 godina

али и сам знаш да није тако и да би сваки геј лик који приђе неком џиберу на сплаву био претучен у року од 15 минута
(Мк, 30. avgust 2014 21:08)

Pa što lepo ne muva devojke i rešen problem?

alex

pre 9 godina

Ako neko misli da može da ima visok standard i da ostavlja komentare "daleko im lepa kuća" ili "i neka je Srbija na margini gej turizma", onda se teško vara. Umrećete letujući u Paraliji i gledajući šta je na sniženju u marketu. Znam da je većini teško da to poveže i misli se "kakve to veze ima sa standardnom i platama?". Ali, kako da im se objasni? Da su sposobni to da shvate, ne bi ni bili homofobicni. Dokgod budu tako mislili, samo svojoj deci uskracuju srecnu buducnost i satiru srpstvo. Neće srpstvo nestati zbog gejeva, nego zbog homofoba. Sve što vredi u ovoj zemlji emigriralo je u zemlje u kojima se gej osobe slobodno drže za ruke na ulici (Nemačku, Austriju, Francusku, Švedsku, SAD), a ne u Rusiju i Belorusiju. Uskoro će svi Srbi moći da stanu pod jednu šljivu. I svi će biti "strejt srbende". Blago toj šljivi.

rodolfo

pre 9 godina

Beograd je na niskom mestu svetskih gej destinacija ponajvise zato sto su beogradski kandidati za provod glomazni, dlakavi i pokvarenih zuba a to nije ideal za jednog zgodnog i finog plavokosog anglosaksonca ili jednog rasnog crnokosog latinskog ljubavnika..

norrin.radd

pre 9 godina

Gej aktivisti se po obicaju bave "periferinim" stvarima i po obicaju mase poentu.
Vama trebaju prava, sloboda i prihvacenost. Lako cete onda raditi sta hocete... Za to treba da se borite a ne za bolje i sredjenije klubove. Iskreno kada god sam otisao sa gej ekipom u klub smorio sam se zbog muzike - gore nego na najgorem narodnjackom splavu. Druga stvar je ta sto vecina gej ekipe ne izlazi nigde drugde sem u gej klubove. Gde je tu otvoren um i razumevanje?

Krcko

pre 9 godina

Veoma sam zabrinut zato sto je Beograd na margini LGBT turistickih destinacija. Mislio sam malo da odmorim za vikend, ali zbog ovoga ode sanak pusti...

Aman ljudi!!! Sad ste poceli i turiste da delite po seksualnom opredeljenju... Sta me briga ko je cemu sklon, dokle god postuje zakone ove zemlje i ostavlja neki novac. Cemu to neprekidno izdvajanje LGBT?
Zasto je LGBT turista bolji od nekog drugog? Jel' sad svi treba da se izlomimo pa da osmislimo kojekakve posebne sadrzaje za LGBT turiste?

Ne mislim da ova prica ima ikakvog smisla, ubedjen sam da ljudi raznih politickih, verskih, profesionalnih, sportskih, pa eto i seksualnih opredeljenja dolaze u Beograd. I da nose pozitivne utiske. A ovaj tekst i njegove poruke su jos samo jedna u nizu medijskih igara na zadatu temu...

Мк

pre 9 godina

@rrmx Уверавам те да би гејеви први хтели да могу да изађу у јефтиније клубове у граду и мувају без проблема особе које им се свиђају али и сам знаш да није тако и да би сваки геј лик који приђе неком џиберу на сплаву био претучен/убијен у року од 15 минута, ти клубови и кафићи постоје зато што су лгбт особе одбачене од других по клубовима и кафићима ако се понашају као лгбт, не зато што то ико жели. Осим тога, нико хетеросексуалцима не брани да иду у геј клубове нити ће их неко пребити ако мувају особе супротног пола, пре бих рекао да је обрнуто.

dusanmal

pre 9 godina

Nama je potrebno da postanemo uopsteno turisticka destinacija. Ne turisticka destinacija za ovu ili onu grupu. A kad postanemo uopsteno primamljivi, onda mozemo da gledamo zasto manje ovih ili onih dolazi. Tipicni gosti koje interesuje sta turisticki Srbija ima (seoski turizam, manastiri, zimski sportovi, hrana) nisu profil za koji je vazno LGBT ili ne. Prilicno isto kao da pitamo zasto vise vitkih turista ne dolazi u Srbiju? Besmislica.

Срки85

pre 9 godina

Одговорност Туристичке организације Србије јесте да искористи сваки потенцијал и пружи помоћ свим туристима који долазе, то због чега долазе (докле год је легално) у суштини ни не треба да буде битно. Највећи проблем Србије је тај малограђански менталитет где се сви у све мешају и свих се све тиче, ти који дођу у Београд због геј фестивала апсолутно немају никакве везе са хомофобима нити ће да им играју битан фактор у животу. Свако има своје интересе и ако постоје људи које овде праве геј манифестације, имају такве клубове и слично, не постоји разлог зашто не би привлачили странце и на ту карту, попуњавали буџет и побољшавали слику о Србији. Не воле сви Гучу па то не значи да не треба да се и то користи у промоцији ако је већ стало људима и због тога долазе.

Иначе, признајем да ме је изненадило да читам овај интервју јер сам од геј активисте очекивао много већу мелодраматику о угрожености а не овако разумне и нормалне изјаве. Могли би мало више и њихово виђење да чујемо, не само скандалозне наслове и мишљења попова/политичара попут Дачића на ту тему

rex

pre 9 godina

dal ta srbija ima milionske gradove sa milionskim siromasnim crnackim i spanskim predgradjima, de ako se pojavis u pogresnoj ulici ostanes bez gkave. drogu prostituciju, pljacke nema potrebe komentaristai. i onda o kom mi nasilju pricamo

Bozeeee

pre 9 godina

@Дај боже да вечно остане на задљем месту.
(Филип, 30. avgust 2014 21:18)

Boze ima li te? Zadljem???????????? Sunce ti.... neobrazovano.Pa jesi toliko prost??? Moram se politicki kandidovati i samo traziti mesto ministra prosvete. Ko iz skole izadje da ne zna gramatiku taj profesor srpskog nece docekati penziju na tom radnom mestu. Pa ovo je huliganizam prema sopstvenom jeziku sta citamo sve. Hvala internetu pa su se ogolili ovi nepismeni.

Dijaspora

pre 9 godina

Dugo zivim u Americi i ne znam zasto stalno ponavljate kako je imidz Srbije los i vezan za nasilje. Time samo hranute jedan stereotip koji nije bas realan. Mozda se u nekojnrecenici napravi aluzija na Srbiju u sklopu raspada Yuge i ratova vezanih za nju, ali nema tu nesto posebno jasnih naznaka tipa genocidni narod, nasilje isl. Mlade generacije nemaju pojma o tim ratovima. Mozda je u Eu medijima drukcije, ali ja ovde ne vidim da je srpski imidz drukciji od recimo hrvatskog ili nekog drugog iz uzeg pa cak i sireg okruzenja.

narod da cuva svoju tradiciju mrznje

pre 9 godina

Pa jel moguce da je tolika vecina ovako nastrojena prema gej populaciji? Nece vama nikad biti bolje. Nece i tocka. Naftu nemate da bi ste se razvili unatoc opcoj zadrtosti. Zalosti me sve ovo, no vase je pravo da birate svoju (zajednicku) buducnost. A sad, tradicionalisti moji, odite gledati bog zna kakve pornice, varajte supruge, psujte sve'ce, ukradite od drzave struju, tv pretplatu, svercajte se u javnom prijevozu, pljunite po svom gradu... ma tradicija, bre! Divan narod. Nebeski.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Када су почели причу о "другачијима" спомињали су се и инвалиди,глуви, неми и сви остали који су другачији.Сада се само спомињу другачији по сексуалном опредељењу. Да ли су LGBT баш толерантни? Па нису ,они само себе стављају у први план,експонирају се и сви други треба према њима да се равнају. Заиста су другачији и по томе-по саможивости.

zeka

pre 9 godina

Моја баба Лепосава каже да се у селу појавиле неке геје, поготово викендом. А шта раде, питам бабу. Ма радили којешта а онда комшији Милисаву дојадило па им увалио мотике да плеве кукуруз а он са стране стржарчи, каже баба Лепосава а ја јој верујем.
Знам Милисава, млого строг, нема код њега трти, трти!

eto

pre 9 godina

Evo ovde u Berlinu u gay kaficima ima dosta hetero parova,
jednostavno vole da dodju i lepo se osecaju, gay kafici su zabavni, smesni su im feminizirani konobari :) . Kad gay populacija bude prihvacena kao nista skandalozno znajte da ste na putu izlaska iz blata, to je pokazatelj svuda u svetu. Pozdrav iz vase voljene Deutschland.

sumatrasss

pre 9 godina

Tuzno je ovo. Nekada smo bili prosvetljeni i otvoreni. Sada smo kao neka muslimanska drzava u kojoj ekstremisti vode glavnu rec. I izumitelj kompjutera na kojima kuckate vase priglupe komentare je bio gej.
Secam se da moja nepismena baba nije imala nista protiv gejeva. Odakle ovaj primitivizam dolazi, stvarno mi nije jasno. Grozno smo se srozali. Nisam gej, ali ne vidim da me oni bilo cim ugrozavaju. Sa druge strane ugrozavaju me svakojaki primitivci koji bi da ratuju. Ugorzavaju me oholi politicari. Ugrozava me ucmali sistem u kojem se vise vrednuju lajkovi, operacije, brendovi, od samog coveka. Moramo se izdici iz svega toga. Budimo ljudi pre svega.

Aleksandar

pre 9 godina

Ne razumem vise ova pisanija o gej ljudima. Su oni neki posebni ljudi ili sta. Aaaaa pa samo imaju drugu seksualnu orjentaciju. I to je to. Znaci ne sevaju im laseri iz ociju, ne pustaju munje iz ruku. E pa super, bas mi je drago sto vesti okupiraju isti ljudi, samo sto se seksaju i vole isti pol. Vrlo zanimljivo, blago li se njima.
Da to je bila ironija, sarkazam itd...

Smarate vise.

Припадник сексуалне мањине

pre 9 godina

Mene samo zanima da mi neko kaže od pripadnika seksualnih manjina kaže možemo li i mi strejt da uđemo u te vaše klubove i pošto košta pivo, bez slamčice? Pozdrav
(Pravda za Stanišu Stošića, 30. avgust 2014 21:40)

Зависи, смеш да дођеш али само ако си обучен као геј и тако се понашаш. Ако се понашаш и крећеш превише стрејт, као и ако којим случајем приђеш особи супротног пола и кренеш да је муваш очекуј да ће те неко убити од батина због твог безобразлука и провоцирања геј људи. Немају лгбт особе ништа против стрејташа докле год не парадирају тиме свима пред носом и не помињу/показују то ван своја четири зида. И пиво се не пије, срамота је да геј мушкарац пије мушко пиће, искључиво смеш да пијеш розе коктеле а ако то не учиниш очекуј увреде, добацивања и дошаптавања

Nek je zivo, zdravo i neka ima...

pre 9 godina

Mislim da bi jedna gej varijanta Dragačevske trube, sve sa striptizom na stolovima, bila skroz cool za gej turiste. U ponudu treba uneti i vola na ražnju na Ravnoj Gori i neki 100% gej splav.

Vix

pre 9 godina

Pa ljudi hoce da dodju u bezbdan prostor, a ne da se plaše dal će ih neko da ih prebije. Podele će biti dok se društvo ne oslobodi homofobije.

Nika

pre 9 godina

Ha.Covek u Zemunu pre godinu i po dana zakupio trosoban stan na godinu dana odjednom 90 kvadrata cetiri soba.MEsecna kirija 220 evra plus rezije.Radi iskljucivo preko sajta.Placa Internet marketing menadzera i administratora sajta oko 500 evra mesecno.Investirao u renoviranje i inventar oko 4000 evra i prepravio ga u polusluzbeni hostel.Nocenje od 10-15 evra.U zadnjih 6-7 meseci je pun do zadnjeg kreveta.Iskljucivo LGBT populacija od musterija.Inace nije gay vec radi sa suprugom i spremacicom.Proslog meseca je otkupio taj stan koji je zakupio od LGBT klijenata korisnika hostela za 90 hiljade evra.Plus novi Mercedes kombi.

Toliko o LGBT turizmu u Beogradu.Dok mi zakljucimo "Ko je veci LGBT a ko nije" ljudi dodjose ostavise pare i odose.Kome-ne zna se.

Dragan

pre 9 godina

"Azdejković: Koči to što nema dovoljno novca, jer da bi se bilo šta napravilo, tu treba da bude neka investicija. Srpski gej klubovi su mahom veoma ružni i zapušteni jer ne postoji konkurencija pa se uopšte ne ulaže da bi to bilo lepo ili da se renovira na svakih nekoliko godina, nego se to zapusti. Ovako, nemate nijedan drugi klub, pa morate tu da dolazite - to je negde ta filozofija."
- U pitanju su zakoni tržišta. Tržište i profit stvaraju konkurenciju, a ne nečije želje.

Nebojsa

pre 9 godina

Boze ima li te? Zadljem???…?? Sunce ti.... neobrazovano.Pa jesi toliko prost??? Moram se politicki kandidovati i samo traziti mesto ministra prosvete. Ko iz skole izadje da ne zna gramatiku taj profesor srpskog nece docekati penziju na tom radnom mestu. Pa ovo je huliganizam prema sopstvenom jeziku sta citamo sve. Hvala internetu pa su se ogolili ovi nepismeni.
(Bozeeee, 31. avgust 2014 03:38)

A tvoje sumanuto koriscenje infinitiva je jako pismeno !?!?! Blago nama sa tobom tako pismenim.

arnold

pre 9 godina

Azdejkoviću, moraš nalo da se potrudiš, a ne samo da čekaš, kao i drugi, da država da lovu. Gej lobi je prebogat, ne mogu da verujem da neće da investiraju u Srbiju. Napravi neki program, ideju ili šta slično i privuci pažnju. Sem parade ponosa kada sve smarate i privlačite pažnju, u ostalim danima nikome niste zanimljivi i možete da radite šta hoćete.

Arsen

pre 9 godina

Gej turizam bi bio sansa za Beograd (bez sale), jer inace ne vidim cime Beograd moze da konkurise turisticki ni Budimpesti, ni Dubrovniku, ni Atini, ni Becu. U Budimpesti se na primenr svake godine otvori najmanje stotinu novih kafea, restorana i klubova... To sa sponzorusama ne pije vise vodu, jer stranci nece to da placaju bez da znaju sta dobijaju, a i drzava od toga nema koristi. Ovako, kad bi se izgradilo nekoliko klubova, uradjenih svetski, a kojih nema u regionu, pocela bi da dolazi nova turisticka grupacija, koja vise voli da se druzi i oseca slobodno, nego da gleda zgrade. To bi donelo nove poslove, firme, razvoj infrastrukture. Beograd bi mogao da bude novi Berlin, kad vec nema nikakvu infrastrukturu, industriju, ekonomiju, vec samo ljude i istoriju.

Amor

pre 9 godina

Ma u Beogradu se ne ulaze ni u kakav turizam. Stranci generalno ne znaju zbog cega bi dolsi u Beograd. Nemamo nijedan brend (Guca i Exit su za ljude do 20 godina, to nije relevantno). Nas turisti samo zaobidju, u proputovanju izmedju Beca, Budimpeste, Jadranskog mora i Grcke. Gej turisti bi bili korisni jer oni vole komfor i trose mnogo novca, a i navikli su da placaju ulaznice za skupe klubove, itd. On se uglavnom ponasaju kao turisti bilo koje vrste, samo sto vise vole da trose. Problem je sto Beograd nema nista da im ponudi, sto nema u bilo kom provincijalnom gradu u Poljskoj ili Madjarskoj, jer se kod nas nista ne ulaze. Kafici koje mi imamo su dosadni i stereotipni, prevoz los, nema informacija o izletima, dakle generalno jedna losa infrastruktura. Gejevi ipak vole udobnost.

Mile

pre 9 godina

Dokle god se bavimo onim sto nas kao "ne zanima" nalaziceno se tu gde jesmo. Pogledajte zemlju na sta nam lici, pogledajte devojcice koje su pre vremena odrasle, pogledajte broj nasilja i svih vrsta kriminala. Dokle cemo misliti da smo mi nebeski narod koji kao ide pravim putem? Bolje da se brinemo da nam deca ne postanu deo naseg drustva, nego da se brinemo da oni ne vide slucajno dva momka ili dve devojke da se ljube, ako postanu ono prvo bice tu gde se i vi svi koji sve mrzite.

City Girl

pre 9 godina

To je populacija koja ima visoku plateznu moc, tako da je šteta sto zaobilaze Srbiju. Mi ćemo postati destinacija poznata po jeftinom provodu i jeftinim devojkama. Zna se kakve turiste to privlaci.

nevezano, ali ...

pre 9 godina

hajde malo smeha i veselja, a manje mrznje i agresije. Pa u to ime, kome se svidjaju ove dvena slici neka udari plus, kome ne minus.

marko, nis

pre 9 godina

@Sole
A nije ti palo da margina u ekonomiji ide zajedno sa marginom u stavovima, sa zatucanoscu, uskogrudoscu? Kako to da se najsrecnije i najbogatije zivi bas tamo gde je najmanje homofobije, tradicionalizma i patrijarhata? Jedino sto naslov bas i ne odgovara sadrzini clanka, sva sreca pa situacija i nije bas tako crna a gej zivot u Beogradu nije bas siromasan. To se negde i kaze, ali je iz nekog razloga izabran negativniji naslov...

Recimodane

pre 9 godina

"Beograd je na niskom mestu svetskih gej destinacija ponajvise zato sto su beogradski kandidati za provod glomazni, dlakavi i pokvarenih zuba a to nije ideal za jednog zgodnog i finog plavokosog anglosaksonca ili jednog rasnog crnokosog latinskog ljubavnika..
(rodolfo, 31. avgust 2014 04:27)"

Za pocetak, Anglosaksonci o kojima govorite u proseku su visoki oko 175cm, a crnokosi latinski ljubavnici 168cm. Da nema Jugoslovena i Skandinavaca prosek visine u Evropi bio bi kao u jugoistocnoj Aziji. Ne znam zasto vredjate lokalnu populaciju, kao da verujete u bajke o superiornim Evropljanima iz XIX veka. Ne znam, mozda niste imali priliku mnogo da putujete. "Fini i zgodni Anglosaksonci" koji posecuju Beograd mahom su pocepani, ni malo mirisljavi, pijani dvadesetogodisnji klinci sa okrpljenim rancevima i 100 funti u dzepu. Prosetajte malo Beogradom u julu i avgustu, pa pogledajte i sami.