Četvrtak, 28.08.2014.

21:26

U čemu je tajna leskovačke pljeskavice?

Izvor: Izvor: Tanjug, Beta

U èemu je tajna leskovaèke pljeskavice? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

milan-bgd

pre 9 godina

NAJGORU pljeskavicu u zivotu sam jeo (i nepojedenu bacio) upravo u Leskovcu, gde sam namerno navratio na povratku sa sluzbenog puta, da bih se poklonio "prestonici rostilja". E poklonio sam se dok sam povracao. Zato je prestonica jer ti presedne.

Kraljevčanin

pre 9 godina

3 godine sam putovao redovno na jug Srbije zbog posla. Svakog ponedeljka na jug, petkom kuci u Kraljevo. Inace volim rostilj, i volim specijalitete od mlevenog mesa. Kad god su me prijatelji kod kuce pitali gde je najbolji leskovacki rostilj, odgovarao sam: u Vranju! Ono sto sam jeo na mnogo mesta u Leskovcu, podudara se sa komentarima ovde: soja i lose meso. Cak i u restoranima. I da, nikada nisam ni pomislio da svrtim na rostiljijadu.

Stojan Milic

pre 9 godina

@Немам појма али кад слику видим , забалавим!:-)
(Бојан Илић, 28. avgust 2014 22:11)

K'o kad vidis Putinovu sliku, jel' da? Pogotovo kad jase konja kroz sibir, go do pojasa...

zedes.o

pre 9 godina

ah, tajna (koje nema) krije se u bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu leskovačkog naroda, oličenom u raznovrsnosti leskovačke arhitekture, i doprinosu mnogih slavnih leskovčana nauci, umetnosti, kulturi, sportu, a tu su takođe prirodne lepote, npr čuveni slapovi dubočice, tako neodoljivi za turiste sveta..

Milos

pre 9 godina

@Tajna je u prljavim rukama koje je spremaju....ta aroma nema cenu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mister NO, 28. avgust 2014)

Miser NO sad me podseti na moj slucaj :) ... Ja u Tursku pre neku godinu na leovanje Marmaris ... sve divno i krasno ... prijele mi se baklave i otidoh do radnje sa baklavama, tamo predivan ambijent, sve lepo skockano, baklave od svega i svacega, svetlost uklopljena u ambijent, milina da udjes i kupis kilo baklave, dodjem ja na red kad prodavac u tom trenutku ode nesto u prostoriju iza, otvara ona kaubojska vrata kad tamo iza Turcin dlakav debeo preko 120 kila, do pola go, mesi testo a znoj mu se sliva niz ruke i telo i i sa cela i samo kaplje u ono testo sto ga mesi, tu mi postane jasno odakle Turcima onako dobre baklave i u cemu je tajna zanata ... thank you i izaso sam napolje.

Milos

pre 9 godina

@Tajna je u prljavim rukama koje je spremaju....ta aroma nema cenu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mister NO, 28. avgust 2014)

Miser NO sad me podseti na moj slucaj :) ... Ja u Tursku pre neku godinu na leovanje Marmaris ... sve divno i krasno ... prijele mi se baklave i otidoh do radnje sa baklavama, tamo predivan ambijent, sve lepo skockano, baklave od svega i svacega, svetlost uklopljena u ambijent, milina da udjes i kupis kilo baklave, dodjem ja na red kad prodavac u tom trenutku ode nesto u prostoriju iza, otvara ona kaubojska vrata kad tamo iza Turcin dlakav debeo preko 120 kila, do pola go, mesi testo a znoj mu se sliva niz ruke i telo i sa cela i samo kaplje u ono testo sto ga mesi, tu mi postane jasno odakle Turcima onako dobre baklave i u cemu je tajna zanata ... thank you i izaso sam napolje.

Dejan Kostić

pre 9 godina

Recept za rostilj meso od 300 din. po kilogramu: sitno samlevene iznutrice, koza i ostali otpad. Sitno samleven led. Hemikalije koje vezu vodu za sebe plus vestacke arome i boje, plus pojacivaci ukusa. Sve se to dobro izmesa. Meso nikako ne dodavati da ne pokvaris nesto.

Dejan Kostić

pre 9 godina

Zanima me takmicenje u kvalitetu i ukusu a toga nema. Sto se velicine tice sto vise hemije koja iz mesa veze vodu za sebe pa pleskavica moze da bude i 500 kg. jer je kao malter pa se lako okrece.

Boki

pre 9 godina

@Igor
100% GMO meso, po pet puta visoj ceni, pet puta manja kolicina, bitno da je 100%...
A da li vi doticni radite u McDonalds-u pa znate da je 100% meso? Ako je 100%, onda ni zacina nema , jel da?!

ledenjak

pre 9 godina

pre 2 god bio sam slizbeno 3 dana u Leskovcu. Umalo cipele nisam pocepao trazeci te cuvene pljeskavice i nigde je nisam nasao a u restoranima se jede isto sto i svuda sa niskim kvalitetom.

Posmatrac

pre 9 godina

Tajna je u soji, sodi bikarbini..... Rece juce "majstor" za pljeske kako je tajna u cistom junecem mesu. Da ima bar nekoliko razreda osnovne znao bi da se se pljeska od cistog meso na rostilju "skuplja" dok njegova naraste ko pogaca. Sigurno od "cistog" mesa :)Neko spomenu I prljave ruke I tu je u pravu a pogotovo za jug Srbije. Odoh na jednu gurmansku za dobro jutro :)

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

U cemu je tajna?Svako je zna...potencijalna salmonela na svakom koraku,iskomromitovani higijenski standardi,zakrcenje krvnih sudova,visoki pritisak,polu gole pevacice koje "zabavljaju" prisutne na manifestaciji...da li treba da nabrajam i dalje...dzeparosi,tipovi sumljivog karaktera...Welcome!!!!

dovla

pre 9 godina

Da li sada ti koji prave najbolje pljeskavice (po vaem misljenju) nisu na nivou? Planirao sam sutra da svratim do Leskovca da ga obidjem po prvi put ( uz put mi) pa da znam cemu da se nadam :-)

Pera

pre 9 godina

Otisao jednom, nikad vise. Sramota. Ne zna se sta je gore, pokvareno meso ili soja. Cene u nebesa za g***a. Tipican srbistanski sindrom. Najbolje otici pre ili posle rostiljijade u par proverenih i dobrih kafana.

logika

pre 9 godina

Iz Republike Srpske sam u povratku iz Grcke sam svratio u Leskovac i bio razocaran svim od toga da su mi u mjenjacnici imali neki poseban kurs za BAM, do usluge i kvaliteta rostilja a o infrastrukturi i ljubaznosti da ne govorim...cuo sam sve najljepse o leskovackom rostilju (i probao na vise mjesta i bilo je uglavnom dobro) ali tamo gdje sam najvise ocekivao bilo je najlosije...Srbija bi mogla malo vise racuna da vodi o nekim stvarima po kojima je poznata...takodje sam razocaran zapustensocu arheoloskih nalazista...imate blago prirodno i arheolosko pa i kulturno iskoristite ga za turizam!!! LP

Zoran

pre 9 godina

U toalet papiru, lol.
(miki, 28. avgust 2014 22:02)

Vi mladi mozda ne znate kako se spremaju crevca. Svinja, onda creva treba da se isperu, pa se iseku, kuvaju...

I dosao Amer u Pirot, probao, odusevio se, super sve, trazio recept, Pirocanac mu dao. Vratio se u Ameriku, probao, nije to to. Ovamo, onamo, eksperimetisao, nista, nije to to. Jeste lici mnogo, ali nije bas to. Sledece godine dodje opet kod ovog i zali mu se. Pirocanac kaze hajde spremaj ja cu da gledam. I ovaj sve lepo krene, onda pocne da ispira(cisti) creva, detaljno, a Pirocanac: Stoj, stoj, mnogo ti to peres, to samo o tarabu udaris, da malo istreses.

e viva

pre 9 godina

Mister No@ Oh kako si u pravu. Pa te prljave ruke i prljavi čovjek su esencija dobrog roštilja. Zagorela mast na grilu , majonez koji se pomalo ukvario na suncu, dim ... kvaran zub rostiljdzije. Roštilj + higijena: mekdonalds.

Dragan

pre 9 godina

Citam komentare po njima se vidi da samo srbi moze ovako da komentarise srbi su to bre sve stoje srpsko nevalja a tudje bolje tu smo gdesmo zbog sebe sami bre.

Leskovčanin

pre 9 godina

Mesto dešavanja Roštiljijade je gusto naseljena glavna ulica. Kroz kakav sedmodnevni užas prolaze stanari zgrada u centru, samo oni znaju.
Tražimo pravo da ne učestvujemo u ovom primitivnom vašaru, sa ružnim roštiljemn i još užasnijom "muzikom". Iseliti ovo van grada, pa ko voli...Niko normalan ne želi zvezde granda pod svojim prozorom.

Nika

pre 9 godina

Receptura u pripremi mesa.Geografsko zasticeno poreklo krava na tim prostorima gde je tacno definisano cime se hrane.Postoji i "Brendirano Leskovacko rostilj meso".U Leskovcu kilogram takvog mesa je oko 600 dinara.Restorani u Italiji takvo brend leskovacko meso placaju i do 50 evra/kilogramu.Ali zele isto takvo meso kakvo je u Leskovcu.Covek dolazi redovno i kupuje za elitne restorane na severu Italije par tona svakog meseca.Od tog takozvanog "Leskovackog brendiranog mesa" je sagradio i velelepnu kucu na periferiji grada prodajuci ga i promovisuci ga u Italiji i Austriji.

E sad na stranu sto je Leskovac nerazvijen,narod ubijen u pojam,niko nista ne zeli da radi niti iko sta radi u tom gradu osim ugostitelja,trgovine i drzavnih dzabalebarosa to je druga prica.

Rostilj kao pojam je u Leskovcu upravo nastao zato sto dole niko nista ne radi.Svi bi samo da se dobro najedu.I na to utrose ceo dan kako sebi da pripreme ekstra obrok.To je tajna celog Leskovackog rostilja.I nikada ne kupujte nista na rostiljijadi.Tu nema Leskovackog rostilja jer dolaze ugostitelji iz drugih gradova sa njihovim radnicima daju jako lepu cenu za zakup svih tezgi i natpis"Leskovacki rostilj" a od toga nema ni"L" od "Rostilja".

PRavi Leskovacki rostilj je u zabacenim elitnim restoranima na periferiji grada sto vrlo malo ljudi van Leskovca zna a gde upravo Leskovcani i idu na rostilj.Ostalo je medijska prica za turiste koji "su culi za Leskovacki rostilj" i to je sve.

Dijaspora

pre 9 godina

Verujem sto kazu lokalci da najbolja pljeska nije u vreme rostiljjade. Znam jedno, da sam letos pojela najbolju muckalicu na svetu.

Simon

pre 9 godina

Tajna je u tome sto se on marketinskog nestrpljenja jede onako vrela pa se ukus i ne oseti zbog vreline. Probajte je kada se sasvim ohladi pa onda reklamu razvlacite po medijima.

misa

pre 9 godina

Boze dragi a sanitarne inspekcije nigde.Svi primilo mito i sede kuci.Ja bio i zgrozio se od javasluka i smrada od urina u susednim ulicama.U glavnoj ulici gde je kvazi rostilj nigde vode na tezgama da se operu ruke.Sad i NIKAD VISE.NIKAD VISE.

baca

pre 9 godina

U mek hamburgeru 100% meso? Ha ha ha, ma nema šanse ni da je mnogo manji procenat a kamoli sto posto.
Uradite test, probajte mekdonalds hamburger (kao big-mek) (ili burger king i slične lance) bez ikakvih dodataka, bez hleba, kečapa, majoneza... samo "meso", i onda nećete više ni da pomislite da to ponovo kupite.

voa

pre 9 godina

30% svinjetina 30% govedina 40% soja,smesa stoji u frizideru najmanje jedan dan,to je to.Ako hoces da dobijes isti ukus samo podgrejes uz malo ulja ,pleska je ista.Moze se podgrevati najvise tri puta. Jos jedna stvar ovaj isti recept mozes probati u rerni, dobicete isti jedinstven ukus,jer ce izgledati kao pohovani cevapi ili pljeskavice

pix

pre 9 godina

Ljudi, ok je to da grad ima manifestaciju po kojoj je prepoznatljiv. Ali ako volite rostilj i zelite da osetite pravi ukus, one prave leskovacke pljeskavice najbolje dodjite kada nije rostiljijada, jer tada se ne obraca paznja na kvalitet vec na kvantitet istih, a i standove imaju ljudi koji nisu leskovcani tacnije iz drugih krajeva srbije tako da to nikako nisu one leskovacke pljeke. Ako volite rostilj posetite leskovac kada nije rostiljijada i pre toga se malcice raspitajte da saznate gde su najbolje, pozdrav!

ohhamoa

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali samo da podsetim, i apelujem da se rostiljijada iseli na hipodrom, jer vasaru nije mesto u centru grda. Ko god dodje na rostiljijadu (leskovcani naravno znaju) moze da vidi da nije nista drugo nego najobicniji seljacki vasar.

pix

pre 9 godina

Ljudi, ok je to da grad ima manifestaciju po kojoj je prepoznatljiv. Ali ako volite rostilj i zelite da osetite pravi ukus, one prave leskovacke pljeskavice najbolje dodjite kada nije rostiljijada, jer tada se ne obraca paznja na kvalitet vec na kvantitet istih, a i standove imaju ljudi koji nisu leskovcani tacnije iz drugih krajeva srbije tako da to nikako nisu one leskovacke pljeke. Ako volite rostilj posetite leskovac kada nije rostiljijada i pre toga se malcice raspitajte da saznate gde su najbolje, pozdrav!

ohhamoa

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali samo da podsetim, i apelujem da se rostiljijada iseli na hipodrom, jer vasaru nije mesto u centru grda. Ko god dodje na rostiljijadu (leskovcani naravno znaju) moze da vidi da nije nista drugo nego najobicniji seljacki vasar.

Leskovčanin

pre 9 godina

Mesto dešavanja Roštiljijade je gusto naseljena glavna ulica. Kroz kakav sedmodnevni užas prolaze stanari zgrada u centru, samo oni znaju.
Tražimo pravo da ne učestvujemo u ovom primitivnom vašaru, sa ružnim roštiljemn i još užasnijom "muzikom". Iseliti ovo van grada, pa ko voli...Niko normalan ne želi zvezde granda pod svojim prozorom.

Nika

pre 9 godina

Receptura u pripremi mesa.Geografsko zasticeno poreklo krava na tim prostorima gde je tacno definisano cime se hrane.Postoji i "Brendirano Leskovacko rostilj meso".U Leskovcu kilogram takvog mesa je oko 600 dinara.Restorani u Italiji takvo brend leskovacko meso placaju i do 50 evra/kilogramu.Ali zele isto takvo meso kakvo je u Leskovcu.Covek dolazi redovno i kupuje za elitne restorane na severu Italije par tona svakog meseca.Od tog takozvanog "Leskovackog brendiranog mesa" je sagradio i velelepnu kucu na periferiji grada prodajuci ga i promovisuci ga u Italiji i Austriji.

E sad na stranu sto je Leskovac nerazvijen,narod ubijen u pojam,niko nista ne zeli da radi niti iko sta radi u tom gradu osim ugostitelja,trgovine i drzavnih dzabalebarosa to je druga prica.

Rostilj kao pojam je u Leskovcu upravo nastao zato sto dole niko nista ne radi.Svi bi samo da se dobro najedu.I na to utrose ceo dan kako sebi da pripreme ekstra obrok.To je tajna celog Leskovackog rostilja.I nikada ne kupujte nista na rostiljijadi.Tu nema Leskovackog rostilja jer dolaze ugostitelji iz drugih gradova sa njihovim radnicima daju jako lepu cenu za zakup svih tezgi i natpis"Leskovacki rostilj" a od toga nema ni"L" od "Rostilja".

PRavi Leskovacki rostilj je u zabacenim elitnim restoranima na periferiji grada sto vrlo malo ljudi van Leskovca zna a gde upravo Leskovcani i idu na rostilj.Ostalo je medijska prica za turiste koji "su culi za Leskovacki rostilj" i to je sve.

Dejan Kostić

pre 9 godina

Recept za rostilj meso od 300 din. po kilogramu: sitno samlevene iznutrice, koza i ostali otpad. Sitno samleven led. Hemikalije koje vezu vodu za sebe plus vestacke arome i boje, plus pojacivaci ukusa. Sve se to dobro izmesa. Meso nikako ne dodavati da ne pokvaris nesto.

Milos

pre 9 godina

@Tajna je u prljavim rukama koje je spremaju....ta aroma nema cenu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mister NO, 28. avgust 2014)

Miser NO sad me podseti na moj slucaj :) ... Ja u Tursku pre neku godinu na leovanje Marmaris ... sve divno i krasno ... prijele mi se baklave i otidoh do radnje sa baklavama, tamo predivan ambijent, sve lepo skockano, baklave od svega i svacega, svetlost uklopljena u ambijent, milina da udjes i kupis kilo baklave, dodjem ja na red kad prodavac u tom trenutku ode nesto u prostoriju iza, otvara ona kaubojska vrata kad tamo iza Turcin dlakav debeo preko 120 kila, do pola go, mesi testo a znoj mu se sliva niz ruke i telo i sa cela i samo kaplje u ono testo sto ga mesi, tu mi postane jasno odakle Turcima onako dobre baklave i u cemu je tajna zanata ... thank you i izaso sam napolje.

logika

pre 9 godina

Iz Republike Srpske sam u povratku iz Grcke sam svratio u Leskovac i bio razocaran svim od toga da su mi u mjenjacnici imali neki poseban kurs za BAM, do usluge i kvaliteta rostilja a o infrastrukturi i ljubaznosti da ne govorim...cuo sam sve najljepse o leskovackom rostilju (i probao na vise mjesta i bilo je uglavnom dobro) ali tamo gdje sam najvise ocekivao bilo je najlosije...Srbija bi mogla malo vise racuna da vodi o nekim stvarima po kojima je poznata...takodje sam razocaran zapustensocu arheoloskih nalazista...imate blago prirodno i arheolosko pa i kulturno iskoristite ga za turizam!!! LP

misa

pre 9 godina

Boze dragi a sanitarne inspekcije nigde.Svi primilo mito i sede kuci.Ja bio i zgrozio se od javasluka i smrada od urina u susednim ulicama.U glavnoj ulici gde je kvazi rostilj nigde vode na tezgama da se operu ruke.Sad i NIKAD VISE.NIKAD VISE.

Zoran

pre 9 godina

U toalet papiru, lol.
(miki, 28. avgust 2014 22:02)

Vi mladi mozda ne znate kako se spremaju crevca. Svinja, onda creva treba da se isperu, pa se iseku, kuvaju...

I dosao Amer u Pirot, probao, odusevio se, super sve, trazio recept, Pirocanac mu dao. Vratio se u Ameriku, probao, nije to to. Ovamo, onamo, eksperimetisao, nista, nije to to. Jeste lici mnogo, ali nije bas to. Sledece godine dodje opet kod ovog i zali mu se. Pirocanac kaze hajde spremaj ja cu da gledam. I ovaj sve lepo krene, onda pocne da ispira(cisti) creva, detaljno, a Pirocanac: Stoj, stoj, mnogo ti to peres, to samo o tarabu udaris, da malo istreses.

Pera

pre 9 godina

Otisao jednom, nikad vise. Sramota. Ne zna se sta je gore, pokvareno meso ili soja. Cene u nebesa za g***a. Tipican srbistanski sindrom. Najbolje otici pre ili posle rostiljijade u par proverenih i dobrih kafana.

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

U cemu je tajna?Svako je zna...potencijalna salmonela na svakom koraku,iskomromitovani higijenski standardi,zakrcenje krvnih sudova,visoki pritisak,polu gole pevacice koje "zabavljaju" prisutne na manifestaciji...da li treba da nabrajam i dalje...dzeparosi,tipovi sumljivog karaktera...Welcome!!!!

Posmatrac

pre 9 godina

Tajna je u soji, sodi bikarbini..... Rece juce "majstor" za pljeske kako je tajna u cistom junecem mesu. Da ima bar nekoliko razreda osnovne znao bi da se se pljeska od cistog meso na rostilju "skuplja" dok njegova naraste ko pogaca. Sigurno od "cistog" mesa :)Neko spomenu I prljave ruke I tu je u pravu a pogotovo za jug Srbije. Odoh na jednu gurmansku za dobro jutro :)

baca

pre 9 godina

U mek hamburgeru 100% meso? Ha ha ha, ma nema šanse ni da je mnogo manji procenat a kamoli sto posto.
Uradite test, probajte mekdonalds hamburger (kao big-mek) (ili burger king i slične lance) bez ikakvih dodataka, bez hleba, kečapa, majoneza... samo "meso", i onda nećete više ni da pomislite da to ponovo kupite.

ledenjak

pre 9 godina

pre 2 god bio sam slizbeno 3 dana u Leskovcu. Umalo cipele nisam pocepao trazeci te cuvene pljeskavice i nigde je nisam nasao a u restoranima se jede isto sto i svuda sa niskim kvalitetom.

Milos

pre 9 godina

@Tajna je u prljavim rukama koje je spremaju....ta aroma nema cenu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mister NO, 28. avgust 2014)

Miser NO sad me podseti na moj slucaj :) ... Ja u Tursku pre neku godinu na leovanje Marmaris ... sve divno i krasno ... prijele mi se baklave i otidoh do radnje sa baklavama, tamo predivan ambijent, sve lepo skockano, baklave od svega i svacega, svetlost uklopljena u ambijent, milina da udjes i kupis kilo baklave, dodjem ja na red kad prodavac u tom trenutku ode nesto u prostoriju iza, otvara ona kaubojska vrata kad tamo iza Turcin dlakav debeo preko 120 kila, do pola go, mesi testo a znoj mu se sliva niz ruke i telo i i sa cela i samo kaplje u ono testo sto ga mesi, tu mi postane jasno odakle Turcima onako dobre baklave i u cemu je tajna zanata ... thank you i izaso sam napolje.

e viva

pre 9 godina

Mister No@ Oh kako si u pravu. Pa te prljave ruke i prljavi čovjek su esencija dobrog roštilja. Zagorela mast na grilu , majonez koji se pomalo ukvario na suncu, dim ... kvaran zub rostiljdzije. Roštilj + higijena: mekdonalds.

Dejan Kostić

pre 9 godina

Zanima me takmicenje u kvalitetu i ukusu a toga nema. Sto se velicine tice sto vise hemije koja iz mesa veze vodu za sebe pa pleskavica moze da bude i 500 kg. jer je kao malter pa se lako okrece.

Boki

pre 9 godina

@Igor
100% GMO meso, po pet puta visoj ceni, pet puta manja kolicina, bitno da je 100%...
A da li vi doticni radite u McDonalds-u pa znate da je 100% meso? Ako je 100%, onda ni zacina nema , jel da?!

Dijaspora

pre 9 godina

Verujem sto kazu lokalci da najbolja pljeska nije u vreme rostiljjade. Znam jedno, da sam letos pojela najbolju muckalicu na svetu.

Simon

pre 9 godina

Tajna je u tome sto se on marketinskog nestrpljenja jede onako vrela pa se ukus i ne oseti zbog vreline. Probajte je kada se sasvim ohladi pa onda reklamu razvlacite po medijima.

Dragan

pre 9 godina

Citam komentare po njima se vidi da samo srbi moze ovako da komentarise srbi su to bre sve stoje srpsko nevalja a tudje bolje tu smo gdesmo zbog sebe sami bre.

zedes.o

pre 9 godina

ah, tajna (koje nema) krije se u bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu leskovačkog naroda, oličenom u raznovrsnosti leskovačke arhitekture, i doprinosu mnogih slavnih leskovčana nauci, umetnosti, kulturi, sportu, a tu su takođe prirodne lepote, npr čuveni slapovi dubočice, tako neodoljivi za turiste sveta..

dovla

pre 9 godina

Da li sada ti koji prave najbolje pljeskavice (po vaem misljenju) nisu na nivou? Planirao sam sutra da svratim do Leskovca da ga obidjem po prvi put ( uz put mi) pa da znam cemu da se nadam :-)

Stojan Milic

pre 9 godina

@Немам појма али кад слику видим , забалавим!:-)
(Бојан Илић, 28. avgust 2014 22:11)

K'o kad vidis Putinovu sliku, jel' da? Pogotovo kad jase konja kroz sibir, go do pojasa...

Kraljevčanin

pre 9 godina

3 godine sam putovao redovno na jug Srbije zbog posla. Svakog ponedeljka na jug, petkom kuci u Kraljevo. Inace volim rostilj, i volim specijalitete od mlevenog mesa. Kad god su me prijatelji kod kuce pitali gde je najbolji leskovacki rostilj, odgovarao sam: u Vranju! Ono sto sam jeo na mnogo mesta u Leskovcu, podudara se sa komentarima ovde: soja i lose meso. Cak i u restoranima. I da, nikada nisam ni pomislio da svrtim na rostiljijadu.

voa

pre 9 godina

30% svinjetina 30% govedina 40% soja,smesa stoji u frizideru najmanje jedan dan,to je to.Ako hoces da dobijes isti ukus samo podgrejes uz malo ulja ,pleska je ista.Moze se podgrevati najvise tri puta. Jos jedna stvar ovaj isti recept mozes probati u rerni, dobicete isti jedinstven ukus,jer ce izgledati kao pohovani cevapi ili pljeskavice

milan-bgd

pre 9 godina

NAJGORU pljeskavicu u zivotu sam jeo (i nepojedenu bacio) upravo u Leskovcu, gde sam namerno navratio na povratku sa sluzbenog puta, da bih se poklonio "prestonici rostilja". E poklonio sam se dok sam povracao. Zato je prestonica jer ti presedne.

ohhamoa

pre 9 godina

Sve je to lepo, ali samo da podsetim, i apelujem da se rostiljijada iseli na hipodrom, jer vasaru nije mesto u centru grda. Ko god dodje na rostiljijadu (leskovcani naravno znaju) moze da vidi da nije nista drugo nego najobicniji seljacki vasar.

Dragan

pre 9 godina

Citam komentare po njima se vidi da samo srbi moze ovako da komentarise srbi su to bre sve stoje srpsko nevalja a tudje bolje tu smo gdesmo zbog sebe sami bre.

zedes.o

pre 9 godina

ah, tajna (koje nema) krije se u bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu leskovačkog naroda, oličenom u raznovrsnosti leskovačke arhitekture, i doprinosu mnogih slavnih leskovčana nauci, umetnosti, kulturi, sportu, a tu su takođe prirodne lepote, npr čuveni slapovi dubočice, tako neodoljivi za turiste sveta..

Milos

pre 9 godina

@Tajna je u prljavim rukama koje je spremaju....ta aroma nema cenu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mister NO, 28. avgust 2014)

Miser NO sad me podseti na moj slucaj :) ... Ja u Tursku pre neku godinu na leovanje Marmaris ... sve divno i krasno ... prijele mi se baklave i otidoh do radnje sa baklavama, tamo predivan ambijent, sve lepo skockano, baklave od svega i svacega, svetlost uklopljena u ambijent, milina da udjes i kupis kilo baklave, dodjem ja na red kad prodavac u tom trenutku ode nesto u prostoriju iza, otvara ona kaubojska vrata kad tamo iza Turcin dlakav debeo preko 120 kila, do pola go, mesi testo a znoj mu se sliva niz ruke i telo i sa cela i samo kaplje u ono testo sto ga mesi, tu mi postane jasno odakle Turcima onako dobre baklave i u cemu je tajna zanata ... thank you i izaso sam napolje.

pix

pre 9 godina

Ljudi, ok je to da grad ima manifestaciju po kojoj je prepoznatljiv. Ali ako volite rostilj i zelite da osetite pravi ukus, one prave leskovacke pljeskavice najbolje dodjite kada nije rostiljijada, jer tada se ne obraca paznja na kvalitet vec na kvantitet istih, a i standove imaju ljudi koji nisu leskovcani tacnije iz drugih krajeva srbije tako da to nikako nisu one leskovacke pljeke. Ako volite rostilj posetite leskovac kada nije rostiljijada i pre toga se malcice raspitajte da saznate gde su najbolje, pozdrav!

Slobodan Petrovic

pre 9 godina

U cemu je tajna?Svako je zna...potencijalna salmonela na svakom koraku,iskomromitovani higijenski standardi,zakrcenje krvnih sudova,visoki pritisak,polu gole pevacice koje "zabavljaju" prisutne na manifestaciji...da li treba da nabrajam i dalje...dzeparosi,tipovi sumljivog karaktera...Welcome!!!!

Boki

pre 9 godina

@Igor
100% GMO meso, po pet puta visoj ceni, pet puta manja kolicina, bitno da je 100%...
A da li vi doticni radite u McDonalds-u pa znate da je 100% meso? Ako je 100%, onda ni zacina nema , jel da?!

voa

pre 9 godina

30% svinjetina 30% govedina 40% soja,smesa stoji u frizideru najmanje jedan dan,to je to.Ako hoces da dobijes isti ukus samo podgrejes uz malo ulja ,pleska je ista.Moze se podgrevati najvise tri puta. Jos jedna stvar ovaj isti recept mozes probati u rerni, dobicete isti jedinstven ukus,jer ce izgledati kao pohovani cevapi ili pljeskavice

Posmatrac

pre 9 godina

Tajna je u soji, sodi bikarbini..... Rece juce "majstor" za pljeske kako je tajna u cistom junecem mesu. Da ima bar nekoliko razreda osnovne znao bi da se se pljeska od cistog meso na rostilju "skuplja" dok njegova naraste ko pogaca. Sigurno od "cistog" mesa :)Neko spomenu I prljave ruke I tu je u pravu a pogotovo za jug Srbije. Odoh na jednu gurmansku za dobro jutro :)

ledenjak

pre 9 godina

pre 2 god bio sam slizbeno 3 dana u Leskovcu. Umalo cipele nisam pocepao trazeci te cuvene pljeskavice i nigde je nisam nasao a u restoranima se jede isto sto i svuda sa niskim kvalitetom.

Milos

pre 9 godina

@Tajna je u prljavim rukama koje je spremaju....ta aroma nema cenu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mister NO, 28. avgust 2014)

Miser NO sad me podseti na moj slucaj :) ... Ja u Tursku pre neku godinu na leovanje Marmaris ... sve divno i krasno ... prijele mi se baklave i otidoh do radnje sa baklavama, tamo predivan ambijent, sve lepo skockano, baklave od svega i svacega, svetlost uklopljena u ambijent, milina da udjes i kupis kilo baklave, dodjem ja na red kad prodavac u tom trenutku ode nesto u prostoriju iza, otvara ona kaubojska vrata kad tamo iza Turcin dlakav debeo preko 120 kila, do pola go, mesi testo a znoj mu se sliva niz ruke i telo i i sa cela i samo kaplje u ono testo sto ga mesi, tu mi postane jasno odakle Turcima onako dobre baklave i u cemu je tajna zanata ... thank you i izaso sam napolje.

Stojan Milic

pre 9 godina

@Немам појма али кад слику видим , забалавим!:-)
(Бојан Илић, 28. avgust 2014 22:11)

K'o kad vidis Putinovu sliku, jel' da? Pogotovo kad jase konja kroz sibir, go do pojasa...

Pera

pre 9 godina

Otisao jednom, nikad vise. Sramota. Ne zna se sta je gore, pokvareno meso ili soja. Cene u nebesa za g***a. Tipican srbistanski sindrom. Najbolje otici pre ili posle rostiljijade u par proverenih i dobrih kafana.

baca

pre 9 godina

U mek hamburgeru 100% meso? Ha ha ha, ma nema šanse ni da je mnogo manji procenat a kamoli sto posto.
Uradite test, probajte mekdonalds hamburger (kao big-mek) (ili burger king i slične lance) bez ikakvih dodataka, bez hleba, kečapa, majoneza... samo "meso", i onda nećete više ni da pomislite da to ponovo kupite.

Zoran

pre 9 godina

U toalet papiru, lol.
(miki, 28. avgust 2014 22:02)

Vi mladi mozda ne znate kako se spremaju crevca. Svinja, onda creva treba da se isperu, pa se iseku, kuvaju...

I dosao Amer u Pirot, probao, odusevio se, super sve, trazio recept, Pirocanac mu dao. Vratio se u Ameriku, probao, nije to to. Ovamo, onamo, eksperimetisao, nista, nije to to. Jeste lici mnogo, ali nije bas to. Sledece godine dodje opet kod ovog i zali mu se. Pirocanac kaze hajde spremaj ja cu da gledam. I ovaj sve lepo krene, onda pocne da ispira(cisti) creva, detaljno, a Pirocanac: Stoj, stoj, mnogo ti to peres, to samo o tarabu udaris, da malo istreses.

Dejan Kostić

pre 9 godina

Recept za rostilj meso od 300 din. po kilogramu: sitno samlevene iznutrice, koza i ostali otpad. Sitno samleven led. Hemikalije koje vezu vodu za sebe plus vestacke arome i boje, plus pojacivaci ukusa. Sve se to dobro izmesa. Meso nikako ne dodavati da ne pokvaris nesto.

Nika

pre 9 godina

Receptura u pripremi mesa.Geografsko zasticeno poreklo krava na tim prostorima gde je tacno definisano cime se hrane.Postoji i "Brendirano Leskovacko rostilj meso".U Leskovcu kilogram takvog mesa je oko 600 dinara.Restorani u Italiji takvo brend leskovacko meso placaju i do 50 evra/kilogramu.Ali zele isto takvo meso kakvo je u Leskovcu.Covek dolazi redovno i kupuje za elitne restorane na severu Italije par tona svakog meseca.Od tog takozvanog "Leskovackog brendiranog mesa" je sagradio i velelepnu kucu na periferiji grada prodajuci ga i promovisuci ga u Italiji i Austriji.

E sad na stranu sto je Leskovac nerazvijen,narod ubijen u pojam,niko nista ne zeli da radi niti iko sta radi u tom gradu osim ugostitelja,trgovine i drzavnih dzabalebarosa to je druga prica.

Rostilj kao pojam je u Leskovcu upravo nastao zato sto dole niko nista ne radi.Svi bi samo da se dobro najedu.I na to utrose ceo dan kako sebi da pripreme ekstra obrok.To je tajna celog Leskovackog rostilja.I nikada ne kupujte nista na rostiljijadi.Tu nema Leskovackog rostilja jer dolaze ugostitelji iz drugih gradova sa njihovim radnicima daju jako lepu cenu za zakup svih tezgi i natpis"Leskovacki rostilj" a od toga nema ni"L" od "Rostilja".

PRavi Leskovacki rostilj je u zabacenim elitnim restoranima na periferiji grada sto vrlo malo ljudi van Leskovca zna a gde upravo Leskovcani i idu na rostilj.Ostalo je medijska prica za turiste koji "su culi za Leskovacki rostilj" i to je sve.

e viva

pre 9 godina

Mister No@ Oh kako si u pravu. Pa te prljave ruke i prljavi čovjek su esencija dobrog roštilja. Zagorela mast na grilu , majonez koji se pomalo ukvario na suncu, dim ... kvaran zub rostiljdzije. Roštilj + higijena: mekdonalds.

milan-bgd

pre 9 godina

NAJGORU pljeskavicu u zivotu sam jeo (i nepojedenu bacio) upravo u Leskovcu, gde sam namerno navratio na povratku sa sluzbenog puta, da bih se poklonio "prestonici rostilja". E poklonio sam se dok sam povracao. Zato je prestonica jer ti presedne.

Simon

pre 9 godina

Tajna je u tome sto se on marketinskog nestrpljenja jede onako vrela pa se ukus i ne oseti zbog vreline. Probajte je kada se sasvim ohladi pa onda reklamu razvlacite po medijima.

logika

pre 9 godina

Iz Republike Srpske sam u povratku iz Grcke sam svratio u Leskovac i bio razocaran svim od toga da su mi u mjenjacnici imali neki poseban kurs za BAM, do usluge i kvaliteta rostilja a o infrastrukturi i ljubaznosti da ne govorim...cuo sam sve najljepse o leskovackom rostilju (i probao na vise mjesta i bilo je uglavnom dobro) ali tamo gdje sam najvise ocekivao bilo je najlosije...Srbija bi mogla malo vise racuna da vodi o nekim stvarima po kojima je poznata...takodje sam razocaran zapustensocu arheoloskih nalazista...imate blago prirodno i arheolosko pa i kulturno iskoristite ga za turizam!!! LP

misa

pre 9 godina

Boze dragi a sanitarne inspekcije nigde.Svi primilo mito i sede kuci.Ja bio i zgrozio se od javasluka i smrada od urina u susednim ulicama.U glavnoj ulici gde je kvazi rostilj nigde vode na tezgama da se operu ruke.Sad i NIKAD VISE.NIKAD VISE.

Leskovčanin

pre 9 godina

Mesto dešavanja Roštiljijade je gusto naseljena glavna ulica. Kroz kakav sedmodnevni užas prolaze stanari zgrada u centru, samo oni znaju.
Tražimo pravo da ne učestvujemo u ovom primitivnom vašaru, sa ružnim roštiljemn i još užasnijom "muzikom". Iseliti ovo van grada, pa ko voli...Niko normalan ne želi zvezde granda pod svojim prozorom.

Dejan Kostić

pre 9 godina

Zanima me takmicenje u kvalitetu i ukusu a toga nema. Sto se velicine tice sto vise hemije koja iz mesa veze vodu za sebe pa pleskavica moze da bude i 500 kg. jer je kao malter pa se lako okrece.

Kraljevčanin

pre 9 godina

3 godine sam putovao redovno na jug Srbije zbog posla. Svakog ponedeljka na jug, petkom kuci u Kraljevo. Inace volim rostilj, i volim specijalitete od mlevenog mesa. Kad god su me prijatelji kod kuce pitali gde je najbolji leskovacki rostilj, odgovarao sam: u Vranju! Ono sto sam jeo na mnogo mesta u Leskovcu, podudara se sa komentarima ovde: soja i lose meso. Cak i u restoranima. I da, nikada nisam ni pomislio da svrtim na rostiljijadu.

dovla

pre 9 godina

Da li sada ti koji prave najbolje pljeskavice (po vaem misljenju) nisu na nivou? Planirao sam sutra da svratim do Leskovca da ga obidjem po prvi put ( uz put mi) pa da znam cemu da se nadam :-)

Dijaspora

pre 9 godina

Verujem sto kazu lokalci da najbolja pljeska nije u vreme rostiljjade. Znam jedno, da sam letos pojela najbolju muckalicu na svetu.