Ponedeljak, 18.06.2018.

10:30

Pet destinacija u Grčkoj za svačiji džep

Izvor: B92

Pet destinacija u Grèkoj za svaèiji džep IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Starij Arbat

pre 5 godina

SKOPELOS,PELOPONEZ(NAFPLIO,TOLO),Sivota,Parga,PELION-Volos,Kala Nera.
p.s.Tasos,u svakom slučaju bolji od Kasandre,Sartija,Bros Marmaras.Na Sitoniji jedino Kalamici i kamp pored njega THALATA.

рајко

pre 5 godina

био сам на тасосу и било је супер. каква су ова остала четири места на халкидикију и околини? или боље отићи мало даље до неких острва у егејском?

Lena

pre 5 godina

@Dragan-Nemacka
prosle godine Skiatos, prelepo mesto ako hoces da se opustis, vecinom skandinavci i britanci.
Prvo sto me je docekalo od nasih kad smo sleteli na aerodromu je nas muskarac koji je opalio samarcinu sinu od nekih 7 godina da je ceo red utihnuo, jer mali nije cutao.
Igrali smo se na letovanju pogadjanja koji su ''nasi'' bez greske prepoznas 99% ljudi, samo trazi nadrndane oceve i majke koje ne znaju gde ce sa decom i sobom. Klinci su ipak malo finiji.
Stariji bracni par nasao Slovence pa im objasnjava nasu estradnu muziku i onda vrhunac: ''Steta sto vise nema miraza, sada je samo vazno da devojka zavrsi fakultet da bi se udala, diploma im je miraz sad''
Sto se mene bar tice, neka hvala takvog drustva.

ribar- hobista

pre 5 godina

To što vi kontinentaci nazivte oradom i brancinom (za 10 - 15 € po porciji), to mi dalmatinci ne možemo ni očima gledati, a kamo li u usta staviti. To vam je dragi moji uzgajana i odmrznuta riba, koja s "divljim" istoimenim vrstama nema nikakve veze. Nastoje barem jednom u životu okusiti netom ulovljenu oradu ili brancina, po mogućnosti u varijanti "na gradele". Nakon toga će vam se - vjerujem - profiniti nepca, a do tada, što da vam kažem - bon apetit!

Malo realnosti nije na odmet

pre 5 godina

Sta je ovde za zvaciji dzep? Koji dzep? Ako je drzava priznala preko racunice zavoda za statistiku da prosecnoj porodici svaki mesec fali oko 1300 dinara (a garantujem da fali bar 10 puta vise) , o cemu mi pricamo?
Mozda ce mnogi da idu, ali nije za svaciji dzep. Uzeti kredit za more je nesto drugo...

kompot

pre 5 godina

Paralija je kao da odes u Bec ili Cikago i tamo provodis vreme blejeci sa nasim gastarbajterima koji prodaju kobasice na trgu,blejis po nekim jeftinim bifeima na samom obodu grada,a onda uvece u domacu diskoteku gde peva Seka Aleksic.To jeste ideal za vecinu naseg stanovnistva,ali nije za svakog.Sto neko rece,jel ima neka plaza,gradic gde nema hiljade nasih i ostatka Balkana?

Фрфљави

pre 5 godina

@Стојко Јако је битно када идеш. То је од круцијалне важности. Ако идеш у сезони, јул-август онда рачунај смештај 50-60€ у најмању руку и ванпансионсску понуду око 30% скупљу. Тј генерално рачунај да је све 30% скупље у том периоду. Ако идеш у пост сезони као ки, у септембру онда рачунај за смештај 25 до 30€. Ручак са пићем по особи је око 10-ак евра. Гирос око 3€ али се наједеш само тако. Кафа око 2,5-3€ .. па ти сад то помножи са данима које планираш да останеш. @ Гојко не волим људе попут тебе. Рачуница је једноставна. Ако имаш лове, уплати себи хотел са 4 звездице или апартман са најмање 4 звездице и готова прича. Треба да одеш у Хрватску да видиш колико траже за пола тог товарног простора о ком причаш... испод 60€ у пост сезони... дакле септембар!!! А о храни и осталим глупостима да не причам. Бранцин 15€... орада исто толико... лигње 12-13€

Adriano

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)
Pusti to što piše po novinama, u Tursku ne možeš ići avionom all inclusive za 500€ po osobi.

kruče forever

pre 5 godina

Bio u Paraliji i odlicno je. Bogu hvala pa ima nasih ljudi. Upoznao divne porodice iz Srbije i stvorio prijateljstva koja traju do dan danas.
(Nema kompleks, 18. jun 2018 13:40)

Gde ste pekli ajvar, u vašem smeštaju ili kod prijatelja?

Nema Cece,Lukasa,Paradajza

pre 5 godina

Pišem komentar sa Peloponeza.
Ne može da se Poredi sa iznetim predlozima.
Razmislite malo svojom glavom a Ne ČOPORATIVNO na Halkidiki.

lemi

pre 5 godina

Ovde svako svasta pise a svi gledamo letovanje sa svog stanovista.
Evo nas dvoje smo prosle godine potrosili nesto manje od 800 eura za 10 noćenja na olimpijskoj regiji. Smestaj nas je kostao 250 eura, puta, tamo i nazad sa automobilom oko 140 eura, kupili smo stvari u Beogradu oko 100 eura. Znaci to je ukupno 490 eura. Medjutim ja sam insistirao da svako vece idemo negde na veceru sto nas je kostalo skoro 300 sa sve glupostima u toku dana sladoled i slicno. E sad bitna stvar je da ne placam agenciji reket, ne placam autoprevozniku dan voznje do Grcke, nego smo smestaj nasli preko interneta gde grci iznajmljuju studio, apartmane i sl. po danu a ne po osobi, gde je klima vec uracunata u cenu, gde kad si sa sopstvenim automobilom ides gde hoce. Mi smo isli svako vece do drugog mesta u setnju i na veceru i gorivo za to je uracunato gore u 140 e. Apartman je bio na 60 metara od pescane plaze sa pogledom na more.
Sad za 30 eura dnevno letujemo na Jonskoj obali i fenomenalno je. Znaci za 500-600 eura sa svojim automobilom i sopstvenom klopom se moze letovati i Grckoj i dan danas.
Ovi koji ovde spominju CG i CRO neka se pokriju po usima kad pocnu da pricaju o cenama.
Ko zeli all inclusive, bich barove, konobara koji ce ga sluziti ceo dan on ce morati da gurne ruku dublje u dzep za svaku destinaciju.

Kiza

pre 5 godina

Ja sam sa porodicim u Becicima, sve je 25-30% jeftinije nego u Grcku gde smo isli zadnjih 5 godina, podigli Crnogorci kvalitet drasticno i klijentela je uglavnom iz zapadne evrope. Menu rucak : supa, salata, glavno jelo i kolac 5 evra, u Rafailovucima u Becicima. More je nikad cistije.
Pozdrav iz Becica !

The Dictator

pre 5 godina

Kao na svakom slicnom tekstu, primecuje se crnogorski lobi u komentarima. Isto je i sa placenim tekstovima. Svake godine isto, antikampanja za Grcku....

Atreides

pre 5 godina

Hahahah Srbin bi da ide na letovanje i jos da mu plate. Isto ko i kola kad kupuju da budu neka fensi , da kostaju sto manje,a da ako mzoe su ko nova,da ne trose nista ,da se ne kvare a i ako se to desi da je opravka dzaba...tako i letovanje. Ta bude lux,al da bude za 100 evra ako moze, i da shopinguju da im poklanjaju stvari

anonymous on purpose

pre 5 godina

Prosle godine bio olimpic beach hotel na plazi sa bazenom, dorucak i vecera u cenu 750e za nas cetvoro, put izaso 100e kolima i to smo se vozikali dosta po grckoj, potrosili jos 150 za sladolede za decu i neku uzinu za rucak, meni i zeni rucak nikad nije trebo. Prosli extra za 1000 eura. Svako ko kaze da cetvoroclana porodica moze da prodje ispod hiljadarke u grckoj, verovatno ide na more kao ciganin i spava u satoru...

sumadinac

pre 5 godina

Tasos za svaciji dzep?!
Silom prilika moram na godisnji u avgustu u spicu sezone( a isao bih u septembru kao co’ek), na Tasosu letujem zadnje 4 godine i naredne 44 ako bog da( Dace Bog)!
Od Soluna do Keramotija na Egnatia odos prosle godine nisam sreo auto sa nasim tablama, avaj, video sam par automobila iz Srbije!
Toliko o tome za svaciji dzep!
O vegetaciji da nepricam, autor teksta zali boze za sta prima platu!

Aleksej

pre 5 godina

Jedino mesto u Grčkoj u kojem sam se lepo proveo i odmorio je Gaios na Paxosu. Sve je bilo po mom ukusu, dobra hrana, mnogo Britanaca, Nemaca i Holanđana, nema naših da prave vašarsku atmosferu... Ali Grčku svakako izbegavam i idem u Hrvatsku svako leto uz povremene nove destinacije poput Tenerifa ili Nice.
(Sremac, 18. jun 2018 13:06)Mislim da si dosao da se pohvalis kako imas para.Mada mnogo si nesrecan kad na ovakvu vest izbacujes svoje frustracije.Ili postoji opcija da mnogo lazes.

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Obožavam ove "Grčka mi je u srcu!''. A od Grčke video Lidl, Cosmos, auto put i okupao se par sati na nekoj od plaža gde je ugrabio besplatno parkiranje. Ribu!? Ne jedem osim po slavama. Restorani su papreni. Pivo i sladolede nosimo u ručnim frižiderima, jer na plaži "seku uši". Muzika, kafana, folklor, neko Grčko veče gledao u Žikinoj šarenici!!! Ali, Grčka mi je u srcu i pljujem po CG, HR itd.. Majko moja!

članak vam je ko da je iz '95

pre 5 godina

Zašto bih, pobogu, želeo da gledam Srbe na letovanju u Grčkoj? Nismo svi paradajz-turisti pa da se zalepimo za prvu golu plažu sa novogradnjom i sklapamo prijateljstva sa ni manje ni više nego Srbima. Prava Grčka počinje tek južno ili zapadno od Paralije. A kome je Paralija vrhunac kreativnog letovanja, dobro mu je i Sutomore.

Mr Fisherman

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)

Covece hajde mi pokazi jedan aranzman za 500 eura all inclusive sa avionom za porodicu sa decom ja ti ga platim. Avionska karte su vise od 500 eura. Ovo ti je posebno smesno "deca do 14 sve besplatno" osim avio prevoza sa taksama. Smesan si. Inace imas telefon S9 za jedan dinar, sto bi nosio neki krs kada imas za 1 dinar S9....

navijac

pre 5 godina

@Jel moze neko da podvuce crtu, sabere, podeli, i kaze koliko realno kosta 10 dana letovanja u "jeftinoj" Grckoj? Mislim na cenu smestaja, prevoza sa putarinama i 3 obroka dnevno.
(Stojko, 18. jun 2018 12:27)

Ispod 500e po osobi ne moze nikako, naravno u sezoni, letovanje u maju ili pocetkom juna ne racunam. Mozda moze malo jeftinije da se prodje ako vas ide veca grupa, pa uzmete dupleks za 6 osoba.

Dragon

pre 5 godina

Tacno tako! Sitonija, bez auta, gre'ota! Ne znas na koju plazu pre...netaknuta priroda do pre nekoliko godina! Sarti i okolina, prelepo!

gojko

pre 5 godina

@gojko 

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem
(vlada, 18. jun 2018 12:42)

Prijatelju slažem se sa tobom,mi takođe ujutru izađemo iz smeštaja i ne vraćamo se do 6-7 popodne ali veruj mi da ono što Grci nude za 400-500 e 10 nećenja je velika sramota za turizam.Za te nove smo odsedali u Španiji,Italiji,Hrvatskoj i sve barem za tri kategorije iznad Grčke.

Nisam cepidlaka i ne gledam na svaki dinar,možemo sebi da priuštumo olinkluziv u hotelu sa 5 * ali ga ne praktikujemo baš iz razloga što ceo dan nismo u hoteli nego ujutru sednemo u kola i obilazimo okolinu i plaže.Uvek gledam da me smeštaj košta jeftinije 400-500 e a da još tri puta toliko potrošimo na izlete,izlaske,restorane,šoping i druge van pansionske aktivnosti ali veruj mi to što Grci nazivaju smeštajem je sramota.
Bolji smeštaj i nameštaj ja imam u vikendici na F.Gori koju obiđem tri puta godišnje.
Grci gledaju samo da ti izbiju novac iz džepa a usluga koju nude je ravna nuli, 400-500 e za 10 noćenja u apartmanu u kojem celokupan nameštaj ne vredi više od 100 e to je velika sramota.
Inače su Grci jedan lenj narod koji samo gleda da uzme pare na foru.

jedan od mnogih

pre 5 godina

obisao sam sva ova mesta osim Neos Marmarasa i mislim da se ne razlikuje nesto posebno od ostalih....odmor je onakav kakvim ga sebi nacinis i priredis, sa manje ili vise para i treba se odmarati sto po meni podrazumeva iskljucen mobilni i slicne stvarcice...poslednjih 15 godina uglavnom letujem u HR, IT i ESP, ili odem u neke terme u SLO ili AT....sve je stvar izbora i licne preference i zelim vam svima ugodan odmor gde god da ste

Gost

pre 5 godina

Trenutno sa porodicom u Polihronu. Mesto selo, plaza sira je moja dnevna soba. Nema mesta peskir da se spusti. Gosti uglavnom Srbi, Makedonci i po koji Rumun. Najezda baba i deda. Da ne spominjem seoske bolide koji u toj guzvi pecaju a jedan nas bolid sa harpunom i maskom lovi na 10m od obale misli da je interesantan. Studio na 500m od plaze u "hotelu" gde namrsteni Grk naplacuje sve sto moze. Internet vaucer 1e po osobi dnevno. Tv lcd zli kinez nema kanala prepodne. Baba majka vlasnika hotela baca hlor u bazen dok se deca kupaju u istom. Opremljenos apartmana nula.

Dejca-LE

pre 5 godina

Sve pišete o hotelima i aranžmanima za preko turističke agencije. A kamp i kamperi, zar niko više ne kampuje.
Kad sam bio mladji išli smo uvek u auto kamp, odlično letovanje, u sobi spavam i kući i zato smo hteli da nam odmor bude drugačiji.
Sada samo u obzir za odmor dolazi planina i hladovina.

Kole

pre 5 godina

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem
(vlada, 18. jun 2018 12:42)

Pa onda tebe smeštaj ne mora ništa da košta. Lepo spavaš na plaži i Bog da te vidi.

Dragan-Nemacka

pre 5 godina

Nemogu da razumem da srbin koji zivi u srbiji bezi kada vidi srbina na plazi,sta su bolji englezi,nemci i tako dalje.Putovao sam po celoj evropi i video kako se strani turisti ponasaju,srbi nisu najgori.azato mi je glupo kada mi srbin kaze da nevoli da bude sa srbima.To jos nikad nisam cuo od nemca.A zna
se kako se oni ponasaju u Turskoj ili Spaniji.

Mica

pre 5 godina

Grcka obala je stvarno ogromna, toliko ostrva itd. Ali volela bih da cujem nesto novo za porodice sa decom. Gde ima plaza koje imaju hlad a da su pescane, lepe i da nije van mesta da postoji lekar, apoteka, itd. Ili neki povoljniji hotel do plaze.
Naravno da je Halkidiki prepun nasih turista i onih iz Makedonije. Takodje Sitonija. Ipak, ima li i tamo neko mestasce ne mnogo eksponirano sa dobrim ali ne previse skupim smestajem?
Sve ovo sto su naveli u tekstu je vec tako poznato.

Komša

pre 5 godina

@gojko
Kakve sobe? Za koliko ljudi? U koje vreme (jun,jul,avgust)?
Kraj juna npr. (25,6) za 50 evra/noć sasvim pristojan apartman (dve sobe,kuhinja,kupatilo,terasa) - zakačiš od jula (60 evra) .Već u avgustu je tajj isti 80 npr. pa i više .U Avgustu već 60,70,80 evra apartman za troje (Italijani Nemci,godišnji)
Izguglaš,pozoveš ,uplatiš kaparu i gotovo.
Ako ideš direktno ,bez najave možeš naći jeftino ili skupo (sreća ali i stepljenje igra) u zavisnosti od toga da li je gazda u frci (prazno pa paniči) ili ne...
Ako si odlučio da u 2-3 godine obiđeš neko područje onda u toku jednog odmora pogedaš par smeštaja u okolini .
Ja sam probao sva tri načina - i sam ,bez najave i na kaparu (internet) ali par puta sam u toku jednog letovanja našao smeštaj za sledeću godinu.I funkcioniše.
Svaka roba ima kupca - neko hoće da izađe iz smeštaja i skoči u vodu,ne pomera se sa plaže na koju su ga doveli a neko hoće da se zavuče svuda- akcija.

Rahel

pre 5 godina

Pefkohori-smeštaj skup 20 eura krevet po osobi,hrana po restoranima skupa,hrana po marketima skupa,možda ima dve gradske plaže koje su jako prljave ,ostale plaže su sve pod zakup lokala na šetalištu tik uz more koji ležaljku i suncobran naplaćuju 4 eura(daju piće )ali za pola dana,znači ceo dan 8 eura po osobi .Bez auta ne treba ići jer idelane plaže,sitan pesak,plitka obala su na 10-ak minuta vožnje van Pefkohorija.
Sve u svemu za 10 noćenja vam treba 200 eura na smeštaj,i još 300 eura za plažu(ležaljka suncobran) i hranu osim ako ne nosite svoju od kuće kao 90% turista tj nas iz Srbije,znači 500 eura po osobi.Ostalo je laž ko kaže drugačije.Troškove goriva nisam uračunao,da ne odbijem ljude od letovanja. ??

NecuZvaku

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)

Zavisi ko sta voli druze. U Turskoj imas konfora, lepe smestaj, hrana, pice, ne razmisljas tih 10 dana... Ali boja vode na Lefkadi ili Kefaloniji i miris mora ne moze da se uporedi sa Turskom

Непливач

pre 5 godina

@Stojko, 18. jun 2018 12:27

Смештај 4 кревета 100-700€ (20.мај - 10. август), по сменама цена расте за око 100€
превоз 50€ по особи бусом, 100€ бензинац
путарине 4.5€ Македонија, Грчка према Паралији негде око 5€, Халкидики нема, Тасос 25€ трајект, цене су у једном правцу
Зелени картон 2000, путно осигурање 3000, ауто осигурање 2000
Храна, зависи од човека, неки и не једу
Сума сумарум: без 700-800€ не размишљај о летовању

Peca

pre 5 godina

Tasos skup kao otrov zadnje dve godine.Ima dosta Rumuna i Turaka koji mogu da plate pa zasto da ne dignu cene.Ima mnogo lepsih i jeftinijih mesta u Grckoj od ovih nabrojanih.

dovla

pre 5 godina

Grčka je ove godine digla cene u nebo. To je opšta deračina. Sve, ama baš sve je papreno skupo.
(Sanja, 18. jun 2018 13:10)

Zahvaljujemo se na glasu.

EEEE, nije to prika SAMO OVE godine! ... To je "proces" koji traje!... Sledeća će biti JOŠ SKUPLJA OD OVE... pa ona sledeća iza nje još skuplja... I tako dalje, i tako nliže...

Oi

pre 5 godina

Bili prosle godine u Potosu,Tasos.extra dupleks sa parkingom 670e.velika skupoca u radnjama i kaficima.hlada nema ni trunke na plazama.ima borovine al na 100 metra od plaze.prelepo jeste al je poskupelo jako.bez guzve na divljim plazama a ima ih puno.nije nam bila potrebna klima,nocu prijatno pirka.

Sremac

pre 5 godina

Jedino mesto u Grčkoj u kojem sam se lepo proveo i odmorio je Gaios na Paxosu. Sve je bilo po mom ukusu, dobra hrana, mnogo Britanaca, Nemaca i Holanđana, nema naših da prave vašarsku atmosferu... Ali Grčku svakako izbegavam i idem u Hrvatsku svako leto uz povremene nove destinacije poput Tenerifa ili Nice.

D

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.

Nikola

pre 5 godina

@bg
I šta kažeš, na Tasosu četvoročlana porodica ne može da ruča za ispod 40 evra?

Pa pokaži mi restoran u Beogradu u kojem može! A još pričamo o letovalištu gde je normalno da cene budu nešto više. Ja ne znam šta vi ljudi očekujete, da letujete za džabe?

Nema kompleks

pre 5 godina

Bio u Paraliji i odlicno je. Bogu hvala pa ima nasih ljudi. Upoznao divne porodice iz Srbije i stvorio prijateljstva koja traju do dan danas.

ledenjak

pre 5 godina

upravo na tasosu i to 5 godina za redom zbog dece, ostvro ne da je zeleno nego vegetacije ima vise nego na zlatiboru a sto se cena tice, dobar apartman sada ide 60-70dan. to sto nase agencije nude necu ni da komentarisem. za porodicu sa dvoje male dece sve izadje 2.000eu. ako je to pristupacno svakoj porodici u srbiji onda smo mi svajcarska.

jagodinac

pre 5 godina

Trenutno sam u Stavrosu posle puno godina. Nasao sam smestaj preko interneta pre desetak dana za 25e za noc, normalna cetvorokrevetna soba. Mesto je jos uvek sa malim brojem turista. Uporedivi smestaji preko agencija u svim navedenim mestima su bili 50 do 100% skuplji.

Morača

pre 5 godina

Preporučujem poluostrvo Pelion kod Volosa. Letovao sam sa porodicom četiri godine u Argalastiju. Nema "naših" gostiju ni na vidiku, a cene pristupačne.

boze pravde

pre 5 godina

Grcka je preskupa , hrvatska takodje , kad sve stavis na papir vise se isplati Egioat all inclusiv, za dobar hotel sa avionom i taksama oko 500€ po osobi

gojko

pre 5 godina

Za 40-50 e noć u Grčkoj dobijate studio veličine utovarnog prostora većeg kombija.Raspale niske krevete,tv kutuju dimenzija ekrana 27 cm,rešo dimenzija sveske A 4 formata,stari frižider,rasparen escajg sa tupim nožem,šerpicu zapremine 0.5L,šifonjer stariji od vas,tuš kabinu sa najlonskom zavesom ili bez nje.....

Što se tiče privatnog smeštaja po razumnim cenama ( 40 - 50 eura noć) to je stvarno sramota.Pa u Crnoj Gori se bolji smeštaj izdaje sezonskim radnicima po 5 eura noć nego u Grčkoj turistima po 50 eura.

More,plaže su naravno neuporedivi u korist Grčke ali je smeštaj katastrofa.

Naravno da grci imaju i luksuzne hotele i dobar privatni smeštaj ali ono što nude i što prosečan srpski turista može da plati je stvarno sramota.
Recimo u Hrvatskoj po istoj ceni privatan smeštaj neuporedivo bolji i mislim da bi u Hrvatskoj bilo zabranjeno izdavati tako nešto kao što grci nude većini naših agencija.

vlada

pre 5 godina

@gojko

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem

monden

pre 5 godina

Dajte neka mesta gde nema srba i da ima što manje turista.
Nije važno koliko košta
(.........., 18. jun 2018 10:59)

Skala, Kefalonija.Vrlo malo Srba, ali zato Engleza koliko hoćeš, nešto Švaba, i Italijana, i poneki Amer.Nije neka gužva.Naročito ne na plaži, koja je ogromna, i možeš da se izoluješ od svih, ako želiš.More bistro i čisto.

Ivan

pre 5 godina

Tasos uopste nije jeftin. Smeštaj možda jeste ali vanpansionska potrošnja nije. U odnosu na Kiklade, Tasos je skup što me je baš iznenadilo. Ne sećam se cena sa jonskih ostrva ali ubeđenja sam da mi je Tasos ispao najskuplji.

za b93

pre 5 godina

Plaza, tj. voda u Sartiju uglavnom prljava od trave, tek malo dublje kad se otpliva je jako cisto. Takodje cesti talasi, nezgodno za ulazak u vodu, svake godine neko nastrada (culi od gazde apartmana), tako da ne bih bas preporucio roditeljima sa decom. Mi smo iz Sartija isli na plazu Karidi u Vurvuru tamo je super za klince, pesak i plitka voda. Uzdravlje

Stojko

pre 5 godina

Jel moze neko da podvuce crtu, sabere, podeli, i kaze koliko realno kosta 10 dana letovanja u "jeftinoj" Grckoj? Mislim na cenu smestaja, prevoza sa putarinama i 3 obroka dnevno.

markoooooOOoOOOooOOooooOoo

pre 5 godina

Paralija selo. Polihrono kulturno i fino selo. A ostalo, ako mi redakcija nadje tasos za 200€ a da nije u brdu, evo, odmah idem. 50€ je najam apartmana za 2 osobe na dan. I to ako se rezervise 4-5 meseci ranije.

crni_redstar

pre 5 godina

sarti je lep i ne moze se naci u sezoni ispod 350e nema sanse. neos marmaras je penzionersko mesto veoma prljavo sa losim plazama...paralija je bivljak, tasos je lep ali je poskupeo bas, a polihrono je ok za porodicu...mada nikako za mlsde.

Adriano

pre 5 godina

Što se tiče Neos M. i Sartija kao i celog drugog prsta (Sitonije) bez auta tamo ne krećite! Ima stotinu plaža i ne zna se koja je lepša.

Ivan

pre 5 godina

(.........., 18. jun 2018 10:59)

Paros i/ili Naksos. Bio 2016. i 2015. Prelepa ostrva a "naših" ni na vidiku. Cene smeštaja su veoma pristupačne ali i same cene uopšte. Jedina otežavajuća oklnost je pristup. Cene trajekta za auto su paprene. Ali vredi!

munze

pre 5 godina

@........
evo prijatelju da pomognemo :)

Tahiti, Bora Bora, Antarktik, Kandahar, Pešavavar, Harhorin, Unalaska, Puerto Leđa, Porvenir.

Ovo bi bilo za narednih desetak godina, pa ako treba još ideja, čujemo se.

Kokan

pre 5 godina

Tasos i Sarti nisu bas za svaciji dzep, smestaj u sezoni ide oko 50e po danu. Sto nikako ne mozemo svi da priustimo. Nije Grcka vise jeftina kao pre, a kvalitet smestaja nikako ne odgovara trenutnim cenama. Za slicne pare se moze otici na Tenerife ukoliko se ranije iscimate za avionske karte i smestaj. A cene su tamo neuporedivo manje od Grcke.

Ana

pre 5 godina

Bio u Paraliji. Majko mila, kao da sam letovao na buvljaku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mihajlo, 18. jun 2018 11:01)

Hhha, pravi opis

Pop

pre 5 godina

Skupo, a vrućina velika... vreme su shebali , tako da je bukvalno opasno postalo!

... bolje na Adu, nije Gr, ali opušteno i DUPLO jeftinije, a ima već mesta gde je usluga na nivoJu, sho bi rekli...

goran

pre 5 godina

Sirotinjska letovališta za Srbe. Za manje para se može provesti u mondenskom Porto Montenegru ili Budvi. A Santorini, Skijališta, Mikonos isl mogu priuštiti samo Čeda i njemu slični

Sanja

pre 5 godina

Dajte neka mesta gde nema srba i da ima što manje turista.
Nije važno koliko košta
(.........., 18. jun 2018 10:59)

Najbolje jonsko more, lefkada, kefalonija, paksos i antipaksos, parga, može i atinska regija ali je stvarno preskupa. Krit je ekstra, ali nikako avgust, pretoplo je. Vi sto hoćete jeftino držite se paralije i pefkohorija, zaobiđite tasos i sarti.

objektivan

pre 5 godina

Paralija???? Bio jednom, nikad više.Šetnja glavnom ulicom, niko osim Srba, čak su i radnici u prodavnicama iz Srbije, a na plaži kao na Adi Ciganliji....

bg

pre 5 godina

Dobro ostrva su skuplja uvek.
Na tom Tasosu u jeftinijem restoranu jedna porodica ne može da ruča bez 40€ minimum. Na boljim mestima u Grčkoj
strana piva su oko 4-5€ domaća 3-3, 5€ ako izlaziš, da ne govorim o koktelima i žestinama.
A ako hoćeš dobar restoran to košta po osobu i do 40€. Ajde samo da imaš ležaljku i sunocbran moraš da uzmeš 2 pića ako daju tu opciju tako 10 dana to je 50€.
A o smeštaju nećemo.
A naši ljudi kad idu prvo ponesu sve od kuće, i imaju minimalne troškove to znači da se stiskaju za sve i svašta jer mi nemamo standard to je jedino objašnjenje.
Ali letovati kvalitetno bogami košta.

dalibor

pre 5 godina

Od ovih mesta koje ste predstavili jedino pristupacno kako ste naveli je paralija. Neos, Sarti... rekao bih bezobarazno skupi ove godine. Ja bih za umerene cene naveo Nei Pori, Asprovalta, kome odgovara Evia

Ana

pre 5 godina

Bio u Paraliji. Majko mila, kao da sam letovao na buvljaku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mihajlo, 18. jun 2018 11:01)

Hhha, pravi opis

objektivan

pre 5 godina

Paralija???? Bio jednom, nikad više.Šetnja glavnom ulicom, niko osim Srba, čak su i radnici u prodavnicama iz Srbije, a na plaži kao na Adi Ciganliji....

Kokan

pre 5 godina

Tasos i Sarti nisu bas za svaciji dzep, smestaj u sezoni ide oko 50e po danu. Sto nikako ne mozemo svi da priustimo. Nije Grcka vise jeftina kao pre, a kvalitet smestaja nikako ne odgovara trenutnim cenama. Za slicne pare se moze otici na Tenerife ukoliko se ranije iscimate za avionske karte i smestaj. A cene su tamo neuporedivo manje od Grcke.

Nikola

pre 5 godina

@bg
I šta kažeš, na Tasosu četvoročlana porodica ne može da ruča za ispod 40 evra?

Pa pokaži mi restoran u Beogradu u kojem može! A još pričamo o letovalištu gde je normalno da cene budu nešto više. Ja ne znam šta vi ljudi očekujete, da letujete za džabe?

ledenjak

pre 5 godina

upravo na tasosu i to 5 godina za redom zbog dece, ostvro ne da je zeleno nego vegetacije ima vise nego na zlatiboru a sto se cena tice, dobar apartman sada ide 60-70dan. to sto nase agencije nude necu ni da komentarisem. za porodicu sa dvoje male dece sve izadje 2.000eu. ako je to pristupacno svakoj porodici u srbiji onda smo mi svajcarska.

Sanja

pre 5 godina

Dajte neka mesta gde nema srba i da ima što manje turista.
Nije važno koliko košta
(.........., 18. jun 2018 10:59)

Najbolje jonsko more, lefkada, kefalonija, paksos i antipaksos, parga, može i atinska regija ali je stvarno preskupa. Krit je ekstra, ali nikako avgust, pretoplo je. Vi sto hoćete jeftino držite se paralije i pefkohorija, zaobiđite tasos i sarti.

markoooooOOoOOOooOOooooOoo

pre 5 godina

Paralija selo. Polihrono kulturno i fino selo. A ostalo, ako mi redakcija nadje tasos za 200€ a da nije u brdu, evo, odmah idem. 50€ je najam apartmana za 2 osobe na dan. I to ako se rezervise 4-5 meseci ranije.

Adriano

pre 5 godina

Što se tiče Neos M. i Sartija kao i celog drugog prsta (Sitonije) bez auta tamo ne krećite! Ima stotinu plaža i ne zna se koja je lepša.

bg

pre 5 godina

Dobro ostrva su skuplja uvek.
Na tom Tasosu u jeftinijem restoranu jedna porodica ne može da ruča bez 40€ minimum. Na boljim mestima u Grčkoj
strana piva su oko 4-5€ domaća 3-3, 5€ ako izlaziš, da ne govorim o koktelima i žestinama.
A ako hoćeš dobar restoran to košta po osobu i do 40€. Ajde samo da imaš ležaljku i sunocbran moraš da uzmeš 2 pića ako daju tu opciju tako 10 dana to je 50€.
A o smeštaju nećemo.
A naši ljudi kad idu prvo ponesu sve od kuće, i imaju minimalne troškove to znači da se stiskaju za sve i svašta jer mi nemamo standard to je jedino objašnjenje.
Ali letovati kvalitetno bogami košta.

gojko

pre 5 godina

Za 40-50 e noć u Grčkoj dobijate studio veličine utovarnog prostora većeg kombija.Raspale niske krevete,tv kutuju dimenzija ekrana 27 cm,rešo dimenzija sveske A 4 formata,stari frižider,rasparen escajg sa tupim nožem,šerpicu zapremine 0.5L,šifonjer stariji od vas,tuš kabinu sa najlonskom zavesom ili bez nje.....

Što se tiče privatnog smeštaja po razumnim cenama ( 40 - 50 eura noć) to je stvarno sramota.Pa u Crnoj Gori se bolji smeštaj izdaje sezonskim radnicima po 5 eura noć nego u Grčkoj turistima po 50 eura.

More,plaže su naravno neuporedivi u korist Grčke ali je smeštaj katastrofa.

Naravno da grci imaju i luksuzne hotele i dobar privatni smeštaj ali ono što nude i što prosečan srpski turista može da plati je stvarno sramota.
Recimo u Hrvatskoj po istoj ceni privatan smeštaj neuporedivo bolji i mislim da bi u Hrvatskoj bilo zabranjeno izdavati tako nešto kao što grci nude većini naših agencija.

vlada

pre 5 godina

@gojko

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem

crni_redstar

pre 5 godina

sarti je lep i ne moze se naci u sezoni ispod 350e nema sanse. neos marmaras je penzionersko mesto veoma prljavo sa losim plazama...paralija je bivljak, tasos je lep ali je poskupeo bas, a polihrono je ok za porodicu...mada nikako za mlsde.

munze

pre 5 godina

@........
evo prijatelju da pomognemo :)

Tahiti, Bora Bora, Antarktik, Kandahar, Pešavavar, Harhorin, Unalaska, Puerto Leđa, Porvenir.

Ovo bi bilo za narednih desetak godina, pa ako treba još ideja, čujemo se.

Ivan

pre 5 godina

Tasos uopste nije jeftin. Smeštaj možda jeste ali vanpansionska potrošnja nije. U odnosu na Kiklade, Tasos je skup što me je baš iznenadilo. Ne sećam se cena sa jonskih ostrva ali ubeđenja sam da mi je Tasos ispao najskuplji.

Morača

pre 5 godina

Preporučujem poluostrvo Pelion kod Volosa. Letovao sam sa porodicom četiri godine u Argalastiju. Nema "naših" gostiju ni na vidiku, a cene pristupačne.

dalibor

pre 5 godina

Od ovih mesta koje ste predstavili jedino pristupacno kako ste naveli je paralija. Neos, Sarti... rekao bih bezobarazno skupi ove godine. Ja bih za umerene cene naveo Nei Pori, Asprovalta, kome odgovara Evia

Ivan

pre 5 godina

(.........., 18. jun 2018 10:59)

Paros i/ili Naksos. Bio 2016. i 2015. Prelepa ostrva a "naših" ni na vidiku. Cene smeštaja su veoma pristupačne ali i same cene uopšte. Jedina otežavajuća oklnost je pristup. Cene trajekta za auto su paprene. Ali vredi!

Oi

pre 5 godina

Bili prosle godine u Potosu,Tasos.extra dupleks sa parkingom 670e.velika skupoca u radnjama i kaficima.hlada nema ni trunke na plazama.ima borovine al na 100 metra od plaze.prelepo jeste al je poskupelo jako.bez guzve na divljim plazama a ima ih puno.nije nam bila potrebna klima,nocu prijatno pirka.

Nema kompleks

pre 5 godina

Bio u Paraliji i odlicno je. Bogu hvala pa ima nasih ljudi. Upoznao divne porodice iz Srbije i stvorio prijateljstva koja traju do dan danas.

boze pravde

pre 5 godina

Grcka je preskupa , hrvatska takodje , kad sve stavis na papir vise se isplati Egioat all inclusiv, za dobar hotel sa avionom i taksama oko 500€ po osobi

kruče forever

pre 5 godina

Bio u Paraliji i odlicno je. Bogu hvala pa ima nasih ljudi. Upoznao divne porodice iz Srbije i stvorio prijateljstva koja traju do dan danas.
(Nema kompleks, 18. jun 2018 13:40)

Gde ste pekli ajvar, u vašem smeštaju ili kod prijatelja?

Stojko

pre 5 godina

Jel moze neko da podvuce crtu, sabere, podeli, i kaze koliko realno kosta 10 dana letovanja u "jeftinoj" Grckoj? Mislim na cenu smestaja, prevoza sa putarinama i 3 obroka dnevno.

jagodinac

pre 5 godina

Trenutno sam u Stavrosu posle puno godina. Nasao sam smestaj preko interneta pre desetak dana za 25e za noc, normalna cetvorokrevetna soba. Mesto je jos uvek sa malim brojem turista. Uporedivi smestaji preko agencija u svim navedenim mestima su bili 50 do 100% skuplji.

monden

pre 5 godina

Dajte neka mesta gde nema srba i da ima što manje turista.
Nije važno koliko košta
(.........., 18. jun 2018 10:59)

Skala, Kefalonija.Vrlo malo Srba, ali zato Engleza koliko hoćeš, nešto Švaba, i Italijana, i poneki Amer.Nije neka gužva.Naročito ne na plaži, koja je ogromna, i možeš da se izoluješ od svih, ako želiš.More bistro i čisto.

D

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.

kompot

pre 5 godina

Paralija je kao da odes u Bec ili Cikago i tamo provodis vreme blejeci sa nasim gastarbajterima koji prodaju kobasice na trgu,blejis po nekim jeftinim bifeima na samom obodu grada,a onda uvece u domacu diskoteku gde peva Seka Aleksic.To jeste ideal za vecinu naseg stanovnistva,ali nije za svakog.Sto neko rece,jel ima neka plaza,gradic gde nema hiljade nasih i ostatka Balkana?

za b93

pre 5 godina

Plaza, tj. voda u Sartiju uglavnom prljava od trave, tek malo dublje kad se otpliva je jako cisto. Takodje cesti talasi, nezgodno za ulazak u vodu, svake godine neko nastrada (culi od gazde apartmana), tako da ne bih bas preporucio roditeljima sa decom. Mi smo iz Sartija isli na plazu Karidi u Vurvuru tamo je super za klince, pesak i plitka voda. Uzdravlje

Aleksej

pre 5 godina

Jedino mesto u Grčkoj u kojem sam se lepo proveo i odmorio je Gaios na Paxosu. Sve je bilo po mom ukusu, dobra hrana, mnogo Britanaca, Nemaca i Holanđana, nema naših da prave vašarsku atmosferu... Ali Grčku svakako izbegavam i idem u Hrvatsku svako leto uz povremene nove destinacije poput Tenerifa ili Nice.
(Sremac, 18. jun 2018 13:06)Mislim da si dosao da se pohvalis kako imas para.Mada mnogo si nesrecan kad na ovakvu vest izbacujes svoje frustracije.Ili postoji opcija da mnogo lazes.

goran

pre 5 godina

Sirotinjska letovališta za Srbe. Za manje para se može provesti u mondenskom Porto Montenegru ili Budvi. A Santorini, Skijališta, Mikonos isl mogu priuštiti samo Čeda i njemu slični

Adriano

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)
Pusti to što piše po novinama, u Tursku ne možeš ići avionom all inclusive za 500€ po osobi.

Sremac

pre 5 godina

Jedino mesto u Grčkoj u kojem sam se lepo proveo i odmorio je Gaios na Paxosu. Sve je bilo po mom ukusu, dobra hrana, mnogo Britanaca, Nemaca i Holanđana, nema naših da prave vašarsku atmosferu... Ali Grčku svakako izbegavam i idem u Hrvatsku svako leto uz povremene nove destinacije poput Tenerifa ili Nice.

Gost

pre 5 godina

Trenutno sa porodicom u Polihronu. Mesto selo, plaza sira je moja dnevna soba. Nema mesta peskir da se spusti. Gosti uglavnom Srbi, Makedonci i po koji Rumun. Najezda baba i deda. Da ne spominjem seoske bolide koji u toj guzvi pecaju a jedan nas bolid sa harpunom i maskom lovi na 10m od obale misli da je interesantan. Studio na 500m od plaze u "hotelu" gde namrsteni Grk naplacuje sve sto moze. Internet vaucer 1e po osobi dnevno. Tv lcd zli kinez nema kanala prepodne. Baba majka vlasnika hotela baca hlor u bazen dok se deca kupaju u istom. Opremljenos apartmana nula.

lemi

pre 5 godina

Ovde svako svasta pise a svi gledamo letovanje sa svog stanovista.
Evo nas dvoje smo prosle godine potrosili nesto manje od 800 eura za 10 noćenja na olimpijskoj regiji. Smestaj nas je kostao 250 eura, puta, tamo i nazad sa automobilom oko 140 eura, kupili smo stvari u Beogradu oko 100 eura. Znaci to je ukupno 490 eura. Medjutim ja sam insistirao da svako vece idemo negde na veceru sto nas je kostalo skoro 300 sa sve glupostima u toku dana sladoled i slicno. E sad bitna stvar je da ne placam agenciji reket, ne placam autoprevozniku dan voznje do Grcke, nego smo smestaj nasli preko interneta gde grci iznajmljuju studio, apartmane i sl. po danu a ne po osobi, gde je klima vec uracunata u cenu, gde kad si sa sopstvenim automobilom ides gde hoce. Mi smo isli svako vece do drugog mesta u setnju i na veceru i gorivo za to je uracunato gore u 140 e. Apartman je bio na 60 metara od pescane plaze sa pogledom na more.
Sad za 30 eura dnevno letujemo na Jonskoj obali i fenomenalno je. Znaci za 500-600 eura sa svojim automobilom i sopstvenom klopom se moze letovati i Grckoj i dan danas.
Ovi koji ovde spominju CG i CRO neka se pokriju po usima kad pocnu da pricaju o cenama.
Ko zeli all inclusive, bich barove, konobara koji ce ga sluziti ceo dan on ce morati da gurne ruku dublje u dzep za svaku destinaciju.

Atreides

pre 5 godina

Hahahah Srbin bi da ide na letovanje i jos da mu plate. Isto ko i kola kad kupuju da budu neka fensi , da kostaju sto manje,a da ako mzoe su ko nova,da ne trose nista ,da se ne kvare a i ako se to desi da je opravka dzaba...tako i letovanje. Ta bude lux,al da bude za 100 evra ako moze, i da shopinguju da im poklanjaju stvari

članak vam je ko da je iz '95

pre 5 godina

Zašto bih, pobogu, želeo da gledam Srbe na letovanju u Grčkoj? Nismo svi paradajz-turisti pa da se zalepimo za prvu golu plažu sa novogradnjom i sklapamo prijateljstva sa ni manje ni više nego Srbima. Prava Grčka počinje tek južno ili zapadno od Paralije. A kome je Paralija vrhunac kreativnog letovanja, dobro mu je i Sutomore.

The Dictator

pre 5 godina

Kao na svakom slicnom tekstu, primecuje se crnogorski lobi u komentarima. Isto je i sa placenim tekstovima. Svake godine isto, antikampanja za Grcku....

gojko

pre 5 godina

@gojko 

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem
(vlada, 18. jun 2018 12:42)

Prijatelju slažem se sa tobom,mi takođe ujutru izađemo iz smeštaja i ne vraćamo se do 6-7 popodne ali veruj mi da ono što Grci nude za 400-500 e 10 nećenja je velika sramota za turizam.Za te nove smo odsedali u Španiji,Italiji,Hrvatskoj i sve barem za tri kategorije iznad Grčke.

Nisam cepidlaka i ne gledam na svaki dinar,možemo sebi da priuštumo olinkluziv u hotelu sa 5 * ali ga ne praktikujemo baš iz razloga što ceo dan nismo u hoteli nego ujutru sednemo u kola i obilazimo okolinu i plaže.Uvek gledam da me smeštaj košta jeftinije 400-500 e a da još tri puta toliko potrošimo na izlete,izlaske,restorane,šoping i druge van pansionske aktivnosti ali veruj mi to što Grci nazivaju smeštajem je sramota.
Bolji smeštaj i nameštaj ja imam u vikendici na F.Gori koju obiđem tri puta godišnje.
Grci gledaju samo da ti izbiju novac iz džepa a usluga koju nude je ravna nuli, 400-500 e za 10 noćenja u apartmanu u kojem celokupan nameštaj ne vredi više od 100 e to je velika sramota.
Inače su Grci jedan lenj narod koji samo gleda da uzme pare na foru.

Nema Cece,Lukasa,Paradajza

pre 5 godina

Pišem komentar sa Peloponeza.
Ne može da se Poredi sa iznetim predlozima.
Razmislite malo svojom glavom a Ne ČOPORATIVNO na Halkidiki.

Pop

pre 5 godina

Skupo, a vrućina velika... vreme su shebali , tako da je bukvalno opasno postalo!

... bolje na Adu, nije Gr, ali opušteno i DUPLO jeftinije, a ima već mesta gde je usluga na nivoJu, sho bi rekli...

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Obožavam ove "Grčka mi je u srcu!''. A od Grčke video Lidl, Cosmos, auto put i okupao se par sati na nekoj od plaža gde je ugrabio besplatno parkiranje. Ribu!? Ne jedem osim po slavama. Restorani su papreni. Pivo i sladolede nosimo u ručnim frižiderima, jer na plaži "seku uši". Muzika, kafana, folklor, neko Grčko veče gledao u Žikinoj šarenici!!! Ali, Grčka mi je u srcu i pljujem po CG, HR itd.. Majko moja!

Mr Fisherman

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)

Covece hajde mi pokazi jedan aranzman za 500 eura all inclusive sa avionom za porodicu sa decom ja ti ga platim. Avionska karte su vise od 500 eura. Ovo ti je posebno smesno "deca do 14 sve besplatno" osim avio prevoza sa taksama. Smesan si. Inace imas telefon S9 za jedan dinar, sto bi nosio neki krs kada imas za 1 dinar S9....

anonymous on purpose

pre 5 godina

Prosle godine bio olimpic beach hotel na plazi sa bazenom, dorucak i vecera u cenu 750e za nas cetvoro, put izaso 100e kolima i to smo se vozikali dosta po grckoj, potrosili jos 150 za sladolede za decu i neku uzinu za rucak, meni i zeni rucak nikad nije trebo. Prosli extra za 1000 eura. Svako ko kaze da cetvoroclana porodica moze da prodje ispod hiljadarke u grckoj, verovatno ide na more kao ciganin i spava u satoru...

jedan od mnogih

pre 5 godina

obisao sam sva ova mesta osim Neos Marmarasa i mislim da se ne razlikuje nesto posebno od ostalih....odmor je onakav kakvim ga sebi nacinis i priredis, sa manje ili vise para i treba se odmarati sto po meni podrazumeva iskljucen mobilni i slicne stvarcice...poslednjih 15 godina uglavnom letujem u HR, IT i ESP, ili odem u neke terme u SLO ili AT....sve je stvar izbora i licne preference i zelim vam svima ugodan odmor gde god da ste

sumadinac

pre 5 godina

Tasos za svaciji dzep?!
Silom prilika moram na godisnji u avgustu u spicu sezone( a isao bih u septembru kao co’ek), na Tasosu letujem zadnje 4 godine i naredne 44 ako bog da( Dace Bog)!
Od Soluna do Keramotija na Egnatia odos prosle godine nisam sreo auto sa nasim tablama, avaj, video sam par automobila iz Srbije!
Toliko o tome za svaciji dzep!
O vegetaciji da nepricam, autor teksta zali boze za sta prima platu!

Malo realnosti nije na odmet

pre 5 godina

Sta je ovde za zvaciji dzep? Koji dzep? Ako je drzava priznala preko racunice zavoda za statistiku da prosecnoj porodici svaki mesec fali oko 1300 dinara (a garantujem da fali bar 10 puta vise) , o cemu mi pricamo?
Mozda ce mnogi da idu, ali nije za svaciji dzep. Uzeti kredit za more je nesto drugo...

NecuZvaku

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)

Zavisi ko sta voli druze. U Turskoj imas konfora, lepe smestaj, hrana, pice, ne razmisljas tih 10 dana... Ali boja vode na Lefkadi ili Kefaloniji i miris mora ne moze da se uporedi sa Turskom

Фрфљави

pre 5 godina

@Стојко Јако је битно када идеш. То је од круцијалне важности. Ако идеш у сезони, јул-август онда рачунај смештај 50-60€ у најмању руку и ванпансионсску понуду око 30% скупљу. Тј генерално рачунај да је све 30% скупље у том периоду. Ако идеш у пост сезони као ки, у септембру онда рачунај за смештај 25 до 30€. Ручак са пићем по особи је око 10-ак евра. Гирос око 3€ али се наједеш само тако. Кафа око 2,5-3€ .. па ти сад то помножи са данима које планираш да останеш. @ Гојко не волим људе попут тебе. Рачуница је једноставна. Ако имаш лове, уплати себи хотел са 4 звездице или апартман са најмање 4 звездице и готова прича. Треба да одеш у Хрватску да видиш колико траже за пола тог товарног простора о ком причаш... испод 60€ у пост сезони... дакле септембар!!! А о храни и осталим глупостима да не причам. Бранцин 15€... орада исто толико... лигње 12-13€

Dragan-Nemacka

pre 5 godina

Nemogu da razumem da srbin koji zivi u srbiji bezi kada vidi srbina na plazi,sta su bolji englezi,nemci i tako dalje.Putovao sam po celoj evropi i video kako se strani turisti ponasaju,srbi nisu najgori.azato mi je glupo kada mi srbin kaze da nevoli da bude sa srbima.To jos nikad nisam cuo od nemca.A zna
se kako se oni ponasaju u Turskoj ili Spaniji.

Komša

pre 5 godina

@gojko
Kakve sobe? Za koliko ljudi? U koje vreme (jun,jul,avgust)?
Kraj juna npr. (25,6) za 50 evra/noć sasvim pristojan apartman (dve sobe,kuhinja,kupatilo,terasa) - zakačiš od jula (60 evra) .Već u avgustu je tajj isti 80 npr. pa i više .U Avgustu već 60,70,80 evra apartman za troje (Italijani Nemci,godišnji)
Izguglaš,pozoveš ,uplatiš kaparu i gotovo.
Ako ideš direktno ,bez najave možeš naći jeftino ili skupo (sreća ali i stepljenje igra) u zavisnosti od toga da li je gazda u frci (prazno pa paniči) ili ne...
Ako si odlučio da u 2-3 godine obiđeš neko područje onda u toku jednog odmora pogedaš par smeštaja u okolini .
Ja sam probao sva tri načina - i sam ,bez najave i na kaparu (internet) ali par puta sam u toku jednog letovanja našao smeštaj za sledeću godinu.I funkcioniše.
Svaka roba ima kupca - neko hoće da izađe iz smeštaja i skoči u vodu,ne pomera se sa plaže na koju su ga doveli a neko hoće da se zavuče svuda- akcija.

navijac

pre 5 godina

@Jel moze neko da podvuce crtu, sabere, podeli, i kaze koliko realno kosta 10 dana letovanja u "jeftinoj" Grckoj? Mislim na cenu smestaja, prevoza sa putarinama i 3 obroka dnevno.
(Stojko, 18. jun 2018 12:27)

Ispod 500e po osobi ne moze nikako, naravno u sezoni, letovanje u maju ili pocetkom juna ne racunam. Mozda moze malo jeftinije da se prodje ako vas ide veca grupa, pa uzmete dupleks za 6 osoba.

Dragon

pre 5 godina

Tacno tako! Sitonija, bez auta, gre'ota! Ne znas na koju plazu pre...netaknuta priroda do pre nekoliko godina! Sarti i okolina, prelepo!

Rahel

pre 5 godina

Pefkohori-smeštaj skup 20 eura krevet po osobi,hrana po restoranima skupa,hrana po marketima skupa,možda ima dve gradske plaže koje su jako prljave ,ostale plaže su sve pod zakup lokala na šetalištu tik uz more koji ležaljku i suncobran naplaćuju 4 eura(daju piće )ali za pola dana,znači ceo dan 8 eura po osobi .Bez auta ne treba ići jer idelane plaže,sitan pesak,plitka obala su na 10-ak minuta vožnje van Pefkohorija.
Sve u svemu za 10 noćenja vam treba 200 eura na smeštaj,i još 300 eura za plažu(ležaljka suncobran) i hranu osim ako ne nosite svoju od kuće kao 90% turista tj nas iz Srbije,znači 500 eura po osobi.Ostalo je laž ko kaže drugačije.Troškove goriva nisam uračunao,da ne odbijem ljude od letovanja. ??

Непливач

pre 5 godina

@Stojko, 18. jun 2018 12:27

Смештај 4 кревета 100-700€ (20.мај - 10. август), по сменама цена расте за око 100€
превоз 50€ по особи бусом, 100€ бензинац
путарине 4.5€ Македонија, Грчка према Паралији негде око 5€, Халкидики нема, Тасос 25€ трајект, цене су у једном правцу
Зелени картон 2000, путно осигурање 3000, ауто осигурање 2000
Храна, зависи од човека, неки и не једу
Сума сумарум: без 700-800€ не размишљај о летовању

Kole

pre 5 godina

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem
(vlada, 18. jun 2018 12:42)

Pa onda tebe smeštaj ne mora ništa da košta. Lepo spavaš na plaži i Bog da te vidi.

ribar- hobista

pre 5 godina

To što vi kontinentaci nazivte oradom i brancinom (za 10 - 15 € po porciji), to mi dalmatinci ne možemo ni očima gledati, a kamo li u usta staviti. To vam je dragi moji uzgajana i odmrznuta riba, koja s "divljim" istoimenim vrstama nema nikakve veze. Nastoje barem jednom u životu okusiti netom ulovljenu oradu ili brancina, po mogućnosti u varijanti "na gradele". Nakon toga će vam se - vjerujem - profiniti nepca, a do tada, što da vam kažem - bon apetit!

dovla

pre 5 godina

Grčka je ove godine digla cene u nebo. To je opšta deračina. Sve, ama baš sve je papreno skupo.
(Sanja, 18. jun 2018 13:10)

Zahvaljujemo se na glasu.

EEEE, nije to prika SAMO OVE godine! ... To je "proces" koji traje!... Sledeća će biti JOŠ SKUPLJA OD OVE... pa ona sledeća iza nje još skuplja... I tako dalje, i tako nliže...

Peca

pre 5 godina

Tasos skup kao otrov zadnje dve godine.Ima dosta Rumuna i Turaka koji mogu da plate pa zasto da ne dignu cene.Ima mnogo lepsih i jeftinijih mesta u Grckoj od ovih nabrojanih.

Kiza

pre 5 godina

Ja sam sa porodicim u Becicima, sve je 25-30% jeftinije nego u Grcku gde smo isli zadnjih 5 godina, podigli Crnogorci kvalitet drasticno i klijentela je uglavnom iz zapadne evrope. Menu rucak : supa, salata, glavno jelo i kolac 5 evra, u Rafailovucima u Becicima. More je nikad cistije.
Pozdrav iz Becica !

Lena

pre 5 godina

@Dragan-Nemacka
prosle godine Skiatos, prelepo mesto ako hoces da se opustis, vecinom skandinavci i britanci.
Prvo sto me je docekalo od nasih kad smo sleteli na aerodromu je nas muskarac koji je opalio samarcinu sinu od nekih 7 godina da je ceo red utihnuo, jer mali nije cutao.
Igrali smo se na letovanju pogadjanja koji su ''nasi'' bez greske prepoznas 99% ljudi, samo trazi nadrndane oceve i majke koje ne znaju gde ce sa decom i sobom. Klinci su ipak malo finiji.
Stariji bracni par nasao Slovence pa im objasnjava nasu estradnu muziku i onda vrhunac: ''Steta sto vise nema miraza, sada je samo vazno da devojka zavrsi fakultet da bi se udala, diploma im je miraz sad''
Sto se mene bar tice, neka hvala takvog drustva.

Dejca-LE

pre 5 godina

Sve pišete o hotelima i aranžmanima za preko turističke agencije. A kamp i kamperi, zar niko više ne kampuje.
Kad sam bio mladji išli smo uvek u auto kamp, odlično letovanje, u sobi spavam i kući i zato smo hteli da nam odmor bude drugačiji.
Sada samo u obzir za odmor dolazi planina i hladovina.

Mica

pre 5 godina

Grcka obala je stvarno ogromna, toliko ostrva itd. Ali volela bih da cujem nesto novo za porodice sa decom. Gde ima plaza koje imaju hlad a da su pescane, lepe i da nije van mesta da postoji lekar, apoteka, itd. Ili neki povoljniji hotel do plaze.
Naravno da je Halkidiki prepun nasih turista i onih iz Makedonije. Takodje Sitonija. Ipak, ima li i tamo neko mestasce ne mnogo eksponirano sa dobrim ali ne previse skupim smestajem?
Sve ovo sto su naveli u tekstu je vec tako poznato.

Starij Arbat

pre 5 godina

SKOPELOS,PELOPONEZ(NAFPLIO,TOLO),Sivota,Parga,PELION-Volos,Kala Nera.
p.s.Tasos,u svakom slučaju bolji od Kasandre,Sartija,Bros Marmaras.Na Sitoniji jedino Kalamici i kamp pored njega THALATA.

рајко

pre 5 godina

био сам на тасосу и било је супер. каква су ова остала четири места на халкидикију и околини? или боље отићи мало даље до неких острва у егејском?

Sremac

pre 5 godina

Jedino mesto u Grčkoj u kojem sam se lepo proveo i odmorio je Gaios na Paxosu. Sve je bilo po mom ukusu, dobra hrana, mnogo Britanaca, Nemaca i Holanđana, nema naših da prave vašarsku atmosferu... Ali Grčku svakako izbegavam i idem u Hrvatsku svako leto uz povremene nove destinacije poput Tenerifa ili Nice.

gojko

pre 5 godina

Za 40-50 e noć u Grčkoj dobijate studio veličine utovarnog prostora većeg kombija.Raspale niske krevete,tv kutuju dimenzija ekrana 27 cm,rešo dimenzija sveske A 4 formata,stari frižider,rasparen escajg sa tupim nožem,šerpicu zapremine 0.5L,šifonjer stariji od vas,tuš kabinu sa najlonskom zavesom ili bez nje.....

Što se tiče privatnog smeštaja po razumnim cenama ( 40 - 50 eura noć) to je stvarno sramota.Pa u Crnoj Gori se bolji smeštaj izdaje sezonskim radnicima po 5 eura noć nego u Grčkoj turistima po 50 eura.

More,plaže su naravno neuporedivi u korist Grčke ali je smeštaj katastrofa.

Naravno da grci imaju i luksuzne hotele i dobar privatni smeštaj ali ono što nude i što prosečan srpski turista može da plati je stvarno sramota.
Recimo u Hrvatskoj po istoj ceni privatan smeštaj neuporedivo bolji i mislim da bi u Hrvatskoj bilo zabranjeno izdavati tako nešto kao što grci nude većini naših agencija.

D

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.

goran

pre 5 godina

Sirotinjska letovališta za Srbe. Za manje para se može provesti u mondenskom Porto Montenegru ili Budvi. A Santorini, Skijališta, Mikonos isl mogu priuštiti samo Čeda i njemu slični

Nema kompleks

pre 5 godina

Bio u Paraliji i odlicno je. Bogu hvala pa ima nasih ljudi. Upoznao divne porodice iz Srbije i stvorio prijateljstva koja traju do dan danas.

Pop

pre 5 godina

Skupo, a vrućina velika... vreme su shebali , tako da je bukvalno opasno postalo!

... bolje na Adu, nije Gr, ali opušteno i DUPLO jeftinije, a ima već mesta gde je usluga na nivoJu, sho bi rekli...

Kiza

pre 5 godina

Ja sam sa porodicim u Becicima, sve je 25-30% jeftinije nego u Grcku gde smo isli zadnjih 5 godina, podigli Crnogorci kvalitet drasticno i klijentela je uglavnom iz zapadne evrope. Menu rucak : supa, salata, glavno jelo i kolac 5 evra, u Rafailovucima u Becicima. More je nikad cistije.
Pozdrav iz Becica !

boze pravde

pre 5 godina

Grcka je preskupa , hrvatska takodje , kad sve stavis na papir vise se isplati Egioat all inclusiv, za dobar hotel sa avionom i taksama oko 500€ po osobi

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Obožavam ove "Grčka mi je u srcu!''. A od Grčke video Lidl, Cosmos, auto put i okupao se par sati na nekoj od plaža gde je ugrabio besplatno parkiranje. Ribu!? Ne jedem osim po slavama. Restorani su papreni. Pivo i sladolede nosimo u ručnim frižiderima, jer na plaži "seku uši". Muzika, kafana, folklor, neko Grčko veče gledao u Žikinoj šarenici!!! Ali, Grčka mi je u srcu i pljujem po CG, HR itd.. Majko moja!

za b93

pre 5 godina

Plaza, tj. voda u Sartiju uglavnom prljava od trave, tek malo dublje kad se otpliva je jako cisto. Takodje cesti talasi, nezgodno za ulazak u vodu, svake godine neko nastrada (culi od gazde apartmana), tako da ne bih bas preporucio roditeljima sa decom. Mi smo iz Sartija isli na plazu Karidi u Vurvuru tamo je super za klince, pesak i plitka voda. Uzdravlje

crni_redstar

pre 5 godina

sarti je lep i ne moze se naci u sezoni ispod 350e nema sanse. neos marmaras je penzionersko mesto veoma prljavo sa losim plazama...paralija je bivljak, tasos je lep ali je poskupeo bas, a polihrono je ok za porodicu...mada nikako za mlsde.

objektivan

pre 5 godina

Paralija???? Bio jednom, nikad više.Šetnja glavnom ulicom, niko osim Srba, čak su i radnici u prodavnicama iz Srbije, a na plaži kao na Adi Ciganliji....

kruče forever

pre 5 godina

Bio u Paraliji i odlicno je. Bogu hvala pa ima nasih ljudi. Upoznao divne porodice iz Srbije i stvorio prijateljstva koja traju do dan danas.
(Nema kompleks, 18. jun 2018 13:40)

Gde ste pekli ajvar, u vašem smeštaju ili kod prijatelja?

Kokan

pre 5 godina

Tasos i Sarti nisu bas za svaciji dzep, smestaj u sezoni ide oko 50e po danu. Sto nikako ne mozemo svi da priustimo. Nije Grcka vise jeftina kao pre, a kvalitet smestaja nikako ne odgovara trenutnim cenama. Za slicne pare se moze otici na Tenerife ukoliko se ranije iscimate za avionske karte i smestaj. A cene su tamo neuporedivo manje od Grcke.

bg

pre 5 godina

Dobro ostrva su skuplja uvek.
Na tom Tasosu u jeftinijem restoranu jedna porodica ne može da ruča bez 40€ minimum. Na boljim mestima u Grčkoj
strana piva su oko 4-5€ domaća 3-3, 5€ ako izlaziš, da ne govorim o koktelima i žestinama.
A ako hoćeš dobar restoran to košta po osobu i do 40€. Ajde samo da imaš ležaljku i sunocbran moraš da uzmeš 2 pića ako daju tu opciju tako 10 dana to je 50€.
A o smeštaju nećemo.
A naši ljudi kad idu prvo ponesu sve od kuće, i imaju minimalne troškove to znači da se stiskaju za sve i svašta jer mi nemamo standard to je jedino objašnjenje.
Ali letovati kvalitetno bogami košta.

Sanja

pre 5 godina

Dajte neka mesta gde nema srba i da ima što manje turista.
Nije važno koliko košta
(.........., 18. jun 2018 10:59)

Najbolje jonsko more, lefkada, kefalonija, paksos i antipaksos, parga, može i atinska regija ali je stvarno preskupa. Krit je ekstra, ali nikako avgust, pretoplo je. Vi sto hoćete jeftino držite se paralije i pefkohorija, zaobiđite tasos i sarti.

markoooooOOoOOOooOOooooOoo

pre 5 godina

Paralija selo. Polihrono kulturno i fino selo. A ostalo, ako mi redakcija nadje tasos za 200€ a da nije u brdu, evo, odmah idem. 50€ je najam apartmana za 2 osobe na dan. I to ako se rezervise 4-5 meseci ranije.

Stojko

pre 5 godina

Jel moze neko da podvuce crtu, sabere, podeli, i kaze koliko realno kosta 10 dana letovanja u "jeftinoj" Grckoj? Mislim na cenu smestaja, prevoza sa putarinama i 3 obroka dnevno.

Kole

pre 5 godina

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem
(vlada, 18. jun 2018 12:42)

Pa onda tebe smeštaj ne mora ništa da košta. Lepo spavaš na plaži i Bog da te vidi.

munze

pre 5 godina

@........
evo prijatelju da pomognemo :)

Tahiti, Bora Bora, Antarktik, Kandahar, Pešavavar, Harhorin, Unalaska, Puerto Leđa, Porvenir.

Ovo bi bilo za narednih desetak godina, pa ako treba još ideja, čujemo se.

Ana

pre 5 godina

Bio u Paraliji. Majko mila, kao da sam letovao na buvljaku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mihajlo, 18. jun 2018 11:01)

Hhha, pravi opis

Morača

pre 5 godina

Preporučujem poluostrvo Pelion kod Volosa. Letovao sam sa porodicom četiri godine u Argalastiju. Nema "naših" gostiju ni na vidiku, a cene pristupačne.

ledenjak

pre 5 godina

upravo na tasosu i to 5 godina za redom zbog dece, ostvro ne da je zeleno nego vegetacije ima vise nego na zlatiboru a sto se cena tice, dobar apartman sada ide 60-70dan. to sto nase agencije nude necu ni da komentarisem. za porodicu sa dvoje male dece sve izadje 2.000eu. ako je to pristupacno svakoj porodici u srbiji onda smo mi svajcarska.

jagodinac

pre 5 godina

Trenutno sam u Stavrosu posle puno godina. Nasao sam smestaj preko interneta pre desetak dana za 25e za noc, normalna cetvorokrevetna soba. Mesto je jos uvek sa malim brojem turista. Uporedivi smestaji preko agencija u svim navedenim mestima su bili 50 do 100% skuplji.

Dragan-Nemacka

pre 5 godina

Nemogu da razumem da srbin koji zivi u srbiji bezi kada vidi srbina na plazi,sta su bolji englezi,nemci i tako dalje.Putovao sam po celoj evropi i video kako se strani turisti ponasaju,srbi nisu najgori.azato mi je glupo kada mi srbin kaze da nevoli da bude sa srbima.To jos nikad nisam cuo od nemca.A zna
se kako se oni ponasaju u Turskoj ili Spaniji.

Ivan

pre 5 godina

(.........., 18. jun 2018 10:59)

Paros i/ili Naksos. Bio 2016. i 2015. Prelepa ostrva a "naših" ni na vidiku. Cene smeštaja su veoma pristupačne ali i same cene uopšte. Jedina otežavajuća oklnost je pristup. Cene trajekta za auto su paprene. Ali vredi!

Oi

pre 5 godina

Bili prosle godine u Potosu,Tasos.extra dupleks sa parkingom 670e.velika skupoca u radnjama i kaficima.hlada nema ni trunke na plazama.ima borovine al na 100 metra od plaze.prelepo jeste al je poskupelo jako.bez guzve na divljim plazama a ima ih puno.nije nam bila potrebna klima,nocu prijatno pirka.

članak vam je ko da je iz '95

pre 5 godina

Zašto bih, pobogu, želeo da gledam Srbe na letovanju u Grčkoj? Nismo svi paradajz-turisti pa da se zalepimo za prvu golu plažu sa novogradnjom i sklapamo prijateljstva sa ni manje ni više nego Srbima. Prava Grčka počinje tek južno ili zapadno od Paralije. A kome je Paralija vrhunac kreativnog letovanja, dobro mu je i Sutomore.

Ivan

pre 5 godina

Tasos uopste nije jeftin. Smeštaj možda jeste ali vanpansionska potrošnja nije. U odnosu na Kiklade, Tasos je skup što me je baš iznenadilo. Ne sećam se cena sa jonskih ostrva ali ubeđenja sam da mi je Tasos ispao najskuplji.

The Dictator

pre 5 godina

Kao na svakom slicnom tekstu, primecuje se crnogorski lobi u komentarima. Isto je i sa placenim tekstovima. Svake godine isto, antikampanja za Grcku....

Nikola

pre 5 godina

@bg
I šta kažeš, na Tasosu četvoročlana porodica ne može da ruča za ispod 40 evra?

Pa pokaži mi restoran u Beogradu u kojem može! A još pričamo o letovalištu gde je normalno da cene budu nešto više. Ja ne znam šta vi ljudi očekujete, da letujete za džabe?

NecuZvaku

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)

Zavisi ko sta voli druze. U Turskoj imas konfora, lepe smestaj, hrana, pice, ne razmisljas tih 10 dana... Ali boja vode na Lefkadi ili Kefaloniji i miris mora ne moze da se uporedi sa Turskom

gojko

pre 5 godina

@gojko 

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem
(vlada, 18. jun 2018 12:42)

Prijatelju slažem se sa tobom,mi takođe ujutru izađemo iz smeštaja i ne vraćamo se do 6-7 popodne ali veruj mi da ono što Grci nude za 400-500 e 10 nećenja je velika sramota za turizam.Za te nove smo odsedali u Španiji,Italiji,Hrvatskoj i sve barem za tri kategorije iznad Grčke.

Nisam cepidlaka i ne gledam na svaki dinar,možemo sebi da priuštumo olinkluziv u hotelu sa 5 * ali ga ne praktikujemo baš iz razloga što ceo dan nismo u hoteli nego ujutru sednemo u kola i obilazimo okolinu i plaže.Uvek gledam da me smeštaj košta jeftinije 400-500 e a da još tri puta toliko potrošimo na izlete,izlaske,restorane,šoping i druge van pansionske aktivnosti ali veruj mi to što Grci nazivaju smeštajem je sramota.
Bolji smeštaj i nameštaj ja imam u vikendici na F.Gori koju obiđem tri puta godišnje.
Grci gledaju samo da ti izbiju novac iz džepa a usluga koju nude je ravna nuli, 400-500 e za 10 noćenja u apartmanu u kojem celokupan nameštaj ne vredi više od 100 e to je velika sramota.
Inače su Grci jedan lenj narod koji samo gleda da uzme pare na foru.

monden

pre 5 godina

Dajte neka mesta gde nema srba i da ima što manje turista.
Nije važno koliko košta
(.........., 18. jun 2018 10:59)

Skala, Kefalonija.Vrlo malo Srba, ali zato Engleza koliko hoćeš, nešto Švaba, i Italijana, i poneki Amer.Nije neka gužva.Naročito ne na plaži, koja je ogromna, i možeš da se izoluješ od svih, ako želiš.More bistro i čisto.

Dejca-LE

pre 5 godina

Sve pišete o hotelima i aranžmanima za preko turističke agencije. A kamp i kamperi, zar niko više ne kampuje.
Kad sam bio mladji išli smo uvek u auto kamp, odlično letovanje, u sobi spavam i kući i zato smo hteli da nam odmor bude drugačiji.
Sada samo u obzir za odmor dolazi planina i hladovina.

anonymous on purpose

pre 5 godina

Prosle godine bio olimpic beach hotel na plazi sa bazenom, dorucak i vecera u cenu 750e za nas cetvoro, put izaso 100e kolima i to smo se vozikali dosta po grckoj, potrosili jos 150 za sladolede za decu i neku uzinu za rucak, meni i zeni rucak nikad nije trebo. Prosli extra za 1000 eura. Svako ko kaze da cetvoroclana porodica moze da prodje ispod hiljadarke u grckoj, verovatno ide na more kao ciganin i spava u satoru...

Aleksej

pre 5 godina

Jedino mesto u Grčkoj u kojem sam se lepo proveo i odmorio je Gaios na Paxosu. Sve je bilo po mom ukusu, dobra hrana, mnogo Britanaca, Nemaca i Holanđana, nema naših da prave vašarsku atmosferu... Ali Grčku svakako izbegavam i idem u Hrvatsku svako leto uz povremene nove destinacije poput Tenerifa ili Nice.
(Sremac, 18. jun 2018 13:06)Mislim da si dosao da se pohvalis kako imas para.Mada mnogo si nesrecan kad na ovakvu vest izbacujes svoje frustracije.Ili postoji opcija da mnogo lazes.

ribar- hobista

pre 5 godina

To što vi kontinentaci nazivte oradom i brancinom (za 10 - 15 € po porciji), to mi dalmatinci ne možemo ni očima gledati, a kamo li u usta staviti. To vam je dragi moji uzgajana i odmrznuta riba, koja s "divljim" istoimenim vrstama nema nikakve veze. Nastoje barem jednom u životu okusiti netom ulovljenu oradu ili brancina, po mogućnosti u varijanti "na gradele". Nakon toga će vam se - vjerujem - profiniti nepca, a do tada, što da vam kažem - bon apetit!

Adriano

pre 5 godina

Što se tiče Neos M. i Sartija kao i celog drugog prsta (Sitonije) bez auta tamo ne krećite! Ima stotinu plaža i ne zna se koja je lepša.

Peca

pre 5 godina

Tasos skup kao otrov zadnje dve godine.Ima dosta Rumuna i Turaka koji mogu da plate pa zasto da ne dignu cene.Ima mnogo lepsih i jeftinijih mesta u Grckoj od ovih nabrojanih.

sumadinac

pre 5 godina

Tasos za svaciji dzep?!
Silom prilika moram na godisnji u avgustu u spicu sezone( a isao bih u septembru kao co’ek), na Tasosu letujem zadnje 4 godine i naredne 44 ako bog da( Dace Bog)!
Od Soluna do Keramotija na Egnatia odos prosle godine nisam sreo auto sa nasim tablama, avaj, video sam par automobila iz Srbije!
Toliko o tome za svaciji dzep!
O vegetaciji da nepricam, autor teksta zali boze za sta prima platu!

Gost

pre 5 godina

Trenutno sa porodicom u Polihronu. Mesto selo, plaza sira je moja dnevna soba. Nema mesta peskir da se spusti. Gosti uglavnom Srbi, Makedonci i po koji Rumun. Najezda baba i deda. Da ne spominjem seoske bolide koji u toj guzvi pecaju a jedan nas bolid sa harpunom i maskom lovi na 10m od obale misli da je interesantan. Studio na 500m od plaze u "hotelu" gde namrsteni Grk naplacuje sve sto moze. Internet vaucer 1e po osobi dnevno. Tv lcd zli kinez nema kanala prepodne. Baba majka vlasnika hotela baca hlor u bazen dok se deca kupaju u istom. Opremljenos apartmana nula.

lemi

pre 5 godina

Ovde svako svasta pise a svi gledamo letovanje sa svog stanovista.
Evo nas dvoje smo prosle godine potrosili nesto manje od 800 eura za 10 noćenja na olimpijskoj regiji. Smestaj nas je kostao 250 eura, puta, tamo i nazad sa automobilom oko 140 eura, kupili smo stvari u Beogradu oko 100 eura. Znaci to je ukupno 490 eura. Medjutim ja sam insistirao da svako vece idemo negde na veceru sto nas je kostalo skoro 300 sa sve glupostima u toku dana sladoled i slicno. E sad bitna stvar je da ne placam agenciji reket, ne placam autoprevozniku dan voznje do Grcke, nego smo smestaj nasli preko interneta gde grci iznajmljuju studio, apartmane i sl. po danu a ne po osobi, gde je klima vec uracunata u cenu, gde kad si sa sopstvenim automobilom ides gde hoce. Mi smo isli svako vece do drugog mesta u setnju i na veceru i gorivo za to je uracunato gore u 140 e. Apartman je bio na 60 metara od pescane plaze sa pogledom na more.
Sad za 30 eura dnevno letujemo na Jonskoj obali i fenomenalno je. Znaci za 500-600 eura sa svojim automobilom i sopstvenom klopom se moze letovati i Grckoj i dan danas.
Ovi koji ovde spominju CG i CRO neka se pokriju po usima kad pocnu da pricaju o cenama.
Ko zeli all inclusive, bich barove, konobara koji ce ga sluziti ceo dan on ce morati da gurne ruku dublje u dzep za svaku destinaciju.

Adriano

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)
Pusti to što piše po novinama, u Tursku ne možeš ići avionom all inclusive za 500€ po osobi.

vlada

pre 5 godina

@gojko

ja na more ne idem da bih vreme provodio u sobi... more i samo mesto su mi puno bitniji, jer 80% dana na plazi ili u setnji provedem

Mica

pre 5 godina

Grcka obala je stvarno ogromna, toliko ostrva itd. Ali volela bih da cujem nesto novo za porodice sa decom. Gde ima plaza koje imaju hlad a da su pescane, lepe i da nije van mesta da postoji lekar, apoteka, itd. Ili neki povoljniji hotel do plaze.
Naravno da je Halkidiki prepun nasih turista i onih iz Makedonije. Takodje Sitonija. Ipak, ima li i tamo neko mestasce ne mnogo eksponirano sa dobrim ali ne previse skupim smestajem?
Sve ovo sto su naveli u tekstu je vec tako poznato.

Lena

pre 5 godina

@Dragan-Nemacka
prosle godine Skiatos, prelepo mesto ako hoces da se opustis, vecinom skandinavci i britanci.
Prvo sto me je docekalo od nasih kad smo sleteli na aerodromu je nas muskarac koji je opalio samarcinu sinu od nekih 7 godina da je ceo red utihnuo, jer mali nije cutao.
Igrali smo se na letovanju pogadjanja koji su ''nasi'' bez greske prepoznas 99% ljudi, samo trazi nadrndane oceve i majke koje ne znaju gde ce sa decom i sobom. Klinci su ipak malo finiji.
Stariji bracni par nasao Slovence pa im objasnjava nasu estradnu muziku i onda vrhunac: ''Steta sto vise nema miraza, sada je samo vazno da devojka zavrsi fakultet da bi se udala, diploma im je miraz sad''
Sto se mene bar tice, neka hvala takvog drustva.

dalibor

pre 5 godina

Od ovih mesta koje ste predstavili jedino pristupacno kako ste naveli je paralija. Neos, Sarti... rekao bih bezobarazno skupi ove godine. Ja bih za umerene cene naveo Nei Pori, Asprovalta, kome odgovara Evia

Mr Fisherman

pre 5 godina

Ne razumem ovu potrebu maltretiranja za letovanje.U Turskoj za 500 e moze da se nadje solidan all inclusive sa sve avionom,deca do 14 god ne placaju nista.Cemu onda ovo stiskanje po Grckoj?Kad se sabere put,smestaj,hrana,pice dodje na isto,ali sa neuporedivo manje komfora u Grckoj.
(D, 18. jun 2018 13:52)

Covece hajde mi pokazi jedan aranzman za 500 eura all inclusive sa avionom za porodicu sa decom ja ti ga platim. Avionska karte su vise od 500 eura. Ovo ti je posebno smesno "deca do 14 sve besplatno" osim avio prevoza sa taksama. Smesan si. Inace imas telefon S9 za jedan dinar, sto bi nosio neki krs kada imas za 1 dinar S9....

kompot

pre 5 godina

Paralija je kao da odes u Bec ili Cikago i tamo provodis vreme blejeci sa nasim gastarbajterima koji prodaju kobasice na trgu,blejis po nekim jeftinim bifeima na samom obodu grada,a onda uvece u domacu diskoteku gde peva Seka Aleksic.To jeste ideal za vecinu naseg stanovnistva,ali nije za svakog.Sto neko rece,jel ima neka plaza,gradic gde nema hiljade nasih i ostatka Balkana?

jedan od mnogih

pre 5 godina

obisao sam sva ova mesta osim Neos Marmarasa i mislim da se ne razlikuje nesto posebno od ostalih....odmor je onakav kakvim ga sebi nacinis i priredis, sa manje ili vise para i treba se odmarati sto po meni podrazumeva iskljucen mobilni i slicne stvarcice...poslednjih 15 godina uglavnom letujem u HR, IT i ESP, ili odem u neke terme u SLO ili AT....sve je stvar izbora i licne preference i zelim vam svima ugodan odmor gde god da ste

Malo realnosti nije na odmet

pre 5 godina

Sta je ovde za zvaciji dzep? Koji dzep? Ako je drzava priznala preko racunice zavoda za statistiku da prosecnoj porodici svaki mesec fali oko 1300 dinara (a garantujem da fali bar 10 puta vise) , o cemu mi pricamo?
Mozda ce mnogi da idu, ali nije za svaciji dzep. Uzeti kredit za more je nesto drugo...

dovla

pre 5 godina

Grčka je ove godine digla cene u nebo. To je opšta deračina. Sve, ama baš sve je papreno skupo.
(Sanja, 18. jun 2018 13:10)

Zahvaljujemo se na glasu.

EEEE, nije to prika SAMO OVE godine! ... To je "proces" koji traje!... Sledeća će biti JOŠ SKUPLJA OD OVE... pa ona sledeća iza nje još skuplja... I tako dalje, i tako nliže...

Rahel

pre 5 godina

Pefkohori-smeštaj skup 20 eura krevet po osobi,hrana po restoranima skupa,hrana po marketima skupa,možda ima dve gradske plaže koje su jako prljave ,ostale plaže su sve pod zakup lokala na šetalištu tik uz more koji ležaljku i suncobran naplaćuju 4 eura(daju piće )ali za pola dana,znači ceo dan 8 eura po osobi .Bez auta ne treba ići jer idelane plaže,sitan pesak,plitka obala su na 10-ak minuta vožnje van Pefkohorija.
Sve u svemu za 10 noćenja vam treba 200 eura na smeštaj,i još 300 eura za plažu(ležaljka suncobran) i hranu osim ako ne nosite svoju od kuće kao 90% turista tj nas iz Srbije,znači 500 eura po osobi.Ostalo je laž ko kaže drugačije.Troškove goriva nisam uračunao,da ne odbijem ljude od letovanja. ??

navijac

pre 5 godina

@Jel moze neko da podvuce crtu, sabere, podeli, i kaze koliko realno kosta 10 dana letovanja u "jeftinoj" Grckoj? Mislim na cenu smestaja, prevoza sa putarinama i 3 obroka dnevno.
(Stojko, 18. jun 2018 12:27)

Ispod 500e po osobi ne moze nikako, naravno u sezoni, letovanje u maju ili pocetkom juna ne racunam. Mozda moze malo jeftinije da se prodje ako vas ide veca grupa, pa uzmete dupleks za 6 osoba.

Dragon

pre 5 godina

Tacno tako! Sitonija, bez auta, gre'ota! Ne znas na koju plazu pre...netaknuta priroda do pre nekoliko godina! Sarti i okolina, prelepo!

Atreides

pre 5 godina

Hahahah Srbin bi da ide na letovanje i jos da mu plate. Isto ko i kola kad kupuju da budu neka fensi , da kostaju sto manje,a da ako mzoe su ko nova,da ne trose nista ,da se ne kvare a i ako se to desi da je opravka dzaba...tako i letovanje. Ta bude lux,al da bude za 100 evra ako moze, i da shopinguju da im poklanjaju stvari

Nema Cece,Lukasa,Paradajza

pre 5 godina

Pišem komentar sa Peloponeza.
Ne može da se Poredi sa iznetim predlozima.
Razmislite malo svojom glavom a Ne ČOPORATIVNO na Halkidiki.

Непливач

pre 5 godina

@Stojko, 18. jun 2018 12:27

Смештај 4 кревета 100-700€ (20.мај - 10. август), по сменама цена расте за око 100€
превоз 50€ по особи бусом, 100€ бензинац
путарине 4.5€ Македонија, Грчка према Паралији негде око 5€, Халкидики нема, Тасос 25€ трајект, цене су у једном правцу
Зелени картон 2000, путно осигурање 3000, ауто осигурање 2000
Храна, зависи од човека, неки и не једу
Сума сумарум: без 700-800€ не размишљај о летовању

Komša

pre 5 godina

@gojko
Kakve sobe? Za koliko ljudi? U koje vreme (jun,jul,avgust)?
Kraj juna npr. (25,6) za 50 evra/noć sasvim pristojan apartman (dve sobe,kuhinja,kupatilo,terasa) - zakačiš od jula (60 evra) .Već u avgustu je tajj isti 80 npr. pa i više .U Avgustu već 60,70,80 evra apartman za troje (Italijani Nemci,godišnji)
Izguglaš,pozoveš ,uplatiš kaparu i gotovo.
Ako ideš direktno ,bez najave možeš naći jeftino ili skupo (sreća ali i stepljenje igra) u zavisnosti od toga da li je gazda u frci (prazno pa paniči) ili ne...
Ako si odlučio da u 2-3 godine obiđeš neko područje onda u toku jednog odmora pogedaš par smeštaja u okolini .
Ja sam probao sva tri načina - i sam ,bez najave i na kaparu (internet) ali par puta sam u toku jednog letovanja našao smeštaj za sledeću godinu.I funkcioniše.
Svaka roba ima kupca - neko hoće da izađe iz smeštaja i skoči u vodu,ne pomera se sa plaže na koju su ga doveli a neko hoće da se zavuče svuda- akcija.

Фрфљави

pre 5 godina

@Стојко Јако је битно када идеш. То је од круцијалне важности. Ако идеш у сезони, јул-август онда рачунај смештај 50-60€ у најмању руку и ванпансионсску понуду око 30% скупљу. Тј генерално рачунај да је све 30% скупље у том периоду. Ако идеш у пост сезони као ки, у септембру онда рачунај за смештај 25 до 30€. Ручак са пићем по особи је око 10-ак евра. Гирос око 3€ али се наједеш само тако. Кафа око 2,5-3€ .. па ти сад то помножи са данима које планираш да останеш. @ Гојко не волим људе попут тебе. Рачуница је једноставна. Ако имаш лове, уплати себи хотел са 4 звездице или апартман са најмање 4 звездице и готова прича. Треба да одеш у Хрватску да видиш колико траже за пола тог товарног простора о ком причаш... испод 60€ у пост сезони... дакле септембар!!! А о храни и осталим глупостима да не причам. Бранцин 15€... орада исто толико... лигње 12-13€

рајко

pre 5 godina

био сам на тасосу и било је супер. каква су ова остала четири места на халкидикију и околини? или боље отићи мало даље до неких острва у егејском?

Starij Arbat

pre 5 godina

SKOPELOS,PELOPONEZ(NAFPLIO,TOLO),Sivota,Parga,PELION-Volos,Kala Nera.
p.s.Tasos,u svakom slučaju bolji od Kasandre,Sartija,Bros Marmaras.Na Sitoniji jedino Kalamici i kamp pored njega THALATA.