Subota, 23.07.2016.

08:28

Nea Vrasna i Stavros: Miran odmor na severu Grčke

Izvor: B92

Nea Vrasna i Stavros: Miran odmor na severu Grèke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Marta

pre 5 godina

Prelepa Nea Vrasna
Svake godine letujemo porodicno tamo,relativno brzo se stize iz Srbije.Mesto je mirno,sa ocaravajucim vazduhom i plazom.EU svake godine dodeljuje plavu zastavicu za urednost plaze i cistocu vode.Kristalno cisto more je u obliznjoj Olimpijadi i plazama Amos i Babilon.Setaliste je duz plaze i spaja sva tri mesta Asprovaltu,Nea Vrasnu i Stavros.Mega marketi Masutis i Diskaunt su u samom naselju a Lidl 2,5km.
Nea Vrasna je idealna za porodice i mlade parove zeljne odmora,nije za mlade zeljne nocnog provoda.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Sta kazete? Albanija! samo kad im vidim one glave nije mi ni do kupanja, hrane i pica, a kad ih cujem kako divno pricaju dobijam dijareju! neka idu mazohisti i ljubitelji primitivizma

Serbish tomato

pre 7 godina

Kad saberem, gde da se kupam, gde da klopam, smestaj, staracki dom dobijem, suma = Splendid Becici. Mene lepote Grcke nece videti, takvu seljanu vec imam na selu u Srbiji. Jadran obe strane, eventualno Francuska rivijera, za slican novac.

pero

pre 7 godina

Pišem sa lica mesta,Stavros...Voda je trenutno potopljena fekalijama i prljavštinom koja je doplutala talasaima,krenuo sam da uđem na kupanje i odustao. Od 13 dana boravka,3 jutra je jedino more bilo mirno i bez vetra i čisto,svaki ostali put loše...i to na širokoj plaži prema Nea Vrasni,ona sa Platanima u gradu je samo gora.Puno para potrošeno,za utisak: Bio sam na moru,ali daleko od toga da se vraćam zadovoljan. Stavros,za izbegavati...

Teodora

pre 7 godina

Predivna Nea Vrasna
Porodicno ovde letujemo zadnjih nekoliko godina.Mesto je mirno i urbano i relativno se brzo stize iz Srbije.Setaliste uz more spaja ova tri mesta koja vaze za vazdusnu banju.marketi Masutis,Lidl i Diskaunt su dobro snabdeveni i cenu su korektne.Na 20-ak km.nalaze se vrhunske plaze Kuba i Babilon.mesto je mirno i idealno za porodice i mlade zeljne odmora.EU svake godine dodeljuje plavu zastavicu za plazu i ispravnost vode.plazni bar Kiklades je jako moderan ne zaostaje za svetskim ali na toj plazi su i baru uglavnom Grci i stranci zbog visokih cena.cene apartmana u Nea Vrasni nisu bas jeftine.iskreno nasa preporuka.

pera

pre 7 godina

ako zelis pravi odmor i imas malo vise para nego sto je potrebno za "3 prsta" gde idu srbi (pod uslovom da nisi paradajz turista),odes na ostrva i bar na 10 dana zaboravis na galamu na plazi,bosanski akcenat,nevaspitanu decurliju koja ti skace preko glave itd itd. Da ne govorim da je more i toplije i cistije

fascination

pre 7 godina

@ten yard penalty
"Fascinirajuća" obala i turistički kapaciteti Albanije dosegli su lani "čarobnu" brojku od nešto preko 600.000 stranih turista (od kojih je sigurno polovina Kosovara) što je na razini jednog (do nedavno pretežito tranzitnog) Splita.

ten yard penalty

pre 7 godina

2,5 € frape,i 3€ vops u kaficcu/restoranu!???...ahaaa,al za loma!....frape bez 3,5-4€ necce da bidne„a najjeftiniji vops u restoranu 4-4,5€!..al zato u radnjici limenka 1,5€ pa zziveli!.....

ten yard penalty

pre 7 godina

Preporuka, juzna obala Albanije npr. Himare. Isto kao u Grckoj, bez guzve, uredjeno i cisto, pravoslavni deo, a gledajuci ove cene 2-4 puta jeftinije.
(Gradjanin Z, 23. jul 2016 08:44)

Minuse si podobijao od raznih "sveznalica" koji verovatno ne znaju ni da Albanija ima nekakav turizam primorski,niti da su Italijani tamo,posebno bash na Jugu o kome prichash,ulozzili poslednju deceniju milione i milione evra u predivne garni i porodichne hotele i apartmane!...a kamoli da su "znalci" chuli za Sarandu,Himaru,Cceparo,Ljukovu,Darmi,Spils,Picceras......tj. predivnu Rivijeru izmedju rta Sazan(luke Vljora/Valona) i antichkog i srednjevekovnog grada Butrinta(lokalitet Dzamilj preko puta Krfa)....Srbi k'o Srbi,i kad bi je posetili(Albaniju)-garant bi prvo svi nagrnuli u smrdljivi polumochvarni Drach!....ostaje Albancima(koji itekako zasluzzuju da budu poshtovani i cenjeni kao domaccini,jer su "nebo-zemlja" sa Kosovarima!) josh malo da porade na putnoj i drugoj sporednoj infrastrukturi,ali chistocca mora,lepota obale,usluzznost i ljubaznost domaccina(i DA!..POSEBNO SU LJUBAZNI PREMA SRBIMA!..ko je bio-taj zna!),vishe nego pristupachne vanpansionske cene - atributi su i mnogo jache nego dovoljni da se chovek brzo odluchi za tu opciju,a kad jednom ode,obavezno planira povratak vecc sledecce sezone!...

kthnxbai

pre 7 godina

Ko sebi moze da priusti, neka se ne dvoumi i neka krene sa obilaskom grckih ostrva. Na severu nikada necete osetiti Grcku, kao sto ni Srbiju ne mozete osetiti u potpunosti odete li samo u Vojvodinu. Pozdrav sa Santorinija.

Goran

pre 7 godina

Kome nisu dobre plaze oko Stavrosa, nek izvoli da se malo podseti kakve su plaze betonirano-kamenjarske po hrvatskom i crnogorskom primorju. Posle toga, ima Stavros da kace po kalendarima.

dex

pre 7 godina

haaha pazi komentar vrasna sve najgore a assprovalta je strava extra ! hahaha a jedno od drugog hodom 5 minuta - moze se reci - isto mesto !

Buduci Alfista

pre 7 godina

I jos nesto da dodam posto toliko pljujete Stavros a mesto je extra sa porodicu sa malom decom ( hladovina + dugi plicaci )...recicu vam koje je po mom misljenju najgore mesto u Grckoj a obiso sam ih punoooo Kavos na Krfu ...plaza se ne cisti , smrdi na alge , niko ss skoro ne kupa jer kuce i hoteli imaju bazene ...plaza puna flasa ,limenki ,prezervafiva, upovracana , fekalije ....mogu do jutra ovako...

Jovana

pre 7 godina

Nea vrasna penzionersko mesto nema marketa nemas gde da potrosis pare voda prljava ali jeste mirno za one kojima treba psihicki odmor dok je asprovalta kao vasar cista suprotnost

Buduci Alfista

pre 7 godina

@ Meni dobro
Pises gluposti...tu gde ti letujes je sasvim ok u Neos Maramaras ne moze se porediti sa Stavrisom , Nea Vrasnom Aspavaltim...zasto je Stavros dobar ...evo odgovora , Sravros i Neos Maramaros su mesta gde mozete naci hladovinu na plazi...idealna mesta za porodice sa malom decom...prirodni hlad drvetca...je recimo biram takva mesta ...za razliku od Nea Vrasne ili Aspavalte gde si kao u rerni i gde ima talasa...i jos nesto da dodam...neko ovde rece da u Stavrosu ima non stop talasa...prvi put cujem tako nesto ...Stavros ima mirno more...tacno je da u Stavrisu duva vetric ...taj vetric dolazi sa brda iza Stavrosa i obicno je vetric koj rashladjuje od vrucine...Stavros mu dodje ko neka vazdusna banja...to barem mozete cuti od Grka ...

Golf 5

pre 7 godina

Ovako...
trenutno sam sa suprugom u Stavrosu,
ono sto ovo mesto moze da ponudi , je dobar smestaj , jer su uglavnom sve novije gradnje kao i sto kazu u tekstu.
Hrana ista kao i svuda u Grckoj,
nema nekog nocnog zivota , uglavnom porodicno mesto...
More, moje najvece razocarenje , voda kao na Adi (Bg) , zelena, malo mutna...onako bas bzvz, kao na reci , jedino sto je slana(ipak je more:)
ima 30 metara dok dodjes do 2 metra dubine , sto je ok za decu i tako...
nije lose za ove pare , ali sad dosli i to je to.
Tasos je tata!

srb

pre 7 godina

s obzirom da cetvoroclana porodica u spicu sezone moze u sravrosu da dobije apartman na plazi sa bazenom za 500 eur,cistu plazu,relativno cisto more, stvros je odlican. kome se nesvidja nek ide u porto caras i plati 3x vise, a ne pljuje po mestima koja su monogo bolja od svih u CG ....

mup

pre 7 godina

Ja na more idem iskljucivo zbog mora i morske vode u kojoj provedem i po nekoliko sati dnevno. Plivam kao manijak i zena me stalno grdi jer ne zna dali sam se udavio ili sam preteko. Sta cu da jedem i dali je smestaj superiore, ne zanima me mnogo. Ove godine sam prolazio kroz Nea Vrasnu da bih posetio prijatelje i voda je bila prilicno mutna. Oni imaju djaka prvaka pa su uvek u plicaku buljili u vodu jer kad klinac zaroni ne vidi se. To mi se nije svidelo, ali ja se drzim malo udaljenijih ostrva. Kefalonija, Lefkada i Krit su ful fulova.

deki

pre 7 godina

Eto, jesam li rekao? Tekst o grčkom letovalištu - more komentara: u fokusu su (kao i uvek) pesak, ležaljke, giros, pivo, sladoled...pa zamrznuti paprikaš, čobanac, sarma...užas!!!
Objavite nešta o Portofinu, Positanu, Porto Cervu, Taormini, Marbelli...da čitamo (i) komentare s tih i takvih mesta!

LeMi

pre 7 godina

stigli juce iz Stavrosa.......
plaža ok, nema gužve... mada vetar duva non_stop i stalno ima talasa..
lepo za porodični odmor, mens nekih noćnih sadržaja....
ko hoće nešto bolje mora da da više para....

Pera

pre 7 godina

Ne znam sta vi ljudi ocekujete, ali ja sam uzivao u sva tri mesta! Cak stavise cene smestaja su bile vise nego na Halkidikiju ili Olimpik Bicu.
Nije ekstra urbano, ima plaza sa plicakom, treba ih naci! Od Nea Vrasne ka Stavrosu kada se prodje vojna baza ide prelepa plaza sa plicakom koji se pruza 30tak metara ka dubini. Ciste, uredjene plaze, ima i restorana, meni se dopalo, nedirnuta priroda.

limun

pre 7 godina

Kakva bre Vrasna,to je grdilo.Ružna plaža,voda puna algi,siromašan sadržaj.
Asprovalta je ok,Stavros takodje samo je mali.
Preporučujem Leptokariu,80 km južno od Soluna,pod Olimpom.Vozom za 45 min stignete u Solun.

Meni dobro

pre 7 godina

U Stavrosu može biti lepo samo onom ko nikad nigde na moru nije bio. Za sat-dva vremena vožnje duže ima milion mesta na Kasandri, Sitoniji i Olimpskoj regiji. Trenutno sam u Neos Marmarasu, gradska plaža dugačka, čista, s druge strane plaža Paradiso, pa Lagumandra. Ne znam da vam kažem koja je lepša. Kraj jula a nigde gužve.

Kalimero

pre 7 godina

Skupila se elita koja letuje na Mikonosu, Kosu i San Toriniju da pljuje po Stavrosu? Stavros je ekstra, još ako odete svojim kolima pa ukombinujete zujanje Stavros-Vrasna-Asprovalta-Olimpijada nikad jače more. Kome se ne sviđa uvek ima na raspolaganju Buljarice, Petrovac i Prčanj.
Sad se može za fine pare dobiti neviđen aranžman u Antaliji recimo ili Tunisu i Egiptu. Doduše potrebne su manje porodične pripreme u 63.padobranskoj ali bitno je da je za dž pa ko voli nek' izvoli. Stavros je super, tople preporuke...

Aljkavipateticar.sr

pre 7 godina

Sto bi bilo ko isao tamo gde mu se ne svidja? Odrasli ljudi ne moraju da uce sve na svojoj kozi... Idi gde ti se ide, jedi sta hoces i za novac koji imas... Nemoj da kukas nego se lepo provedi.

vlad

pre 7 godina

Sa porodicom sam do sada bio u Nea Vrasni 2 puta a idem uskoro i treći. Zbog dece i njihovog mira sam sa porodicom tamo.
Nisu mi jasni ljudi koji Vrasnu, Asprovaltu i Stavros porede sa elitnim letovalištima. Jednostavno, ja hoću noćni odmor, da mi neko ne sedi na glavi na plaži i povoljne cene. To sve ima u navedenim mestima.
Moram i Grke da pohvalim. Ljubazni su i uslužni.
A za one likove kojima sve smeta, moram da naglasim da deo odmora prvovodim i na Rabu u Hrvatskoj pa opet ne vidim te nedostatke koje pojedini likovi ovde iznose za Vrasnu.
Samo treba biti realan u očekivanjima i učiniti pravi izbor.

hello

pre 7 godina

To su mesta za one koji ne bi da prelaze jace kilometraze i da ne posezu duboko u dzep... ali za nekih dvesta evra vise i nekih do trista kilometara moze Grcka stvarno da bude dobar odmor.

Sa lica mesta

pre 7 godina

Plicaka je previse u sva tri mesta.Asprovalta je najskuplja.Stavros je sve u svemu najbolji.Ovo podrucje je idealno za dolazak kolima.i

Mira

pre 7 godina

Lose,lose,muslili smo da smo u Indiji.Ni G od Grcke o kojoj svi govore....Jedva dmo cekali da se vrstimo,a potrosili dmo novca i novcs.Jedino sto je voda lepa i cista,a okolo trava...nesredjeno,nikad vise.Bacilo mi jr senku na Grckutsko ds mi sr sad ne ide nigde..

Maslacak

pre 7 godina

Interesantno, svaki put kada citam cene po restoranima, uglavnom navode giros, pomfrit, picu i to je to sto nasi ljudi sebi mogu priustiti. Nije luksuz da covek kada ode na more moze da uziva u morskoj ribi, plodovima mora, nego mi toliko bedno zivimo i navikli smo da je to kao normalno, da porciju ribe ne mozemo priustiti. Gospoda sa vlasti placaju par hiljada evra DAN, a mi cutimo i trpimo i jedemo girose i picu. Grcka nudi mnogo vise od girosa!

ivan

pre 7 godina

Evo ja sam bio u Stavrosu nekoliko godina.Cak i kad mi nije to mesto glavno za odmor uvek svratim u povratu kuci bar na 5 da 10 dana,a zasto pa ko je bio videce da je 90 posto turista sa malom decom i to iskljucivo zbog zdravlja dece(preventiva bronhitisu i astmi).Stavros je u toj regiji poznat i kao vazdusna banja jer ko je bio imao je priliku da vidi da vetar koji duva sa pucine u nekom trenutku dana menja pravac i duva sa planina ka moru.plaze su pescane ulaz je 3-4 m. sljunak kamen a zatim ponovo pesak i plicak jedno 50 metara.Naravno ima plaza gde je skroz pesak ali one su iza platana jedno 2 km.I tacno je ima tih sa sarmom ali sklonite se malo od centra mesta i plaze centra gde zabadaju suncobrane i platite lezaljku i toga nema.Apatr.u sezoni se mogu naci za 30-40 e.dnevno zavisno od br.kreveta.Nea vrasna i Asprovalta nisu moj izbor.

toma

pre 7 godina

najjaci su mu ovi komentatori koji kukaju na salamu i cajnu a idu u ta mesta ! lepo uplatite cubu ili karibe ili maldive i nema cajne !
ali srbin ne bi bio srbin da ne gleda tudja posla i tudj tanjir . sta Vas briga da li neko i sta nosi ili sta jede na odmoru.na odmoru ste opustite se organizujte sebi svaki dan neki izlet idite na okolne plaze uvale ima ih prelepih u grckoj gde god da odete .ali ne srbin uplati more za 300€ i onda kuka kako je neko pored njega nesto poneo ili jeo i da li je tudja zena kuvala ili nije.
muka mi je od takvih . gledajte svoja posla i svoje dvoriste.

Milos

pre 7 godina

komentari su na mestu, upravo se vratili, prava mesta za sve nas sa plicim dzepom, u ovu regiju, nikad vise, za taj novac, cak i prsti su zakon a da ne spominjem zapad.... izbegavajte maksimalno, pozzzzz

italy

pre 7 godina

Bio prosle god.u Nea Vrasni i Grckoj uopste prvi put posle 1994 tada sam bio u Stavrosu.Ljudi koji tamo odlaze su ljudi koji su odlazili osamdesetih godina kad su ova mesta bila izuzetno sredjena i cista.Sad su zapustena(Stavros) dok Vrasna i Asprovalta su daleko uredniji.Ova mesta se ne svidjaju samo onima kojima je zakintos skiatos i mikonos na vrhu top letovalista ja nemam nista protiv da u Stavros i Vrasnu letujem svake god.ono sto sam tamo doziveo kao klinac ne moze nikad da se zaboravi i ta mesta ce mi ostati zauvek u secanju kakva god da su...

alex

pre 7 godina

Glupost, bili smo u hotelu Rihios odmah do mora i plaze su ok cista voda i za decu savrseno jel nema velikih dubina..a najbolje plaze su nekih 20 km od Stavrosa i zovu se Cuba i Babilon. Za porodicu mesto Stavros je savrseno...e sad za mlade i neobuzdane verovatno Sitonija....cuo sam lose price o Stavrosu ali nisu tacne..ali na kraju krajeva ukusi su razliciti..ko nema kola onda je to problem...ali tako je u celoj Grackoj.

qqlele

pre 7 godina

Ne znam zasto toliko negativnoh komentara na Stavros 7 godina zaredom sam bio tamo i mesto je super. Prosle godine sam bio i u Stavrosu i u Nea Flogiti koja je kao mesto sa dismotekama i tako to ima i setaliste koje je veliko mada ga i Stavros ima ali me je strasno nerviralo to sto je plaza u Flogoti vikendom puna do poslednjeg mesta jer tada navale domaci iz Soluna koji tu imaju vikendice i nema nijedne jedine slobodne lezaljke u tri susedna bic bara.
Stavros je jedno super mesto ima setaliste, brdo sve sto pozelite za miran ali i zabavan odmor. Plaze na platanima su malo manje uredjenije od gradske plaze koju ja vise volim. Video sam neko kaze selo u blizini mesta je Lidl a samo mesto je puno marketa i prodavnica duz pesacke zone koja vrvi od zivota pogotovu uvece. Stavros je moja topla preporuka svima koji zele da se na odmoru odmore a ne da ustaju u 6 ujutru za mesto na plazi izbegavajte Asprovaltu jer ima dosta velikih talasa koji donesu prljaavstinu i pokvare užitak. Sta god izabrali lepo se provedite na odmoru.

nindza.postar

pre 7 godina

ova slika što predstavlja plažu u stavrosu je prevara!!! ... takva aplaža u stavrosu ne postoji !!! ... milion puta sam prošao kada sam iz vrasne išao ka plažama oko olimpijade ....

inače bio u vrasni ove godine i mislim da nikad više ... more kao da se kupate u jezeru jer je nekako zeleno ... kao na adi ciganliji .... ulaz i izlaz iz vode je loš ... jedino što su plaže zaista široke i nema gužve ... ima i lidl pa je snabdevanje zaista jeftino ... i ta pijaca što pominju u tekstu je zaista - ok ... svega ima i jeftinije je nego u marketima .... ove godine su uvodili kanalizaciju i ulice su raskopane u vrasni i nea vrasni ... katastrofa .... sve u svemu loš utisak ... ako baš neko ide u tu oblast onda neka bira NEA vrasnu ili asprovaltu .... vrasnu i stavros - nikako!

posle toga smo otišli na tasos .... e to je odmor .... svima bih od srca preporučio tasos ... vrasna/stavros i tasos su nebo i zemlja!

Kraguj

pre 7 godina

Stavros je katastrofa...Mutno more,na olimpijadi ima jezeva...neuredjene plaze,i oko plaza,sve u semu toplo preporucujem da izbegnete ovu destinaciju....

djus

pre 7 godina

Mozete se setati od Aspravalte, Nea Vrasna, Paralia Vrasna, pa pored jedne napustene vojne baze do Stavrosa. lepo je plaze su siroke ublizini je Lidl, mesta su mirna okruzena brdima i planinama. Mozda more nije toliko bistro kao u drugim mestima jer ovde ima puno talasa ali je sve u svemu extra. Moje preporuka je Nea Vrasna jer su tamo i apoteke i jako lepo uredjene peskovite plaze sa gomilom kavica i nocnih klubova, prodavnica sve je nocu sareno i fantasticna atmosfera! Muzika, setalista, more,.... preporuka

froge

pre 7 godina

Ja sam bio u Stavrosu i nije mi bilo toliko lose. Ne znam sto se bunite za platane, ali oni su velika prednost ovog mesta. Mesto nije za izlaske 24/7, za to imate Paralije i Kavos... Za odmor je super.

lili

pre 7 godina

stavros mi he najgore mesto na svetu za letovanje.... plaza bezvezna, more koje vise liči na jezero, dobih najgori astmatični napad životu koji nisam imala na moru nikada pre i posle toga.... odem kod doktora, zena mi kaže doslovce:"ovo mesto je smrt za astmatičare, u pozadini je puno močvara i vegetacije koja je totalno nezdrava za bilo koga a pogotovu za vas"....

john mcclane

pre 7 godina

mene je nea vrasna propisno razocarala prosle godine jer poslednja 3 dana nismo mogli da se kupamo jer je neko pustio fekalije u more. strasno. mada su grci bili super domacini..

Gospodin Rajkovic

pre 7 godina

Letovao u Nea Vrasni, obisao i Stavros i Asprovaltu. Cistog srca i zdrave pameti mogu da kazem da se u zivotu nisam bolje i lepse odmorio nego tad. Istina je da nema puno sadrzaja na koje su nasi turisti navikli, ali plaza je odlicna u sva tri mesta, cak i vise od toga. A ako ste krenuli kolima otvara vam se jos mnogo mogucnosti za sjajno kupanje a i za obilaske ( Sveta Gora je na 20-30km od Stavrosa). I bas suprotno od onoga sto je jedan komentator napisao, upravo ovde cete osetiti dostojanstvo na odmoru jer se necete laktati sa ljudima na plazi, zauzimati peskirom mesto za posle rucka, niti ce vas za rukav vuci razne hostese i starlete da svratite u njihov lokal i ostavite im poslednji evro za dva piva u kibli.Ipak, kapiram da je nasim turistima naviknutim na Budvu i Pefkohori ovo daaaaalko od lepog letovanja.

charlie

pre 7 godina

Najbolji je deo teksta o cenama hrane,paradajza ili bresaka na lokalnim pijacama kao da idemo deset dana da sedimo u apartmanu i prežderavamo se.Toplo more,čista šetališta i smeštaj,dve godine u Nea Vrasni i Asprovalti bez velikih zamerki.Većina loših komentara dolazi od iskompleksiranih ljudi koji bi da nose sopstvenu hranu i letuju na Santoriniju.

cojle

pre 7 godina

par ispravki.

Slika plaže nema veze sa Stavrosom, Vrasnom...plaža tamo je mnogo drugačiji fazon i daleko od ove lepote.

O da postoji plićak, i to kakav plićak, u Stavrosu. 50m od obale voda do kolena. U Nea Vrasni & Asprovalti na 3m od obale ne možete dno da dopipnete.

Sad, ne kapiram baš ove pljuvačine. Po meni su Nea Vrasna jedne od lepših i sređenijih mesta, od većine kopnenih destinacija iz ponude naših agencija.

Jedini minus koji bi ja dao za tu regiju je samo more. Koje ume da u 10 dana boravka, par dana bude tako mutno da nema razlike između Ciganlije i slane morske vode, sem soli.

U svakom slučaju ako imate malo dete odlična destinacija.
Ako bi ste samo odmor, razmislite,jer zadnjih par godina ljudi sa malom decom vrše invazije na ova mesta, pa će te dranje dece slušati 00/24h. Nećete moći da spavate ni u apartmani a vala ni na plaži. Sva sreća pa oko podneva oni vode decu u apartmane pa imate malo vremena za odmor i spavanje na plaži.

Mesta kao mesta i više od zlatne sredine, mislim na Nea Vrasnu&Asprovaltu.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

moji drugari bili na stavrosu, kazu jedno najogore mogucih mesta za letovanje ikada!! a skuplje nego bilo gde u grckoj!!

filatelista

pre 7 godina

koja smo mi beda i sirotinja, vidi se i po ovom članku. Akcenat na ceni hrani koju su predočili; pica, testenina, pomfrit i giros. Jedemo smeće koje je preskupo jer za bolje tek nemamo novca.

Branko

pre 7 godina

Bio par puta u Grčkoj...naravno sever, jer za južnije, milion ostrva mi nemamo para...i onda naravno opljujemo po C. Gori...te skupo,
neljubazno, te priznali Kosovo....a svi do jednog bili na Slovenskoj plazi, izlazili u Trokadero itd... Pa ima ljudi u to malo CG svega, a ne samo Budva-steciste regionalnih starleta i kriminalaca.
Pa jel neko bio na Kopaoniku ili Zlatiboru kad je sezona?
kao i kod Budve, situacija identična, samo drugo godišnje doba, bitno da o kojoj starleti tabloidi pišu...a narod ko narod...kao Grci nam braća, a eto cg nisu?!
Platani, ja mislio da sam na Dunavu....džaba i. sva ona ljubaznost, i cene kao ovde...
Onaj osecaj, ja miris još od Podgorice osetim, miris pravog MEDITERANA,
NEPROCENJIVO!!!

Dejan

pre 7 godina

Stavros, Nea Vrasna i Asprovalta, sva 3 mesta su fokusirana na porodice sa malom decom. Svi koji se žalite, trebali ste da se raspitate gde idete. Nema noćnog života, žurki i zezanja na plaži.

yappy ns

pre 7 godina

Pored Paralije (grckog Sutomora) ovo su tri najlosija mesta za odmor u Grckoj, barem gledano mesta gde nasi ljudi najcesce idu...
Od lose infrastkture, koja inace nigde nije bas idealna, gledano da ste u EU, do mutnog mora i komaraca... Nije katastrofa lose, aliii u nuzdi poslwdnji izbor letovalista u inace prelepoj Grckoj.

Hogar

pre 7 godina

Poneli smo mleko, cajnu kobaju, smrznuti paprikas, becarac, a uz to i poveliki komad slanine i prsute. I to sve autobusom. A da smo isli kolima poneli bi gajbu paradajza, dinje i lubenice. I prase umotano u carsaff. Zbog tog manjka dostojanstva umesto 5 uzivali smo 15 dana na moru. Ja na 5 dana ne bi isao nigde.

coakg

pre 7 godina

bio sam prosle godine u Stavrosu i nikad vise,more kao da sam otišao u mutno jezero...a setaliste je isto katastrofa,plaze neuredjene...nema sadrzaja nikakvog...nula,asprovalta je bolja al ima talasa,na olimpijadi ima jezeva... Nikom ne bih preporučio...

milan

pre 7 godina

Budva je zakon,ludilo,gužva,muzika na sve strane,vozi se ulicama kao na trkalištu,to je odmor,a ne neka mirna mesta,tišina,žabe,babe...

price kanalne

pre 7 godina

Nemam nista protiv, ali su mi sva tri pomenuta mesta strasno pusta i bez sadrzaja. Nema zelenila, cistina je svuda. Dodatni problem je meni licno struktura turista - vecina ljudi koja od kuce nosi cajnu, krompir, sarmu i mleko me strasno nervira. Razumem da smo siromasni u proseku, ali nedostatak dostojanstva ne razumem. Idi onda 5 dana na more ako nemas za vise, ali neka bude pristojno. Ovako je cirkus.

Serbia

pre 7 godina

Vrasna i Stavros su jedna od najruzniji mesta za odmor u izuzetno ruznom zaledju sa mocvarnim jezerima.
Ne postoji jedno lepo brdo ,suma ,apsolutno nista.
Ali ljudi se pale da su bili u Grckoj a videli su nista od prirode. Samo auto put.
To je jedina istina....

Suncica

pre 7 godina

Bila,videla i nikad vise. Jesu mesta simpaticna a su plaze bas bez veze sa sve platanima na istoj(stavros). Prvi put za ove sve godine sto idem da mi je bilo letovanje samo da se sto pre vratim.toliko.a cene smestaja bi mogli da spuste bas iz tog razloga. Svaka cast onima sto se vracaju na to isto mesto.

Gradjanin Z

pre 7 godina

Preporuka, juzna obala Albanije npr. Himare. Isto kao u Grckoj, bez guzve, uredjeno i cisto, pravoslavni deo, a gledajuci ove cene 2-4 puta jeftinije.

Serbia

pre 7 godina

Vrasna i Stavros su jedna od najruzniji mesta za odmor u izuzetno ruznom zaledju sa mocvarnim jezerima.
Ne postoji jedno lepo brdo ,suma ,apsolutno nista.
Ali ljudi se pale da su bili u Grckoj a videli su nista od prirode. Samo auto put.
To je jedina istina....

price kanalne

pre 7 godina

Nemam nista protiv, ali su mi sva tri pomenuta mesta strasno pusta i bez sadrzaja. Nema zelenila, cistina je svuda. Dodatni problem je meni licno struktura turista - vecina ljudi koja od kuce nosi cajnu, krompir, sarmu i mleko me strasno nervira. Razumem da smo siromasni u proseku, ali nedostatak dostojanstva ne razumem. Idi onda 5 dana na more ako nemas za vise, ali neka bude pristojno. Ovako je cirkus.

Suncica

pre 7 godina

Bila,videla i nikad vise. Jesu mesta simpaticna a su plaze bas bez veze sa sve platanima na istoj(stavros). Prvi put za ove sve godine sto idem da mi je bilo letovanje samo da se sto pre vratim.toliko.a cene smestaja bi mogli da spuste bas iz tog razloga. Svaka cast onima sto se vracaju na to isto mesto.

toma

pre 7 godina

najjaci su mu ovi komentatori koji kukaju na salamu i cajnu a idu u ta mesta ! lepo uplatite cubu ili karibe ili maldive i nema cajne !
ali srbin ne bi bio srbin da ne gleda tudja posla i tudj tanjir . sta Vas briga da li neko i sta nosi ili sta jede na odmoru.na odmoru ste opustite se organizujte sebi svaki dan neki izlet idite na okolne plaze uvale ima ih prelepih u grckoj gde god da odete .ali ne srbin uplati more za 300€ i onda kuka kako je neko pored njega nesto poneo ili jeo i da li je tudja zena kuvala ili nije.
muka mi je od takvih . gledajte svoja posla i svoje dvoriste.

Maslacak

pre 7 godina

Interesantno, svaki put kada citam cene po restoranima, uglavnom navode giros, pomfrit, picu i to je to sto nasi ljudi sebi mogu priustiti. Nije luksuz da covek kada ode na more moze da uziva u morskoj ribi, plodovima mora, nego mi toliko bedno zivimo i navikli smo da je to kao normalno, da porciju ribe ne mozemo priustiti. Gospoda sa vlasti placaju par hiljada evra DAN, a mi cutimo i trpimo i jedemo girose i picu. Grcka nudi mnogo vise od girosa!

Hogar

pre 7 godina

Poneli smo mleko, cajnu kobaju, smrznuti paprikas, becarac, a uz to i poveliki komad slanine i prsute. I to sve autobusom. A da smo isli kolima poneli bi gajbu paradajza, dinje i lubenice. I prase umotano u carsaff. Zbog tog manjka dostojanstva umesto 5 uzivali smo 15 dana na moru. Ja na 5 dana ne bi isao nigde.

Gospodin Rajkovic

pre 7 godina

Letovao u Nea Vrasni, obisao i Stavros i Asprovaltu. Cistog srca i zdrave pameti mogu da kazem da se u zivotu nisam bolje i lepse odmorio nego tad. Istina je da nema puno sadrzaja na koje su nasi turisti navikli, ali plaza je odlicna u sva tri mesta, cak i vise od toga. A ako ste krenuli kolima otvara vam se jos mnogo mogucnosti za sjajno kupanje a i za obilaske ( Sveta Gora je na 20-30km od Stavrosa). I bas suprotno od onoga sto je jedan komentator napisao, upravo ovde cete osetiti dostojanstvo na odmoru jer se necete laktati sa ljudima na plazi, zauzimati peskirom mesto za posle rucka, niti ce vas za rukav vuci razne hostese i starlete da svratite u njihov lokal i ostavite im poslednji evro za dva piva u kibli.Ipak, kapiram da je nasim turistima naviknutim na Budvu i Pefkohori ovo daaaaalko od lepog letovanja.

Gradjanin Z

pre 7 godina

Preporuka, juzna obala Albanije npr. Himare. Isto kao u Grckoj, bez guzve, uredjeno i cisto, pravoslavni deo, a gledajuci ove cene 2-4 puta jeftinije.

Kalimero

pre 7 godina

Skupila se elita koja letuje na Mikonosu, Kosu i San Toriniju da pljuje po Stavrosu? Stavros je ekstra, još ako odete svojim kolima pa ukombinujete zujanje Stavros-Vrasna-Asprovalta-Olimpijada nikad jače more. Kome se ne sviđa uvek ima na raspolaganju Buljarice, Petrovac i Prčanj.
Sad se može za fine pare dobiti neviđen aranžman u Antaliji recimo ili Tunisu i Egiptu. Doduše potrebne su manje porodične pripreme u 63.padobranskoj ali bitno je da je za dž pa ko voli nek' izvoli. Stavros je super, tople preporuke...

italy

pre 7 godina

Bio prosle god.u Nea Vrasni i Grckoj uopste prvi put posle 1994 tada sam bio u Stavrosu.Ljudi koji tamo odlaze su ljudi koji su odlazili osamdesetih godina kad su ova mesta bila izuzetno sredjena i cista.Sad su zapustena(Stavros) dok Vrasna i Asprovalta su daleko uredniji.Ova mesta se ne svidjaju samo onima kojima je zakintos skiatos i mikonos na vrhu top letovalista ja nemam nista protiv da u Stavros i Vrasnu letujem svake god.ono sto sam tamo doziveo kao klinac ne moze nikad da se zaboravi i ta mesta ce mi ostati zauvek u secanju kakva god da su...

mup

pre 7 godina

Ja na more idem iskljucivo zbog mora i morske vode u kojoj provedem i po nekoliko sati dnevno. Plivam kao manijak i zena me stalno grdi jer ne zna dali sam se udavio ili sam preteko. Sta cu da jedem i dali je smestaj superiore, ne zanima me mnogo. Ove godine sam prolazio kroz Nea Vrasnu da bih posetio prijatelje i voda je bila prilicno mutna. Oni imaju djaka prvaka pa su uvek u plicaku buljili u vodu jer kad klinac zaroni ne vidi se. To mi se nije svidelo, ali ja se drzim malo udaljenijih ostrva. Kefalonija, Lefkada i Krit su ful fulova.

srb

pre 7 godina

s obzirom da cetvoroclana porodica u spicu sezone moze u sravrosu da dobije apartman na plazi sa bazenom za 500 eur,cistu plazu,relativno cisto more, stvros je odlican. kome se nesvidja nek ide u porto caras i plati 3x vise, a ne pljuje po mestima koja su monogo bolja od svih u CG ....

vlad

pre 7 godina

Sa porodicom sam do sada bio u Nea Vrasni 2 puta a idem uskoro i treći. Zbog dece i njihovog mira sam sa porodicom tamo.
Nisu mi jasni ljudi koji Vrasnu, Asprovaltu i Stavros porede sa elitnim letovalištima. Jednostavno, ja hoću noćni odmor, da mi neko ne sedi na glavi na plaži i povoljne cene. To sve ima u navedenim mestima.
Moram i Grke da pohvalim. Ljubazni su i uslužni.
A za one likove kojima sve smeta, moram da naglasim da deo odmora prvovodim i na Rabu u Hrvatskoj pa opet ne vidim te nedostatke koje pojedini likovi ovde iznose za Vrasnu.
Samo treba biti realan u očekivanjima i učiniti pravi izbor.

Dejan

pre 7 godina

Stavros, Nea Vrasna i Asprovalta, sva 3 mesta su fokusirana na porodice sa malom decom. Svi koji se žalite, trebali ste da se raspitate gde idete. Nema noćnog života, žurki i zezanja na plaži.

Goran

pre 7 godina

Kome nisu dobre plaze oko Stavrosa, nek izvoli da se malo podseti kakve su plaze betonirano-kamenjarske po hrvatskom i crnogorskom primorju. Posle toga, ima Stavros da kace po kalendarima.

Meni dobro

pre 7 godina

U Stavrosu može biti lepo samo onom ko nikad nigde na moru nije bio. Za sat-dva vremena vožnje duže ima milion mesta na Kasandri, Sitoniji i Olimpskoj regiji. Trenutno sam u Neos Marmarasu, gradska plaža dugačka, čista, s druge strane plaža Paradiso, pa Lagumandra. Ne znam da vam kažem koja je lepša. Kraj jula a nigde gužve.

filatelista

pre 7 godina

koja smo mi beda i sirotinja, vidi se i po ovom članku. Akcenat na ceni hrani koju su predočili; pica, testenina, pomfrit i giros. Jedemo smeće koje je preskupo jer za bolje tek nemamo novca.

djus

pre 7 godina

Mozete se setati od Aspravalte, Nea Vrasna, Paralia Vrasna, pa pored jedne napustene vojne baze do Stavrosa. lepo je plaze su siroke ublizini je Lidl, mesta su mirna okruzena brdima i planinama. Mozda more nije toliko bistro kao u drugim mestima jer ovde ima puno talasa ali je sve u svemu extra. Moje preporuka je Nea Vrasna jer su tamo i apoteke i jako lepo uredjene peskovite plaze sa gomilom kavica i nocnih klubova, prodavnica sve je nocu sareno i fantasticna atmosfera! Muzika, setalista, more,.... preporuka

froge

pre 7 godina

Ja sam bio u Stavrosu i nije mi bilo toliko lose. Ne znam sto se bunite za platane, ali oni su velika prednost ovog mesta. Mesto nije za izlaske 24/7, za to imate Paralije i Kavos... Za odmor je super.

alex

pre 7 godina

Glupost, bili smo u hotelu Rihios odmah do mora i plaze su ok cista voda i za decu savrseno jel nema velikih dubina..a najbolje plaze su nekih 20 km od Stavrosa i zovu se Cuba i Babilon. Za porodicu mesto Stavros je savrseno...e sad za mlade i neobuzdane verovatno Sitonija....cuo sam lose price o Stavrosu ali nisu tacne..ali na kraju krajeva ukusi su razliciti..ko nema kola onda je to problem...ali tako je u celoj Grackoj.

nindza.postar

pre 7 godina

ova slika što predstavlja plažu u stavrosu je prevara!!! ... takva aplaža u stavrosu ne postoji !!! ... milion puta sam prošao kada sam iz vrasne išao ka plažama oko olimpijade ....

inače bio u vrasni ove godine i mislim da nikad više ... more kao da se kupate u jezeru jer je nekako zeleno ... kao na adi ciganliji .... ulaz i izlaz iz vode je loš ... jedino što su plaže zaista široke i nema gužve ... ima i lidl pa je snabdevanje zaista jeftino ... i ta pijaca što pominju u tekstu je zaista - ok ... svega ima i jeftinije je nego u marketima .... ove godine su uvodili kanalizaciju i ulice su raskopane u vrasni i nea vrasni ... katastrofa .... sve u svemu loš utisak ... ako baš neko ide u tu oblast onda neka bira NEA vrasnu ili asprovaltu .... vrasnu i stavros - nikako!

posle toga smo otišli na tasos .... e to je odmor .... svima bih od srca preporučio tasos ... vrasna/stavros i tasos su nebo i zemlja!

charlie

pre 7 godina

Najbolji je deo teksta o cenama hrane,paradajza ili bresaka na lokalnim pijacama kao da idemo deset dana da sedimo u apartmanu i prežderavamo se.Toplo more,čista šetališta i smeštaj,dve godine u Nea Vrasni i Asprovalti bez velikih zamerki.Većina loših komentara dolazi od iskompleksiranih ljudi koji bi da nose sopstvenu hranu i letuju na Santoriniju.

ivan

pre 7 godina

Evo ja sam bio u Stavrosu nekoliko godina.Cak i kad mi nije to mesto glavno za odmor uvek svratim u povratu kuci bar na 5 da 10 dana,a zasto pa ko je bio videce da je 90 posto turista sa malom decom i to iskljucivo zbog zdravlja dece(preventiva bronhitisu i astmi).Stavros je u toj regiji poznat i kao vazdusna banja jer ko je bio imao je priliku da vidi da vetar koji duva sa pucine u nekom trenutku dana menja pravac i duva sa planina ka moru.plaze su pescane ulaz je 3-4 m. sljunak kamen a zatim ponovo pesak i plicak jedno 50 metara.Naravno ima plaza gde je skroz pesak ali one su iza platana jedno 2 km.I tacno je ima tih sa sarmom ali sklonite se malo od centra mesta i plaze centra gde zabadaju suncobrane i platite lezaljku i toga nema.Apatr.u sezoni se mogu naci za 30-40 e.dnevno zavisno od br.kreveta.Nea vrasna i Asprovalta nisu moj izbor.

deki

pre 7 godina

Eto, jesam li rekao? Tekst o grčkom letovalištu - more komentara: u fokusu su (kao i uvek) pesak, ležaljke, giros, pivo, sladoled...pa zamrznuti paprikaš, čobanac, sarma...užas!!!
Objavite nešta o Portofinu, Positanu, Porto Cervu, Taormini, Marbelli...da čitamo (i) komentare s tih i takvih mesta!

Sa lica mesta

pre 7 godina

Plicaka je previse u sva tri mesta.Asprovalta je najskuplja.Stavros je sve u svemu najbolji.Ovo podrucje je idealno za dolazak kolima.i

Aljkavipateticar.sr

pre 7 godina

Sto bi bilo ko isao tamo gde mu se ne svidja? Odrasli ljudi ne moraju da uce sve na svojoj kozi... Idi gde ti se ide, jedi sta hoces i za novac koji imas... Nemoj da kukas nego se lepo provedi.

yappy ns

pre 7 godina

Pored Paralije (grckog Sutomora) ovo su tri najlosija mesta za odmor u Grckoj, barem gledano mesta gde nasi ljudi najcesce idu...
Od lose infrastkture, koja inace nigde nije bas idealna, gledano da ste u EU, do mutnog mora i komaraca... Nije katastrofa lose, aliii u nuzdi poslwdnji izbor letovalista u inace prelepoj Grckoj.

qqlele

pre 7 godina

Ne znam zasto toliko negativnoh komentara na Stavros 7 godina zaredom sam bio tamo i mesto je super. Prosle godine sam bio i u Stavrosu i u Nea Flogiti koja je kao mesto sa dismotekama i tako to ima i setaliste koje je veliko mada ga i Stavros ima ali me je strasno nerviralo to sto je plaza u Flogoti vikendom puna do poslednjeg mesta jer tada navale domaci iz Soluna koji tu imaju vikendice i nema nijedne jedine slobodne lezaljke u tri susedna bic bara.
Stavros je jedno super mesto ima setaliste, brdo sve sto pozelite za miran ali i zabavan odmor. Plaze na platanima su malo manje uredjenije od gradske plaze koju ja vise volim. Video sam neko kaze selo u blizini mesta je Lidl a samo mesto je puno marketa i prodavnica duz pesacke zone koja vrvi od zivota pogotovu uvece. Stavros je moja topla preporuka svima koji zele da se na odmoru odmore a ne da ustaju u 6 ujutru za mesto na plazi izbegavajte Asprovaltu jer ima dosta velikih talasa koji donesu prljaavstinu i pokvare užitak. Sta god izabrali lepo se provedite na odmoru.

LeMi

pre 7 godina

stigli juce iz Stavrosa.......
plaža ok, nema gužve... mada vetar duva non_stop i stalno ima talasa..
lepo za porodični odmor, mens nekih noćnih sadržaja....
ko hoće nešto bolje mora da da više para....

cojle

pre 7 godina

par ispravki.

Slika plaže nema veze sa Stavrosom, Vrasnom...plaža tamo je mnogo drugačiji fazon i daleko od ove lepote.

O da postoji plićak, i to kakav plićak, u Stavrosu. 50m od obale voda do kolena. U Nea Vrasni & Asprovalti na 3m od obale ne možete dno da dopipnete.

Sad, ne kapiram baš ove pljuvačine. Po meni su Nea Vrasna jedne od lepših i sređenijih mesta, od većine kopnenih destinacija iz ponude naših agencija.

Jedini minus koji bi ja dao za tu regiju je samo more. Koje ume da u 10 dana boravka, par dana bude tako mutno da nema razlike između Ciganlije i slane morske vode, sem soli.

U svakom slučaju ako imate malo dete odlična destinacija.
Ako bi ste samo odmor, razmislite,jer zadnjih par godina ljudi sa malom decom vrše invazije na ova mesta, pa će te dranje dece slušati 00/24h. Nećete moći da spavate ni u apartmani a vala ni na plaži. Sva sreća pa oko podneva oni vode decu u apartmane pa imate malo vremena za odmor i spavanje na plaži.

Mesta kao mesta i više od zlatne sredine, mislim na Nea Vrasnu&Asprovaltu.

milan

pre 7 godina

Budva je zakon,ludilo,gužva,muzika na sve strane,vozi se ulicama kao na trkalištu,to je odmor,a ne neka mirna mesta,tišina,žabe,babe...

dex

pre 7 godina

haaha pazi komentar vrasna sve najgore a assprovalta je strava extra ! hahaha a jedno od drugog hodom 5 minuta - moze se reci - isto mesto !

lili

pre 7 godina

stavros mi he najgore mesto na svetu za letovanje.... plaza bezvezna, more koje vise liči na jezero, dobih najgori astmatični napad životu koji nisam imala na moru nikada pre i posle toga.... odem kod doktora, zena mi kaže doslovce:"ovo mesto je smrt za astmatičare, u pozadini je puno močvara i vegetacije koja je totalno nezdrava za bilo koga a pogotovu za vas"....

Buduci Alfista

pre 7 godina

I jos nesto da dodam posto toliko pljujete Stavros a mesto je extra sa porodicu sa malom decom ( hladovina + dugi plicaci )...recicu vam koje je po mom misljenju najgore mesto u Grckoj a obiso sam ih punoooo Kavos na Krfu ...plaza se ne cisti , smrdi na alge , niko ss skoro ne kupa jer kuce i hoteli imaju bazene ...plaza puna flasa ,limenki ,prezervafiva, upovracana , fekalije ....mogu do jutra ovako...

limun

pre 7 godina

Kakva bre Vrasna,to je grdilo.Ružna plaža,voda puna algi,siromašan sadržaj.
Asprovalta je ok,Stavros takodje samo je mali.
Preporučujem Leptokariu,80 km južno od Soluna,pod Olimpom.Vozom za 45 min stignete u Solun.

coakg

pre 7 godina

bio sam prosle godine u Stavrosu i nikad vise,more kao da sam otišao u mutno jezero...a setaliste je isto katastrofa,plaze neuredjene...nema sadrzaja nikakvog...nula,asprovalta je bolja al ima talasa,na olimpijadi ima jezeva... Nikom ne bih preporučio...

kthnxbai

pre 7 godina

Ko sebi moze da priusti, neka se ne dvoumi i neka krene sa obilaskom grckih ostrva. Na severu nikada necete osetiti Grcku, kao sto ni Srbiju ne mozete osetiti u potpunosti odete li samo u Vojvodinu. Pozdrav sa Santorinija.

Branko

pre 7 godina

Bio par puta u Grčkoj...naravno sever, jer za južnije, milion ostrva mi nemamo para...i onda naravno opljujemo po C. Gori...te skupo,
neljubazno, te priznali Kosovo....a svi do jednog bili na Slovenskoj plazi, izlazili u Trokadero itd... Pa ima ljudi u to malo CG svega, a ne samo Budva-steciste regionalnih starleta i kriminalaca.
Pa jel neko bio na Kopaoniku ili Zlatiboru kad je sezona?
kao i kod Budve, situacija identična, samo drugo godišnje doba, bitno da o kojoj starleti tabloidi pišu...a narod ko narod...kao Grci nam braća, a eto cg nisu?!
Platani, ja mislio da sam na Dunavu....džaba i. sva ona ljubaznost, i cene kao ovde...
Onaj osecaj, ja miris još od Podgorice osetim, miris pravog MEDITERANA,
NEPROCENJIVO!!!

hello

pre 7 godina

To su mesta za one koji ne bi da prelaze jace kilometraze i da ne posezu duboko u dzep... ali za nekih dvesta evra vise i nekih do trista kilometara moze Grcka stvarno da bude dobar odmor.

Pera

pre 7 godina

Ne znam sta vi ljudi ocekujete, ali ja sam uzivao u sva tri mesta! Cak stavise cene smestaja su bile vise nego na Halkidikiju ili Olimpik Bicu.
Nije ekstra urbano, ima plaza sa plicakom, treba ih naci! Od Nea Vrasne ka Stavrosu kada se prodje vojna baza ide prelepa plaza sa plicakom koji se pruza 30tak metara ka dubini. Ciste, uredjene plaze, ima i restorana, meni se dopalo, nedirnuta priroda.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

moji drugari bili na stavrosu, kazu jedno najogore mogucih mesta za letovanje ikada!! a skuplje nego bilo gde u grckoj!!

Kraguj

pre 7 godina

Stavros je katastrofa...Mutno more,na olimpijadi ima jezeva...neuredjene plaze,i oko plaza,sve u semu toplo preporucujem da izbegnete ovu destinaciju....

Milos

pre 7 godina

komentari su na mestu, upravo se vratili, prava mesta za sve nas sa plicim dzepom, u ovu regiju, nikad vise, za taj novac, cak i prsti su zakon a da ne spominjem zapad.... izbegavajte maksimalno, pozzzzz

Golf 5

pre 7 godina

Ovako...
trenutno sam sa suprugom u Stavrosu,
ono sto ovo mesto moze da ponudi , je dobar smestaj , jer su uglavnom sve novije gradnje kao i sto kazu u tekstu.
Hrana ista kao i svuda u Grckoj,
nema nekog nocnog zivota , uglavnom porodicno mesto...
More, moje najvece razocarenje , voda kao na Adi (Bg) , zelena, malo mutna...onako bas bzvz, kao na reci , jedino sto je slana(ipak je more:)
ima 30 metara dok dodjes do 2 metra dubine , sto je ok za decu i tako...
nije lose za ove pare , ali sad dosli i to je to.
Tasos je tata!

Mira

pre 7 godina

Lose,lose,muslili smo da smo u Indiji.Ni G od Grcke o kojoj svi govore....Jedva dmo cekali da se vrstimo,a potrosili dmo novca i novcs.Jedino sto je voda lepa i cista,a okolo trava...nesredjeno,nikad vise.Bacilo mi jr senku na Grckutsko ds mi sr sad ne ide nigde..

ten yard penalty

pre 7 godina

Preporuka, juzna obala Albanije npr. Himare. Isto kao u Grckoj, bez guzve, uredjeno i cisto, pravoslavni deo, a gledajuci ove cene 2-4 puta jeftinije.
(Gradjanin Z, 23. jul 2016 08:44)

Minuse si podobijao od raznih "sveznalica" koji verovatno ne znaju ni da Albanija ima nekakav turizam primorski,niti da su Italijani tamo,posebno bash na Jugu o kome prichash,ulozzili poslednju deceniju milione i milione evra u predivne garni i porodichne hotele i apartmane!...a kamoli da su "znalci" chuli za Sarandu,Himaru,Cceparo,Ljukovu,Darmi,Spils,Picceras......tj. predivnu Rivijeru izmedju rta Sazan(luke Vljora/Valona) i antichkog i srednjevekovnog grada Butrinta(lokalitet Dzamilj preko puta Krfa)....Srbi k'o Srbi,i kad bi je posetili(Albaniju)-garant bi prvo svi nagrnuli u smrdljivi polumochvarni Drach!....ostaje Albancima(koji itekako zasluzzuju da budu poshtovani i cenjeni kao domaccini,jer su "nebo-zemlja" sa Kosovarima!) josh malo da porade na putnoj i drugoj sporednoj infrastrukturi,ali chistocca mora,lepota obale,usluzznost i ljubaznost domaccina(i DA!..POSEBNO SU LJUBAZNI PREMA SRBIMA!..ko je bio-taj zna!),vishe nego pristupachne vanpansionske cene - atributi su i mnogo jache nego dovoljni da se chovek brzo odluchi za tu opciju,a kad jednom ode,obavezno planira povratak vecc sledecce sezone!...

Teodora

pre 7 godina

Predivna Nea Vrasna
Porodicno ovde letujemo zadnjih nekoliko godina.Mesto je mirno i urbano i relativno se brzo stize iz Srbije.Setaliste uz more spaja ova tri mesta koja vaze za vazdusnu banju.marketi Masutis,Lidl i Diskaunt su dobro snabdeveni i cenu su korektne.Na 20-ak km.nalaze se vrhunske plaze Kuba i Babilon.mesto je mirno i idealno za porodice i mlade zeljne odmora.EU svake godine dodeljuje plavu zastavicu za plazu i ispravnost vode.plazni bar Kiklades je jako moderan ne zaostaje za svetskim ali na toj plazi su i baru uglavnom Grci i stranci zbog visokih cena.cene apartmana u Nea Vrasni nisu bas jeftine.iskreno nasa preporuka.

pero

pre 7 godina

Pišem sa lica mesta,Stavros...Voda je trenutno potopljena fekalijama i prljavštinom koja je doplutala talasaima,krenuo sam da uđem na kupanje i odustao. Od 13 dana boravka,3 jutra je jedino more bilo mirno i bez vetra i čisto,svaki ostali put loše...i to na širokoj plaži prema Nea Vrasni,ona sa Platanima u gradu je samo gora.Puno para potrošeno,za utisak: Bio sam na moru,ali daleko od toga da se vraćam zadovoljan. Stavros,za izbegavati...

john mcclane

pre 7 godina

mene je nea vrasna propisno razocarala prosle godine jer poslednja 3 dana nismo mogli da se kupamo jer je neko pustio fekalije u more. strasno. mada su grci bili super domacini..

Buduci Alfista

pre 7 godina

@ Meni dobro
Pises gluposti...tu gde ti letujes je sasvim ok u Neos Maramaras ne moze se porediti sa Stavrisom , Nea Vrasnom Aspavaltim...zasto je Stavros dobar ...evo odgovora , Sravros i Neos Maramaros su mesta gde mozete naci hladovinu na plazi...idealna mesta za porodice sa malom decom...prirodni hlad drvetca...je recimo biram takva mesta ...za razliku od Nea Vrasne ili Aspavalte gde si kao u rerni i gde ima talasa...i jos nesto da dodam...neko ovde rece da u Stavrosu ima non stop talasa...prvi put cujem tako nesto ...Stavros ima mirno more...tacno je da u Stavrisu duva vetric ...taj vetric dolazi sa brda iza Stavrosa i obicno je vetric koj rashladjuje od vrucine...Stavros mu dodje ko neka vazdusna banja...to barem mozete cuti od Grka ...

fascination

pre 7 godina

@ten yard penalty
"Fascinirajuća" obala i turistički kapaciteti Albanije dosegli su lani "čarobnu" brojku od nešto preko 600.000 stranih turista (od kojih je sigurno polovina Kosovara) što je na razini jednog (do nedavno pretežito tranzitnog) Splita.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Sta kazete? Albanija! samo kad im vidim one glave nije mi ni do kupanja, hrane i pica, a kad ih cujem kako divno pricaju dobijam dijareju! neka idu mazohisti i ljubitelji primitivizma

pera

pre 7 godina

ako zelis pravi odmor i imas malo vise para nego sto je potrebno za "3 prsta" gde idu srbi (pod uslovom da nisi paradajz turista),odes na ostrva i bar na 10 dana zaboravis na galamu na plazi,bosanski akcenat,nevaspitanu decurliju koja ti skace preko glave itd itd. Da ne govorim da je more i toplije i cistije

ten yard penalty

pre 7 godina

2,5 € frape,i 3€ vops u kaficcu/restoranu!???...ahaaa,al za loma!....frape bez 3,5-4€ necce da bidne„a najjeftiniji vops u restoranu 4-4,5€!..al zato u radnjici limenka 1,5€ pa zziveli!.....

Jovana

pre 7 godina

Nea vrasna penzionersko mesto nema marketa nemas gde da potrosis pare voda prljava ali jeste mirno za one kojima treba psihicki odmor dok je asprovalta kao vasar cista suprotnost

Serbish tomato

pre 7 godina

Kad saberem, gde da se kupam, gde da klopam, smestaj, staracki dom dobijem, suma = Splendid Becici. Mene lepote Grcke nece videti, takvu seljanu vec imam na selu u Srbiji. Jadran obe strane, eventualno Francuska rivijera, za slican novac.

Marta

pre 5 godina

Prelepa Nea Vrasna
Svake godine letujemo porodicno tamo,relativno brzo se stize iz Srbije.Mesto je mirno,sa ocaravajucim vazduhom i plazom.EU svake godine dodeljuje plavu zastavicu za urednost plaze i cistocu vode.Kristalno cisto more je u obliznjoj Olimpijadi i plazama Amos i Babilon.Setaliste je duz plaze i spaja sva tri mesta Asprovaltu,Nea Vrasnu i Stavros.Mega marketi Masutis i Diskaunt su u samom naselju a Lidl 2,5km.
Nea Vrasna je idealna za porodice i mlade parove zeljne odmora,nije za mlade zeljne nocnog provoda.

price kanalne

pre 7 godina

Nemam nista protiv, ali su mi sva tri pomenuta mesta strasno pusta i bez sadrzaja. Nema zelenila, cistina je svuda. Dodatni problem je meni licno struktura turista - vecina ljudi koja od kuce nosi cajnu, krompir, sarmu i mleko me strasno nervira. Razumem da smo siromasni u proseku, ali nedostatak dostojanstva ne razumem. Idi onda 5 dana na more ako nemas za vise, ali neka bude pristojno. Ovako je cirkus.

Gradjanin Z

pre 7 godina

Preporuka, juzna obala Albanije npr. Himare. Isto kao u Grckoj, bez guzve, uredjeno i cisto, pravoslavni deo, a gledajuci ove cene 2-4 puta jeftinije.

Serbia

pre 7 godina

Vrasna i Stavros su jedna od najruzniji mesta za odmor u izuzetno ruznom zaledju sa mocvarnim jezerima.
Ne postoji jedno lepo brdo ,suma ,apsolutno nista.
Ali ljudi se pale da su bili u Grckoj a videli su nista od prirode. Samo auto put.
To je jedina istina....

Branko

pre 7 godina

Bio par puta u Grčkoj...naravno sever, jer za južnije, milion ostrva mi nemamo para...i onda naravno opljujemo po C. Gori...te skupo,
neljubazno, te priznali Kosovo....a svi do jednog bili na Slovenskoj plazi, izlazili u Trokadero itd... Pa ima ljudi u to malo CG svega, a ne samo Budva-steciste regionalnih starleta i kriminalaca.
Pa jel neko bio na Kopaoniku ili Zlatiboru kad je sezona?
kao i kod Budve, situacija identična, samo drugo godišnje doba, bitno da o kojoj starleti tabloidi pišu...a narod ko narod...kao Grci nam braća, a eto cg nisu?!
Platani, ja mislio da sam na Dunavu....džaba i. sva ona ljubaznost, i cene kao ovde...
Onaj osecaj, ja miris još od Podgorice osetim, miris pravog MEDITERANA,
NEPROCENJIVO!!!

milan

pre 7 godina

Budva je zakon,ludilo,gužva,muzika na sve strane,vozi se ulicama kao na trkalištu,to je odmor,a ne neka mirna mesta,tišina,žabe,babe...

Mira

pre 7 godina

Lose,lose,muslili smo da smo u Indiji.Ni G od Grcke o kojoj svi govore....Jedva dmo cekali da se vrstimo,a potrosili dmo novca i novcs.Jedino sto je voda lepa i cista,a okolo trava...nesredjeno,nikad vise.Bacilo mi jr senku na Grckutsko ds mi sr sad ne ide nigde..

Suncica

pre 7 godina

Bila,videla i nikad vise. Jesu mesta simpaticna a su plaze bas bez veze sa sve platanima na istoj(stavros). Prvi put za ove sve godine sto idem da mi je bilo letovanje samo da se sto pre vratim.toliko.a cene smestaja bi mogli da spuste bas iz tog razloga. Svaka cast onima sto se vracaju na to isto mesto.

Milos

pre 7 godina

komentari su na mestu, upravo se vratili, prava mesta za sve nas sa plicim dzepom, u ovu regiju, nikad vise, za taj novac, cak i prsti su zakon a da ne spominjem zapad.... izbegavajte maksimalno, pozzzzz

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

moji drugari bili na stavrosu, kazu jedno najogore mogucih mesta za letovanje ikada!! a skuplje nego bilo gde u grckoj!!

Hogar

pre 7 godina

Poneli smo mleko, cajnu kobaju, smrznuti paprikas, becarac, a uz to i poveliki komad slanine i prsute. I to sve autobusom. A da smo isli kolima poneli bi gajbu paradajza, dinje i lubenice. I prase umotano u carsaff. Zbog tog manjka dostojanstva umesto 5 uzivali smo 15 dana na moru. Ja na 5 dana ne bi isao nigde.

limun

pre 7 godina

Kakva bre Vrasna,to je grdilo.Ružna plaža,voda puna algi,siromašan sadržaj.
Asprovalta je ok,Stavros takodje samo je mali.
Preporučujem Leptokariu,80 km južno od Soluna,pod Olimpom.Vozom za 45 min stignete u Solun.

ten yard penalty

pre 7 godina

Preporuka, juzna obala Albanije npr. Himare. Isto kao u Grckoj, bez guzve, uredjeno i cisto, pravoslavni deo, a gledajuci ove cene 2-4 puta jeftinije.
(Gradjanin Z, 23. jul 2016 08:44)

Minuse si podobijao od raznih "sveznalica" koji verovatno ne znaju ni da Albanija ima nekakav turizam primorski,niti da su Italijani tamo,posebno bash na Jugu o kome prichash,ulozzili poslednju deceniju milione i milione evra u predivne garni i porodichne hotele i apartmane!...a kamoli da su "znalci" chuli za Sarandu,Himaru,Cceparo,Ljukovu,Darmi,Spils,Picceras......tj. predivnu Rivijeru izmedju rta Sazan(luke Vljora/Valona) i antichkog i srednjevekovnog grada Butrinta(lokalitet Dzamilj preko puta Krfa)....Srbi k'o Srbi,i kad bi je posetili(Albaniju)-garant bi prvo svi nagrnuli u smrdljivi polumochvarni Drach!....ostaje Albancima(koji itekako zasluzzuju da budu poshtovani i cenjeni kao domaccini,jer su "nebo-zemlja" sa Kosovarima!) josh malo da porade na putnoj i drugoj sporednoj infrastrukturi,ali chistocca mora,lepota obale,usluzznost i ljubaznost domaccina(i DA!..POSEBNO SU LJUBAZNI PREMA SRBIMA!..ko je bio-taj zna!),vishe nego pristupachne vanpansionske cene - atributi su i mnogo jache nego dovoljni da se chovek brzo odluchi za tu opciju,a kad jednom ode,obavezno planira povratak vecc sledecce sezone!...

Kalimero

pre 7 godina

Skupila se elita koja letuje na Mikonosu, Kosu i San Toriniju da pljuje po Stavrosu? Stavros je ekstra, još ako odete svojim kolima pa ukombinujete zujanje Stavros-Vrasna-Asprovalta-Olimpijada nikad jače more. Kome se ne sviđa uvek ima na raspolaganju Buljarice, Petrovac i Prčanj.
Sad se može za fine pare dobiti neviđen aranžman u Antaliji recimo ili Tunisu i Egiptu. Doduše potrebne su manje porodične pripreme u 63.padobranskoj ali bitno je da je za dž pa ko voli nek' izvoli. Stavros je super, tople preporuke...

lili

pre 7 godina

stavros mi he najgore mesto na svetu za letovanje.... plaza bezvezna, more koje vise liči na jezero, dobih najgori astmatični napad životu koji nisam imala na moru nikada pre i posle toga.... odem kod doktora, zena mi kaže doslovce:"ovo mesto je smrt za astmatičare, u pozadini je puno močvara i vegetacije koja je totalno nezdrava za bilo koga a pogotovu za vas"....

Serbish tomato

pre 7 godina

Kad saberem, gde da se kupam, gde da klopam, smestaj, staracki dom dobijem, suma = Splendid Becici. Mene lepote Grcke nece videti, takvu seljanu vec imam na selu u Srbiji. Jadran obe strane, eventualno Francuska rivijera, za slican novac.

Kraguj

pre 7 godina

Stavros je katastrofa...Mutno more,na olimpijadi ima jezeva...neuredjene plaze,i oko plaza,sve u semu toplo preporucujem da izbegnete ovu destinaciju....

coakg

pre 7 godina

bio sam prosle godine u Stavrosu i nikad vise,more kao da sam otišao u mutno jezero...a setaliste je isto katastrofa,plaze neuredjene...nema sadrzaja nikakvog...nula,asprovalta je bolja al ima talasa,na olimpijadi ima jezeva... Nikom ne bih preporučio...

deki

pre 7 godina

Eto, jesam li rekao? Tekst o grčkom letovalištu - more komentara: u fokusu su (kao i uvek) pesak, ležaljke, giros, pivo, sladoled...pa zamrznuti paprikaš, čobanac, sarma...užas!!!
Objavite nešta o Portofinu, Positanu, Porto Cervu, Taormini, Marbelli...da čitamo (i) komentare s tih i takvih mesta!

ivan

pre 7 godina

Evo ja sam bio u Stavrosu nekoliko godina.Cak i kad mi nije to mesto glavno za odmor uvek svratim u povratu kuci bar na 5 da 10 dana,a zasto pa ko je bio videce da je 90 posto turista sa malom decom i to iskljucivo zbog zdravlja dece(preventiva bronhitisu i astmi).Stavros je u toj regiji poznat i kao vazdusna banja jer ko je bio imao je priliku da vidi da vetar koji duva sa pucine u nekom trenutku dana menja pravac i duva sa planina ka moru.plaze su pescane ulaz je 3-4 m. sljunak kamen a zatim ponovo pesak i plicak jedno 50 metara.Naravno ima plaza gde je skroz pesak ali one su iza platana jedno 2 km.I tacno je ima tih sa sarmom ali sklonite se malo od centra mesta i plaze centra gde zabadaju suncobrane i platite lezaljku i toga nema.Apatr.u sezoni se mogu naci za 30-40 e.dnevno zavisno od br.kreveta.Nea vrasna i Asprovalta nisu moj izbor.

kthnxbai

pre 7 godina

Ko sebi moze da priusti, neka se ne dvoumi i neka krene sa obilaskom grckih ostrva. Na severu nikada necete osetiti Grcku, kao sto ni Srbiju ne mozete osetiti u potpunosti odete li samo u Vojvodinu. Pozdrav sa Santorinija.

ten yard penalty

pre 7 godina

2,5 € frape,i 3€ vops u kaficcu/restoranu!???...ahaaa,al za loma!....frape bez 3,5-4€ necce da bidne„a najjeftiniji vops u restoranu 4-4,5€!..al zato u radnjici limenka 1,5€ pa zziveli!.....

Jovana

pre 7 godina

Nea vrasna penzionersko mesto nema marketa nemas gde da potrosis pare voda prljava ali jeste mirno za one kojima treba psihicki odmor dok je asprovalta kao vasar cista suprotnost

alex

pre 7 godina

Glupost, bili smo u hotelu Rihios odmah do mora i plaze su ok cista voda i za decu savrseno jel nema velikih dubina..a najbolje plaze su nekih 20 km od Stavrosa i zovu se Cuba i Babilon. Za porodicu mesto Stavros je savrseno...e sad za mlade i neobuzdane verovatno Sitonija....cuo sam lose price o Stavrosu ali nisu tacne..ali na kraju krajeva ukusi su razliciti..ko nema kola onda je to problem...ali tako je u celoj Grackoj.

toma

pre 7 godina

najjaci su mu ovi komentatori koji kukaju na salamu i cajnu a idu u ta mesta ! lepo uplatite cubu ili karibe ili maldive i nema cajne !
ali srbin ne bi bio srbin da ne gleda tudja posla i tudj tanjir . sta Vas briga da li neko i sta nosi ili sta jede na odmoru.na odmoru ste opustite se organizujte sebi svaki dan neki izlet idite na okolne plaze uvale ima ih prelepih u grckoj gde god da odete .ali ne srbin uplati more za 300€ i onda kuka kako je neko pored njega nesto poneo ili jeo i da li je tudja zena kuvala ili nije.
muka mi je od takvih . gledajte svoja posla i svoje dvoriste.

yappy ns

pre 7 godina

Pored Paralije (grckog Sutomora) ovo su tri najlosija mesta za odmor u Grckoj, barem gledano mesta gde nasi ljudi najcesce idu...
Od lose infrastkture, koja inace nigde nije bas idealna, gledano da ste u EU, do mutnog mora i komaraca... Nije katastrofa lose, aliii u nuzdi poslwdnji izbor letovalista u inace prelepoj Grckoj.

nindza.postar

pre 7 godina

ova slika što predstavlja plažu u stavrosu je prevara!!! ... takva aplaža u stavrosu ne postoji !!! ... milion puta sam prošao kada sam iz vrasne išao ka plažama oko olimpijade ....

inače bio u vrasni ove godine i mislim da nikad više ... more kao da se kupate u jezeru jer je nekako zeleno ... kao na adi ciganliji .... ulaz i izlaz iz vode je loš ... jedino što su plaže zaista široke i nema gužve ... ima i lidl pa je snabdevanje zaista jeftino ... i ta pijaca što pominju u tekstu je zaista - ok ... svega ima i jeftinije je nego u marketima .... ove godine su uvodili kanalizaciju i ulice su raskopane u vrasni i nea vrasni ... katastrofa .... sve u svemu loš utisak ... ako baš neko ide u tu oblast onda neka bira NEA vrasnu ili asprovaltu .... vrasnu i stavros - nikako!

posle toga smo otišli na tasos .... e to je odmor .... svima bih od srca preporučio tasos ... vrasna/stavros i tasos su nebo i zemlja!

srb

pre 7 godina

s obzirom da cetvoroclana porodica u spicu sezone moze u sravrosu da dobije apartman na plazi sa bazenom za 500 eur,cistu plazu,relativno cisto more, stvros je odlican. kome se nesvidja nek ide u porto caras i plati 3x vise, a ne pljuje po mestima koja su monogo bolja od svih u CG ....

Sa lica mesta

pre 7 godina

Plicaka je previse u sva tri mesta.Asprovalta je najskuplja.Stavros je sve u svemu najbolji.Ovo podrucje je idealno za dolazak kolima.i

mup

pre 7 godina

Ja na more idem iskljucivo zbog mora i morske vode u kojoj provedem i po nekoliko sati dnevno. Plivam kao manijak i zena me stalno grdi jer ne zna dali sam se udavio ili sam preteko. Sta cu da jedem i dali je smestaj superiore, ne zanima me mnogo. Ove godine sam prolazio kroz Nea Vrasnu da bih posetio prijatelje i voda je bila prilicno mutna. Oni imaju djaka prvaka pa su uvek u plicaku buljili u vodu jer kad klinac zaroni ne vidi se. To mi se nije svidelo, ali ja se drzim malo udaljenijih ostrva. Kefalonija, Lefkada i Krit su ful fulova.

qqlele

pre 7 godina

Ne znam zasto toliko negativnoh komentara na Stavros 7 godina zaredom sam bio tamo i mesto je super. Prosle godine sam bio i u Stavrosu i u Nea Flogiti koja je kao mesto sa dismotekama i tako to ima i setaliste koje je veliko mada ga i Stavros ima ali me je strasno nerviralo to sto je plaza u Flogoti vikendom puna do poslednjeg mesta jer tada navale domaci iz Soluna koji tu imaju vikendice i nema nijedne jedine slobodne lezaljke u tri susedna bic bara.
Stavros je jedno super mesto ima setaliste, brdo sve sto pozelite za miran ali i zabavan odmor. Plaze na platanima su malo manje uredjenije od gradske plaze koju ja vise volim. Video sam neko kaze selo u blizini mesta je Lidl a samo mesto je puno marketa i prodavnica duz pesacke zone koja vrvi od zivota pogotovu uvece. Stavros je moja topla preporuka svima koji zele da se na odmoru odmore a ne da ustaju u 6 ujutru za mesto na plazi izbegavajte Asprovaltu jer ima dosta velikih talasa koji donesu prljaavstinu i pokvare užitak. Sta god izabrali lepo se provedite na odmoru.

Meni dobro

pre 7 godina

U Stavrosu može biti lepo samo onom ko nikad nigde na moru nije bio. Za sat-dva vremena vožnje duže ima milion mesta na Kasandri, Sitoniji i Olimpskoj regiji. Trenutno sam u Neos Marmarasu, gradska plaža dugačka, čista, s druge strane plaža Paradiso, pa Lagumandra. Ne znam da vam kažem koja je lepša. Kraj jula a nigde gužve.

Goran

pre 7 godina

Kome nisu dobre plaze oko Stavrosa, nek izvoli da se malo podseti kakve su plaze betonirano-kamenjarske po hrvatskom i crnogorskom primorju. Posle toga, ima Stavros da kace po kalendarima.

djus

pre 7 godina

Mozete se setati od Aspravalte, Nea Vrasna, Paralia Vrasna, pa pored jedne napustene vojne baze do Stavrosa. lepo je plaze su siroke ublizini je Lidl, mesta su mirna okruzena brdima i planinama. Mozda more nije toliko bistro kao u drugim mestima jer ovde ima puno talasa ali je sve u svemu extra. Moje preporuka je Nea Vrasna jer su tamo i apoteke i jako lepo uredjene peskovite plaze sa gomilom kavica i nocnih klubova, prodavnica sve je nocu sareno i fantasticna atmosfera! Muzika, setalista, more,.... preporuka

Pera

pre 7 godina

Ne znam sta vi ljudi ocekujete, ali ja sam uzivao u sva tri mesta! Cak stavise cene smestaja su bile vise nego na Halkidikiju ili Olimpik Bicu.
Nije ekstra urbano, ima plaza sa plicakom, treba ih naci! Od Nea Vrasne ka Stavrosu kada se prodje vojna baza ide prelepa plaza sa plicakom koji se pruza 30tak metara ka dubini. Ciste, uredjene plaze, ima i restorana, meni se dopalo, nedirnuta priroda.

pero

pre 7 godina

Pišem sa lica mesta,Stavros...Voda je trenutno potopljena fekalijama i prljavštinom koja je doplutala talasaima,krenuo sam da uđem na kupanje i odustao. Od 13 dana boravka,3 jutra je jedino more bilo mirno i bez vetra i čisto,svaki ostali put loše...i to na širokoj plaži prema Nea Vrasni,ona sa Platanima u gradu je samo gora.Puno para potrošeno,za utisak: Bio sam na moru,ali daleko od toga da se vraćam zadovoljan. Stavros,za izbegavati...

Gospodin Rajkovic

pre 7 godina

Letovao u Nea Vrasni, obisao i Stavros i Asprovaltu. Cistog srca i zdrave pameti mogu da kazem da se u zivotu nisam bolje i lepse odmorio nego tad. Istina je da nema puno sadrzaja na koje su nasi turisti navikli, ali plaza je odlicna u sva tri mesta, cak i vise od toga. A ako ste krenuli kolima otvara vam se jos mnogo mogucnosti za sjajno kupanje a i za obilaske ( Sveta Gora je na 20-30km od Stavrosa). I bas suprotno od onoga sto je jedan komentator napisao, upravo ovde cete osetiti dostojanstvo na odmoru jer se necete laktati sa ljudima na plazi, zauzimati peskirom mesto za posle rucka, niti ce vas za rukav vuci razne hostese i starlete da svratite u njihov lokal i ostavite im poslednji evro za dva piva u kibli.Ipak, kapiram da je nasim turistima naviknutim na Budvu i Pefkohori ovo daaaaalko od lepog letovanja.

charlie

pre 7 godina

Najbolji je deo teksta o cenama hrane,paradajza ili bresaka na lokalnim pijacama kao da idemo deset dana da sedimo u apartmanu i prežderavamo se.Toplo more,čista šetališta i smeštaj,dve godine u Nea Vrasni i Asprovalti bez velikih zamerki.Većina loših komentara dolazi od iskompleksiranih ljudi koji bi da nose sopstvenu hranu i letuju na Santoriniju.

pera

pre 7 godina

ako zelis pravi odmor i imas malo vise para nego sto je potrebno za "3 prsta" gde idu srbi (pod uslovom da nisi paradajz turista),odes na ostrva i bar na 10 dana zaboravis na galamu na plazi,bosanski akcenat,nevaspitanu decurliju koja ti skace preko glave itd itd. Da ne govorim da je more i toplije i cistije

froge

pre 7 godina

Ja sam bio u Stavrosu i nije mi bilo toliko lose. Ne znam sto se bunite za platane, ali oni su velika prednost ovog mesta. Mesto nije za izlaske 24/7, za to imate Paralije i Kavos... Za odmor je super.

cojle

pre 7 godina

par ispravki.

Slika plaže nema veze sa Stavrosom, Vrasnom...plaža tamo je mnogo drugačiji fazon i daleko od ove lepote.

O da postoji plićak, i to kakav plićak, u Stavrosu. 50m od obale voda do kolena. U Nea Vrasni & Asprovalti na 3m od obale ne možete dno da dopipnete.

Sad, ne kapiram baš ove pljuvačine. Po meni su Nea Vrasna jedne od lepših i sređenijih mesta, od većine kopnenih destinacija iz ponude naših agencija.

Jedini minus koji bi ja dao za tu regiju je samo more. Koje ume da u 10 dana boravka, par dana bude tako mutno da nema razlike između Ciganlije i slane morske vode, sem soli.

U svakom slučaju ako imate malo dete odlična destinacija.
Ako bi ste samo odmor, razmislite,jer zadnjih par godina ljudi sa malom decom vrše invazije na ova mesta, pa će te dranje dece slušati 00/24h. Nećete moći da spavate ni u apartmani a vala ni na plaži. Sva sreća pa oko podneva oni vode decu u apartmane pa imate malo vremena za odmor i spavanje na plaži.

Mesta kao mesta i više od zlatne sredine, mislim na Nea Vrasnu&Asprovaltu.

john mcclane

pre 7 godina

mene je nea vrasna propisno razocarala prosle godine jer poslednja 3 dana nismo mogli da se kupamo jer je neko pustio fekalije u more. strasno. mada su grci bili super domacini..

italy

pre 7 godina

Bio prosle god.u Nea Vrasni i Grckoj uopste prvi put posle 1994 tada sam bio u Stavrosu.Ljudi koji tamo odlaze su ljudi koji su odlazili osamdesetih godina kad su ova mesta bila izuzetno sredjena i cista.Sad su zapustena(Stavros) dok Vrasna i Asprovalta su daleko uredniji.Ova mesta se ne svidjaju samo onima kojima je zakintos skiatos i mikonos na vrhu top letovalista ja nemam nista protiv da u Stavros i Vrasnu letujem svake god.ono sto sam tamo doziveo kao klinac ne moze nikad da se zaboravi i ta mesta ce mi ostati zauvek u secanju kakva god da su...

filatelista

pre 7 godina

koja smo mi beda i sirotinja, vidi se i po ovom članku. Akcenat na ceni hrani koju su predočili; pica, testenina, pomfrit i giros. Jedemo smeće koje je preskupo jer za bolje tek nemamo novca.

vlad

pre 7 godina

Sa porodicom sam do sada bio u Nea Vrasni 2 puta a idem uskoro i treći. Zbog dece i njihovog mira sam sa porodicom tamo.
Nisu mi jasni ljudi koji Vrasnu, Asprovaltu i Stavros porede sa elitnim letovalištima. Jednostavno, ja hoću noćni odmor, da mi neko ne sedi na glavi na plaži i povoljne cene. To sve ima u navedenim mestima.
Moram i Grke da pohvalim. Ljubazni su i uslužni.
A za one likove kojima sve smeta, moram da naglasim da deo odmora prvovodim i na Rabu u Hrvatskoj pa opet ne vidim te nedostatke koje pojedini likovi ovde iznose za Vrasnu.
Samo treba biti realan u očekivanjima i učiniti pravi izbor.

LeMi

pre 7 godina

stigli juce iz Stavrosa.......
plaža ok, nema gužve... mada vetar duva non_stop i stalno ima talasa..
lepo za porodični odmor, mens nekih noćnih sadržaja....
ko hoće nešto bolje mora da da više para....

Golf 5

pre 7 godina

Ovako...
trenutno sam sa suprugom u Stavrosu,
ono sto ovo mesto moze da ponudi , je dobar smestaj , jer su uglavnom sve novije gradnje kao i sto kazu u tekstu.
Hrana ista kao i svuda u Grckoj,
nema nekog nocnog zivota , uglavnom porodicno mesto...
More, moje najvece razocarenje , voda kao na Adi (Bg) , zelena, malo mutna...onako bas bzvz, kao na reci , jedino sto je slana(ipak je more:)
ima 30 metara dok dodjes do 2 metra dubine , sto je ok za decu i tako...
nije lose za ove pare , ali sad dosli i to je to.
Tasos je tata!

Buduci Alfista

pre 7 godina

@ Meni dobro
Pises gluposti...tu gde ti letujes je sasvim ok u Neos Maramaras ne moze se porediti sa Stavrisom , Nea Vrasnom Aspavaltim...zasto je Stavros dobar ...evo odgovora , Sravros i Neos Maramaros su mesta gde mozete naci hladovinu na plazi...idealna mesta za porodice sa malom decom...prirodni hlad drvetca...je recimo biram takva mesta ...za razliku od Nea Vrasne ili Aspavalte gde si kao u rerni i gde ima talasa...i jos nesto da dodam...neko ovde rece da u Stavrosu ima non stop talasa...prvi put cujem tako nesto ...Stavros ima mirno more...tacno je da u Stavrisu duva vetric ...taj vetric dolazi sa brda iza Stavrosa i obicno je vetric koj rashladjuje od vrucine...Stavros mu dodje ko neka vazdusna banja...to barem mozete cuti od Grka ...

Buduci Alfista

pre 7 godina

I jos nesto da dodam posto toliko pljujete Stavros a mesto je extra sa porodicu sa malom decom ( hladovina + dugi plicaci )...recicu vam koje je po mom misljenju najgore mesto u Grckoj a obiso sam ih punoooo Kavos na Krfu ...plaza se ne cisti , smrdi na alge , niko ss skoro ne kupa jer kuce i hoteli imaju bazene ...plaza puna flasa ,limenki ,prezervafiva, upovracana , fekalije ....mogu do jutra ovako...

fascination

pre 7 godina

@ten yard penalty
"Fascinirajuća" obala i turistički kapaciteti Albanije dosegli su lani "čarobnu" brojku od nešto preko 600.000 stranih turista (od kojih je sigurno polovina Kosovara) što je na razini jednog (do nedavno pretežito tranzitnog) Splita.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Sta kazete? Albanija! samo kad im vidim one glave nije mi ni do kupanja, hrane i pica, a kad ih cujem kako divno pricaju dobijam dijareju! neka idu mazohisti i ljubitelji primitivizma

Dejan

pre 7 godina

Stavros, Nea Vrasna i Asprovalta, sva 3 mesta su fokusirana na porodice sa malom decom. Svi koji se žalite, trebali ste da se raspitate gde idete. Nema noćnog života, žurki i zezanja na plaži.

Maslacak

pre 7 godina

Interesantno, svaki put kada citam cene po restoranima, uglavnom navode giros, pomfrit, picu i to je to sto nasi ljudi sebi mogu priustiti. Nije luksuz da covek kada ode na more moze da uziva u morskoj ribi, plodovima mora, nego mi toliko bedno zivimo i navikli smo da je to kao normalno, da porciju ribe ne mozemo priustiti. Gospoda sa vlasti placaju par hiljada evra DAN, a mi cutimo i trpimo i jedemo girose i picu. Grcka nudi mnogo vise od girosa!

hello

pre 7 godina

To su mesta za one koji ne bi da prelaze jace kilometraze i da ne posezu duboko u dzep... ali za nekih dvesta evra vise i nekih do trista kilometara moze Grcka stvarno da bude dobar odmor.

Teodora

pre 7 godina

Predivna Nea Vrasna
Porodicno ovde letujemo zadnjih nekoliko godina.Mesto je mirno i urbano i relativno se brzo stize iz Srbije.Setaliste uz more spaja ova tri mesta koja vaze za vazdusnu banju.marketi Masutis,Lidl i Diskaunt su dobro snabdeveni i cenu su korektne.Na 20-ak km.nalaze se vrhunske plaze Kuba i Babilon.mesto je mirno i idealno za porodice i mlade zeljne odmora.EU svake godine dodeljuje plavu zastavicu za plazu i ispravnost vode.plazni bar Kiklades je jako moderan ne zaostaje za svetskim ali na toj plazi su i baru uglavnom Grci i stranci zbog visokih cena.cene apartmana u Nea Vrasni nisu bas jeftine.iskreno nasa preporuka.

dex

pre 7 godina

haaha pazi komentar vrasna sve najgore a assprovalta je strava extra ! hahaha a jedno od drugog hodom 5 minuta - moze se reci - isto mesto !

Aljkavipateticar.sr

pre 7 godina

Sto bi bilo ko isao tamo gde mu se ne svidja? Odrasli ljudi ne moraju da uce sve na svojoj kozi... Idi gde ti se ide, jedi sta hoces i za novac koji imas... Nemoj da kukas nego se lepo provedi.

Marta

pre 5 godina

Prelepa Nea Vrasna
Svake godine letujemo porodicno tamo,relativno brzo se stize iz Srbije.Mesto je mirno,sa ocaravajucim vazduhom i plazom.EU svake godine dodeljuje plavu zastavicu za urednost plaze i cistocu vode.Kristalno cisto more je u obliznjoj Olimpijadi i plazama Amos i Babilon.Setaliste je duz plaze i spaja sva tri mesta Asprovaltu,Nea Vrasnu i Stavros.Mega marketi Masutis i Diskaunt su u samom naselju a Lidl 2,5km.
Nea Vrasna je idealna za porodice i mlade parove zeljne odmora,nije za mlade zeljne nocnog provoda.