Izvor: B92

Jedan američki portal naveo je Plitvička jezera kao jednu od 20 destinacija koje treba videti pre smaka sveta prema majanskom proročanstvu.

Sajt BuzzFeed je Plitvička jezera stavio na 12. mesto koje morate posetiti posle Amazona, Ulurua, Bora Bore, Viktorijinih vodopada i Santorinija, a prestigla su Sikstinsku kapelu, Stounhendž, Tadž Mahal, pa čak i Kineski zid.

"Plitvice su najstariji nacionalni park na tlu jugoistočne Europe i najveći u Hrvatskoj. Malo ko bi očekivao da vidi takav prizor u Evropi, a činjenica da su Plitvice sačuvane relativno netaknute, osim nekoliko napravljenih puteva za posetioce, što ih čini još primamljivijim", piše u opisu ovih jezera na pomenutom sajtu.

Ovo nije prvi put da strani mediji svetskim putnicima preporučuju Plitvice.

Britanski portal DailyMail.com nazvao ih je "najlepšim vodopadima na svetu", a jedan od posetilaca sajta ostavio komentar: "Putovanja se ne odnose uvek na gradove, mesta i ljude koji ih naseljavaju. Nekada su to mesta koja ljudi ne naseljavaju i gde caruje priroda.

Plitvička jezera u Hrvatskoj zaista su dom Majke Prirode u njenom najlepšem i najsvetlijem izdanju".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.