Tura namenjena srećnicima (VIDEO)

Prelepi kanjon u Zion nacionalnom parku u Juti postao je toliko popularan, da su čuvari ustanovili lutriju za one koji žele da se upoznaju sa njegovom netaknutom lepotom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2013.

14:45

Default images

Ispod dva vrha – Severnog i Južnog anđela čuvara nalazi se Sabvej, neverovatni kanjon čiji oblik dozvoljava algama da se razvijaju i boje ga u živopisne zelene boje.
Jeremiah Ro / Flickr.com
Park dozvoljava da ga dnevno vidi samo 80 ljudi, a njihova imena izvlače se iz bubnja.

Poseta je ograničena na period između marta i novembra i od zainteresovanih se formiraju grupe od po 12 ljudi.
sufw / Flickr.com
Iako je kanjon dugačak svega oko 400 metara, teško je pronaći put do njega. Zato ukupna tura ima dužinu od 15 kilometara, a oni koji pođu njenim putem, moraju biti u dobroj kondiciji.
Jeremiah Ro / Flickr.com
Zbog prepreka na putu, iz parka kažu da osobe koje nemaju iskustva ne plaze na ovu turu ili pronađu iskusnog partnera za šetnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: