Top 5: Besplatne atrakcije Sidneja

Da, znate za čuvenu zgradu opere, neverovatan most i ostale simbole Sidneja. Ali, sada je red da se upoznate sa besplatnim atrakcijama ovog grada koje obožavaju turisti iz celog sveta.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2012.

19:21

Default images

Par na fotografiji pozira uz neobičnu skulpturu koja je deo postavke „Skulpture pored mora“. Svakog novembra na grebenu iznad mora, uz veličanstven pogled turiste privlače i zanimljive skulpture koje izrađuju neki od najpoznatijih vajara Australije. U ovom slučaju reč je o skulpturi „Provenance“ koju potpisuje Džejn Džiling.
Beta/AP
„Bondi bič“, najpoznatija plaža Sidneja, privlači kako ljubitelje sunca tako i zaljubljenike u talase. Stoga su surferi među brojnijim posetiocima ove plaže, dok je lokalnog stanovništva sve manje i manje. Uživanje u dugim sunčanim satima na vrelom pesku može biti odličan izbor za pravljenje pauze od standardnih turističkih obilazaka.
Beta/AP
Veliku umetničku zbirku možete videti u „Art Gallery of New South Wales“. Jedinstvenu kolekciju australijske, azijske i evropske umetnosti možete obići uz besplatno vođenje, koje galerija svakodnevno organizuje. Odlična prilika da otkrijete kulturu Aboridžina, osvežite uspomene na evropsko slikarstvo i upoznate savremenu australijsku scenu.
Beta/AP
Ako se raspitate kod lokalnog stanovništva, možete otkriti i brojne fitnes ture. One su odličan način da svi sa sportskim duhom obiđu značajna mesta u gradu, uživaju u veličanstvenim pogledima i obiđu gradske atrakcije, a sve to laganim trčećim tempom.
Beta/AP
Kraljevska botanička bašta je mesto gde posetioci mogu da uživaju u divnim vrtovima koji se prostiru na 75 hektara. Ovo mirisno utočište ruža iz celog sveta ima i bujnu tropsku floru, duge napravljene od šarenog cveća, fontane i mnoštvo egzotičnih ptica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: