Terme Olimia i Tuhelj - bajkoviti odmor

Od najstarije apoteke u Sloveniji do jedinog hamama u Hrvatskoj, uz brojne programe za opuštanje ali i avanturu, Terme Olimia (Slovenija) i Terme Tuhelj (Hrvatska) predstavljaju jedinstveno sadejstvo prirode i uzbuđenja.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2013.

17:52

Default images

Terme Olimia su mesto koje živi u harmoniji sa prirodom i blagotvornom lekovitom vodom a čuveno je i po viševekovnoj tradiciji lečenja i najstarijoj apoteci u Sloveniji.

Wellnes centar je dobitnik najprestižnijih priznanja u ovoj oblasti, a arhitektonska rešenja i atmosfera preporodiće vam dušu i telo. Wellness centar Termalija je prava oaza za uživanje.

U termalnom delu možete da se opustite u brojnim bazenima u blagotvornoj termalnoj vodi. Spa Rmonia nudi egzotične metode masaža i nege prilagođene individualnim potrebama. Termalna voda je zbog svog sastava, svežine i toplote nepresušan izvor zdravlja i mladosti.
Ova voda je pitka i puna minerala. Izuzetno povoljan sastav elektrolita i bazična pH vrednost čiste organizam i podstiču obnovu tkiva ćelija deluju pozitivno na zdravlje. Pozitivni efekti prirodnog lečenja termalnim vodama dokazani su kliničkim i farmakološkim ispitivanjima.

U Termama Olimia možete boraviti u hotelu Breza, apartmanima ili u Apartmanskom naselju Lipa, nalik selu sa opuštenom atmosferom. Za one koji žele da budu u potpunom skladu sa prirodom i da borave špod vedrim nebom tu je Kamp natura.

Tu se nalaze seoski bungalovi sa strujom, vodom, kanalizacijom i satelitskim priključkom. U neposrednoj blizini parka nalazi se i Termalni park Aqualuna posebno privlačan porodicama sa decom. Kamp je otvoren od aprila do oktobra.
Terme Tuhelj
U Termama Olimia možete i da vežbate jer je tu fitness centar, bazeni, sportska sala i teniski tereni. U blizini se nalazi i teren za golf. Jedan od najzanimljivijih noviteta je otvaranje jedinstvenog tobogana King Kobra. Trenutno u svetu postoji samo jedan primer ove vrste, i to u Turskoj.

Osnovna karakteristika tobogana King Kobra je jedinstveni oblik koji omogućava trku duž dva cevna dela, preko kružnih staza, okreta i krivina, kroz iznenađenja i neverovatno iskustvo za posetioce u trenutku kada obe cevi zajedno vode ka izlazu sa tobogana, odnosno glavi kobre.

Terme Tuhelj je vodeći centar hrvatskog kontinentalnog turizma. Sve veći broj gostiju, mnogobrojna priznanja i pouzdan rast u relativno kratkom vremenskom periodu takođe predstavljaju velik potencijal za dalji razvoj poslovanja. Istovremeno, nije zanemarljiv ni pozitivan uticaj na razvoj okruženja, koje Terme Tuhelj u velikoj meri uključuje u svoju ponudu i podstiče dopunske turističke delatnosti.
Usled rastućih zahteva na tržištu, kao i sve većeg broja poslovnih i wellness gostiju, Terme Tuhelj odlučila se za novu investiciju u visini 12 miliona €, čiji je cilj da zadrži vodeće mesto na domaćem tržištu i podigne kvalitet ponude same destinacije i šireg regiona. Investicijom je obuhvaćena izgradnja novog hotela Well****, kao i obnova dela postojećeg hotela, restorana i recepcije.

U okviru projekta takođe je uvećan postojeći wellness centar, izgradnjom dodatne spoljne panoramske finske saune i dve dodatne kabine za tretmane u SPAeVITA centru (Hamam wellness suite za uživanje). Crvena nit ovog dela projekta je priča o termalnom blatu, po kojem je Terme Tuhelj prepoznatljiva, i koje će u budućnosti sve više uključivati u svoju wellness ponudu.

Baš ovih dana u Termama Tuhelj privodi se kraju investicija u prvi hamam u Hrvatskoj. Hamamom nazivamo tursko, odnosno orijentalno kupatilo. U hamamu se ne pročišćava samo telo, već je broavak u njemu pravi praznik za telo i dušu. Prostorija hamama obuhvata tursku saunu, prostoriju sa velikim zagrejanim kamenim stolom i odmorište, gde se opuštate posle samog rituala.
Ono po čemu će ove terme u buduće biti poznate svakako su i Selfness programi, namenjeni ljudima koji veruju u mogućnost slobodnog oblikovanja vlastitog identiteta, bez obzira na druge i okruženje.

Selfness, naime, znači uzeti sopstveni život u svoje ruke. Pre nego što kao ljudi shvatimo da je sve dobro ovog sveta već u nama, u starijem dobu uspeva da održi naše blagostanje i vitalnost. Stvarno menjanje samog sebe je dakle garant dugovečnosti. Selfness služi za poboljšanje kvaliteta života.

Podršku svim programima u Termama Olimia i Termama Tuhelj čine probrana ishrana, prirodno okruženje i jedinstvena termalna voda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: