Turska na "all inclusive" način

Ako ste ikada sumnjali u turizam u Turskoj, pažljivo pročitajte naredne redove. Od samog ulaska u ovu čarobnu zemlju, shvatili smo da je Turska postala velesila u turizmu.

Izvor: B92

Petak, 06.07.2012.

10:40

Default images

Ovoga puta, naš domaćin bila je agencija Big Blue iz Beograda. Zahvaljujući našim sjajnim domaćinima, odseli smo u nekoliko najluksuznijih hotela u Antalijskoj regiji.

Prvi od hotela u kome smo bili je Amara Dolce Vita. Ova lepotica, smeštena u samom podnožju planine Taurus, ušuškana u borovu šumu i cveće, ostavila nas je bez daha.

Savršeni koncept ovog hotela, opravdao je dugogodišnje prvo mesto po mišljenju medija iz Srbije, kao hotel "po meri čoveka". Iako hotel u svakom trenutku u toku godine ima oko 2000 gostiju, nećete osetiti gužvu.

Naprotiv, savršen servis, besprekorno ljubazno osoblje, nenametljivo, a opet tu, na svaki vaš mig. U ovom hotelu sve odiše čistoćom. Prvi utisak koji vas veže za neko mesto, je svakako miris. Sam ulazak u ovo veličanstveno zdanje nametne vam miris koji pamtite još dugo, dugo, nakon što izađete iz ovog raja.

Pažljivo pripremljena organska hrana je potpuno perfektna i za svačiji ukus.
Amara koncept je jednostavno nešto sasvim posebno. Od toga da imaju svoja gazdinstva na kojima se sprovode sva laboratorijska ispitivanja pre nego što hrana dospe do gosta, do toga, da je sva hrana u ovom hotelu organska, zaista zaslužuje da uživate u svim gurmanlucima koje ovaj hotel nudi.

Posebnu pažnju, ovaj hotel poklanja programskim sadržajima u hotelu, a za roditelje sa decom, je izmišljen! Grupe animatora, koje vam odvedu decu na tri sata, a pri tome o njima ne morate da razmišljate ni jednog trenutka, sigurno će vas naterati da se osećate kako ste napokon na godišnjem odmoru.
Posle tri sata, vaša deca se vrate presrećna, nahranjena i spremna za večernji "baby" disko. Posle "baby" diska, na koji vrlo radu idu i deca i odrasli, zato što se to retko gde viđa, sledi bogati program za one nešto starije. Tako smo u ovom amfiteatru gledali Monahe Šao Lina, dečiji Moskovski cirkus, pobednike turskog Talenta, čuveni Samba ansambl iz Brazila i još mnogo, mnogo toga.

U ovom hotelu imate i deset ala card restorana. Za njih se plaća samo rezervacija od 10 dolara, a onda su vam na raspolaganju najbolje spremljene morske ribe, japanski specijalteti, mexičke lude noći kao i sirtaki i buzuki, ako nekome slučajno fali malo grčke atmosfere.
Hotel "Glorija Sereniti" je jedan od najlepših hotela u Beleku. Put do plaže presečen je rekom koja izvire na samom Taurusu, najbližem planinskom vrhu blizu mora u Evropi.

Ovaj kompleks hotela Gloria, najpoznatije je odmaralište bogatih golfera iz celog sveta. Preko pedeset kilometara golf terena, na samo par minuta od hotela. Ako ste ljubitelji ovog sporta, a i ako niste, doživite luksuz ovog mesta, utonite u savršeni mir i prelep vazduh borovih šuma.
"Glorija Sereniti" se nalazi 40 kilometara od aerodroma u Antaliji, na oko 50 kilometara od centra Antalije i na sedam kilometara od Beleka.

Izgrađen je pre pet godina i prostire se na 120.000 kvadrata. Ovaj luksuzni rizort je smešten između hotela iz istog lanca, "Glorija Golf" i "Glorija Verde".

Gosti mogu uživati u smeštaju u petospratnoj centralnoj zgradi ili u nekoj od dvospratnih deluks vila, kojih ukupno ima 86, u bašti koja je prava boagata zelena oaza nalazi se 56 vila, a kraj bazena smeštno je 30.
Glorija sereniti našla se na listi najboljih hotela u Turskoj. Ima veliku i zelenu regiju, prelepe bašte pune raznovrsnog cveća što odmor na moru čini još boljim i doprinosi većoj relaksaciji.

Oko restorana, barova, ispred hotela, na putu do plaže, u vrtu, prostiru se nizovi raznovrsnog cveća, uređeni travnjaci i skulpture, tako da ceo rizot liči na jedan veliki savršeno uređen park.

POGLEDAJTE GALERIJU SA FOTOGRAFIJAMA TURSKE
Hotel ima svoju peščanu plažu, sa ležaljkama, slamenim suncobranima i peškirima čije je korišćenje besplatno, a takođe svi gosti se u baru na plaži ili u baru na doku mogu poslužiti bogatom ponudom hrane i pića, koje će ljubazni Turci doneti pravo do vaše ležaljke.

Na meniju je sve od kafe, koktela, sladoleda, nekoliko vrsta voća, pečene piletine, kuvanih kukuruza i sl.
Posebna pažnja u hotelu je posvećena deci za koju se priprema poseban meni, prilagođen njihovoj ishrani, tu je i dečji bazen, mini dečji bioskop, roditeljima na usluzi je i dadilja (plaća se), bebi klub (1-3 godine), mini klub (4-12 godina).

Po rečima menadžera hotela Erdinika Isidra odmor je prilagođen i roditeljima i njihovoj deci, jer dok oni uživaju na plaži decu mogu ostaviti u sigurnim rukama.
"Imamo poseban program namenjen deci "VIM – very important minies" (veoma važni mališani), koji je osmišljen tako da obezbedi sigurno i zabavno okruženje za porodice sa decom, koje dobijaju svu pažnju i brigu oko naših najmlađih gostiju" kaže Isidr.

Hotel ima glavni restoran koji je od glavnog hola deli ogroman akvarijum sa ribama i pravim malim morskim ambijentom, tu su četiri “a la carte“ restorana: azijski, egejski, riblji i francuski), dijetetski i vegetarijanski meni, devet barova, spa centar, tursko i parno kupatilo, frzerski salon, servis za pranje i hemijsko čišćenje, prodavnicu, bankomat, teretanu, sportske terene is. Svim gostima na raspolaganju je besplatan wi fi internet.
Hotel Calista je moderan hotel, sa konceptom za potpuni hedonizam potpuno je drugačiji od svega što smo videli. Besprekorno koncipiran, sa velikom pažnjom posvećenom u odabiru ljudi koji tu rade.

I zaista, zapamtite osmeh svakog barmena, svake ljubazne dame u Spa centru i na recepciji.

POGLEDAJTE GALERIJU SA FOTOGRAFIJAMA TURSKE
Uniforme zaposlenih koje je radila kostimografkinja koja je radila i kostime za film "Troja", nateraju vas da se na trenutak osećate kao u nekom drugom svetu.

Tepih u lobiju hotela, dizajniran u Versaće industriji, košta je čitavih 800.000 eura. Enterijer hotela, poveren dizajneru koji je radio i Burj al Arab. Sve u svemu, sjaj sa 10 zvezdica.
Fenomenalni ala kard restorani, ugostili su i neke naše velike zvezde. Roman Abramovič baš u ovom hotelu ima svoju vilu.

Za sve one sa istančanim ukusom, ovaj hotel je pravi raj.
Prava destinacija za turiste koji žele luksuzan odmor u mirnoj prirodi je hotel Mardan palas, najluksuzniji hotel u Turskoj u koji je uloženo čak 1,5 milijardi dolara.

On se nalazi u Antaliji na 15 kilometara od aerodroma i na 25 kilometara od centra grada.

Ovaj luksuzni rizort, otvoren je pre tri godine, prostire se na 180 hektara.

Mešavina je otomanske arhitekture u kojoj su objedinjeni Dolmabahče palata, Galata most, Maiden toranj, a inspiracija za Anatolijsko krilo bila je silueta poznate Kuleli zgrade iz Istanbula.

POGLEDAJTE GALERIJU SA FOTOGRAFIJAMA TURSKE
Mardan palas je najelitniji hotel na Mediteranu, namenjen je ljudima koji vole luksuz i umeju u njemu da uživaju.

Izgradio ga je Azerbejdžanski biznismen Telman Ismailov, koji je pored ovog hotela vlasnik još 33 kompanije koje se bave različitim granama, od tekstila, bazara, transporta, nakita. Hotel je posevetio svome ocu, po kome i nosi ime. Nažalost, otac mu je preminuo pre otvaranja hotela u svojoj 94. godini, a iz poštovanja prema njemu, svakog jutra u holu postavlja se 94 suncokreta, njegovog omiljenog cveta.

Škorpija je simbol hotela Mardan palas, jer je vlasnik rođen u tom horoskopskom znaku, tako da je se to obeležje može naći gotovo na svakom koraku. Hotel je otvoren 23. maja 2009. a na otvaranuju su prisustvovale poznate holivudske zvezde: Šeron Ston, Ričard Gir, Tom Džons, Maraja Keri, Sil, Monika Beluči i Paris Hilton, koji i dalje povremeno dolaze u ovaj hotel na odmor.

Hotel ima svoju peščanu plažu od belog peska, koji se manje greje od običnog na suncu i koji je specijalno za potrebe hotela uvezen iz Egipta.
Bazeni se prostiru na oko pet hektara, a turisti imaju privilegiju da centralni kompleks hotela obiđu gondoloma čija vožnja traje pola sata.Gosti imaju prilike da uživaju u turskom kupatilu, saunama, zatvorenim bazenima sa jet mlazevima, pedikiru koji u akvarijumu odrađuju ribice.

POGLEDAJTE GALERIJU SA FOTOGRAFIJAMA TURSKE
Tu je i amfiteatar, šoping arkada, mnoštvo sadržaja za decu, dvorane i sale za sastanke i bankete, pa čak i zoološki vrt. U ovom luksuznom kompleksu ima jedan glavni restoran, kao i “a la carte” restorani: ruski, turski, morski, mediteranski, tajlandski, japanski, kineski, i restoran koji je okružen akvarujumima.

Poznati francuski proizvođač “Hermes” je specijalno za ovaj hotel dizajnirao escajg i posuđe od porcelana. Ovo nesvakidašnje odmaralište nudi jedan od najvećih otvorenih bazena u Evropi, koji se prostire na 16.000 metara kvadratnih.

Svaka soba ima balkon sa pogledom na planine Taurus, Sredozemno more ili bazen. Hotel ima podvodni greben, gde gosti mogu da plivaju i gnjure među ribama u kontrolisanom okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: