Ruka: najbolje skijanje i zabava u Finskoj

Nalazi se 25 km severno od malog mesta Kusamo, koje ima čak i međunarodni aerodrom. Ruka je jedan od najvećih i najmodernijih finskih ski kompleksa.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.01.2012.

20:40

Default images

Sneg je garantovan, a sezona traje od oktobra do sredine maja. Za svaki slučaj, postoji i 100 topova za veštački sneg. Sadrži 28 pista za koje su obezbeđena 22 ski lifta. Oni mogu da prevezu čak 20.900 skijaša po satu.

Na dva sata vožnje nalazi se aerodrom, pa je ovo skijalište pogodno i za vikend odmor i kraće boravke. Ruka je zvanični sponzor finskog snoubord tima, a ovde treniraju i ekipe mnogih drugih zemalja.



U velikom ski stadionu se svake godine održava otvaranje skijaških skokova.
Foto: Marijn de Vries Hoogerwerff's/Flickr
Freestyle centar se nalazi u srcu kompleksa, u zapadnom delu Ruke. Sa vrha se pruža predivan pogled gde možete uživati na sunčanoj terasi Piste restorana.

Od 2001. godine kompleks je dobio od evropske vlade donaciju od 160.000 evra za projekat zahvaljujući kom je omogućeno skijanje i tokom letnjih meseci.

Osnovna ideja je bila stvaranje primamljive destinacije, kao i mesta gde bi finski skijaši mogli da treniraju tokom leta, kako ne bi morali da putuju u udaljene krajeve.

Snoubording i zabava

Foto: RukaKuusamo/Flickr
Ljubitelji snouborda mogu da uživaju u dve sjajne “ulice” i skakaonicama. Baterry Park je svakako najbolji prostor za snoubording u Finskoj. S druge strane postoji i Masto minipark, namenjen mlađima i početnicima.

Pista muzički bar je jedan od najživljih, sa živom muzikom i DJ-evima koji često gostuju.

After Safari restaurant Zone je mesto gde je igranje na stolovima uobičajeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: