Alta Badia - uživanje među Dolomitima

Italijansko odmaralište Alta Badia deo je skijaške oblasti Dolomiti sa pristupom na čak 668 staza.

Izvor: B92

Subota, 24.12.2011.

20:00

Default images

To je dovoljno da se na vašem zimovanju nijednom ne spustite istim krajolikom.

Alta Badia je skup šest sela međusobno povezanih žičarama. Najveće i najživopisnije je Korvara (Corvara), dok je susedni Kolfosko (Colfosco) nešto mirniji i prikladniji za porodična zimovanja.

Osim toga, adekvatan ski pass može vam biti propusnica za odlična odmarališta nadomak Alta Badije – Alpe di Siusi, Alta Pusteria, Araba, San Vito di Kadore ili Zoldo Alto.
Kolfosko (Foto: Freddy Planinschek/altabadia.org)
Staze u ovim područjima su uglavnom na visini većoj od 2.500 metara, pa je sneg osiguran tokom cele sezone. Do svake od njih može vas prevesti neka od 52 žičare koje transportuju i do 78.100 skijaša svakog sata.

U blizini, tačnije na dva sata vožnje, nalaze se dva aerodroma, pa do Alta Badije možete svratiti i na vikend.

Početnici mogu lako steći samopouzdanje na seoskim stazama u Korvari, Kolfosku i La vilia, kao i manjim područjima San Kasijano (San Cassiano) i Badija. Ukoliko napreduju, brzo mogu preći i na zahtevniju oblast La Branča (La Brancia), kao i Arabu i Selvu.
La Vila (Foto: Freddy Planinschek/altabadia.org)
Profesionalci će biti zadovoljni pojedinim stazama na Arabi ili Marmoladi, oblastima gde postoje izuzetno zahtevne deonice. Ukoliko vam je potreban instruktor, obratite se nekom iz ski škole u Korvari osnovane pre 60 godina koja je prva imala sertifikat u Italiji. Za decu postoje čak i ski obdaništa.

Postoji zanimljiv snoubord park kod padine Čampai (Ciampai), a snoubord časove možete uzeti u ski školi.

Veliko selo Korvara nudi veoma bogat noćni život, pa tu možete uživati u barovima i diskotekama. Najpopularnija je “Taverna Posta”, ali skijaši uglavnom svraćaju u bar Murin u Hotelu La Perla u Korvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: