Krvavec - u slovenačkom iglou

Na Kamniško-Savinjskim Alpima, severno od Ljubljane, nalazi se Krvavec, jedan od najboljih ski centara u Sloveniji.

Izvor: B92

Sreda, 14.12.2011.

20:00

Default images

Leži u Logarskoj dolini, na glečerskoj padini na 1.971m nadmorske visine. Svojim skijašima nudi 25km fantastičnih staza i brojne smeštajne kapacitete u hotelima, kao i skijaško obdanište za decu.

Za početnike je rezervisano 20 odsto staza, 60 odsto za rekreativce i 20 odsto za profesionalce i snoubordere. Do vrha vodi 13 ski liftova ukupnog kapaciteta 13.500 osoba. Za snoubordere postoje i posebne staze sa skakaonicama, a od ostalih aktivnosti zanimljiva je i padina za sankanje, fitnes program i solarijum. Za noćnu zabavu i izlaske pobrinuli su se restorani, barovi i diskoteke.

Sezona traje od kraja novembra do početka maja, dok je sneg najbolji u februaru i martu.

Krvavec je na samo 10 km od međunarodnog aerodroma u Ljubljani, odakle možete uzeti taksi ili autobus koji vozi direktno do skijališta. Najbliža železnička stanica je u Kranju, udaljena 17 km.

Mnogi turisti vole prvo da odsednu u prestonici koja se nalazi na svega 32 km od planine.

Za alternativne skijaše pravi izbor su Julijski Alpi i Bohinj ski kompleks. Odavde se može otići i na jednodnevni izlet do 700 godina starog Kranja.

Spolja Iglo selo Krvavec izgleda kao snežni nasip, ali ako zavirite unutra, otkrićete lavirint tunela koji povezuju prostrane igloe. On se svake godine gradi iznova.

Za posetioce je dostupno nekoliko vrsta smeštaja, od standardnih soba do romantičnih paketa. Kako je sneg odličan izolator, temperatura u selu je između 0 i 5 stepeni. Zagrejte se uz piće ili u krznenoj vreći za spavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: