Obilazak Miloševog konaka

Manifestacija „Pod krošnjama topčiderskog platana", koja će omogućiti oživljavanje tog značajnog istorijskog prostora, počinje 15. maja.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2011.

19:05

Default images

Svakog prvog vikenda u mesecu do septembra građani će imati priliku da uživaju u bogatom turističkom programu, kao i reprezentativnim spomenicima kulture, rekao je direktor Turističke organizacije Beograda koja organizuje ovu manifestaciju Dejan Veselinov.

Posetioci će moći da obiđu Milošev konak, koji se nalazi u Topčiderskom parku, gde će im domaćini biti kneževski par Miloš i Ljubica Obrenovića u glumačkoj interpretaciji Milana Milosavljevića i Nataše Popovske.

U nastavku programa, posetioci će moći da uživaju u spletu starogradskih igara, koje će izvoditi Kvartet studenata Fakulteta muzičke umetnosti, dok će „Topčiderske priče" iz druge polovine 19. veka pripovedati animator Dečjeg kulturnog centra u liku Ðorđa Vajferta.

Posetioci će biti u prilici da u bašti restorana „Milošev konak" uživaju u "Beogradskoj promenadi", gde će Nacionalni ansambal „Kolo" pokušati da svojim scenskim nastupom oživi vreme balova i prijema s kraja 19. veka.

Za kraj turisti će moći da se provozaju fijakerom, da probaju rakiju iz drevnih čokanja, ali i da pazare druge tradicionalne proizvode. Dejan Veselinov podsetio da TOB već uveliko radi na promociji top 10 atrakcija Beograda i da Milošev konak tu sigurno zaslužuje određeno mesto.

„Zaista je šteta da ova atraktivna lokacija koja je blizu centra grada i koja može služiti za odmor građana bude skoro potpuno zaboravljena", izjavila je direktorka Istorijskog Muzeja Srbije Ana Stolić. Ona je naglasila da će zainteresovani imati priliku da pored obilaska konaka vide i izložbu slika „Dinastija Obrenović-pogled kroz objektiv", koja će građanima omogućiti da se još bliže upoznaju sa vremenom vladavine ove porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: