Palić čeka zaljubljene

Palićki hoteli ne oskudevaju u gostima, a do leta planiraju interesantne sadržaje. Među turistima je i sve više stranaca

Izvor: Vecernje novosti

Izvor: B92

Subota, 12.02.2011.

17:45

Default images

DOK mnoga turistička odredišta u Srbiji prošle godine nisu mogla da se pohvale dovoljnim brojem gostiju, na Paliću je boravilo znatno više turista nego u 2009. Planskim ulaganjem i još bržim razvojem, turistički poslenici Palića očekuju još uspešniju ovogodišnju sezonu.

Povodom Dana zaljubljenih, ovde su ponudili zanimljive aranžmane: “Vikend za zaljubljene” i “Ljubav za ljubav”, očekujući da će u palićke hotele i vile doći svi koji se vole, koji su zaljubljeni ili oni koji bi da svoju ljubav ozvaniče baš u ovom biseru vojvođanske ravnice.

NAJVIŠE turista utočište od gradske vreve potražilo je, u protekloj godini, u objektima kompanije „Elit Palić“, u okviru koje posluju hoteli „Park“ i „Jezero“, kao i restorani „Mala gostiona“ i „Riblja čarda“. U ovim hotelima sa četiri „zvezdice“, u srcu Palića, noćili su i mnogi inostrani gosti: iz Austrije, Mađarske, Hrvatske, BiH,Makedonije.

- Ponosni smo na dosadašnje rezultate, tim pre što je ekonomska situacija u zemlji i dalje teška – ističe Nenad Vukašinović, direktor „Elit Palić“. - Pred nama je takođe težak period, ali ćemo nastaviti da nudimo pristupačne cene i odličan kvalitet svih usluga. Posebno nam je drago što se sve više radi na turističkom unapređenju Palića. Još kako nam odgovara svaka zdrava konkurencija, tačnije dolazak poznatih turističkih brendova u hotelijerstvu. Oni će, uveren sam, ovu vojvođansku zelenu oazu učiniti još atraktivnijom.

U VILAMA, skrivenim u gustom palićkom parku, situacija je nešto drugačija: gostiju je bilo samo u letnjoj sezoni, i to uglavnom vikendom.

Vlasnici se nadaju da će se bogatijim turističkim sadržajima i manifestacijama, ali poboljšanjem kvaliteta jezerske vode (prošlog leta nije bila za kupanje) situacija znatno popraviti.

Do početka sezone kupanja, nekadašnji sjaj dobiće Ženski štrand, čija je rekonstrukcija nedavno počela. On će ponovo imati izgled kao pre jednog veka kada je izgrađen po projektu arhitekata Komora i Jakoba. Ubrzan je rad i na obnovi Velike terase, kulturnog jezgra Palića, na kojoj bi, do početka Filmskog festivala, trebala da proradi bioskopska dvorana.

KRAJEM prošle godine slovenačka kompanija „Terme Olimija“ odustala je od izgradnje luksuznog banjskog kompleksa na Paliću. Međutim, već za oko mesec dana održaće se nova licitacija na kojoj će svoje ponude dati mađarska, američka i izraelska preduzeća.

INFO

* Polupansion u „Parku“ i „Jezeru“: 2.300 dinara

* Vikend za zaljubljene (11-13. februara): 17.900 dinara za dve osobe

* „Ljubav za ljubav“ (13 - 15. februara): 13.100 dinara za dve osobe

* Noćenje u vilama: 1.000-1.800 dinara

* Ulaznica u zoo - vrt: 200 din.

MNOŠTVO SMOTRI

UZ tradicionalne palićke manifestacije: Prvomajski uranak, Filmski festival, „Berbanski dani“, proslava Sent Ištvana, posetioce ove godine očekuju i „Dani Zlatibora“, „Dani Briona“, izbor za palićku vilu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: