Antalija: Tirkizno more i miris borova

Luksuzni hoteli i prelepe plaže u Atanlijskoj regiji čekaju na turiste. Za rane rezervacije ušteda i do 35 odsto

Izvor: Vecernje novosti

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2011.

09:39

Default images

TURISTIČKE agencije, među kojima je i „1 A travel“, blagovremeno su oglasile cene za ranu rezervaciju letovanja, i putnicima pružile mogućnost da na vreme uplate odmor. Time će putnici uštedeti i do 35 odsto od cene koja će, posle februara, biti aktuelna. Ova agencija (www.1atravel.rs) je svoju ponudu obogatila neobičnim rizortima, kakve nismo navikli da srećemo u ponudama prethodnih godina.

Na prvom mestu, tu je luksuzan, i za svoju klasu povoljan rizort „Fantazija de luks“ u Kemeru, ponos ove regije kako po dizajnu, udobnosti i sadržajima, tako i zbog prelepe plaže i mogućnosti da se u okolini posete zanimljiva mesta. Najpre, tu je vrh Tahtali (2.366 m) do kojeg se stiže žičarom, zatim kupanje u starim lukama Fazelisa, sa akvaduktom iza plaže, i antičkim stubovima u plitkoj tirkiznoj vodi zaliva.

Tu su i Olimpos sa svojom predivnom plažom, zatim Likijske grobnice i rodna kuće svetog Nikole u Demreu. Hotel je smešten u borovoj šumi koja stvara jedinstvenu i prepoznatljivu sliku Mediterana, a plaža od belih oblutaka ima „plavu zastavicu“ kao dokaz čiste vode. U ovom hotelu se možete odmarati na pasivan ili aktivan način, jer nema sporta koji nije zastupljen u hotelskim kapacitetima, kako na vodi, tako i na kopnu.

Kada se tome doda „ultra ol inkluziv“ koncept sa bogatom i raznovrsnom kuhinjom, onda je odabir hotela pravi. Za uplate do kraja februara, odmor u ovom hotelu će u predsezoni biti povoljniji 20 odsto nego u glavnoj sezoni.

U svoj program agencija je uvrstila i specifičan rizort „Nejčrlend vekejšn klab“ u eko-parku, nedaleko od Kemera. Hotel je sa specijalnim sertifikatom kategorije (više od pet „zvezdica“). Ovo je ekološki park sa četiri rizorta, objedinjena u ekološki kompleks.

Treći rizort koji agencija „1 A travel“ preporučuje za ovo leto, i to u ranoj rezervaciji, jeste „Klub Salima“. To je hotelsko naselje sa bungalovima koje je u Beldibiju, dvadesetak kilometara severno od Kemera i isto toliko od Antalije. Izuzetno miran klub-rizort, smešten među visokim borovima.

Osim divne hladovine u vrelim letnjim danima, svakome ko voli miris borove šume pružiće pravo „dalmatinsko“ uživanje. Izuzetna pozicija u odnosu na okolne gradove, doprineće da budu zadovoljni svi koji žele kupovinu, blizina antičkih lokaliteta usrećiće one željne avanture i znanja, a zanimljiv sadržaj i animacije za decu i mlade u hotelu ostaviće kod svih dobar utisak o letovanju...

ČUDNA VATRA

KADA veče donese prijatni vetrić sa Taurusa i zlatni suton oboji nebo, treba se prepustiti salsi i latinoameričkim ritmovima za koje je zadužen ekspertski animacioni tim. Ako ste u hotelu „Klub Salima“ ne propustite posetu Himerinim vatrama, prirodnom fenomenu koji još od antičkog vremena zbunjuje naučnike: vatra spontano izbija iz pukotina u stenama, pa je noću prizor zaista naučnofantastičan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: