U Sombor na paprikaš

Ovde se gost najpre posluži pršutom, kajmakom, domaćom projom od kukuruznog brašna i drugim špecijama. Zatim na red dolaze razna jela sa roštilja koja gosti nikada ne propuštaju.

Izvor: Večernje novosti

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

07:00

Default images

Gotovo da nema Somborca koji biranim rečima ne govori o restoranu “Slon” (025/22-979, ulica Venac Radomira Putnika 21). Na mestu gde je sada ovaj restoran nekada je bilo konačište za prevoznike robe. Od 1999. godine ovo zdanje je preuzeo Milovan Marković koji ga je renovirao, ali je zadržao enterijer stare tradicionalne kafane.

Ovde se gost najpre posluži pršutom, kajmakom, domaćom projom od kukuruznog brašna i drugim špecijama. Zatim na red dolaze razna jela sa roštilja koja gosti nikada ne propuštaju. Poznato mešano meso,pod imenom „slonovača“, decenijama čini restoran prepoznatljivim i privlačnim. Traženi su i pletenica, leskovački uštipak, punjeni svinjski file i, naravno, ćevapi i pljeskavice.

- Gostima uvek nudimo i riblji paprikaš - pojašnjava meni Milovan Marković. - Naši kuvari - majstori paprikaša su osvajači prvih mesta na mnogim takmičenjima za „Zlatni kotlić“, ali i na drugim ovakvim nadmetanjima.

Od ribe, na meniju su smuđ, pastrmka i som. Uz dobro jelo nudi se i najkvalitetnije vino. Što se gostiju tiče, dolaze sa raznih strana, ima ih i iz Osijeka, Belog Manastira, Mađarske. Pamte ovaj restoran i mnogi glumci i vojnici, pamte ga somborski boemi, ali i svi koji žele kvalitetnu domaću hranu. Ne bez razloga se u Somboru kaže: „Ako želiš dobro da jedeš, idi kod Slona'.“

Ovo ugostiteljsko zdanje ima dve sale za ručavanje sa 100 mesta,kao i letnju baštu za 50 gostiju.Osim raznovrsnih proslava, banketa, rođendana, godišnjica ovde se održavaju i poslovni sastanci. Vikendom je muzički program sa zvucima već pomalo zaboravljene zabavne muzike i nezaobilaznih starogradskih pesama...

INFO

* „Slonovača“ (porcija za dve-tri osobe): 1.400

* Pletenica: 560

* Leskovački uštipak: 470

* Teletina ili jagnjetina ispod sača: 2.200

* Riblji paprikaš: 550

* Prženi smuđ (kg): 1.850

(Cene su u dinarima)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: