Kopaonik postaje letnja oaza

Nakon što je turistički kompleks na Kopaoniku, koji sačinjavaju Grand hotel i Konaci, preuzela Mk Group sa namerom da ovu destinaciju ponovo stavi na svetsku turističku mapu, čini se da je MK Mountain Resort na pravom putu da turistima ponudi možda ne najjeftiniju, ali svakako destinaciju na kojoj će posetioci biti u prilici da za svoj novac napokon dobiju sve ono šta su platili.

Autor: Uroš Jelić
Izvor: B92

Izvor: B92

Petak, 20.08.2010.

22:00

Default images

Nakon što je turistički kompleks na Kopaoniku, koji sačinjavaju Grand hotel i Konaci, preuzela Mk Group sa namerom da ovu destinaciju ponovo stavi na svetsku turističku mapu, čini se da je MK Mountain Resort na pravom putu da turistima ponudi možda ne najjeftiniju, ali svakako destinaciju na kojoj će posetioci biti u prilici da za svoj novac napokon dobiju sve ono šta su platili.

Ceo kompleks nije u celosti renoviran (jedna trećina kapaciteta hotela Grand i Konak Anđela), ono što smo za jedan vikend imali priliku da vidimo svakako uliva veliku dozu optimizma koja je dodatno pojačana izuzetnom profesionalnošću i željom da se gostu u potpunosti izađe u susret i podmire sve njegove potrebe.

Poznat kao prvenstveno zimska destinacija Kopaonik posetiocima tokom leta takođe ima da ponudi pregršt aktivnosti koje će sve one kojima more nije prva asocijacija za odmor dati priliku da se ipak, na malo drugačiji način, posvete sebi i napune baterije za nastavak poslovne godine.
Hotel Grand
Iako spolja i dalje nepromenjen, Grand iznutra polako počinje da liči na bilo koji drugi hotel koji bi ste u inostranstvu poželeli da posetite, dok renovirane sobe po prvi put izgledaju upravo onako kako ste ih zamislili dok ste uplaćivali aranžman.

Veliko predvorje hotela Grand nastavlja se na izuzetno prijatan bar kojim dominira veliki kamin upotpunjen širokom graniturom kružnog oblika presvučenom kožom koji garantuje jako prijatno druženje nakon skijanja. Pušenje je zabranjeno u celom hotelu sem u Havana baru gde su posetiocima na raspolaganju brojna pića ali i širok izbor cigara.

Čini se da hotel polako prerasta ne samo u splet soba i hodnika koji su tu samo da nam pruže toplo mesto na kojem ćemo biti u prilici da prespavamo dok razmišljamu o novom danu posvećenom skijanju, već i atraktivnu destinaciju koju vredi posetiti i leti.

Renovirane sobe sada odišu svežinom i napokon gostu pružaju više od samog smeštaja – sada su tu i, za naše uslove pomalo nestandarne, boje i nameštaj koji ne čine samo puke daske i tapacirung. Ovaj put otišlo se dalje, sobe sada predstavljaju prostor u kojem želimo da obitavamo i u kojem možemo da uživamo.
Premium apartman, Hotel Grand
Na zidovima se smenjuju različite nijanse braon i bež boje koje izuzetno prijaju očima i doprinose toplini i nešto intimnijem ugođaju. Kreveti više nisu samo dušeci smešteni na daskama i federima već komadi nameštaja kakve biste poželeli i u svom stanu.

Raspored samih soba i predmeta u njima je napokon podređen gostu i svi ti stolovi i radne površine napokon imaju jasnu svrhu. Svaka soba poseduje radnu površinu na kojoj nesmetano možete raditi na vašem kompjuteru ili gledati televiziju ili korisiti DVD plejer dok je mini bar diskretno sklonjen iza vrata jednog od mnogih prostora za odlaganje stvari.

Ovu donekle skoro savršenu sliku donekle kvare mali propusti poput gomile kesica kikirikija koje su samo ostavljene na vrhu mini bara ali i to opet pada u senku nekih drugih sitnica na koje u našim hotelima nismo navikli poput debelih bade mantila i duplih jastuka na krevetu.

Velika pažnja posvećena je i kupatilima koja više nisu samo prostor gde vršimo sve svoje higijenske potrebe već i mesto na kojem se nakon napornog dana možemo i opustiti.
Superior, Hotel Grand
Tokom renoviranja Granda velika paćnja posvećena je dodatnim sadržajima i potrebama gostiju. Pored standardne restoransko-barske ponude, posetioci sada mogu da uživaju u saunama, turskim kupatilima, slanim pećinama, zatvorenom i otvorenom bazenu, sali za kuglanje, teretani i brojnim drugim dodatnim sadržajima od kojih je veliki broj potpuno besplatan gostima kompleksa, a ono što će roditeljima svakako donekle olakšati odmor i pružiti nešto slobodnog vremena jeste i dečiji dnevni boravak.

Velika pažnja posvećena je restoranskoj ponudi koja sada može da izađe u susret i najprobirljivijim nepcima.

Švedski sto, koji je posetiocima na raspolaganju za doručak i večeru čini velik, za one neodlučne možda i prevelik, izbor salata, lokalnih delikatesa poput pršute, kulena i raznih sireva, muslija za doručak i jela od mesa za večeru a sve to završava se takođe više nego solidnim izborom slatkiša koji pored svežeg voća ukljućuju i brojne kolače.

Lokalni restorani sada u ponudi, pored standardnih jela sa roštilja i italijanskih specijaliteta, imaju i malo složenija jela a zahvaljujući kreativnosti kuvara ručak ili večeru moguće je pretvoriti u potpuni slow food užitak koji će obeležiti gaspaćo od govedine, bifteci na razne načine, potaži od raznog sezonskog povrća i izuzetno ukusne torte – sve ono što vam je potrebno da obiđete sunčane vrhove ove planine ili jednostavno zaboravite na sve probleme koji vas po povratku na posao očekuju.
Konaci Anðela
Kopaonik leti, bez snega, možda je lepši, pitomiji i bogatiji nego zimi. Ako imate istraživački duh, pored takozvane in-house zabave, možete se posvetiti i brojnim drugim poput škole jahanja, brojnim putevima i puteljcima koji će vas bolje upoznati sa samom planinom i njenom bogatom vegetacijom i svim prirodnim lepotama koje je okružuju.

Kako su nam iz MK Mountain Resorta rekli cena smeštaja u jeku zimske sezone iznosiće najviše 110 evra za polupansion, što je za nekih 30 evra niža cena od prošlogodišnje, dok su cene tokom leta znantno niže i smeštaj takođe uključuje polupansion na bazi švedskog, gore pomenutog, stola i pristup skoro svim aktivnostima unutar hotela poput sauna i bazena.

Ako ipak, kada je letnji odmor u pitanju, ne preferirate more, Kopaonik može biti savršena lokacija za vikend bekstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: