Kampovi na Kritu

Većina kampova na Kritu smeštena je na samom moru, neposredno uz peščanu plažu. Podloga je često kamenita, a gotovo svaki kamp ima internet, bazen, tavernu i dečija igrališta.

Izvor: B92

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

06:45

Default images

Nopigia

Kamp se nalazi 30 km zapadno od grada Hanija (Chania) i 5 km od mesta Kissamos u regiji Nopigia. Okružen je zelenom šumom i bogatom vegetacijom, pa je hladovina garantovana.

U sklopu kampa je bazen (sa posebnim delom za decu), bar, supermarket i taverna sa grčkim i kritskim specijalitetima po pristupačnim cenama.

Svi tuševi imaju toplu vodu, a kamperima su na raspolaganju bežični internet, veš mašina, frižider, igralište za decu.

Cene u špicu sezone:

Odrasli: 7 €
Deca: 3 €
Auto: 3,5 €
Kamper, veliki šator: 4,5 €
Struja: 3,5 €
Mali šator: 4 €

Opcija je i iznajmljivanje velikih šatora predviđenih za 2-6 osoba. U sklopu ovih šatora su: 2 odvojene sobe za spavanje, centralna soba, kreveti sa dušecima i jastucima, sto i stolice, frižider, struja, pribor za jelo i posuđe.

U špicu sezone cena iznajmljivanja je 50 € za 4 osobe dnevno, svaki sledeći kamper plaća dodatnih 5 €. Postoje posebne povoljnosti za rezervacije putem interneta.

Adresa:
Nopigia
73400 Nopigia/Drapanias
Grčka
tel: +30 28220-31111
GPS koordinate: N 35°30'33" E 23°43'12"


Elizabeth

Najstariji kamp na Kritu počeo je sa radom 1964. godine. Kamperima su na raspolaganju brojna mesta u senci drveća, wireless internet, tuševi sa toplom vodom i čista kupatila.

Kamp može poslužiti kao polazna tačka za razgledanje obližnjih atrakcija. Sat i po vremena vožnje i stižete do arheoloških lokaliteta Knossos, Gortys, Phaistos ili gradova Heraklion i Chania.

Do kristalno čistog mora na severnoj obali biće vam potrebno malo manje od sat vremena vožnje. Kamp je smešten istočno od grada Rethymno, na najdužoj peščanoj plaži Krita. Plažu i kamp ne razdvaja nijedna ulica.

U sklopu kampa je taverna, daleko od saobraćajne buke, s pogledom na more i peščanu plažu. Gosti najčešće dolaze na kafu, doručak, sladoled, kolače. Omlet, salatu, pizzu i sendviče možete naručiti tokom čitavog dana. Svakog četvrtka se organizuje veliko roštiljanje.

Cene u špicu sezone:

Odrasli: 7,5 €
Deca: 4 €
Mali šator: 5,4 €
Veliki šator i kamper: 6,5 €
Auto: 4 €
Struja: 4 €

Bungalov - dvokrevetni, jednokrevetni ili sa krevetom na sprat, za maksimalno 2 odrasle osobe i 2 deteta sa klima uređajem: jedna osoba 26,5 €, dve osobe 38 €

Mali karavan sa dva ili jednim krevetom, kuhinjom sa frižiderom, kompletno namešten za maksimalno 2 odrasle osobe i 1 dete: jedna osoba 29 €, dve osobe 41,5 €

Veliki karavan sa sva odvojena ili jednim bračnim krevetom, wc, kuhinja sa frižiderom, kompletno namešten sa klima uređajem za maksimalno 4 osobe: jedna osoba 31 €, dve osobe 44,5 €

Adresa:
Ionias 84 Terma
74100 Missiria/Rethymnon
Tel: +30 28310-28694
GPS koordinate: N 35°22'5" E 24°30'54"


Sissi

Ovo je prilično miran kamp, a smešten je na severoistočnoj obali Krita, 40 km istočno od luke i aerodroma u Heraklionu. Kamp se nalazi na samom izlazu iz starog ribarskog sela Sissi, na obali mora, u relativno dobroj hladovini koja omogućava rashlađenje i privatnost.

Šatore možete razapeti na samo nekoliko metara od mora koje zbog velikih stena nije previše atraktivno za kupanje. Alternativna opcija je prostrani bazen.

Iznad nekoliko kamping mesta koja nisu u potpunoj hladovini, razapete su mreže kao protekcija od sunca. Sanitarija je prilično stara, ali čista. Gosti kampa su raznoliki: porodice, parovi, grupe prijatelja.

Ukoliko želite da posetite centar ribarskog sela Sissi, potrebno je samo 15 minuta hoda od kampa. Selo je prepoznatljivo po kolorističnim ribarskim čamcima, prirodnoj luci, zanimljivim restoranima i tradicionalnim kućama.

Cene u špicu sezone:

Odrasli: 6,9 €
Deca preko 6 god: 3,5 €
Kamper: 7,8 €
Mali šator: 5,2 €
Veliki šator: 5,8 €
Struja: 3,5 €

Adresa:
Sisi
72400 Sisi,
Lasithi
tel: +302841071247


Alfresco

Ovaj kamp je poznat po komfornim i prostranim šatorima za iznajmljivanje. Predviđeni su za maksimalno 12 osoba, ali se najbolji komfor postiže ukoliko u šatoru boravi šestoro ili osmoro ljudi, za izbalansiranim odnosom broja dece i odraslih.

Šatori su moderni i podeljeni na zasebne celine (sobe), kako bi se omogućila što veća privatnost. I po najvećim žegama unutar šatora je prijatno zahvaljujući mrežastim urolanim prozorima napravljenih u vidu zaštitne mreže protiv insekata.

Unutar šatora postoje 2 bračna i 2 singl kreveta sa dušecima, posteljinom i jastucima. U sklopu kuhinje su frižider, sudopera, ormar za skladištenje, kuvalo za vodu, pribor za jelo i posuđe.

Kamperima su na raspolaganju stolovi, stolice, suncobrani i ležaljke, bar, taverna i mini-market. Toalet i tuševi su u neposrednoj blizini, ali u okviru samog šatora postoje toalet boksovi sa hemijskim toaletom za decu i noćnu upotrebu.

Cene prenoćišta po osobi variraju zavisnosti od sezone. Jul: 22 €, avgust 24 €, a septembar 20 €. Osoblje kampa savetuje buduće goste da ne donose previše stvari, jer je u cenu uključeno sve osim hrane i pića. Prilikom dolaska dobićete čak i besplatnu majicu, a sa sobom ponesite najosnovniju garderobu, kupaći kostim i apetit.

Dimenzije šatora su 8m x 7.5m, a najširi delovi imaju površinu od 38 m2.

Rezervacije na:
info@crete-alfresco.com
Tel: +30 6976 763 654


Kissamos

Kamp je smešten na severozapadnoj strani Krita, u primorskom gradu Kastelli-Kissamos. Postoji od 1992. i zauzima površinu od 10.000 m2. Ta teritoriji kampa postoje 2 prirodna izvora i 2 bazena.

Kamperima su na raspolaganju tuševi sa toplom vodom, toalet, veš-mašina, prostori za sušenje i peglanje veša, frižider, telefon, internet.

Stajalište za autobuse koji saobraćaju do obližnjih gradova, nalazi se na samo 2 minuta hoda od kampa.

Cene u špicu sezone:

Odrasli: 7 €
Deca: 5 €
Kamper: 8 €
Mali šator: 5 €
Veliki šator: 6 €
Auto, struja: 4 €
Iznajmljivanje šatora: 9 €

Dvokrevetna soba: 40 €
Trokrevetna soba: 55 €
Doručak po osobi: 6 €

Adresa:
Camping Kissamos
73400 Kissamos
Tel: +30 28220-22322

GPS koordinate: N 35°29'47" E 23°39'8"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: