Zrće: Sex, leto, alkohol

Zrće je pomaklo granice zabave u Hrvata, a nije tajna da ga nazivaju domaćom Sodomom i Gomorom i Mjestom razvrata i alkohola

Autorka: Sandra Bolanča
Photo: Zvonimir Krstulović, Jure Mišković/CROPIX
Izvor: Jutarnji.hr

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2009.

06:20

Default images

Kako je bilo raditi na Zrću? Ha, ha, evo kako je bilo - pali cigaretu Tomislav lagano se smijuckajući. Prije nekoliko godina on i frend Ivica na Zrću su radili kao konobari. - Plavuša sjedne na šank u ponoć, naruči votku-red bull i pita me “oš i ti nešto”? “Može Heineken”, odgovorim joj. Nakon 20-ak minuta pitam ja nju, “jel’ može još jedna votka-red bull”, ona kimne glavom, sebi uzmem Heineken. I tako do šest ujutro. “Komad” sjedi, pijemo, razmjenili smo usput pet i pol rečenica, ja cijelo vrijeme radim na šanku.

Opuštene Slovenke

Kad je svanulo pitam je “oš’ me sačekat dok napravim obračun”? Kimne potvrdno. “Di si uzela smještaj?” “U staroj Novalji”, odgovori. I odemo do nje u sobu.

Slično su izgledale mnoge radne noći - opisuje zadovoljni barmen svoje dugo, toplo, šankersko ljeto.

- I? Jel’ pao seks - pitamo.

- Odmah ne. Šta ti je, nakon 15-ak Heinekena ne moš’ mrdnut. Ali pao je kad smo se naspavali.

- Jesu li djevojke opuštenije nego u svakodnevnom okruženju?

- Pod opuštenije misliš bi li se brže poševile? Apsolutno, pri tom Slovenke prednjače. Imao sam zanimljivih situacija, dolje totalna zajebancija, slučajno istu curu nakon par mjeseci sretnem u jednom kafiću u Zagrebu, frajerica me ni ne pozdravi. Naravno da me prepoznala, ali sad smo u realnosti, dolje je nešto drugo, odvojen svijet - smije se Tomislav. Nije novost da je Zrće pomaklo granice zabave u Hrvata i da ga se već (ne)opravdano časti nazivima poput domaća Sodoma i Gomora, Meka alkohola i razvrata...

Prenapuhane priče

Nije novost ni da između ljeta, alkohola i seksa postoji tajna veza. Iako u konačnici alkohol nije afrodizijak i uvelike odmaže (muškarci teže postižu erekciju, žene orgazam), ipak je, tvrde mnogi, pri uspostavljanju kontakta saveznik broj jedan.

Poznata ljetna mjesta za “ludi provod” tema su brojnih rasprava među kojima prednjače one o Zrću. Ovako nekako ide na jednom od foruma: Stanoviti Pakšu pita 1. Jeste bili na Zrću? 2. Ima li tamo više seksa nego drugdje na moru? 3. Jel’ povezanost seksa, Zrća, alkohola i droga prenapuhana? 4. Jesu li cure zgodnije? 5. Jesu li "otvorenije" ? Stanoviti Ded-Tovariš odgovara: 1. Bio. 2. Nema. 3. Prenapuhano. 4. Vidio dobrih komada i gabora. 5. Stari, nakon onoliko alkohola svi su “otvoreniji”.
Ubrzo se razvila pro-et-contra burna diskusija je li seks-na-javnom-mjestu-civilizacijski-korak-naprijed-ili-natrag. Jedna je djevojka, skrivena iza plahog nicknamea “Srna”, nadobudno iznijela “ja ipak ne bi samo seks.” Ubrzo se naredaše odgovori kojima je manjkalo svega osim sarkazma.

Neki vole svoju intimu izložiti pogledima drugih, neki to osuđuju, ali svi se slažu da sladostrašće, pa i kad je javno, nije kažnjivo. Kako se razvijala cyber rasprava, zaključiše sugovornici da na Zrću egzibicionizma ima, ali vrlo malo.

Seks na radnom mjestu

“Oaza seksa, my ass! Možda dobro mjesto za potući se s Talijanima nalakiranih noktiju.” ili “Ide moja poznanica već pet godina i ostala djevica, ha ha”, ili “Jedno jutro sam vidjela par kako se ševi na plaži i još jednom neke na haubi, to je sve”, javljaju partijaneri svoje utiske, skriveni iza pseudonima.

- Jeste li svjedočili kakvom seksu na radnom mjestu, odnosno šanku - znatiželjno ispitujemo naše barmene.

- Ja ne - odgovara Tomislav. - Frend je imao više sreće, na njegovom je šanku bilo akcije - pokazuje glavom na Ivicu, koji je, doduše pomalo nevoljko, ispričao par anegdotica.

- Jednom je nešto šuškalo na samom rubu šunka, bila je polutama, vidim neke ruke. Pomislih opet mi pederi Talijani kradu sokove, jer toga je bilo, skočim, kad ono mlada dama podbočila se o šank, podigla minicu..., brzinski su to obavili. Jednom je jedna djevojka na šanku oralno zadovoljila kolegu, ostali su za to vrijeme normalno radili..., čuj, treba uslužiti pet tisuća ljudi na terasi. Netko je to snimio, idući dan prije posla snimku smo pustili na projektor. Interno, dakako. Gle, to su izdvojeni slučajevi, nemojte dizati halabuku - govori Ivica. Obojica tvrde da je atmosfera na Zrću pozitivna. - Našem turizmu definitivno treba takvo mjesto. Čista tvornica para i užitka - zaključili su bivši barmeni. Puteni užici i ljeto dobro idu zajedno

Puteni užici ljeti se posvuda lakše realiziraju. Ljeti se češće seksamo, a tome kumuju manjak obveza, stresa i odlazak iz poznate sredine, kaže dr.sc. Lana Mužinić, psihijatrica koja se bavi i temama iz seksologije.

- Postoji veza između alkohola, droga poput marihuane, kokaina, amfetamina i seksa. Kontrolirano ponašanje se oslobađa, seksualna želja raste, a moralne kočnice opadaju. Alkohol će, primjerice, potencirati skrivene seksualne želje i fantazije koje se trijezni ne usudimo izreći - tumači Mužinić.

Nuđenje droge ili alkohola može zapravo biti poziv za seks, a uzbudljiva atmosfera, potencirana jakom glazbom i plesom, budi želju za seksualnom avanturom.

- Društvene norme padaju u drugi plan, mladim ljudima postaje svejedno da li je to javni prostor ili grupni seks. Ipak, seks u jako “uneređenom” stanju više nalikuje mehaničkom činu u kojem se površno zadovoljava nagon. Mnogi se kasnije niti ne sjećaju što su zapravo radili, tako da je upitno koliko im je bilo lijepo - zaključila je Mužinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: