Tahiti - Venčanje na zalasku Sunca

Tahiti se nalazi u Južnom Pacifiku i najveće je o 118 ostrva i atola koji čine Francusku Polineziju. Deo je Društvenih ostrva (Archipel de la Société), arhipelaga koji čine Bora Bora, Rajatea, Taha’a, Huahine i Morea.

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2012.

08:53

Default images

Tahiti je sastavljen od dva vulkanska planinska venca – veći deo ostrva u obliku kornjače naziva se Tahiti Nui, a manji Tahiti Iti koji su povezani zemljouzom.

Papete i Morea

ReservasdeCoches.com / Flickr.com
Papete, prestonica i administrativni centar Francuske Polinezije nekada je bio malo ribarsko mestašce. Danas je to užurbana luka prepuna luksuznih jahti, kruzera i teretnih brodova.

Na nekoj od mnogobrojnih pijaca u Papeteu možete pazariti bisere po vrlo pristojnim cenama.

Nakon polučasovne vožnje trajektom od Papite, prestonice Francuske Polinezije, nalazi se ostrvo Morea.
Liz Saldaña / Flickr.com
Postalo je poznato po brojnim mogućnostima za bavljenje sportovima na otvorenom – od ronjenja do vožnje kajaka.

Treba obići celo ostrvo, a najbolje je da se priključite nekoj turističkoj safari grupi.

Morea takođe nudi zanimljiv smeštaj u bungalovima na vodi po kojima je Francuska Polinezija postala poznata. Najlepši su u Hilton Morea.

Na privatnim plažama ovog ostrva često se obavljaju venčanja i veridbe po vrlo pristupačnim cenama.

Tradicionalno venčanje podrazumeva gomile cveća, školjki i ukrasa od prirodnih materijala, mladoženju u kanuu i mladu na tronu od pruća. Kada mladić doplovi do svoje drage, sveštenik ih “venčava” i daje njima i njihovom prvorođenom detetu Tahićanska imena.

Tahićani

daryl_mitchell / Flickr.com
Nemojte se iznenaditi ako vas na ulicama Tahitija budu pozdravljali slučajni prolaznici. Naime, njegovi stanovnici su veoma ljubazni i poznati po vedrom raspoloženju.

Krilatica “aita pe’a pe’a” što bi u slobodnom prevodu značilo “nema problema”, zaista je njihov način života. Budite prema njima strpljivi i ljubazni i dobićete sve što poželite, naravno, uz veliki osmeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: